- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aerol
tag
-
Karavik
veterán
Simple szerintem jobb alternatíva GPay-el szemben is. Nem kell mókolni, alapból működik egész világon érintéses terminállal felszerelt árusító helyeken, nincs limit, ingyenes, plusz van sok egyéb hasznos funkciója is, mint pl: autópálya matrica vásárlás, parkolójegy vásárlás, hűségkártyák elektronikus tárolása, fizetések gyors ellenőrzése és nyomonkövetése, QR-kódos csekkbefizetés...stb. Nekem ez elsődleges appom...
-
NorbixD
tag
Nem azért szállítják zárt bootloaderrel a telefonokat hogy a webshopok ne mókolhassanak vele? Erre mégis megadják nekik az engedélyt a nyitásra?
Engem nem zavart mivel így szinte rögtön rá tudtam tolni az xiaomi.eu-s romot.
Jelenleg is ezzel használom, folyamatosan frissül OTAn.
Az most jutott eszembe, ha én most zárnám a bootloadert (akkor ezzel ugye, ha ellopják nagyobb biztonságban lennének az adataim) emelet megmaradna az OTA update lehetősége is? -
g_g_g
Topikgazda
Nekem is az a gyanúm mint neked.
Van az összefoglalóban is néhány sor erről.
"Fontos megkülönböztetni az International és a Global verziót.
Specifikációban, hardverben nincs különbség a két változat között.
Az International verziót alapvetően a kínai piacra szánták, míg a Global-t a nemzetközi piacra.
A Global változat esetén zárt a bootloader és gyárilag a Global stabil ROM van telepítve, eu töltőfej jár hozzá.
Az International verzió esetén az eladó nyitotta a bootloader-t és telepítette rá a Global stabil ROM-ot, kínai töltő jár hozzá, de általában mellékelnek hozzá eu adaptert."Szerk.:
NorbixD-nek lehet ez jó infó. -
Steve1207
veterán
Annyira nem nézegettem ugyan, de csináltam pár tesztet google kamerával. Elméletileg csak 30 fps mellett menne az EIS, de nem igazán láttam különbséget 60-nál sem, úgyhogy ott is stabilizálhat valamit. Mivel OIS nincs gcamnál, szerintem működik, de valaki letesztelhetné, aki ténylegesen sokat videózik.
-
g_g_g
Topikgazda
Az összefoglalóban ezt írtam:
"Mielőtt elkezded a frissítést, érdemes kilépni a hozzá rendelt Mi és Google fiókokból, illetve a Mi fiók beállításaiban a "Készülékkeresés" opciót is ki kell kapcsolni.
Ha ezt nem teszed meg, a telepítés utáni első induláskor kérni fogja a korábban beállított zárolási jelszót (PIN kód), ha ezt nem tudod, nem tudsz belépni, kizárod magad a telefonból."A Google fiók esetében ha nem jelentkezik ki, akkor újratlepítés után be kell jelentkeznie ebbe a fiókba.
(nyilván egy ilyen újratelepítéskor ez nem valószínű, hogy probléma lesz, de pl eladás esetén ha nem teszi meg, az problémás lesz)Én ezt így tudom, de ha ez így nem egészen helytálló vagy pontos, akkor szívesen veszem a javítást és az összefoglalóban is frissítem.
-
HUNited
őstag
LOS = Lineage OS?
Betűről betűre egyetértek veled, kár hogy a többiek ezt nem értik és trollkodásnak veszik.
Áprilisig volt olyan alter rom, ami stabil volt, és minden működött rajta? Érdemes lehet olyat feltenni?
Érdekes egyébként, hogy az új PE már nem májusi hanem júniusi vagy júliusi (nem tudom hogy adják ki ezeket, de a legújabb) security patch van. Nem tudták azt javítani egy hónap alatt?Szerk: Meg az is milyen érdekes, hogy azonos rendszer két buildje között csak tiszta telepítéssel lehet frissíteni... Ahhoz meg nincs kedvem, hiába a TiBi, és szeretem nagyon testreszabni a telefonom, és van ami nem importálható, így a clean install minden verziónál nálam felejtős, mert öreg vagyok én már a saját magam szívatásához.
-
cheerokko06t
csendes tag
Nem tudom, nekem pl. a Mifitet sosem kellett lelakatolni, meg amúgy semmit. Az akkukímélőt egyszer kikapcsolom pár alkalmazásnál (Messenger, Viber, bár lehet mostanában már enélkül sem lenne vele gond) , aztán csókolom. Persze a minden másnapi romolásnál már akár ez is unalmas, de szerintem a stabil még mindig csak simán stabil. Az utóbbi idők összes leírt problémái közül egyet sem tapasztalok. Csak használok mindent. A sok fölösleges app meg... Én sokról nem tudok. A tisztítók mind a Biztonságon belül vannak. Mi van még? Szóval van egy alap Biztonság app, talán az a visszajelzés vagy mi, szerintem annyira nem zavaró, beteszed egy mappába és viszlát .
Szerintem az összes telefonon akad legalább ennyi, vagy még több. Főleg, ha meg sem nyitod. Akik meg a kínaiak kémkedése miatt aggódnak, de közben egy xy által fabrikált vegytiszta androidnál már nem, amin mellesleg amúgy is minden alap app a Google sajátja.... Hát szerintem mindegy. Tőlem pl. kémkedhet a YouTube. Mit tud csinálni? Max betol az arcomba egy reklámot,de azt meg így is úgy is tolna! Sosem tiltok semmit, minden működik, jó az üzemidőm. És nem csak minden második héten.
Egy reggel megnyitott excel tábla még most is benne a memóriában, szóval a memóriakezelést sem érzem szembetűnően rossznak. Nem tudom elképzelni, hogy ez így miért nem felel meg valakinek, és inkább szenved vele 3 naponta valami alternatív rendszerrel, lényeges funkciók elvesztésével, igaz most pár napig nincs érintéses fizetés, szar GPS, rossz gesztusvezérlés, de "aaaz úgy mégis jobb"!
Ettől még mindenki azt csinál, amit akar.
-
Smiro
senior tag
Mi nem felel meg a gyári, stabil rendszeren? 2 napig átlagosnál nagyobb nyugi volt nálam, kis navi, tvgo, hírek, frissítések, folyamatos mobilnet, wifi, Viber üzenetek, telefonálás. 2 óra híján 2 nap, de még volt benne 37% ma reggel, mielőtt töltőre raktam. Semmi nem akad, minden frankó, esti fotók is nyilván a nem gyári programmal. Szóval nem értem a romolgatás vágyát sem, mert stabilon mindent hoz, ami elvárható. Vagy ha nem, miért nem, mert én okot a gyári rendszer cseréjére nem látok. A szlovák navi meg abszolút jól müxik, műholdakkal semmi gondom nincs.
-
HUNited
őstag
Nálam van gond. Egy ilyen tok van rajta ami érzékeli a kinyitást és bezárást. Ha ezzel operálok, teljesen jó a záróképernyő. Viszont ha nyitva van a tok, és lezár a képernyőzár, utána nem tudom feloldani, mert egy fekete képernyőt kapok csak. Csak úgy tudom "javítani", hogy becsukom a tokot majd pár másodperc múlva kinyitom. Nem mindig csinálja, de többnyire igen.
Ami még lehet nem mindennapos (nem tudom hányan használnak ilyet) hogy BT eszközzel oldom fel (órával), tehát nem jön a pin/ujjlenyomat ablak ha rajtam az óra. -
HUNited
őstag
Nem tudtam hogy ez MIUI feature, mivel a másik telefonomon (Huawei P20L) is a Pie frissítéssel jött egy roppant hasonló megoldás.
Ha ezeket az appokat telepítem, akkor a navbar eltávolítható? Mert nem sok értelme van a gesztusoknak, ha a helyet foglalja alul a navbar. Tudom, próbáljam ki, de a reklámos appokat elkerülöm (bár használok blokkolót) fizetni meg egy forintot sem akarok zsákbamacskára (nem vagyok lottózós típus)
-
juve600
nagyúr
nem értem ezt a brazil gyereket aki a PE-t fejleszti............
összegyűjtik neki a teló árát,nagy nehezen megérkezik neki,eltelik egy hét hogy nála van és még nincs új rom..
persze írni nem lehet neki sem XDA-n,sem telegram-on hogy mikor lesz rom mert kiírta hogy ne is kérdezze tőle senki ,majd lesz valamikorazért aki pénzt küldött neki annak tartozik valamilyen szinten szerintem
EU-st használom most de lehet felrakom a P3-at mert nem tudom meddig kell várni a PE-re
-
DanielK
addikt
A zárolt képernyőn megjelenő értesítések (pl gmail app) a sötét mód esetén a tárgy még szürke színű, az email többi része fekete, így nem látszik.
De emlékeim szerint a lehúzható értesítéseknél is
Ez miuin így van, de pe romon ok volt (most emlékszem rá). Ezért nagyon zavar...
Használnám a sötét módot, de nem látom így az értesítésket -
juve600
nagyúr
brazil barátunk ma kapja meg a telót
az xda-s oldalon ezt írja telepítési útmutatónak :
Flash Instructions
1. Download ROM zip.
2 . Advanced Wipe: System, Data, Cache and Dalvik/cache
3. Flash latest MIUI or Xiaomi.eu beta.
4. Flash Pixel Experience.
5. Flash Dm-verity and reboot into TWRP (Only if you're coming from MIUI stock. Skip that if you're coming from another custom ROM)
6. Advanced Wipe: Data
7. Reboot & enjoy.ugye ez pont a titkosítás miatt érdekes,mert itt meg eu-s romot ír
-
HUNited
őstag
És ez a global dev/stable nem fogja visszazárni a BL-t?
Nekem egyébként hivatalos TWRP van fenn, twrp-3.3.0-0-dipper.img, ez akkor nem jó?Illetve mik azok a "sallangok"?
Ha PE romot akarok, akkor arra van csak szükségem, meg a ROOT-hoz a magiskra. Vagy kell más is? GAPS, alternatív FW, más?
-
juve600
nagyúr
fastboot flash recovery twrp.img után
fastboot boot twrp.img -vel indul a twrp de ha nem telepítem ezután a twrp.img-t akkor is megmarad ?most pl nekem eu dev van fent,ha fel akarom rakni a PE-t akkor az alábbi módon csinálom :
-fastboot felrakom az utolsó global stable-t
-telefon bebootol
-telefonon hangerő le+bekapcs kombóval fastboot mód
-fastboot devices
-fastboot flash recovery twrp.img
-fastboot boot twrp.img
- twrp.img telepítése
-format data,wipe,cache
-recovery restart
- utolsó global vendor+firmaware flash,PE rom flash, wipe cache,restart systemakkor így nem jó csinálom ?
-
juve600
nagyúr
tracking nr. alapján ma már elvileg meg kell kapnia a telefont brazil barátunknak
én is többször ránézek naponta
ezzel viszont nem értek egyet
- restart recovery módba, itt már a TWRP-nek kell bejönnie , utána rá kell másolni a twrp.img-t és twrp alól telepíteni hogy megmaradjon
- TWRP-ben mehet egy full wipe (data/system/cache, ha pen drive-ról telepítesz akkor mehet az internal storage is - de csak akkor!) és ami fontos: NE indítsd újra és nem kell az advanced wipe alatt a format data sem újra kell indítani a twrpt, format data,full wipe és twrp restart
- kiválasztod a telepíteni kívánt romot és ami esetleg kell mellé (gapps, magisk pl.) PE telepítés : global vendor+firmware flash majd PE rom flash ,wipe chache,restart system
- ha felment a rom, már mehet a restart -
Y72
aktív tag
Kihagytam pár generációt, Galaxy S5-ről váltottam, ott volt minden ill biztonság az nem. De ez engem nem is érdekel, elég sok telefont hagytam már el, igyekszem nem túl sok személyes dolgot tartani rajta.
Azóta írtam már, hogy a Development rom a fő problémákat megoldotta. És teszteltem a GPS-t is egy rövid szakaszon: pontosabb lett egy kicsivel, de még mindig nem az 1m-es tartomány. -
havri1
félisten
Igen, tisztában vagyok ezzel, ezért sem szoktam sosem úgy tölteni/használni.
Mi5 akksija napokban volt 5 éves, most érett meg, mert már fele annyit bír csak kb. Eszméletlen, mit kapott, munkanapokon 2-3x is töltöttem éveken át, rengeteget használtam, mint ahogy most ezt is.
Adatoknál jellemzően pl email - ra gondoltam, reklámok miatt. Bár rengeteg app ezt írja is, hogyha nem figyelmes az ember, a pipát simán bent felejti.. -
Y72
aktív tag
Oké ezek nyomós érvek, de én pont a telefonomat szoktam otthon / kocsiban felejteni, míg a pénztárcát a bankkártyával kevésbé. Amúgy teszteltem a paypas-t a pénztárcámon keresztül és úgy nem tudja kiolvasni, pedig csak 1 bankkártya van benne ami az egyetlen chipes/ mágneses kártya. Gondolom a vastagság és az aprók bezavarnak.
A másik ami a bankkártya mellett szól, hogy mögötte van a Bank, akié a kártya és te fizetsz nekik ezért. Bármi van vele akkor megtérítik a kárt, saját hibámból eredő kárt is térítettek meg már nekem így. -
Nagya21
addikt
HAli!!
Szóval a gyártók nagy huncfutok ezekkel az akksikkal kapcsolatban......Ad1:
Igen 20-80% között érzi jól magát a Li-ion és tsa akksik. A lányom Samu laptopján van illen, hogy max 80%-ig menjen fel a tőtés, szinte állandóan tápon van, és így 6 évesen köszöni szépen jól van az akksija.Ad2:
Ezek a gaz gyártók számúgatják mennyiszer dugdosod a telcsit (laptopot etc) tőtikézni, szal aki nyakra főre duggaszója az meg csodákszik, hogy 1 év alat kampeca.Szóval használjuk a telót, ha 20% rakjuk tőtőre, ha nagyon gyók akarunk lenni 80-90% levesszük, és így leszen tartós a ketyere.
( kivéve ha mint nálam videózáskor vmi beakadt, úgyhogy a teló felforrósodott, a tőtöccség meg lecsúszott, ki-bekapcs segített csak.Gondolom ez semminek nem tett jóut.....)Üdv Nagya
-
xhege
veterán
Köszönöm a választ és az előző hozzászólónak is! Igen az Se "butított" verzió, de paramétereit tekintve elgondolkodtató alternatíva. Kamerák tekintetében papíron erősebb (48+13+8 Mpixel hátlapon 20 előlapon). Snapdragon 712 visszalépés, de mondjuk én sosem játszom. A méret tekintetében, meg talán jobban kézbeillő. Kérdés mennyivel kiforrottab és támogatottab az Mi 8.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest