-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DAVE_CH1
tag
Régóta nem frissítettem, de most ráfanyalodtam, a legújabb global van fent és zárképernyőn nem jelennek meg az értesítés ikonok, messenger, gmail stb. Kivették vagy mi a tök?
-
Steve1207
veterán
Nos megérkeztem egy Redmi 5 Plus után. Nagyon klassz, a rezgő fura, hogy olyan "rugós" hatású, nem mint a középkategóriás régebbi modelleké.
AMOLED nem zavar (max a görgetés, de hát ez ilyen), pedig eléggé érzékeny a szemem, úgyhogy jó barátok leszünk.
Kamera is jó a gyári nappal szerintem, pedig eléggé mókolós vagyok, de úgy érzem itt marad az alap rendszer, nem rootolok és hasonlók. Egy gcam ment fel, max este ha kell, mert ott érezhetően jobb, nappal annyira nem számottevő.
Cella készenlétet 3G-re átnyomtam, nálam is zabálta a 4G. Hirtelen kb ennyi. -
Albi001
tag
Sziasztok.
Amióta felraktam az EU romot előjött egy érdekes alkalmazás, ami nem tudom mire jó.
Xiaomi Authenticator. Mit lehet erről tudni? Hasznos? -
g_g_g
Topikgazda
válasz
apple87 #9586 üzenetére
Volt már korábban ilyen problémája másnak is:Hozzászólás
Aztán lett megoldás is: Hozzászólás
Érdemes lenne végigolvasnod az egész szálat, hátha van benne olyan infó ami segíthet.
-
apple87
senior tag
Asztali gépen utána laptopon.. drivert is telepítettem úgy ahogy a videóban is volt, és mindig akkor hal be az egész amikor elindítom a mi unlock programot., akkor a le is csatlakozi ka gépről és a fastboot mod is eltűnik és akkor írja ki a szöveget.
-
apple87
senior tag
válasz
CoolBoy323 #9585 üzenetére
Másik pc, másik kábel és 2.0 usb .... ugyan az a jelenség
-
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
apple87 #9575 üzenetére
Külföldi fórumokon is van erről a jelenségről szó.
Például ittPróbáld másik kábellel, másik USB portban, ha van lehetőség másik számítógépen.
És persze ahogy előttem is írták ADB és MiFlash telepítése.
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Bootloader nyitásával probálkozom, úgy csinálok mindent ahogy le van írva.Viszont mikor fastboot modba rakom bejön a logo, mikor rácsatlakoztatom a kábelt eltünik a logo és a telefon bal felső sarkában apró betükkel azt írja hogy..... any key to shutdown
Nem is látja a mi unlock program hogy csatlakoztatva lenne a készülék.
Mi a hiba?
-
Karavik
veterán
Fyi:
Következő xiaomi,eu kiadásban (9.3.21) javítva lesz rögzített hívások elnevezés probléma, miszerint csak 3 karakter látszódik a kontakt nevekből a hívásrögzítőben.
Illetve már a ami zárt bétában is javítva lett, tesztelve
Így most már 13 karakter látszódik a nevekből, egyel több, mint angol rendszernyelven használva (Call=4 karakter, Hív=3 karakter helyet foglal):
További infó itt: [link]
-
e2170Htlecso
csendes tag
Sziasztok! Létezik olyan rom, amelyiken működik a normal-motion 120 FPS video recording?
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek. A xiaomi eu vagy a global dev jobb:
-Akkuban, több állítási lehetőség, reklám mentes..
Sajnos az összes (legalább is 5 rom) custom romban a viper4android torzít, használhatatlan.. Köszönöm a választ. -
vamosip
tag
válasz
CoolBoy323 #9555 üzenetére
Nálam igaz nem időzítve, de ha megy a DND mód, akkor reggel az ébresztő szól ugyan, de sötét marad a képernyő. Feloldás után ki tudom kapcsolni az ébresztést. Időzítve nem próbáltam.
Másik probléma, hogy DND alatt nincs néma+rezgő beállítás az engedélyezett (kedvencek) hívásoknak hanem hanggal csörög, ami éjjel azért gáz. (Honoron, Samsungon működött)
-
Karavik
veterán
válasz
fanfunes #9558 üzenetére
(#9559) huliganboy és (#9561) kuksa90
Nos, megtaláltam a probléma forrását, azaz a gyökér okot, íme a levezetés:
Rögzített híváshoz az automatikusan generált fájl név karakter száma limitálva van max. 47-re.
Angol rendszernyelv használatával így néz ki a generált fájl név:
Call@Contact Name(phonenumber)_year-month-day-hour-min-sec.mp3
Magyar rendszernyelv használatával pedig így:
Hívásrögzítés@Contact Name(phonenumber)_year-month-day-hour-min-sec.mp3
Angolban: Call = 4 karakterhely
Magyarban: Hívásrögzítés = 13 karakterhely
Karakterszám különbség = 9Tehát a "Hívásrögzítés" szó, mint magyar fordítás 9 karakterrel több helyet foglal a fájl névben, mint a "Call" angol elnevezés. Figyelembe véve a 47 karakter limitet és azt, hogy a fájl névben a telszám-év-hó-nap-óra-perc-mp fix karakterhelyet foglal, ezért a rendszer csak a kontakt nevet tudja levágni, jelen esetben 3 karakter hosszúságúra.
Megoldás:
Magyar fordításban a megfelelő string-ben a "Hívásrögzítés" -t ki kell cserélni "Hív"-ra, vagy max "Hívás"-ra,
de lényeg, hogy minél rövidebb ez a szó annál többet tud a rendszer megjeleníteni a kontakt névből.
"Hívásrögzítés" amúgy is helytelen fordítás ide...Xiaomi.eu és Global ROM is Crowdin HU fordítást használja, ezért ez a probléma közös. Én a Crowdin translation project-ben az egyik Magyar regisztrált fordító vagyok, de ezt biztosan nem én fordítottam...megpróbálom kijavítani, ha megtalálom az ide vonatkozó stringet....
-
-
Karavik
veterán
Kellene screenshot innen aki Magyar nyelven használja a telót:
MIUI > screen_recorder > call_rec
-
DanielK
addikt
válasz
CoolBoy323 #9555 üzenetére
Nem volt ilyen. Sőt nekem úgy van beállítva hogy he lenyomom az ébtesztőt, az visszaállítja normálra
-
laci laci
addikt
Ha valaki használ magiskot és azon belül viper4android fix-et,neki nem lagol urána a rendszer,vagy lehet maga a magisk miatt?
-
DanielK
addikt
válasz
CoolBoy323 #9548 üzenetére
Mindig is úgy használtam. Global stabilon is és developeren is. Sőt most pixel experiencen is.
-
CoolBoy323
nagyúr
DND módot időzítve használja valaki?
-
kuksa90
őstag
válasz
Karavik #9544 üzenetére
Tulajdonképpen mindkettőről, de engem speciel a hívásrögzítő három-négybetűs elnevezése izgat jobban... ami valami nyelvi fordítási hiba lehet. Talán bugreportnak megfelel két képernyőmentés - egy angol, és egy magyar nyelvű.
szerk: Huliganboy kolléga még egy keresőt is el tud képzelni a hívásrögzítőben. Én nem merek ilyen nagyot álmodni...
-
Karavik
veterán
válasz
huliganboy #9438 üzenetére
és (#9461) kuksa90:
Itt van közvetlen link bug report-hoz: [link]
Kitöltős értelem szerűen + a log résznél bug log.zip -et kell csatolni, amit about phone menüben CPU verzión 5x érintésre lehet generálni közvetlen azután, miután a hibát reprodukáltad. Bug riportot bárki normal user indíthat, de bug log-ot global ROM usernek kell generálni mert a log-ból kiderül, hogy nem Global ROM-ot használtok.
Utána a linket megosztjátok itt és mehetnek rá a "confirm"-ok + én is bedobom a linket global beta team-be, így biztosan továbbjut a megfelelő helyre...
Melyik problémáról van szó egyébként? Auto fényerő vagy Recorded calls file név?
-
Corsa02
őstag
-
fanfunes
csendes tag
mi a fenet kell bealllitani, hogy az AOD ne kapcsoljon ki 15p elteltevel kb? mind stabil, mind beta ramon kikapcsol. baromira idegesit. a fenyerokatasztrofa. megorulok ettol a sz*rtol.
-
Karavik
veterán
válasz
laci laci #9536 üzenetére
Global ROM-ot használni TWRP recovery-vel nem sok értelme van, mert bukod az OTA incremental frissítéseket, de megoldható disable DM verity-vel, máskülönben TWRP telepítés után vagy bootloop lesz, vagy szimplán eltűnik a TWRP recovery és visszaáll Mi Recovery
(#9538) g_g_g:
Szívesen!
-
laci laci
addikt
global dev-en működik twrp?Erről nem találtam infót..köszönöm..
-
g_g_g
Topikgazda
Még egy apróság a 3.1.14-es verzióban.
Így néz ki a "Beállítások" felírat a menüben és az alkalmazás ikon alatt is. -
Smiro
senior tag
Eddig nem működött az arc felismerés magyar régión - globál stabil -, emiatt hongkongin voltam. Most viszzaálltam, és működik. Ez új?
-
w333
félisten
-
K82
őstag
válasz
juve600 #9526 üzenetére
Mivel elég sokat játszok az Ingress nevű játékkal, a pontosság nem árt; vannak olyan helyek ahol pár lépésen múlik elérem-e az adott portált. Azt pedig kifejezetten gyűlölöm ha egy helyben állok és elkezd driftelni a pozíció.
A Gcam pedig számomra nem kérdés két Pixel telefon után, természetesebbnek tűnnek a MIUI-énál.
-
laci laci
addikt
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Az összes(szerintem az összeset) custom romot kipróbáltam,de inkább a global dev-nél maradok..Mivel nem szeretem,így annyira nem vagyok vele napi barátságban.Valaki tudna egy linket adni twrp/zip formájában,vagy azt,hogy merre/hogyan keressem?Vagy olyan romot ajánlani,ami eléggé jól variálható,szerethető. Nagyon köszönöm előre is..
-
g_g_g
Topikgazda
Most raktam fel az EU 3.1.14—et.
Frissítés után eltűnt az összes widget, mindegy újra kitettem őket.
Viszont a naptár 4*4-es widget-ét nem találom.
Csak nálam tűnt el, vagy nálatok is? -
Matyi222
senior tag
PE romról sajnos vissza kellett váltanom a hívásrögzítő miatt (google új szabályozása)
Az lenne a kérdésem, hogy az EU romon bekapcsolom a dark módot és kész vagy kell hozzá egy sötét téma?
-
Matyi222
senior tag
válasz
enginev3.0 #9499 üzenetére
Nincs gond a ryzennel sem, nekem az van és azon csináltam. Driver gond általában akik ezzel a problémával küzdenek. Szerintem ilyenkor fel kell tenni a MI Pc suite programot is, legalábbis nálam utána lett jó.
-
apple87
senior tag
válasz
enginev3.0 #9501 üzenetére
Igen a hátsót használtam, és mikor rádugom a pc re akkor még hangot is ad mikor csatlakoztatom.
Usb 3.0 és 3.1 esek vannak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest