- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csipszikutya
senior tag
válasz
fruktoz9505 #13090 üzenetére
Persze, én is igy használom. Müködik attol, csak mindig meg fogja mondani neked, hogy add vissza az engedélyeket.
Na befrissitettem én is yoloba, pedig reggel indulok 1900 km-re kocsival és ez lesz a navi, a fényképezö, a wifi spot 4 embernek
-
migabi24
nagyúr
válasz
fruktoz9505 #13090 üzenetére
Igen
-
migabi24
nagyúr
válasz
fruktoz9505 #13088 üzenetére
Az elvett engedélyek miatt rinyál
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #13084 üzenetére
Az nem vészes!
Nincs gond a 6-ossal..csak kell egy kis beállítás és egy-két alkalmazást nem szabad frissíteni..ahogy a kolléga mondja.
-
gianone
őstag
válasz
fruktoz9505 #12019 üzenetére
Beállításokban, Hálózati alkalmazásokban (háttéradatot a fejlett hálózatkezelésnél), de az Alkalmazásoknál a Beállításokban magánál az adott alkalmazásnál is az Adathasználatnál. Előbbi egyszerűbbnek tűnik nekem.
-
gianone
őstag
válasz
fruktoz9505 #12017 üzenetére
Tippre, kisebb erőforrás wifin szinkronizálni, mint mobilneten. Ami nem feltétlenül szükséges, attól vond meg a háttéradatot és a mobilnetet. Pl. billentyűzet, névjegyek stb. Bőven ráérnek szinkelni, mikor hazaérsz.
-
etrop01
tag
válasz
fruktoz9505 #11797 üzenetére
Most, hogy így rakerdeztel megnéztem én is és másfél órát írt ahogy állt éppen a töltő nem tudom pontosan hány százalék mindegy is mert rá kb 3 órára töltött 100-ra...
-
BenQhunria
tag
válasz
Pontosan nem tudom, de vettem hozzá egy 2A töltőt, így azért egy kicsit gyorsabban.
-
grafnet
veterán
válasz
Egy éjszaka...
Viccet félre téve. Mi 2A-es töltővel töltjük, így kb. 1,5-2-2,5 óra attól függ, nyomkodja-e közben a zasszony...
Általában 20-30% körül már felteszi.
A 2A-essel gyorsabb! -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11768 üzenetére
Érdemes frissíteni, mert a biztonsági javítások sem elhanyagolhatóak. Nem nagy cucc..letöltöd, kicsomagolod és frissíted. Nem kell factory reset sem, mert nem úgy frissítesz már.. de szerintem érdemes, hogy naprakész legyen a telefon.
És egyébként B393 a legfrissebb. És fentebb írtam egy Drive linket..onnan gyorsabban lejön -
Micsurin
nagyúr
válasz
fruktoz9505 #11679 üzenetére
Volt már rá hivatalos bejelentés is... nem kapunk [link] .
Enyhén hülyeségnek tartom az indokot de sebaj.
Srácok mi volt itt ma ?
Bunyos Pityu van a topikban?
Elforrtatok agyilag mint a P8 ma 1,5 óra IgoPrimo után a moci tankon a naptól és a hőtől....
-
Ronam
addikt
válasz
fruktoz9505 #11679 üzenetére
.
-
Grecky
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11669 üzenetére
Köszi, ismerem, de sajnos egyik sem túl pontos. Jelenleg a 3G watchdog, amit használok, néha egész pontos, de hó végére az is téved 20-30 megát sajna.
-
Grecky
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11667 üzenetére
Tudom, h van mytelenor és tsai, de legutóbb mikor használtam eluntam az életem, mire kiírta, h mennyi. Ráadásul vmi szánalmas sms-es belépési megerősítést kért minden alkalommal. Kukáztam.
Azt gondolom az adatmérésnek nem kellene ekkora gondot okoznia, de sajnos ilyen szempontból az emui fapad. -
Ronam
addikt
válasz
fruktoz9505 #11612 üzenetére
Igen, nekem mondhatni mániám az ilyen fa tok, P9 Lite-hoz is volt.
-
Ronam
addikt
válasz
fruktoz9505 #11609 üzenetére
Én egy ilyet.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11578 üzenetére
Akkor elvileg jó. Automatikusan nem frissít semmit.
A messenger, facebook meg sose volt normális alkalmazás.. Mindig saját gondolatok szerint működtek -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11575 üzenetére
A beállítások, fiókok résznél vetted ki az automata szinkront? Elvileg nem kéne hogy menjen, de lehet van valami amiről nem tudok
A felhasználó döntése, hogy hogy állítja be a szinkrontígy jobban bírja az akksi! De nem fogsz értesítést kapni mindenről..de ha nem oylan fontos hogy azonnal, magától jöjjön, simán kilehet kapcsolni. Mindenki döntse el maga.
Ronam
Összefoglaló?
De van egy-két tag, aki biztosan tud segíteni! -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11573 üzenetére
Minden adat egyeztetést a telefon és az internet között.
Azaz emailek, facebook, messenger, viber, naptár, kontaktok, felhasználói beállítások, egyes játék adatainak mentése stb stb.
Ha kikapcsolod az automatikus szinkronizálást, akkor magától, a háttérben nem fog csinálni semmit, így pld. a messenger értesítéseit sem kapod meg..vagy az emailekét.. naptárak sem frissül/mentődik el, ha pld egy eseményt beleírsz. -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11548 üzenetére
Nincs mit
Aki nem tudja:
Ugyan úgy kell mint egy témát..a HWTheme mappába kell másolni majd a téma alkalmazásban kiválasztani. Kicsit megváltoztatja a jelenlegi témát, úgyhogy utána ki kell választani újból a témát, amit szeretnél. Szóval ezt a font fájlt kiválasztod, majd a témát, amit szeretnél és így lesz kész. -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11546 üzenetére
Szerintem csak túl gyors lehettél neki. Valószínűleg önmagát frissítette vagy a play szerviz frissült.. olyankor megáll az élet..
Itt a jó, gyári betűtípus: [Google Drive]
Ez a gyári, ami a P8-on van. -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11544 üzenetére
Akkor jó
azért megkeresem és drive-ra felteszem, hogy ha valaki szintén ilyen helyzetbe kerül, ott legyen
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11542 üzenetére
Ha vártál volna..adtam volna..
Az FR megoldotta? -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11534 üzenetére
Töltsd le a Google ról a Huawei default font fájlt ami így jelenik meg mint egy külön téma, de semmi nem változik csak a betű típus. De várj, megkeresem neked, mert én már megtaláltam egyszer, hogy mit is használ a Huawei. Mert több ilyen is van, de mind más..én már megtaláltam azt amit a p8 használ alapból.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11527 üzenetére
Az valóban hiba, hogy vannak ikonok (főként a Google-s appok, illetve a messenger) amit valamiért kihagynak az ikonegyesítésből..nem értem miért. Ha valamilyen van kedve bíbelődni vele.. csinálhatja.
Valószínűleg neki fogok majd állni ennek, mert engem zavar... -
Ronam
addikt
válasz
fruktoz9505 #11522 üzenetére
+1 szerintem is ocsmanyak
.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11485 üzenetére
A fejlesztői lehetőségeknél van erre beállítási lehetőség.
Beállítások, A telefonról, Buildet nyomogatod vagy 7x (Amíg ki nem írja, hogy grat, fejlesztő vagy.
Egyet vissza lépsz és ott lesz egy új menüpont (fejlesztői lehetőségek). abba belépve van nem messze egy ilyen jobb olvashatóság vagy mi a neve.. Ha az be van kapcsolva, akkor nagyon erős fényben kicsit kifehéríti, kifakítja a színeket a jobb olvashatóság érdekében..
Ilyet nálam is csinált, tudom miről beszélszÉn mondjuk hagytam.
-
Szabcsizz
őstag
válasz
fruktoz9505 #11461 üzenetére
-
Grecky
senior tag
válasz
A wifi beállításoknál van, wifi+ a neve. Elvileg a wifit és a mobilnetet tudod egymást kiegészítve használni, ezáltal sebesség növekedés érhető el, pl letöltéskor.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Van szerintnem, csak jól eldugva.. Én sem tudom most hogy hol.
-
bokrosolajos
őstag
válasz
fruktoz9505 #11355 üzenetére
Ha megnyugtat, nem vagy egyedül!
Az első Androidos telefonom, amin nézegetni kell a töltöttségi szintet a nap folyamán.Az előző LG-mben ugyanekkora akku volt és 2,5 napot hasonló használatnál simán bírt (sima HD kijelzővel).
De ami még bosszantóbb, hogy marha lassan töltődik a P8 akkumulátora! LG-n fél óra(!) alatt 50% bele ment, 2 óra alatt fullra töltve. Ennél 4 óra alatt 40-ről 80%-ra sikerült csak felkúszni -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11366 üzenetére
A gyári a legjobb és szerintem nem kell külön más app, de ez csak az én véleményem. En a Huawei cuccaival nagyon elégedett vagyok.
tonyqa23
Ha gyári ROM-ot akarsz flashelni, akkor mind a 3 gomot nyomni kell. Hangerő fel, le és bekapcs gomb. De nyilván előtte letöltöd a ROM-ot, kicsomagolod és az UPDATE.APP-ot egy dload mappába teszed. Majd mehet a flash az említett módon.
Ha más, nem gyári ROM-ot akarsz, akkor recovery-t kell cserélni.
Összefoglalóban minden benne van egyébként. -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11362 üzenetére
Sajnos nem..az auto hálózatválasztás úgy működik, hogy mindig a lehető legjobb hálózaton van..de ha pld a 4G-s lefedettség nem elérhető, akkor lejjebb vált 3-ra vagy 2-re. Hidd el..ha csak 2G-re állítod sokkal tovább bírja az akksi. Tapasztalat.
Szóval alapjáraton sem 2G-n van, ha elérhető magasabb is.
De le is ellenőrizheted. Ha a beállítások, egyebek--> mobilhálózatnál megnézed, hogy milyen hálózaton vagy. -
Anonymus95
senior tag
válasz
Valóban nem olyan rossz, de ha nem égeted fullon a kijelzőt és a hálózati módot 2G-re kapcsolod, akkor (ha ezek nem így voltak) még több időt nyerhetsz. De a játék valóban sokat merít.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Nem olyan rossz ez, egy S6 se tud többet pedig jóval drágább, ha nem játszottál volna jobb eredmény születik
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11330 üzenetére
Akkor valószínűleg azt nem lehet.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
fruktoz9505 #11330 üzenetére
Nálam sincs, valószínűleg nem lehet.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11328 üzenetére
Kezdőképernyőn összecsippented a két ujjad. Egyéb beállítások...
Ikon számláló és ott engedélyezd, ha van rá lehetőség. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
fruktoz9505 #11272 üzenetére
Ilyen aksi kisütés, meg csutkára lemerítés már valóban nem kell, ezek már ezer év óta megszűntek, amióta Li-Ion és Li-Polimer aksikat használnak a telefonoknál, sőt ezeknél inkább az a lényeg, hogy nem szabad teljesen lemeríteni őket például 15-20%-alá már ne igen menjenek.
Sajna a P8-nak nem túl nagy a beépített akkumulátora, de ha a beállításokban az akksi beállításoknál az ember szépen beállítgat mindent, fényerőt, mely programok futhassanak tovább a képernyő kikapcsolása után, meg a különböző szinkronizációknál leállítgatja az ember az automata szinkronizációt a nem fontos dolgoknál akkor sokat lehet nyerni velük. Illetve még az amit Anonymus95 is mond, hogy amennyiben nincs rá szükség úgy addig átváltani 2G-re a 3G/4G helyett, ezzel is lehet valamennyit nyerni.
Nekem általában be van kapcsolva a bluetooth és Wifi is szinte egyfolytában és ezek is elég rendesen merítik, illetve mostanában észrevettem, hogy a Google Play is rosszalkodik és elég sokat merít ha van bármiféle netes kapcsolata a telefonnak.
Viszont ha mindent kikapcsolok akkor normál készenléti üzemmódban 2-3%-ot merül max egy éjszaka alatt.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
Pontosan, előttem nagyon jól megmondta, hogy kell egy+?-ket hét míg beáll az akku, de nem kell csinálni vele semmit. Használd rendesen.
-
válasz
Nem is kell, de kell az akkunak pár feltöltés, 1-2 hét mire beáll.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11270 üzenetére
Kell egy kis idő míg beáll frissítés után. (Illetve persze telefon vásárlás után)
Lefekvéskor valóban kicsit sok..nézd meg a hálózatot. Ha nem 2G-n vagy, akkor tedd arra..az sokat merít álló helyzetben is. (Csak akkor kapcsold feljebb, ha szükség van rá..mondjuk böngészni akarsz mobilneten.
A többit az appok illetve wifi szívja.. -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11261 üzenetére
Mindegy, de nyilván ne 10%-al akard csinálni. De nem kell 100%
-
Ronam
addikt
válasz
fruktoz9505 #11248 üzenetére
FR után annak nem is kéne ott lenni.. Akkor valószínű az FR kimaradt
.
(#11251) Anonymus95: Ja, csak FR-t frissítés előtt és után is ajánlott elvégezni.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11248 üzenetére
Nem! Nyugodtan lehet!
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11246 üzenetére
örülök a sikernek!
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
fruktoz9505 #11235 üzenetére
Igen nekem is ugyan ez volt amikor decemberben megvettem, erre nyugodtan mehet a GRA-L09C432B392 FULL verzió. Kapsz egy szép és jó Android 6-os oprendszerű P8-at.
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11232 üzenetére
Most írtam le, ha a tárcsázóssal csinálod az CSAK SD kártyával működik.
Garancia nem vész el!!
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
fruktoz9505 #11227 üzenetére
Igen az úgy tökéletes, ha mindent így csinálsz akkor szépen sikerülni fog a felfrissítés B392-re.
Jól tudod ott kell, ha ott rákattintasz automatikus kikapcsol a telefon újraindul és elkezdi a frissítést. A másik verzió pedig a telefon kikapcs és 3 gombbal indítás. Mindkét módszer ugyan oda vezet.
-
bokrosolajos
őstag
válasz
fruktoz9505 #11227 üzenetére
Mijazza "tárcsás" módszer? Erről lemaradtam
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11219 üzenetére
A B222 az egy független Rom.
Attól a telefon még lehet függő..(csak T-s SIM kártya megy bele.)
De nézd meg. A tárcsázóba üsd be a sokat emlegetett kódot, majd keresd meg a menüpontok alatt a SIM-et és ott kiderül milyem a telefon igazából.
De hidd el..a B222 az független ROM. Mondom..attól a telefon lehet függő. Ezek nem függnek egymástól. -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11214 üzenetére
A B222 az független ROM, nem Telekomos.
Nyugodtan frissítheted, nem nehéz. Tapasztalat teljes mértékben van arról nem tehetünk ha valaki nem olvassa el az összefoglalót.
B222-őre nem kell mást tennéd csak a B392 FULL-t feltenned. (1.6 GB körül van a mérete.)
De van egy google drive link is, onnan gyorsan lejön és garantáltan jót töltesz le. Kicsomagolod, beteszed egy dload mappába az UPDATE.APP fájlt. És indíthatod a tárcsázóssal vagy a telefon kikapcsolt állapotában a 3 gombossal. Nem nehéz..
Akku idő pedig sokkal jobb lett. Már most 5-6 óra kijelző időt is kibír, ami nagyon jó a kezdeti 4-4,5 órához képest. -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11187 üzenetére
Nekem Teljesítmény módban jobban bírja a teló.
-
amoledus
aktív tag
válasz
fruktoz9505 #11184 üzenetére
[link] itt egy vidi, ki lehet választani a profilokat
-
Murdock1981
tag
válasz
fruktoz9505 #11180 üzenetére
Természetesen igen.
-
amoledus
aktív tag
válasz
fruktoz9505 #11176 üzenetére
Energiatakarékosság miatt állítja kisebbre, viszont ezt ki lehet kapcsolni , és 6.0-tól (full) sokat javul ajánlott ,viszont csak ha biztosra tudod a lépéseit a frissítésnek !
-
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11180 üzenetére
Részemről igen! Nagyon is!
De ne feledd.. FULL verziót töltsd le!! -
Anonymus95
senior tag
válasz
fruktoz9505 #11178 üzenetére
Ez így van, mert a böngésző háttere fehér..a gmailnél is és még néhány alap appnál is így van. Ez normális.
Magától lejjebb veszi a fényerőt, hogy kb ugyan azt a fényerőt biztosítsa mint egyébként. Néha engem is idegesít. Ha automata fényerő kivan véve és fullra teszed a fényerőt akkor nem csinálja csak. -
Murdock1981
tag
válasz
fruktoz9505 #11176 üzenetére
Automatikus fényerő szabályozás be van kapcsolva?
-
Ronam
addikt
válasz
fruktoz9505 #10570 üzenetére
Le lehet, igen
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest