- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obilia
csendes tag
válasz
Grecky #13739 üzenetére
Leszedéskor egy fura bugba botlottam... Először a telefonon kezdtem leszedni a Google Driveról, amit megadtál, de mindig kifagyott, csengetésre se reagált. Újraindítottam vagy 3-4x, mindig akkor fagyott le, ha megint le akarta tölteni a wifivel... Aztán feloldóminta után gyorsan wifi ki, letöltésekbe be, és ott kivettem, megkönnyebbülés. (B398 van, nem tudom, miért csinálja ezt).
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Grecky #13559 üzenetére
Athlon XP
Na az lehet hogy a Google alkalmazása és az tulajdonképpen a netre feltöltött képek esetében van ez a lomtár. Akkor a Google fotók oldalán lehet törölni a lomtarát!
Igen. A csillag az a Google fotók. Ki kell kapcsolni hogy automatikusan mentsen, szinkronizáljon, majd tiltani az appot. Neten pedig lehet törölni a saját Google fiók alatt a fotók oldalon. De vigyázz..mert akkor minden képed oda ment..szóval nehogy oylat is töröljük amit nem akarsz. De a 'lomtárat' is ott tudod törölni. De az nem a telefon lomtára.Csipiszkutya
Valóban..előbb B300 majd B170, B200, és így tovább.migabi24
El tudnád küldeni a témádat?Vitaqo
Az összefoglalóban találsz leírásokat a firmware frissítésről, ha viszont a TWRP-re gondolsz és az egyéb custom romokra akkor előbb bootloadert kell nyitni majd TWRP flash és utána jöhetnek a többi dolgok. Egyébként bootlop lesz az eredmény.
Ez egy hosszabb folyamat. Attól függ mit szeretnél. Mi lenne a cél? De ha olyan dolog, tudunk segíteni.
Ha csak frissíteni akarod a rendszert, akkor előbb milyen builden vagy most? És úgy mondom a többit. -
-
Roppy
tag
válasz
Grecky #12804 üzenetére
No megjártam a József körúti szervizt. Rendes volt a csajszi, de mivel pénteken délelőtt indulok külföldre, a telóm meg kell, így nem hagytam ott (jövőhéten visszamegyek), mert nem biztos hogy kész lenne addigra. A számlát nem találtam meg, csak a garis papírt, az nem elég?
-
csipszikutya
senior tag
válasz
Grecky #12757 üzenetére
Jo az 5 és jo a 6. Az, hogy én itt kisirom magamat miatta, nem kell vele foglalkozni.
Ellentmondást nem feltétlen érzek, mert irtam, hogy lusta vagyok már foglalkozni vele. Ami pedig létszükségletem appok, 6 alatt jobb. Ha mennének királyul, rohannék vissza 5-re.
Tök más telefon kell nekem, ez igy van, nem igazán illünk össze.
Az alma miatt élek vele, mert megvárom a szeptembert, hogy mit raknak elénk, ha nem akkor Samu S8 vagy az ujra csomagolt Note7 vagy még majd a csucs Nokia, csak félek minden a droidtol, P8 nem erösitett meg sajnos.
Vagy amit nemrég volt itt valami windowsos telefon. -
Obilia
csendes tag
válasz
Grecky #12698 üzenetére
Leszedtem, kiraktam, először helyi frissítéssel próbáltam, aztán a ProjectMenuből. Először átneveztem update.zip-re, mert egyébként nem látta a helyi frissítő. Aztán onnan indítottam, nem sikerült, felkiáltójel (töltő be volt dugva). Most meg a ProjectMenu Software Upgradejében okézás után azt írja, hogy no upgrade file, pedig ott van a kártyán a dload mappában.
Még úgy se megy, hogy visszaállítottam a belső tárhelyet alapértelmezettnek, vagyis mindkétféleképpen megpróbáltam. Nem értem, miért nem látja... -
Obilia
csendes tag
válasz
Grecky #12698 üzenetére
Értem, köszönöm :-). Miért ilyen rossz az OTA egyébként?
Előfordulhat, hogy előszörre nem akarja feltenni? FF-el levettem korábban (még mielőtt ideíram) B391-et vagy B397-et és nem engedte leállítani a letöltést, mondom egye fene. Lejött, 19%-ig elment, aztán install fail. Ha lenne megint ilyen, próbálgassam többször?
A B397-et megpróbálom majd. Előtte nem muszáj gyári visszaállítás, ugye? (Kimentés persze igen). -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Grecky #12672 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, mondjuk régebben is volt már ilyen, és pár megabájt különbség van köztük, de a changelog-juk teljesen egyforma. Amire tippelni tudok, hogy esetleg az első kiadásban volt valami kis hiba, vagy valamit még azóta frissítettek benne és ezért lett egy másik B397-es verzió is.
Leszedem az újabb nagyobb méretűt és felrakom, kíváncsi vagyok a kernel szám vagy valami változik-e a rendszerben.
-
Anonymus95
senior tag
-
ataman
aktív tag
-
tonyqa23
senior tag
válasz
Grecky #12409 üzenetére
Senki nem állította, hogy nem a TIÉD. Én csak emlékeztem, hogy valaki belinkelte itt az összes romot, ezért én továbbítottam a kedves kollégának a TE megosztásodat. Ezúton is szeretném utólagosan felhívni minden kedves és kedvetlen kolléga figyelmét,csak a tisztánlátás végett, hogy az általam megosztott link nem az enyém, hanem Grecky fórumtársé.
-
gegekutas
aktív tag
válasz
Grecky #12184 üzenetére
Szia!Letöltöttem a linkedről a b394-es romot,tegnap is ma is,de a winrar nem csomagolja ki mert sérült.Azt hittem nálam van a hiba,de a sógorom gépével is megcsináltam de ugyanaz az eredmény.Sd kártyás frissítéssel akartam feltenni ezért választottam a tiédet,mert a ff nagyon lassú.Esetleg megnéznéd,vagy újra felraknád.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Grecky #12058 üzenetére
Te is magyarázatként írtad neki, én csak kiegészítettem
tudom, hogy nem azt mondtad!
Szabcsizz
Hangnem..én csak nem szeretem, ha valaki nem olvassa el amit el kell, utána pedig még okoskodik egy sort.. ha meg elolvasta az összefoglalót, akkor miért kérdez, ha úgy is ellenkezik és csak azért se úgy csinálja.. és ez már az első írásából letükröződött...csipiszkutya
Nem használom a chrom frissített verzióját (sztem fölösleges) így nem tudom nálam hogy reagálna a jelenlegi verzió, de nekem a gyári verzióval szépen működik, szerintem próbáld meg úgy. -
Anonymus95
senior tag
válasz
Grecky #12056 üzenetére
Egy szó mint száz.. Nem szakszerű sw áttérés. De akkor 'én biztosan mindent rohadtul tudok'..
Én csak elmondom a kérdésre a választ, amit tudok és amit javasolt csinálni. Ámbár jogában áll mindenkinek azt csinálni amit gondol, de akkor ne csodálkozzon rajta, ha utána nem azt kapja amit elvár..mert mondjuk nem úgy működik stb. -
gianone
őstag
válasz
Grecky #11657 üzenetére
Neked vannak szövegértési problémáid. A szám szerintet már akkor írtad, amikor én válaszoltam. Se az eredeti kérdésedben [link], se a mai reakciódban nem szerepelt. Ha megnézed az időpontokat (1 perc különbség), láthatod, én már rég képet csináltam, és linkeltem neked, mikor te azt beírtad.
Geometriailag, nem algebrailag, pont így, grafikonon.
grafnet
Szerintem eufemizmus.
-
gianone
őstag
válasz
Grecky #11655 üzenetére
Nem írtad eredetileg, hogy szám szerint, csak azt, hogy összesen. Olvasd vissza a legelső hozzászólásod. Az utolsót meg már akkor írtad, mikor én írtam a válaszom.
Finomabban szövegeljél, majd legközelebb leírod pontosan, mit akarsz.
Tőlem meg azt csinálsz, amit akarsz, a legkevésbé sem érdekel, de azért szívesen, hogy megmutattam neked.
Nagy paraszt vagy.
-
gianone
őstag
válasz
Grecky #11652 üzenetére
Ezen ne múljon, bár pont ebben a topikban szerepelt ez először nagyon régen. Szépen rá is lehet keresni.
Ezt most komolyan kérdezed, hol kellene látnod???
Nyilván bájtra pontosan sehol, de az minek? Nem elég tudni, hogy mindjárt eléred a korlátot, vagy még arányában mennyi van? Tudodm, hogy néz ki a stock, Moto G-m van.
Egyébként korlát nélkül is összeadja, csak így jobban látszik a mennyi az annyi.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Grecky #11463 üzenetére
A wifi+ lényegében azt csinálja, hogy automatikusan ki és bekapcsolja a wifit, amikor egy ismert hálózat közelébe érsz vagy elhagyod azt, ezzel szabályozva a wifi és a mobilnet közötti áttérést, illetve vált wifik között is. Pld. amikor gyengül a kapcsolat, de egy közösségi helyen vagy, ahol több router is található, áttér az erősebbre. (Igen, ezt magától is csinálja a wifi, de abban az esetben csak akkor, amikor már megszakad a jel azzal amin éppen vagyunk.)
Szóval mindig a legoptimálisabb kapcsolatot keresi a telefon és a zökkenőmentes váltásban segít.Ezzel szemben lenne egy signal+ is ami a hálózati tornyoknál segítene es erősebbé, stabilabbá tenné a telefonálást és a mobilnetezést azzal, hogy több tornyot is figyel egyszerre és nem éreznénk meg a váltást pld. egy száguldó vonaton. Az 5-ös droid alatt ez valóban látható helyen volt.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Grecky #11349 üzenetére
szerintem meg, ahogy kiürítünk mindent, az értesítő az azonnali, akkori pillanatban kiürített állapotot mutatja, de az csak az akkori pillanatot mutatja ugye..azóta már más érték lehet. Amint megnyitjuk a feladatkezelőt már nem azt az értéket látjuk mert a szabad hely helyére a telefon betölt egyéb rendszer dolgokat... szerintem..
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Grecky #11300 üzenetére
Ez nem a sima bootlopos eset. Itt elszall a teljes boot szektor, recovery, minden... Ha jo ROM megy jo ROM-ra es veletlen bootlop akkor nincs gond mert a recovery es a tobbi rendben van szoval csak ujra kell flashelni viszont ha rosszat raksz fel, jelen estben 5-os droidra 6-os OTA akkor elszall minden es adb-vel kell visszapakolni oket.
-
-
AthlonXP
őstag
válasz
Grecky #10810 üzenetére
Tudod, semmi gond nem lenne itt, ha a szolgáltató eleve a legfrissebb romokkal árulná a készüléket, hisz már majd egy éve a 6-os droid van a telefonon, mégis szinte a megjelenéskori állapotban kapható ma is.
Ráadásul maga a készülék sem mutatja, hogy van elérhető frissítés, hiába keresel rá a szoftverfrissítés menüben.
Az összefoglaló meg eleve a hivatalos Huawei romokat dobja fel, ami meg Tkomos, még sincs oda írva, hogy ne azt tedd fel, hanem szedd le máshonnan.
Azon meg ne idegeskedjetek, hogy sokszor teszik fel ugyan azokat a kérdéseket a júzerek, ez egy ilyen dolog.
Nyilván addig nem foglalkozik a dologgal az ember, amíg nincs rá szüksége, ha meg lesz, nem biztos, hogy tudja, milyen címszó alatt keresse a dolgokat. Visszaolvasás meg nem mindig célravezető, hisz a több 10000 hsz-t tartalmazó topikoknál ez órákba telhet és akkor sem biztos, hogy megtalálja az ember, amit keres.
Ez mindig így volt és így is lesz, kár idegeskedni rajta.
Szerencsére azért mindig van a fórumokon olyan ember ( vagy több is ), aki ennek ellenére szívesen segít a többieknek / újaknak és ezt hálásan köszönöm én is a dolgozó nép nevében! Isten tartsa meg jó szokásukat! -
Kiskutya
veterán
válasz
Grecky #10810 üzenetére
Egyetértek! Nem is értem miért kell szarakodni ezekkel a romokkal. Nekem a 336 végű van amit magától ajánlott fel az előzőre és érdekes nálam minden tökéletesen működik. Nem recseg a hang, nem merül gyorsan, nem fagy, egyszerűen csak használom és minden megy ahogy kell!
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Grecky #10548 üzenetére
Nálam nem, semmi ilyet nem vettem észre, átlagban 2,0 giga és 1,4 giga közötti érték van szabadon. Még anno az Android 5-ös B222-es firmwarrel amivel megvettem Telekomban na azzal volt 2,2-2,1 giga is sokszor szabad, de amint felraktam az android 6-os firmwaret egyből észrevettem hogy átlagban 1,8 giga szabad RAM-ra lecsökkent ez.
Persze még így is bőven van szabad ram, úgyhogy nagyívben lesz**om, direkt azért vettem ezt a telefont, ha a P9 Lite 2 Giga RAM-jából csökkent volna 400-500-al a szabad mennyiség akkor már aggódnék mert azon alig van szabad ram akkor már, de itt még így is több mint fele folyamat szabadon van.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Grecky #10215 üzenetére
Na jó, de ott pl Tab S2 és Tab S2( VE) között tényleg nem volt semmi különbség. Se teljesítményben, se kijelző, hw többi tagjában (csak CPU/GPU lett kicsit, más de nem jobb).
Itt meg gyakorlatilag egy különböző készülékről van szó.Vagy ezzel azt mondják, hogy P8 Lite is megkapja majd az Android 7.0-át? Mert ugye a P8 Lite 2017 bizonyosan megkapja, akkor ugyan a sima P8 Lite milyen jogon ne kapná?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Grecky #10011 üzenetére
De van PC-s Windowsos verziója is a Firmware Finder-nek, én például azzal töltöttem le a B391-et a számítógépre, utána meg kitömörítettem és felmásoltam az Sd kártyára. De ahogy te csináltad az is teljesen jó, amúgy azt sejtem, hogy ha az androidos appal csomagoltatja ki az ember az sokkal tovább tart mint számítógépen, de az appal is szépen végigvihető az egész folyamat csak ezek szerint időigényesebb.
-
Grecky
senior tag
Bízom benne, hogy a fentebb írt problémám is egy B382-es ROM bug, és a B390-el (ha megjön
) javítva lesz.
Próbáltam régebbi verziós Google Keepet is azzal sem jelez intelligens módban, ez eléggé idegesít, mert mostanában nálam a több utazás miatt inkább az akksi lett a fontossabb a P8-nál, mintsem a gyorsaság. -
Anonymus95
senior tag
-
NandorHUN
addikt
Nem tudom, most néztem és semmi probléma nincs a többi frissitésemmel, minden tökéletesen megy.
Nem is értem miért okozna ez gondot Instagram vagy Face esetében. Ezek függetlenek a Messengertől, tekintve hogy külön applikációk, nem is kötelező egyiket feltenned a másikhoz.
-
stnorcy
aktív tag
Szia.
Köszönöm a segítséget.
Ha jól értelmezem akkor így kellene csinálnom.B336 romra felteszem a b300 rollback romot aztán erre a b170 romot majd frissítem ota-n a b200-as romra és ezután teszem rá a B380-as romot.
Hozzá teszem hogy Telekom függő a P8-am és jelenleg a B336-os telekomos rom van rajta.
Így is fog működni? Mert a B170 ; B200 és a B380-as romok nem telekomosak.
Nem szeretném haza vágni a telómat.
köszi. -
törölt tag
Köszi a segítséget! Megpróbáltam, de sajna semmi változás. Annyi kiegészítés még ehhez a kísérlethez, hogy ugye csak a gyorsítótár adatait tudtam törölni, a többit nem engedte. Lehet ofkorz, hogy csak én voltam béna.
A Gmailes problémát illetően, B380-on semmi gond nálam, frankón és folyamatosan jönnek az értesítők. Mindezt a Play Store-ból elérhető legfrissebb verziószámú Gmaillel, ugye.
-
Grecky
senior tag
Valaki megnézné b370-en, b336-on vagy esetleg b200-on hogy neki is ilyen? A legegyszerűbb teszt az, hogy videófelvételkor, a készüléket fektetve a két oldalához hajolva belemondja a megfelelő oldalba, h jobb vagy a bal oldal.
Utána visszahallgatja fülesen. Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest