- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- MIUI / HyperOS topik
- Korábban érkezhetnek a Motorola kagylói
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
Úgy látom, hogy a 9.5.23 valamiért nem lett kiadva. Legalábbis a hivatalos oldalon nincs fent és nem is ajánlja fel a telefonom sem.
-
Karavik
veterán
válasz juve600 #11792 üzenetére
Ha hívásvárakoztatás előzőleg már be volt kapcsolva, akkor utána már aktív VoLTE használat mellett is tökéletesen működők a hívásvárakoztatás.
Ha hívásvárakoztatás előzőleg nem volt bekapcsolva, akkor telón menüből kikapcsolod VoLTE-t, majd bekapcsolod a hívásvárakoztatást, végül visszakapcsolod VoLTE-t. Ennyi!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
retesz147
addikt
válasz Figur10 #11786 üzenetére
Ez de jó, köszi, ezt én sem tudtam! Mindig fájlkezelőből, vagy Hangrögzítőből keresgéltem.
Karavik: Bíztató! Aktiválódik a DIGI, próbálom majd én is, remélem működni fog. Anno Te is írtál valamit, hogy VoLTE-vel van valami gubanc, valami hátrány. Ezek szerint nem ez volt.
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
st6969
őstag
Csak kíváncsiságból kérdezem: az elmúlt pár hónapban a Messenger többször frissítette magát. Több esetben el is állította az üzenethangot valami másra. Manuálisan kellett visszaállítani. Idegesít, mert amire elállította, az valami nagyon halk, gagyi fosch volt, nem lehetett hallani. Volt ilyen másnál is?
Az alapértelmezett hangot sem nagyon hallom, mert a csengőhang hangerejével közös csúszkával állítható, és így ordít, ha hívnak, majdnem maxon van, de az értesítés hangot én még venném fentebb... -
kuksa90
őstag
Azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy a rögzített hívás közvetlenül elérhető legyen a tárcsázóból. A hívásinfóba kellene egy pötty, vagy gesztus, vagy valami, ami megnyitná a hívásrögzítőben az adott file-t... Ötlet?
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
retesz147
addikt
"vannak hátrányai is, pl. elszalasztott hívásról nem kapsz értesítő sms-t, meg külföldön sem használható ha jól rémlik."
Ez szívás sajnos...Dual SIM-nél pont az SMS a lényeg, mert ha az egyiken beszélek, behívnak a másikra, akkor ha nem jön SMS, nem is tudok róla....Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
I
tag
válasz Nagya21 #11771 üzenetére
Azt tudom hogy ha tárcsázod a *#*#86583#*#* számot akkor lehet ki meg bekapcsolni, elvileg meg kellene jelenjen a VoLTE kapcsolónak a beállításokban. És hogy szolgáltatói oldalról is engedélyezve kell legyen. Én nem próbálgattam hogy SIM1 vagy SIM2 pozícióba működik, de azt tudom hogy vannak hátrányai is, pl. elszalasztott hívásról nem kapsz értesítő sms-t, meg külföldön sem használható ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
Have a nice day!
-
I
tag
válasz Nagya21 #11769 üzenetére
A Digi Mobil fórum összefoglalójában van egy leírás az APN beállításáról. Nézd át, esetleg segíthet.
Have a nice day!
-
HUTCHDB
nagyúr
Másik dolog, ami szintén gondot okoz nekem, az az, hogy a gesztusvezérlés sajnos továbbra is darabos, így most visszaállítottam a navigációs gombokat.
Ezeket viszont az istennek nem tudom eltüntetni a teljes képernyős móddal, állandóan ott virít a fehér sáv alul." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz slice14 #11763 üzenetére
Én meg nem a volte-ra írtam, hogy nem ertem a dolgot, ( ) hanem az sms-re, illetve arra, hogy egyik telefonnal így, míg a másiknál máshogy vannnak a dolgok pl a beállításoknál.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
slice14
veterán
válasz HUTCHDB #11758 üzenetére
Nekem a 9.5.17-es Global dev-en így van. Az Üzenetek app meg 10.3.0.37.
Azt nemtom hogy nálam bugos, vagy verzió függő.
Én jelenleg egy kártyával használom, de tervezek beszerezni egy Digi-s SIM-et. Kérdés hogy két kártya képes menni egymás mellet VoLTE-n.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
-
I
tag
Sziasztok
Ma szereztem egy Digi-s SIM kártyát a T-s mellé (ingyenes mobilnet miatt leginkább). A mobilszolgáltatása ugye csak 4G-t és 2G-t tud.
A kérdésem, hogy ez a LTE/UMTS auto (PRL) beállítás, ami a T-hez van nekem, ez megfelelő a Digiéhez is? Vagy nincs optimálisabb?
Választ előre is köszi[ Szerkesztve ]
Have a nice day!
-
Sty01
tag
Hol tudom beállítani hogy ha hívők valakit akkor mutassa az èn hivószàmom,mert most magánszámit îr ki?
-
l86544
aktív tag
ezere gondoltam én is és minden engedély meg van adva, a waze-nak is meg az android autonak, az akkukímélés kikapcsolva, de ennek ellenére is csak áll a waze
https://mowned.com/lajos-szab
-
-
retesz147
addikt
válasz l86544 #11744 üzenetére
Karácsonykor szórakoztam AA-val. Ugyan ez volt nálam is.
Ha jól emlékszem az volt a megoldás, hogy az AA-nak és a Wazenak is minden jogot meg kell adni (autostart, indulás háttérben, egyszóval minden engedélyt, de tényleg mindent) és a háttérfutást sem szabad korlátozni.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
l86544
aktív tag
Akik használnak Android Auto-t, azonak a waze megy? Nálam elindul és szépen meg is fagy szinte rögtön. A google térképe tökéletesen navigál.
https://mowned.com/lajos-szab
-
st6969
őstag
Nem biztos, hogy Mi8 probléma (úgy rémlik, a 4A-val is csinálta az utóbbi időben)...de egy bizonyos helyen a mobilnet csak pár percig megy (5-10), utána egyszerűen nem tölt be semmit. Ha újraindítom, egyből jó. De ha leteszem, és 10-20 perc múlva ismét használatba veszem, megint jó, de megint csak 5-10 percre.
A térerő jó (nem fullos, de jó, legrosszabb esetben is közepes). Én azt gondoltam, hogy ha van térerő, akkor van mobilnet is. Vagy ez így nem igaz? A munkáltató tud blokkolni adott területen ilyen szakaszos módon céges sim kártyán mobilnetet?
Sehol máshol nem tapasztaltam net problémát ezzel a telefonnal, nem tudom, mi lehet ez -
HUNited
őstag
Nálam van gond. Egy ilyen tok van rajta ami érzékeli a kinyitást és bezárást. Ha ezzel operálok, teljesen jó a záróképernyő. Viszont ha nyitva van a tok, és lezár a képernyőzár, utána nem tudom feloldani, mert egy fekete képernyőt kapok csak. Csak úgy tudom "javítani", hogy becsukom a tokot majd pár másodperc múlva kinyitom. Nem mindig csinálja, de többnyire igen.
Ami még lehet nem mindennapos (nem tudom hányan használnak ilyet) hogy BT eszközzel oldom fel (órával), tehát nem jön a pin/ujjlenyomat ablak ha rajtam az óra. -
HUTCHDB
nagyúr
Globál dev-et hasznalok.
Segitsetek már legyetek szívesek ha tudtok.
Sms-ek hangját szeretném beállítani, de nem megy úgy, amilyen elvárások van.
2 SIM-et használok, így ha 2 külön hangot tudnék beállítani kártyánként, az lenne az igazi, de az ettől fontosabb az lenne, hogy az értesítések hangjai NE EGYEZZEN meg az SMS hanggal.Van erre megoldás?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
hroberto
veterán
A dual SIM használat mennyire harap az üzemidőbe?
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
bojtix
tag
válasz Karavik #11717 üzenetére
Tegnap este nyomtam fel ota-n a globál 5.9.17 -t. Nekem ma 100 % ról 49%-re ment le. kb 2 óra beszélget és 2 óra kijelző időm van, némi möngészéssel és 30 perc youtube-l + 20 perc waze-l. Most végre nem az Android a legnagyobb fogyasztó.
Reggelre sem szokott bezuhanni 20% alá. Akkor felrakom és a gyors töltés miatt "hip-hop" (korán kelek a gyerekek miatt) fel megy 80-90% közé, amivel estig megint elvagyok....
Attól függ ki mennyire nyúzza... Nem világbajnok, de a mindennapokra nekem megfelel....xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
w333
félisten
Heti kiadás most is elmaradt ? hmmm ... RN5 -re megjött !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Sty01
tag
Mi 8-nál melyik mappában találom a gyári értesítési és csengőhangokat?
-
HUNited
őstag
Köszi srácok.
-
HUNited
őstag
válasz kicsipapucs #11718 üzenetére
Titanium Backup progival és Root hozzáféréssel letilthatsz tetszőleges programot.
Az hogy mit, azt a debloat miui keresőszóra megtalálod. Illetve a TiBi előnye, hogy olyan egyszerű visszakapcsolni is mint ki, így nem jársz úgy, mint én az elején hogy nem csengett a telefonom, mert valami tök feleslegesnek látszó cuccot töröltem ADB-n keresztül. -
őstag
-
Karavik
veterán
válasz juve600 #11712 üzenetére
és (#11710) HUNited:
Ez érdekes, mert Mi8 akkufogyasztás terén 9.5.23 frissítéssel kapcsolatban pont ellenkező (azaz pozitív) visszajelzések vannak xiaomi.eu fórumon. pl: [link]
Egyébként nyilvánvaló, hogy bármilyen ROM-ra tiszta telepítéssel váltás után egy ideig jobbnak érezhető az akku fogyasztás, majd idővel ROM belakása után szépen megváltozik a helyzet, ami valamilyen szinten normális jelenség.
Továbbá az is nyilvánvaló, hogy nyári időszámításnak köszönhetően tovább van világos, többet süt, többet tartózkodunk a szabadban, így a kijelzőt sokkal többet használjuk magasabb fényerőn, ami nagyban befolyásoló tényező akku fogyasztásban.
Nem mindegy tehát a környezeti körülmények, a használati szokások. Szignifikáns különbség van akku fogyasztásban, ha pl. otthon a szobában használjuk a telót WiFi-n félhomályban, vagy tengerparton adatforgalomról, verőfényes napsütésben, sok fényképezőhasználattal. Szinten normális jelenség ha utóbbi esetben több a fogyasztás...
Szóval nem mindegy milyen állapotot hasonlítunk össze mivel...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
HUNited
őstag
Szerinted egy fullra belakott rendszert (az összes miui baromságot letiltottam, stb.) lecseréltem volna egy talán működik megoldásra (PE)? Hidd el, igen vacak érzés hogy a korábban 2-3 napot menő telefonod (ráadásul használva is volt, igaz nem játékra - abból már kinőttem - hanem telefonálásra) örülsz ha egy napot kibír. Vagy egész éjjel töltőn tartod (és az nem tesz jót neki), vagy rimánkodsz hogy hazaérj mielőtt kikapcsolna (jó nálam szokott lenni powerbank, de elég viccesen néz ki az ember powerbankkal telefonálva).
Mindenesetre ha ezt a PE-t nem tudom megszokni (esélyes, nem vagyok elájulva tőle eddig), nem működik NFC fizetés, vagy ezzel is gyorsan merül az aksi, akkor kap EU rom egy utolsó esélyt tiszta telepítésre.
Ha meg azzal sem megy, ledarálom ezt a fost.
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Csatlakoztam egy fekete 6/128-cal hozzátok. Egyelőre a rajt lévő rommal.
Kérdésem az lenne hogy LTE sebességekkel mindenki elégedett hozza őket a telefon?
Siófok mellett lakom, nálunk is már régóta van LTE. Otthon párom S9-e és az én váltott S7-em is 150Mbit-tet hoz, viszont ez csak 70-80Mbit-et. Siófokon már pariban vannak.
Igazából nem találtam semmilyen érdemi táblázatot, infót, hogy hol milyen Bxx fajta és lefedettségű LTE található pontosan, de számítana?Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
g_g_g
Topikgazda
válasz HUNited #11710 üzenetére
Azért ezt így kategorikusan ne jelentsük ki.
Én eu fejlesztőin vagyok, de semmi problémám az üzemidővel, mindig frissítem és hónapok óta nem vettem észre különösebb különbséget az üzemidőben.
Én is olvastam, hogy többeknek volt gondja az utóbbi verziókkal, de azért ez nem teljesen általános. -
HUNited
őstag
Nem tudtam hogy ez MIUI feature, mivel a másik telefonomon (Huawei P20L) is a Pie frissítéssel jött egy roppant hasonló megoldás.
Ha ezeket az appokat telepítem, akkor a navbar eltávolítható? Mert nem sok értelme van a gesztusoknak, ha a helyet foglalja alul a navbar. Tudom, próbáljam ki, de a reklámos appokat elkerülöm (bár használok blokkolót) fizetni meg egy forintot sem akarok zsákbamacskára (nem vagyok lottózós típus)
-
1Konrad
tag
Nem tudom, hogyan használod, de normál üzemben 2 napig elmegy a MI8.
Általában 5-6 óra képernyőidőt mondanak rá.Olyan panaszt még nem nagyon olvastam, hogy reggeltől estig megette volna az akut még intenzív használat mellett sem.
(#11694) ben11
A stabil rom a mostani 10.3.2 változattal egy átlag felhasználónak szerintem jó.
(Az, hogy ide beíró a többség cserélgeti, az csak annyit jelent, hogy ők az aktívak, innovátorok..[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
válasz HUNited #11705 üzenetére
Hivatalosan ennyi a Google-féle gesztusvezérlés; nem mondhatni h túlzásba vitték, a Q-n már elvileg a vissza nyíl is el fog tűnni...
Ha MIUI-féle gesztusvezérlést szeretnél, akkor a Vivid Navigation Gestures -t ajánlom, már a Pixel 2XL-en is ezt használtam. Hasonló alternatíva a Fluid Navigation Gestures; a Vivid talán annyiban jobb h az oldalakon külön tudsz fentre/középre/alulra is beállítani gesztusokat (a Fluidot rég próbáltam, lehet azóta abba is belerakták).Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
HUNited
őstag
Kérdés, ebben a PE romban nincs a gesztusvezérlés, vagy én vagyok totál balfék?
Nem arról volt szó, hogy Android9-ben ez az alapértelmezés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 3
- További aktív témák...