- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz
noorbertt #14417 üzenetére
Nem OTP-sként egy virtuális prepaid kártyád lesz, amin a havi forgalom max. 65e Ft lehet - a Simple feltöltése a saját bankkártyádról fog menni, kártyás vásárlásnak minősül (gyakorlatilag átmozgatod az egyik kártyáról a másikra a pénzt). A kártya használata, a vásárlás ingyenes; az extra funkcióknak van felára "kényelmi díj" címszóval. Itt a hirdetmény a hogyan meddigről.
-
K82
őstag
HUTCHDB: a Simple használata ingyenes. Lenne ugyan havi zárlati díja, de azt akciós jelleggel elengedik - most épp 2020.02.29-ig. 2017. óta használtam Simple-t, az ingyenes használat lejárta előtt mindig jött egy e-mail h x ideig továbbra is elengedik a zárlati díjat.
aerol: a rendes, hivatalos lakcímem volt megadva a Revolut-nál, semmi trükközés nem volt benne.
-
-
K82
őstag
válasz
Pocak89 #13669 üzenetére
Szinte semmi, a telefon korlátozza a felvehető teljesítményt. Rádughatsz egy 27W-os QC vagy egy 100W-os PD töltőt, 18W-nál többet nem fog felvenni.
QuickCharge a QualComm saját terméke, a Power Delivery pedig szabvány (és csak USB-C - USB-C kábellel megy). Gyakorlatilag a QC4 is PD (minimális eltéréssel), "megtanulta" a szabványt.
Google barátunk segítségével találsz szép kis összehasonlítást a töltési módokról, de ebben a fórumban is volt róla szó pár ezer hsz-szel korábban. -
K82
őstag
válasz
Pocak89 #13411 üzenetére
Magát a Magisk-et is el kell rejteni (Magisk -> settings -> hide Magisk Manager), nem elég csak Magisk-ben eltüntetni az app számára a root láthatóságát. Ha biztosra akarsz menni, a Google Play Services-t is bepipálod teljesen. Unicredit nekem csak szól h rootolva van a teló, Google Pay megy simán hide után.
-
K82
őstag
válasz
V.Dave #13346 üzenetére
Ne csodálkozz a lassúságon, amennyien voltak a Balatonon most hosszú hétvégén csoda h egyáltalán volt vmennyi sávszélesség... "Normál" esetben Vodafone 60-80 mbps sebességgel hasít, hétfő este alig pár mbit volt, a Digi pedig konkrétan használhatatlan volt. Visszaérve Veszprémbe azért normalizálódott a helyzet.
-
K82
őstag
válasz
Steelheart2 #13200 üzenetére
Nem, csak a gyorsítótárat (=cache) törli.
Bocs, frissítettem de nem vettem észre h új oldalon vannak a válaszok.
-
K82
őstag
Pontosan, semmi MIUI-os cucc nem lesz rajta, egy stock androidos telót fogsz kapni ha AOSP-alapú romot pakolsz rá. Frissítés addig lesz rá, amíg az adott romot fejlesztő emberke foglalkozik vele; Pixel Experience-nél még ugyanúgy havi frissítés van ahogy a Google-nél is.
PE-t használtam én is mert ugyanúgy rosszul vagyok a MIUI-tól mint az ismerősöd. A számításom ott nem jött be, h április óta hol ment az NFC-s fizetés hol nem aztán elegem lett a custom romokból, így ment is a MI8 a háztól. Pedig kár érte, szép képeket lőtt, bajom nem igazán volt vele, csak a MIUI.
-
K82
őstag
válasz
DanielK #12871 üzenetére
Nem volt elírás az EIS, a mobilarénás teszt is tesz róla említést, ahogy a GSMArena is. Viszont itt az érdekesség (igaz, csak 4k-ra vonatkozóan):
"the shaky footage and the same coverage with the toggle in the off and on positions points to no EIS in 4K so we'd assume it's only OIS in this case".
Vagyis 4k-nál ott az opció, de hiába kapcsolgatod, csak OIS van. -
K82
őstag
válasz
Alonso69 #12457 üzenetére
Próbáltam korábban, egy halom bug az egész. Annyi mindent akarnak belepasszírozni egy romba hogy egyik opció üti a másikat, van h egy dolgot két helyen is be tudsz állítani.
Szerintem elég beszédes a letöltési oldal, 510 MB-tól 1GB-ig (!) változik a különböző buildek mérete - akár két egymást követő is. Ha következetesen csinálnák (mint mondjuk a LOS), 20-50MB-nál nagyobb eltérések nem nagyon lennének.
Egy dolgot viszont kétségtelenül jól csinálnak: a notch kezelése és a régi (Pie előtti) stílusú status bar ikonok. -
K82
őstag
válasz
FrankMonzano #12424 üzenetére
Felesleges az fr, megy minden a levesbe flasheléskor.
-
K82
őstag
Ne frissítsd az összefoglalót, a dupla kijelentkezés a 100%-os módszer csak annyira elszoktam tőle h fura volt újra olvasni.
Romok cserélgetésekor sosem léptem ki a Google fiókból, a beállított zárolási kódot kéri ilyenkor az új setupnál. Ha nincs zárolási jelszó és úgy nyomsz egy fr-t, simán be lehet lakni a telefont. Ha felhőből állítod vissza a telefont, ott mindenképpen kéri a zárolási jelszót (hacsak nem akkor csinált mentést amikor épp nem volt levédve a telefon).
Custom rom után gyári rom flashelésekor (vagy global dev - global stable váltáskor) teljesen mindegy milyen védelem volt a telefonon, full wipe után tiszta lappal kezded - ilyenkor csak a Xiaomi account keverhet be ha nem volt kikapcsolva a készülékkeresés. -
K82
őstag
Úgy általánosságban arra, amit írtál.
Milyen kódot nem tud? Minta, pin, jelszó? Xiaomi account kódja? Google account kódja?
Ha a készülékkeresést nem kapcsolja ki akkor oké, aktiválnia kell a telefont az előzőleg használt Xiaomi accounttal - de ehhez a Google-nak nincs köze. Ha visszaállít google-s biztonsági mentést, ott kéri a régi pint/jelszót/mintát (és nem az account jelszavát, hanem azt amivel levédte a telefont), de ennek megint nincs köze a kijelentkezéshez.
Vagy félreértettem volna valamit? -
K82
őstag
válasz
FrankMonzano #12396 üzenetére
Miért akarsz kijelentkezni onnan? Működik anélkül is.
-
K82
őstag
válasz
FrankMonzano #12392 üzenetére
Az adb-s parancssor mindig működik, függetlenül a BL állapotától. ARB-től pedig nem kell tartani, nem 8.1-es androidra fogsz "frissíteni".
-
K82
őstag
válasz
HUNited #12312 üzenetére
A soft reboot sajnos majdnem az összes AOSP alapú romot érinti a májusi security patch után, a LOS volt az utolsó esélye a Mi8-nak nálam. Három napig nem is volt vele baj, aztán ez is ugyanúgy ahogy a többi rom, kilépve a lakásból amint lecsatlakozott a wifiről már ment is a soft reboot. Bármilyen más wifinél nem csinálja, csak az otthoninál. Lehet LOS-ból pont kifogtam egy rossz napi build-et, de előbb lett elegem az egészől aztán eladtam a Mi8-at.
MIUI-val sem vagyok előrébb mert baromira zavar a működése, az automata fényerő lassú reagálását beérkező híváskor hónapok óta nem sikerült rendbeszedni.
Pedig kár érte, hardveresen semmi bajom nem lenne vele (a GPS rendetlenkedéseit leszámítva), de számomra a MIUI rémálom, normálisan működő custom rom meg április óta nincs... -
K82
őstag
válasz
DanielK #12001 üzenetére
Mnden működik, de nem olvasod ezt a fórumot?
Jó lett volna a PE ha nem produkál random soft reboot-okat, a júniusiban majd helyrehozza. Holnap úgyis hónap első hétfője tehát jön a hivatalos júniusi security update, utána egy-két nap és meglátjuk.juve600: nagyon figyelj a P2XL kijelzőjére, eddig az volt egy egyetlen amoledes telefonom aminek sikerült beégetni, nem is durva használattal... És akármennyire is stock droid, érezni h "csak" 4GB van benne.
-
K82
őstag
válasz
cheerokko06t #11916 üzenetére
Mi Band Notify-t használok, és bizony ha nincs lockolva úgy kipucolja a memóriából mint a huzat. A gyári MIUI gesztusvezérlést is lecseréltem mert nekem az oldalélek nem játszanak, másik progival pedig teljesen testre szabható hol és milyen gesztus legyen, ezt is lakatolni kell. Értem én h elég egyszer megcsinálni, de az alkalmazásváltóban még mindig ott fog csücsülni (vagyis foglalja a helyet). De akkor mondom a másikat: hiába van alapértelmezettnek megadva a Google kamera, dupla gombnyomásra csak a gyárit nyitja meg. Ne mondd h ennek így kell működnie... És ez a sok apróság az, ami miatt nekem nem felel meg a MIUI plusz vedd hozzá amiket pár hsz-szel feljebb írtam.
hroberto: ha végigolvastad a kommentjeimet, nem a vasra panaszkodok hanem a MIUI-ra (lehet h vkinél a kettő ugyanaz, de tudok különbséget tenni). Tudom, minek vettem akkor ilyen telefont? Próbáltam megszeretni/hozzászokni, de a fentebb említett dolgok miatt cserélek rajta romot (csak épp a Mi8-nál vhogy nem úgy sikerülnek a custom romok mint a korábbi telefonjaimnál).
-
K82
őstag
Röviden, tömören annyi lenne a válasz h mert MIUI. Ha végignézed az eddigi telefonjaim listáját, 4 telefonom volt összesen amin nem stock vagy ahhoz nagyon közeli android volt. A Honor és a Meizu egy hetet sem volt nálam a gyenge GPS miatt, a Find7-re volt rendes CM csak merült mint a Titanic (ha jól emlékszem, ez volt az első QHD felbontású teló), a mostani Mi8 meg custom rom szempontjából kicsit problémás, ellentétben az előzőekkel.
Mi bajom a MIUI-al? Tele van számomra felesleges dologgal, a működési logikája meg a "normál" androiddal teljesen ellentétes. Vegyük például a Mi Band karkötőm appját, hogy néz ki nem MIUI-on? Feltelepíted és elfelejted, az alkalmazásváltóban sem látszik. MIUI: feltelepíted, aztán jöhet az agyrém: autostart engedélyezés, háttérben futás engedélyezés, akkukímélő mód kikapcsolás, Security-ben engedélyek megadása, végül lelakatolod az alkalmazásváltóban. Öt (!) plusz beállítás kell egy appnak, hogy normálisan működjön. Arról nem is beszélve hogy az alkalmazásváltóban látszódik (stock droidnál nem), tehát ha törlöd az összes appot megy a levesbe a karkötőé is - hacsak nincs lelakatolva. Na de nekem van legalább 3 ilyen lockolandó progim, kerülgethetem őket mire egy bizonyos appot ki akarok lőni. Nem szeretem ha nincs app drawer, így a gyári alkalmazásindítót kapásból cserélem. Itt jön a következő bonyodalom: másik launcherrel csúnyák lesznek az ikonok és nem tudod megváltoztatni őket normálisan. Letöltesz egy ikon pack-ot, de MIUI alatt nem azokat az ikonokat fogod látni mint ami a Play Store-ban van. Hiába állítod be a launcherben h kerek legyen az ikon, akkor is szögletes lesz... Aztán itt a security app, ami nekem megint tök felesleges, csak bonyolítja az ember életét. Alkalmazások között van egy rakás amit nem tudsz tiltani, csak külső programmal vagy adb-vel eltávolítani. Tárhely-tisztító, memóriatisztító mind-mind felesleges, sok hasznuk nincs.
Nyilván a MIUI nagyon sok embernek megfelel, velem sem kell egyetérteni, egész egyszerűen ilyen telefon-előélettel inkább nyűg ezt használni mint egy stock(hoz közeli) androidot.
Nem vágyam a romolgatás, a Motorola/OnePlus/Nexus/Pixel telefonjaimon max. kernelt cseréltem, ott tényleg nem éreztem szükségét többnek. A Mi8 esetében viszont muszáj hogy egy használható telefont kapjak.
Az üzemidőt nem figyelem ennyire de mindegy h MIUI vagy custom, nap végére mindenképp töltőre kell raknom.
A GPS-szel nincs is gond ha autóban használod mert sokszor "csal", lásd útra illesztés. Ha nyers adatokkal kell dolgoznia már nem ilyen fényes a helyzet. Sokat játszok az Ingress nevű játékkal, ott bizony nincs útra illesztés és kimondottan zavar, amikor elkezd driftelni séta közben. Van h 60-80m-rel arrébb dob, pedig magas épület a közelben sincs. -
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #11882 üzenetére
Azt hogy sikerült, amikor június 4-től rendelhető?
-
K82
őstag
válasz
juve600 #11878 üzenetére
OP7.
Xiaomi-m meg akkor lesz legközelebb, ha Android One lesz rajta. A MIUI nekem kínszenvedés, de gondoltam nem lesz probléma amikor ennyi custom rom van hozzá. Na ja, csak ezek minősége azért hagy kívánnivalót maga után (éljen az nfc-s fizetés és a notch kezelés); az utolsó olyan rom ami csinált random rebootokat talán a Moto X-en volt.
A másik amivel nem vagyok elégedett, az a GPS. Dual-band ide vagy oda, ahol nyers GPS adatokkal kell dolgozni, nem annyira remekel, nem vagyok hozzászokva az ekkora driftelésekhez. -
K82
őstag
válasz
juve600 #11823 üzenetére
Háááát... ma hajnalban vmikor volt egy soft reboot, pedig kernelt is cseréltem. Éjszaka még úgy raktam le a telefont h wifi/mobilnet kikapcs, hajnali négykor ébresztettek h riadó, mire beértem és előkaptam a telefont kérte a mintát és csak utána indult el a Mi Band vmint az Adaway.
Mindjárt itt a június 4, ha addig még egyszer előfordul röpül. -
K82
őstag
válasz
HUNited #11819 üzenetére
Nem feltétlen kell frissítgetni, attól függ mit követel/ajánl a custom rom. PE-nél jelenleg minimum 9.2.15-nek kell lennie, ezek után elvileg bármelyik jó; LOS-nál 9.4.18 az ajánlott, és így tovább a többinél.
Itt találod a fw-fájlokat, letöltöd azt a .zip-et amelyik kell. Annyiban változik ilyenkor a rom telepítés, hogy a full wipe után ezzel a .zip-pel kezdesz és utána mehet a rom. Egyel több mozdulat csak. -
K82
őstag
válasz
HUNited #11815 üzenetére
A telefonban sehogy nem tudod megnézni, azzal egyezik meg a fw+vendor első alkalommal, amelyik global dev-et flashelted. Pár hsz-szel korábban rosszul linkeltem amit fel kéne pakolni, akkor leszedtél vmilyen .tgz full image-et - ha arra emlékszel mi volt, megvan a fw-verzió.
-
K82
őstag
válasz
HUNited #11705 üzenetére
Hivatalosan ennyi a Google-féle gesztusvezérlés; nem mondhatni h túlzásba vitték, a Q-n már elvileg a vissza nyíl is el fog tűnni...
Ha MIUI-féle gesztusvezérlést szeretnél, akkor a Vivid Navigation Gestures -t ajánlom, már a Pixel 2XL-en is ezt használtam. Hasonló alternatíva a Fluid Navigation Gestures; a Vivid talán annyiban jobb h az oldalakon külön tudsz fentre/középre/alulra is beállítani gesztusokat (a Fluidot rég próbáltam, lehet azóta abba is belerakták). -
K82
őstag
válasz
HUNited #11678 üzenetére
Minden custom rom között könnyű a váltás, a lépések ugyanazok. User oldalról nehezebb, van aki nem szereti mindig újra belakni a telefont.
A CAF elvileg annyiból jobb, h jobban a hardverre van szabva. Nem is olyan régen itt is volt szó róla, a kulcsszó a keresőben code aurora forum. -
K82
őstag
válasz
HUNited #11675 üzenetére
Bocsi, elfelejtettem h a letöltésnél csak zip fájl van.
Összefoglalóban viszont ott van minden fastboot rom. Ha flashelsz, menet közben titkosít; ha belépsz a már flashelt romba, láthatod h a telefon már titkosítva van (amit linkeltem, ott van olyan kép is). Másik kernel csak egyéni preferencia kérdése, nagy különbséget nem vettem észre, teljesen jó a beépített is. Nem kell belépni az accountba.
-
K82
őstag
-
K82
őstag
válasz
HUNited #11667 üzenetére
Global dev: [link] (9.5.17)
MiFlash: [link]
TWRP: 3.3.0-1 unofficial [link] (azért ezt használom mert tudja kezelni a titkosítást)
Ez pl. egy teljesen jó leírás, hogyan használd a programot. Röviden: telefon újraindít fastboot módban (power + hangerő le), rádugod a telefont a gépre, elindítod a programot, megnyomod a refresh gombot (ha ott a telefon gyári száma nyert ügyed van), betallózod a letöltött global dev-et, majd a porgramablak jobb alsó sarkában kiválasztod a "clean all" opciót (minden adatot töröl!), majd mehet a flash.
Az összefoglalóban is megtalálod hogyan kell az adb-t telepíteni (célszerű a twrp-t ebbe a mappába letölteni/bemásolni), ha azzal megvagy jöhet a következő lépés:
- egyszer bebootolsz a frissen telepített MIUI-ba (mindenféle beállítás, account hozzáadása nélkül) és engedélyezed az USB debugging-ot.
- adb-s parancssorban:
c:/ahova az adb-t telepítetted/adb devices itt szintén látnod kell a telefon gyári számát
/adb reboot bootloader
/fastboot flash recovery twrp.img
Ha ezekkel megvagy, power gomb hosszan nyomásával kikapcsolod a telefont, de a hangerő fel + power gombbal rögtön el is indítod a telefont recovery módban, ahol már a TWRP-nek kell bejönnie.
Itt megkeresed a wipe menüt, kiválasztod a data/cache/system opciókat és mehet a wipe. Fontos, h ne indítsd újra a telefont!
Rámásolod a telefonra a PE-t, majd install és reboot - elvileg ennyi.
Itt elég nagy ugrásokban, de látod minek kell történnie - a változás annyi h én a xiaomitool v2-t (is) használom, azzal nem tudod véletlenül zárni a bl-t.
-
K82
őstag
Nekem szinte mindegy lenne kinézetre h MIUI vagy AOSP (meg ízlésről amúgy is kár vitatkozni), a MIUI működésével van bajom. Még olyan egyszerű dolog sem működik rendesen, mint amikor lecserélem a launchert és adok hozzá egy ikon pack-ot, az ikonok nem úgy fognak kinézni ahogy kellene.
juve600: én lusta voltam fw+vendort is flashelni, a Syberia alatt a 9.4.26 volt. A szokásos wipe data/system/cache/internal storage után ment fel a PE, semmi gondom vele.
-
K82
őstag
Gyakorlatilag is fixálták, tudtam az új PE-vel fizetni. A CAF verzióra is kíváncsi leszek, ennél több sztem nem is nagyon kell stock droidba, amit a PE tud.
havri1: emlékeim szerint anno a McDonald's-ban is ment.
juve600: elég hamar feltoltam, nagyjából bugmentes a PE - kivéve az áprilisit, de akkor elég sok romnál elment az nfc-s fizetés.
-
K82
őstag
válasz
juve600 #11550 üzenetére
Olvasom folyamatosan az xda-t; mondanám h jó munkához idő kell, látod mi lett a májusi frissítés sorsa is... Inkább várok egy stabil romra többet minthogy egy hetente frissülő bughalmazt (hello Havoc!) használjak. P2XL óta nagyon kényelmes volt várni minden hónap első hétfőjén az új buildet, aztán egy hónapig el lehetett felejteni az egészet.
Most amúgy is kezd teleszaladni a zsákom azzal h hol működik az NFC-s fizetés hol nem (mármint melyik rom melyik heti frissítésén megy/ment és melyiken nem), P3 romon pedig nem is próbáltam: nem működik a helymegosztás, így a Simple-t be sem állítottam rajta. Lehet felszívom magam aztán egy OP7 lesz a Mi8 helyett. Semmi bajom nem lenne a telóval, csak a MIUI nem volt és nem is lesz a barátom, custom romból meg nincs olyan amin minden egyszerre működne hiba nélkül. -
K82
őstag
válasz
siskad #11524 üzenetére
Ezzel én is így jártam ma, délután egy körül. Azt tudom h az épület egy része ahol voltam digitális fekete lyuk, az viszont már gyanús volt h az udvaron sem volt semmi. Gondoltam majd magához tér, de kellett neki is a repülő mód be- és kikapcsolása. Külön izgalmas h a MIUI-t kerülöm mint egyszeri közmédiás az igazmondást és Syberia rom van rajta jelenleg...
-
K82
őstag
válasz
DanielK #11447 üzenetére
Ilyen zárképernyőnél. Feladó és tárgy látszódik, az email szövege már nem. Ha feloldás után lehúzom az értesítési panelt már a szöveg is megvan, ugyanolyan színnel mint a tárgy.
MIUI talán a friss verziókkal jól jeleníti meg, de tegnap az új stable-t 10 perc után kukáztam, még mindig idegesít a MIUI jó pár tulajdonsága. -
K82
őstag
-
K82
őstag
válasz
juve600 #11394 üzenetére
Simán a security & location menüben a screen lockot none-re vagy swipe-ra kell állítani, TWRP-be bootoláskor így már simán látni a telefon tartalmát. Nem változik a telepítés menete elvileg, annyi h a védelmet csak akkor rakd rá ha megvagy mindennel. Ha mégis kell vmi, akkor védelem le, flash, védelem be.
-
K82
őstag
Y72: nem kell mindig felrakni gyári romot (én azért pakoltam fel egy gyárit mert a xiaomi.eu rom után nem volt titkosítva a telefon tárhelye, így a custom romé sem; global dev/stable kellett alapnak), elég a fw+vendor kombó - ha a custom rom nem tartalmazza. Global dev/stable felrakható MiFlash-el vagy XiaomiTool-lal; a MiFlash-ben van olyan opció h maradjon a user data, de ha már új rom akkor én mindig a tiszta telepítést választom (kivéve frissítéskor.
A vendor + fw a gyári rom része. Hasonlóképpen képzeld el mint a pc-nél a BIOS-t; a fw+vendor tartalmazza a hardverek meghajtóit és ezen keresztül frissülnek. Custom rom viszont ezeket nem tartalmazza, ezért ha régebbi gyári romra pakolod fel az újabb customot, nem biztos h menni fog - de a custom leírásában mindig szerepel a minimum követelmény fw+vendorból. Pl. ha 9.1.17-es global dev van fent és úgy akarsz egy friss custom romot felrakni, lehet bootloop lesz a vége. Rom leírásában viszont szerepel a 9.4.26-os fw+vendor, akkor csak ezt kell flashelni a custom előtt, nem kell az egész global dev.HUNited: ha fw+vendorra gondolsz, nem feltétlen kell. Mint ahogy feljebb is írtam, a custom romnak kell pl. a 9.4.26-os fw de Neked pont az a global dev van fent, akkor mehet a custom install. Ha a 9.5.9-es fw kell neki, akkor először azt kell flashelni (és nem az egész global dev-et) és utána a customot.
Pixel3 és az unofficial LOS kivétel, ott a rom tartalmazza a fw+vendort is: fájlméretből is látni h nem 5-600 MB egy ilyen, hanem jóval nagyobb.juve600: 3.: MIUI vagy xiaomi.eu
Ha MIUI az alap lesz titkosítás, ha eu beta akkor nem. Nem követtem a telepítési útmutatóját mert már van újabb twrp, amikor írta akkor még így kellett. Már elég a megkövetelt global dev (vagy fw+vendor), full wipe és PE flash (a márciusit is így csináltam). -
K82
őstag
enemi: köszi, elfelejtettem kiszedni a helyadatokat
juve600: P3, de én is a PE-re várok. A P3-ban nem megy a helymegosztás, NFC-t még nem próbáltam és zavar h ha több értesítés van csak a pötty marad. Van ott hely két értesítési ikonnak is...
-
K82
őstag
HUNited: ahogy juve is írta, a miflash-ben jobb alul a "clean all" opciót válaszd - vagy ott van a xiaomi tool v2, azzal nem tudod véletlenül visszazárni a bl-t. Nem tudom működik-e a 3.3.0.0-s twrp, a korábbi hivatalos kiadásokkal voltak bajaim, a 3.2.3-5 eddig sosem hagyott cserben. A "sallangok" attól függnek milyen romot akarsz felrakni. PE, Pixel3 rom esetében csak magisk, Havoc/Syberia/LOS stb. esetében a gapps is kell pluszban.
juve600: megcsináltam [fényképekkel az installt.
-
K82
őstag
(#11341) juve600: ha felállt a MIUI, még nem kell neki beállítani a védelmet, csak arra figyelj ha flashelted a twrp-t és beléptél, ne legyen újraindítás amíg a PE-t nem telepítetted - ellenkező esetben a fentebbi kép fog fogadni. Délután lehet újrarakom aztán készítek fotókat is.
(#11342) HUNited: a PE útmutatóját követve az sem lesz titkosítva ha xiaomi.eu rom volt az alap (-> annak kellett a format data). Global dev/stable legyen a kiindulási alap - legfőképpen az amit ajánl hozzá (9.2.15 után).
-
K82
őstag
válasz
juve600 #11339 üzenetére
Minden normális telefon tárhelye titkosítva van h ne lehessen hozzáférni az adatokhoz - nincs ez másképp a MIUI-nál/Mi8-nál sem (kivéve a xiaomi.eu romot, ott nem tudom miért nem foglalkoznak ezzel).
Van egy jelszavad/mintád/pin kódod, amivel védve van a telefonod: ha twrp-ben akarsz vmit csinálni, ugyanezt a feloldó kódot kell megadni. Ha nem, akkor nem tudsz hozzáférni a telefon tartalmához és a következőt fogod látni:
Ugyanez a helyzet, ha az alapból titkosított (de jelszóval/mintával/pinnel még nem védett) friss MIUI-ra felrakod a twrp-t. Ha rögtön a flashelés után belépsz a twrp-be, a "rendes" könyvtárszerkezetet fogod látni; ha itt nyomsz egy full wipe-ot és újraindítod, a fenti kép fog fogadni (MIUI miatt még titkosítva van a tárhely) és ezért kell akkor az advanced wipe fülön a format data. Format data nélkül nem tud települni a rom, az eu-s rom pedig meg se fog nyikkanni.
Ha viszont full wipe után nincs restart, a custom rom telepítése után is megmarad a titkosítás:
Ha romot váltok (ami persze már mintával van volt védve), twrp-be bootoláskor kéri a mintát és az új rom is ugyanezt fogja kérni már a beállítás előtt.
3.2.3-5-ös TWRP-vel biztosan működik a titkosítás, más verzióval nem biztos. -
K82
őstag
válasz
juve600 #11332 üzenetére
flash recovery
Ha már egyszer flashelted, minek bootolsz be twrp.img-re?A/B partíciós telefonoknál (Pixel 2XL/Pixel 3) először be kellett bootolni a twrp.img-ről és aztán telepíteni a .img-t - de ott nincs is recovery partíció, az a boot.img része, ezért kellett trükközni. A Pixel telefonjaimra nem is raktam fel a twrp-t állandóra, a havi frissítés után egyszer bebootoltam, felraktam a magisk-et és ennyi.
A Mi8 A-only partíciós, van külön recovery. Ezért nem is értem, miért flasheled először és utána telepíted csak az img-t miután bootoltad - nem fordítva kellene? Lehet a MIUI kavar be, de a JPE módszert követve először boot twrp aztán install, nem?Szerk.:
- felrakod azt a global dev/stable romot ami kell a custom romnak
- telefon bebootol, usb debugging engedélyez
- boot fastboot módba
- fastboot flash recovery twrp.img
- twrp-ben wipe data/cache/system (nincs restart)
- vendor + fw, custom rom telepítés + sallangok
- restart -
K82
őstag
válasz
juve600 #11330 üzenetére
És titkosítva van-e így a tárhely?
- twrp.img-t soha nem raktam fel TWRP alól, elég a fastboot flash recovery twrp.img - meg fog az maradni ha custom rom megy fel
- ha újraindítod mindenféle wipe után, gyönyörű szép random mappanevek lesznek (titkosítás ugye...) és utána már tényleg kell a format data h leszedje a titkosítást a tárhelyről (vagyis azért kell a format data mert újra lett indítva a twrp) -
K82
őstag
Format data igazából csak a xiaomi.eu romnak kell, mert nincs benne titkosítás.
A tuti módszer, ami nekem eddig mindig működött (első telepítéskor):
- a romhoz ajánlott global dev/stable flashelése
- egyszer bebootolni h meglegyen a tárhely titkosítása, majd a developer options menüben az usb debugging bekapcsolása (és adb-n ellenőrizni h megvan-e az engedély)
- restart fastboot módba és a 3.2.3-5 -ös TWRP telepítése
- restart recovery módba, itt már a TWRP-nek kell bejönnie
- TWRP-ben mehet egy full wipe (data/system/cache, ha pen drive-ról telepítesz akkor mehet az internal storage is - de csak akkor!) és ami fontos: NE indítsd újra és nem kell az advanced wipe alatt a format data sem
- kiválasztod a telepíteni kívánt romot és ami esetleg kell mellé (gapps, magisk pl.)
- ha felment a rom, már mehet a restartHa már volt custom rom és a TWRP fent van:
- full wipe (nincs restart!)
- a romhoz ajánlott firmware installálása
- custom rom + sallangjaiHa így csinálod a tárhely is titkosítva lesz/marad, nem kell a dm-verity sem. Ajánlott egy otg-s pen drive-ról végigzongorázni a telepítést, én legalábbis szeretem törölni az internal storage tartalmát is, nehogy vmi program maradéka bekeverjen az új telepítésbe.
Ez a módszer működött az összes eddigi telepítésnél (PE, Havoc, Syberia, AOSIP, LOS), a tárhely azóta is titkosítva van és nem volt semmi fennakadás. Egyedül a xiaomi.eu az, ahol kell a format data az advanced wipe alatt, de így meg oda a titkosítás.
HUNited: tracking nr. alapján ma már elvileg meg kell kapnia a telefont brazil barátunknak (a brazil vám legalább ugyanolyan tetű mint a magyar), onnantól pár nap mire lesz új verzió. A májusit visszavonta, nem volt min tesztelnie így bukott is a mutatvány.
-
K82
őstag
Az általad leírt "hibák nagy része custom rom alatt is meg fog maradni.
A bekapcsolás utáni jelszó/minta/pin kérés minden telefonnál így van, csak ezután fog működni az ujjlenyomat. Nem véletlenül jelent meg a "lockdown" opció sem az Android 9-ben: lezárhatod úgy a telefont h csak és kizárólag a jelszó/minta/pin oldja fel. Morbid példa, de ha pl. leütnek, arcfelismeréssel/ujjlenyomattal simán megszerzik az adataid. Néhány custom romnál kikapcsolható a kezdeti azonosítás és mehet rögtön az ujjlenyomat, de egyrészt rögtön figyelmeztetnek h csak saját felelősségre, másrészt a stock/AOSP androidon gyárilag nincs ilyen opció.
A gyári billentyűzet a Google billentyűzet, nem a MIUI sajátja. Nyilván aki Swiftkey-t vagy TouchPal-t használ, annak kínszenvedés - mindenki másnak viszont az előzőek azok.
A beállítási menüben melyik telefonban tudod rendezni a beállítások sorrendjét? Nem láttam még erre példát.
Az USB-s adatkapcsolat szintén biztonsági megfontolásokból ilyen, megint csak nem a MIUI hülyesége.
Galileo van, max. rossz programmal tesztelted.Annyiban igazad van, h a GPS bőven lehetne jobb is, ha már dual-band; itt egyértelműen a szoftveren csúszik el a dolog.
-
K82
őstag
válasz
havri1 #11198 üzenetére
Már 75-80% körül lassul a töltés; eddig megküldi 3300-3400 mAh-val, majd fokozatosan csökkenti a töltőáramot; 90% felett közeledve a 100-hoz bemegy akár 1000 mAh alá is. A Li-ionos akkut nem kimondottan szabad lemeríteni, azzal lehet tönkretenni.
A személyes adatok gyűjtése is nagyon hamar kibukna, erre nem nagyon volt még példa szerintem. -
K82
őstag
válasz
havri1 #11192 üzenetére
Az "ágyon sufnizott romok" azért nem biztos h veszélyesebbek a gyárinál. Mivel nyílt a kód, nagyon hamar kiderülnek a turpisságok (ha vannak egyáltalán) és épp ezért nem is jellemző az ilyen ügyeskedés. Amióta okostelefonom van, soha nem volt olyan problémám h főzött rom miatt tűntek volna el dolgaim.
Közben nézzük meg a OnePlust ahol volt olyan gyári app ami "hazabeszélt", adatokat gyűjött... Custom romok között egyedül a Baikal OS-nél derült ki h adatokat küldözget a Yandex fele, egy LOS-on ilyen ki van zárva. -
K82
őstag
Mi a jó az NFC-s fizetésben?
Baromi kényelmes, csak előkapja a telefont az ember, odatartja a terminálhoz és már kész is vagy - és még PIN-t sem kér 5000 Ft felett. Bénázni nem igen szoktam, tudom hol van az NFC chip a telefonban, így nem gond megfelelő helyre tenni. A telefon szinte mindig kéznél van, nem kell keresgetni.
Biztonsági szempontból sem rossz mert nem tudják kiolvasni a kártya adatait (csak a fizetéskor aktív), nem úgy mint egy sima paypass-os kártyánál. Mivel 5000 alatt nincs pin, akár egy mobil olvasóval is lehet szépen csipegetni az egyenleget anélkül h észrevennéd - szerencsére nem annyira elterjedt ez a fajta turpisság. Viszont biztos ami biztos alapon RFID-blokkolós tárcában hordom a bankkártyámat. BKV-s automatából is nyugodtabban veszek jegyet így h a Simple van beállítva.
Van bankkártyám, de az Unicredit elég "béna", netes fizetésre pedig nem használom mert sajnos nincs virtuális kártya opció. Inkább beraktam egy Curve kártya mögé amit egy kattintással tudok aktiválni és letiltani, így a biztonságos vásárlás is letudva.
-
K82
őstag
(#11110) tojaaji: kipróbáltam, működik az utolsó unofficial build-en (végre!!!!
)
(#11129) st6969: csak úgy jött ide a Google Pay hogy az is olyasmi mint a Simple; és ha a GPay-en keresztül megy az NFC-s fizetés, akkor a Simple-nek is mennie kell.
Egyébként én sem vagyok OTP-s és valószínűleg soha nem is leszek. Van egy Unicredit a lakáshitel miatt, de ha fizetni kell vhol akkor is inkább a feltöltött Simple kártyát használom. Vagy a Curve-ot, abban ugyanúgy be van állítva az UC-s kártya és esetleges küllföldi/online vásárlásnál jóval olcsóbb így használni - ráadásul nem kell kiadnom a "rendes" bankkártyám adait sem. -
K82
őstag
válasz
tojaaji #11110 üzenetére
Hol találtál az unofficial-hoz changelogot?
Ha a GPay javítva, akkor elvileg az NFC-s fizetésnek is mennie kell.HUNited: CAF = Code Aurora Forum; gyakorlatilag a Qualcomm a CAF-on keresztül osztja meg a platform/hardverspecifikus kódokat, így jobban hozzá lehet illeszteni a szoftvert a hardverhez.
-
K82
őstag
válasz
juve600 #11052 üzenetére
Ha sikerült felvarázsolni és használsz Simple-t, működik-e az NFC-s fizetés?
Az áprilisi frissítéssel kinyíródott ez az opció az AOSP romokon (LOS alapúakon meg főleg), Syberián meg Havocon sikerült megcsinálni, kíváncsi vagyok PE-n is összejött-e.Szerk.: visszavonfa a buildet, másnak sem indul. Ha megkapja végre lesz új verzió.
-
K82
őstag
A megapixel szám nem egyenesen arányos a képminőséggel, csak marketing szempontból a több általában mindig jobban hangzik.
Ahogy a Mi9-nél is, a 48 mpixeles szenzor érzékelői quad-bayer elrendezésben vannak, vagyis négy pixel számít egynek képalkotáskor, így kapsz 12 mpixeles képet végeredményben.
Kis olvasnivaló, ha érdekel: [IMX586] [pixel binning] -
K82
őstag
Ne csak a megapixelt nézd: a hátlapi 48 valójában 12, az előlapi 20 pedig 5.
st6969: jó kérdés h ezzel ártasz-e a telefonnak vagy sem. Olvasni ilyet is, olyat is; amiben nagyjából egyetértés van az az, h a akku optimális töltöttsége vhol 30 és 75% között van. Az Asus állt most rá arra, h az ébredési időhöz alkalmazkodik az éjszakai töltéssel: nem tölti fel teljesen ha este rádugod a telefont, csak reggelre. Régebben én is rajta hagytam éjszakára a telefont, amióta viszont gyorstöltős telefonjaim vannak ébredéskor rakom rá a töltőre, s mire indulok megvan a 90% körüli töltöttség. Élettartamban nem tudok nyilatkozni melyik a helyes úgy h évente telefont cserélek, de az akkuval se így se úgy nem volt problémám.
-
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #11010 üzenetére
D2tw eddig is működött az AOSP romokon.
-
K82
őstag
válasz
dzsoltike #10942 üzenetére
A Mi8-ról nem állítottam h tudná - sehol nem olvastam egyébként a 27W-ot, h fel tudná venni azt a töltést.
A Xiaomi is csak annyit írt h támogatja a QC4+ töltést, arról nem szólt a fáma milyen sebességgel. A Mi9-nél külön kihangsúlyozzák a 27W-ot, a Mi8-nál csak a kompatibilitást.
De hiába dugod rá a Mi8-at pl. egy Macbook Pro 60W-os töltőjére, 3200-3300 mAh-nál erősebb töltőáramot akkor sem fogsz vele mérni.Ha az említett Baseus töltő meg csak 12-t tud, az tényleg baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Autós topik
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hobby elektronika
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest