Hirdetés

Huawei P8 - nekik nem 8

Bevezető és tartozékok

A Huawei úgy döntött, új csúcskészülékével kihagyja a márciusi MWC-t és azt az okostelefonos forgatagot, amelyben egy-egy új mobil egyszerűen feledésbe merülhet több másik mellett, és egy önálló, nagyszabású eseményen leplezi le az Ascend előtagot elhagyó P8-at. A P7 5,2 hüvelykes utóda múlt héten meg is érkezett, vele együtt P8 Max néven pedig a gigantikus, 6,8 hüvelykes óriásfivére is, és a gyártó hosszasan ecsetelte mindazokat az újdonságokat, amelyek a fedél alá bekerültek, amivel reményeik szerint a konkurencia legjobbjaival is felvehetik a versenyt.

A P-sorozat negyedik tagja a Huawei P8
A Huawei P8 a Talkband B2 mellett [+]

A fémházas készülék legfőbb külső tulajdonsága az igen vékony, 6,4 milliméteres kivitel, és bizony, a karcsú mobil igencsak mutatós lett, ám ennél is hangsúlyosabbak a nem látható változások. A fedél alá nyolcmagos, 64 bites HiSilicon SoC került, az előlapra 8, a hátlapra pedig 13 megapixeles, RGBW színszűrös kameraszenzor, amelyről Richard Yu részletesen beszélt, és amire mi is különös figyelmet fordítunk bemutatónkban.

Fémház burkolja a Huawei P8-at
[+]

A mobilpiac dobogóját ostromló Huawei az új szenzornál és az optikai képstabilizátornál nem állt meg, Yu minőségi zaj- és szélszűrővel ellátott mikrofonokról és remek beszélgetési hangminőségről is beszélt, illetve a fémházas borítás ellenére stabil vételi jelről mobil vagy WiFi hálózatokon, továbbá sok-sok szoftveres extráról és decens üzemidőről, szóval a Huaweinél tényleg beleadtak apait-anyait.

Különleges dobozolást kapott a Huawei P8
[+]

A készülék csomagolása is erről árulkodik: a matt fekete papírszerkezetből egy műanyag doboz varázsolható elő, amelynek két fiókja közé, egy keskeny résbe csúsztatva lett elhelyezve a P8, jelezve a készülék vékony kivitelét. A fiókokat előhúzva némi leírásra, egy SIM eltávolító tűre, egy 1 amperes töltőfejre, egy USB kábelre és egy earbud típusú mikrofonos fülesre bukkantunk. A készüléket képernyővédő fóliával az előlapján húztuk elő keskeny járatából.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Huawei TalkBand B2 - visszabeszél

  Hamar megérkezett a TalkBand B1 Bluetooth headset és aktivitásmérő karperec fémházas folytatása, ami annyira szépen csillog a napfény alatt, hogy a kijelzőből semmi nem látszik.

 • Mobilarena TV: lájtosan is szép az élet

  Mai adásunkban a Huawei P8 Lite-ot teszteljük, mely az 5 hüvelykes HD kijelző mellé nyolcmagos Kirin processzort, 2 GB RAM-ot és 13 megapixeles kamerát kapott.

 • QHD kijelzővel érkezhet a Huawei Mate8

  A kínaiak idén megjelenő csúcsphabletje az elődmodellhez képest jóval nagyobb felbontású kijelzővel, valamint 20 megapixeles kamerával láthat napvilágot.

 • Valamit bemutat június 2-án a Huawei

  A New York-i eseményen elképzelhető, hogy a P8 és a P8max amerikai premierjére kerül sor, a Huawei mindenesetre titkolózik az esemény főszereplői kapcsán.

Előzmények

Hirdetés