Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

Bevezető

A Huawei a mobilos nagykutyák egyike – nincs ebben a kijelentésben ma semmi meglepő, hű olvasóink jól tudják, hogy a vállalat 100 milliónál is több készüléket szállított le 2015-ben, és első kínai gyártóként mindjárt megalkották a legjobb Google Nexust (6P). Pár hete a saját fejlesztésű HiSilicon Kirin 950-nel és a Mate 8-cal villantottak, és persze a Honor sorozat is dübörög, nem csoda tehát, hogy nagy érdeklődés kísérte az április 6-ai londoni, és a 9-ei veleteches bemutatót, ahol az abszolút csúcsszériáról, az új P mobilról és phabletről hullott le a lepel.

A P9 a Huawei és a Leica összefogásának első kézzelfogható eredménye
A P9 a Huawei és a Leica összefogásának első kézzelfogható eredménye [+]

Szokatlanabb azt állítani, hogy a hálózatkiépítéssel felemelkedett Huawei ma már a tradicionális gyártók egyike – márpedig, ahogy telnek az esztendők, úgy áldoz le egyik-másik nagy márka csillaga, és veszi át a helyét egy-egy stabilan terjeszkedő vállalat, miközben új kis tigrisek bukkannak fel a horizonton. Aki felidézi Bog sencseni beszámolóját, jól tudja, nem puszta marketing, hanem a tudatos és hosszas építkezés a Huawei mobilos sikereinek a titka, a tervezéstől a legyártásig minden folyamatot szigorúan ellenőriznek, és legtöbb csúcskészülékükben még a rendszerchipet is ők tervezik. Mennyire sikeresek a lótuszos mobilok? A Huawei ma dobogós az okostelefonos eladásokban az LG-t, a HTC-t, a Xiaomit, a Microsoftot vagy épp’ a Sonyt megelőzve.

A P9-nek (balra) dupla annyi hátlapi kamerája van, mint a LeTV Le 1s-nek
A P9-nek (balra) dupla annyi hátlapi kamerája van, mint a LeTV Le 1s-nek [+]

Az alapok mindig a megfelelő konstrukcióval és anyaghasználattal kezdődnek, és ez nem csak az esztétikára vonatkozik, odafigyelnek az ujjlenyomat-olvasó és az antennák megfelelő elhelyezésére a praktikusság és a jó vételi minőség érdekében. A belbecsre is kiemelt figyelem fordul, és egyre jobbak a házon belül fejlesztett HiSilicon chipsetek, melyek ékköve az 5,2 hüvelykes P9-cel és az 5,5-ös P9 Plusszal most bemutatkozó Kirin 955. Az EMUI androidos felületet is évek óta csiszolgatják, aminek nem mindenki a rajongója, de tény, hogy folyamatosan fejlődik. Végezetül pedig a multimédiás csomag sem kerüli el a szakértői figyelmet, úgyhogy a londoni és budapesti eseményen elhangzottak alapján arra lehetett számítani, hogy a P8-at a folytatás minden szempontból lepipálja.

A Huawei P9 fehér dobozban vásárolható meg
A Huawei P9 fehér dobozban vásárolható meg [+]

Gyorsan sikerült rátenni a kezünket a P9 egy SIM-es, titán szürke példányára, amely a tavalyi, sötét műanyag dobozka helyett fehér, négyzetes kartoncsomagolásban vásárolható meg. A fedelet leemelve ismerős küllemre bukkantam az előlapi íveket és a márkafeliratot megpillantva, aztán áteveztem az ismeretlenbe, amikor a fémházas masinát megfordítva két lencse és Leica Summarit felirat csillant meg – ez a dupla kamerarendszer ugyanis merőben már, mint amit akár a Honor 6 Plus szolgáltatott, az egyik szenzor színesben, a másik pedig fekete-fehérben rögzít. A dobozból egy 2 amperes gyorstöltő, egy normál USB - USB Type-C kábel, egy SIM-tű, egy earbud típusú mikrofonos füles és némi leírás figyelt még elő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés