Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus95
senior tag
válasz i3odnar #14412 üzenetére
Nekem egyszer volt gondom az safetynet-el. A ROM telepítését követően nem volt gond, de egy frissítést követően a safetynet sikertelen lett. Ezt a magisk frissítése és a csomag néhány verziós frissítése megoldott. Viszont ami ezt követően jött haza vágta az egész rendszert. Jött megint frissítés a magisk ra és az újraindítást követően egyszerűen nem volt hálózat. Teljesen mindegy mit csináltam, töröltem, frissítettem, újraindítottam.. semmi nem használt.
TWRP ből visszaállítottam a mentést és helyrejött. Azóta nem frissítettem a Magiskot. Ennyit tudok erről a témáról sajnos. -
Anonymus95
senior tag
Természetes hogy ezt tapasztalod, nálam is ez volt a helyzet. A P8 újkorában sem volt erő bajnok akkumulátor terén, az idő haladtával pedig még természetes módon romlott is. Honor View 10 lett belőle tavaly tavasszal. Egy teljes nap erős nyomkodása, másfél nap Android 9.0 óta. Ha normálisan használnám, 2-2,5 nap. És mindemellett egy óra alatt feltölt.
Sajnos a P8 alapból nem tud sokat és már az ideje is lejárt. Édesapámnak Honor 9 van. Tavaly márciusi. Abszolút jó telefon és viszi az 1 napot használat függően az ő nyomkodásával. Nemsokára pedig megkapja az Android 9-et is, amitől jobb akku időre számítok. Gondolkoztam én is rajta, de végül a kicsit nagyobb akkumulátor és újabb processzor valamint nagyobb kijelző és RAM miatt a View 10-re szavaztam (időtállóbb), de jó érzéssel fogom meg olykor a Honor 9 et is, amikor ránézek, hogy minden jó-e.A P8 biztonsági kameraként üzemel, állandó áramforrásról. Elég jó a kamerája hogy szürkületben vagy éjszaka minimális fényerő mellett is lát + van vaku, Nem Android 2 van rajta.. szóval kuka vagy fiók helyett nagyobb szolgálatot tesz így. Mert végül is működik, csak az akkumulátor már gyengécske és a TalkBack révén szükségem volt friss androidra és több RAM-ra.
Szóval normális átlag felhasználása még elment volna. Így viszont továbbra is használatban van csak kicsit másképp. Persze az állandó hálózat miatt ma már kb negyed órát bír az akkumulátora... Áramszünet idején szünetmentes tápBocsi a hosszú írásért. A lényeg hogy sokkal többet már nem hozol ki abból a telefonból.
Ha rá lennék kényszerülve kipróbálnám lehet az android 5 b200-at. Sokak szerint ezzel volt a legjobb. -
Anonymus95
senior tag
válasz i3odnar #14406 üzenetére
Szia!
Jól gondoltad! Még van olyan ember.
Szuper! Ezt szerettem volna ajánlani. A te kérésedre pontosan van egy ROM. Magisc Arrow B398
Magisc, Vipre4 (brutál hangzás, komoly hangszínszabályzó, rendszerszintű), reklám szűrés rendszerszinten, hívásrögzítő, és még sok más. Talán már van újabb B számú változata is.
Üzem időben abszolút normális, de ha mindent beállítasz, lekapcsolod ami nem kell, törlöd ami nem kell, vagy root lévén felteszel néhány appot pld greenefy stb. Jól beállítva, ezzel is növelheted az időt.
Én a telefonomat legutóbb ezen hagytam, mióta javasolták itt a fórumon és így vonult nyugdíjba.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Egy picit merít a duplakopp, de nem sokat. A rádió hullám kommunikáció és Google merít sokat.
-
Anonymus95
senior tag
Én újra letölteni azt a full ROM-ot. Van hogy hibásan töltődik le. Emellett nyomnék egy gyári beállításokat, mert az is megakaszthatja. Lehet így nem kell Rollback-elni.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
-
-
Anonymus95
senior tag
válasz TarhonyaHUN #14300 üzenetére
Jaja, hangyányit félretoltad a dolgot.
Én írtam a Huawei szervizzel kapcsolatos tapasztalataimról.
A TMX-ről nem sok jót lehetett hallani, így meg hogy Időközben már Magyarországon is van hivatalos szervíz, nem értem miért nem azt választottad. A garanciát is nagyobb eséllyel fogják elfogadni.
Várjuk a fejleményeket! -
Anonymus95
senior tag
Így van. A1 stock rendszer, Google gondoskodik a frissítésekről. Infraport.
P9: jobb kamera, megszokott rendszer.
Én már akkor lehet hogy egy Honor 9-et vennék, de ha az neked már nem fér bele, akkor Honor 8 vagy lehet az általad említett két telefon is. Pont múlthéten láttam a Mi A1-et, az is jó, de P9 is. Ezeket kell csak szemügyre venni.
Lehet a P8 esetében csinálnék egy újratelepítést. Lehet ez megoldja a gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Nono76 #14275 üzenetére
Még megpróbálhatod a Google Play service adatait törölni illetve a frissítéseit törölni.
Ha minden más ki van kapcsolva nem tudom mi mást lehetne még tenni..
Helyhozzáférés menüpontban alul menü, majd ami ott van ráböksz. (Nem emlékszem már mi a menüpont neve) wifi alapú és Bluetooth alapú keresést Kapcsold ki ha be van. -
Anonymus95
senior tag
válasz kurtos #14262 üzenetére
Mindenképp javaslom akkor hogy postázd a Huawei szerviznek, jelöld be a szerviz lapon, amit a postán adnak ki, hogy garanciális javítást kérsz, majd írd le, hogy nagyon keveset bír az akkumulátor és kéred hogy vizsgálják be.
Ha Telekomnál vetted akkor előbb menj oda és Kérd ki a garancia lapot. Ezt is a telefonnal meg a szervízlappal együtt kell elküldeni.Egy Huawei P9 Lite 2016-os készüléket két hete kaptuk vissza a szerviz ből. Eredetileg helytelen szoftverfrissítés miatt, amit garanciálisan javítottak. Ezt követően nem lehetett bejelentkezni Google és Facebook fiókba. Ezt is megcsinálták majd 5 percenként lefagyott és kikapcsolt a telefon. (Itt már gyanakodtam az akksira, így kértem a cseréjét)) Vagyis harmadszor is szervizbe ment a készülék.
Elő- és hátlap csere, új akkumulátor, antenna, töltő aljzat. Egyszóval szinte új telefont kaptunk. (Páromé a teló)
Mindent garanciálisan megcsináltad, jó lett az üzemidő is, ami előtte már eléggé gyér volt. Minden alkalommal egy hét alatt v.isszajött a szervizből. -
Anonymus95
senior tag
Csak az akkumulátor ennek a télónak a gyenge pontja.
Ha az alap verziókat használod azokból az alkalmazásokból, amik gyárilag fent vannak,, a többiből pedig lite verziókat használsz illetve egy régebbi jól működő verziót hagysz meg és nem frissíted tovább, akkor elfogadható marad az akkumulátor idő. A legújabb ROM mehet nyugodtan.
Ha pedig már gyengül az akkumulátor, akkor azzal nem lehet mit csinálni. Ennyi idősen lassan megér egy cserét a telefon, aki esetleg megteheti. Sok jó Honor vagy Xiaomi van most a piacon. Bár utóbbit nem ismerem, de sokan kedvelik és a tesztekben is jól szerepel, én az előbbiek táborát erősítem.
De sose felejtem el a P8-am. (Jelenleg tartalék teló és jól is jött, amíg a párom Huawei P9 lite-ja (2016) szervizben volt. Mondta is hogy milyen jó teló.
A lényeg hogy jelenleg már nem a P8-at használom, de visszatekintő tapasztalat alapján ezeket tudom elmondani az akkumulátorról. -
Anonymus95
senior tag
Szia!
Olyat tudsz csinálni hogy bejövő hívást SMS-el elutasítasz. Ezeknek az üzenetek nek a szövegeit A tárcsázó n belül a beállításokban lehet módosítani, megírni.
Továbbá arra van lehetőség hogy egy aktív hívás alatt 1 bejövő hívás egyből foglalt jelzés kapjon vagy pedig kicseng jen És nálad szintén megjelenik a kijelzőn és pittyegő s hanggal jelzi a telefonod és így el tudod dönteni hogy el akarod utasítani vagy gyorsan felveszed és addig az aktív hívás tartásba kerül Vagy esetleg konferenciával összekapcsolt mindenkit. Ezt a tárcsázó ban a beállításokban a további lehetőségek alatt tudod bekapcsolni. Hívástartás néven. -
Anonymus95
senior tag
Sziasztok!
Megválok régi szeretett P8-as készülékemtől.
Nagyon szerettem és tulajdonképpen nincs vele különösebb probléma, de a Talkback és egyéb kisegítő lehetőségekkell együtt a ram és a processzor már kicsit kevésnek bizonyul.
Az utód már itt van a kezemben belakva egy Honor V10 személyében, Sikerült igen jó áron hozzájutnom.
Örömmel láttam hogy jött egy új frissítés a P8 ra. Már nekem módosított rendszer van fent a telefonon így én nem kaptam Ezt meg de nem véletlen szerettem ennyire ezt a telefont!
De sajnos nem lehet ramot és processzort cserélni benne Továbbá az Android 8 atta újdonságok is sokat számítanak egy látássérülként való használat során.
Minden jót kívánok és örömteli további használatot! -
Anonymus95
senior tag
válasz Muerte68 #14049 üzenetére
Sejtettem, de mondom megkérdezem mert nem hallottam még róla. Köszi!
Egyenlőre maradok ennél a Magisk Arrow romnál, esetleg a frissítés jó lenne, ha valóban lesz, de majd azt is meglátjuk hogy a szemem hogy engedi...más nem ért hozzá, én meg ha nem látom, megint veszélyes lenne..
De kíváncsi leszek erre az Open MIUI ra is, hogy milyen vélemények lesznek! -
Anonymus95
senior tag
válasz bluerain #13981 üzenetére
A Hálózatok szegmensben van. Ahol a sok wifis beállítgatás is van.
Beállítások-->A telefonról-->Build (sokszor nyomogatni)-->vissza a beállításokba-->alul ott lesz a fejlesztői lehetőségek-->Hálózatok részben lesz egy Korábbi DHCP kliens használata (Lollipop DHCP kliens használata az új Android DHCP kliens helyett)
Nekem ott van. És úgy emlékszem gyári rom alatt is ott volt nem csak az Arrow ROM alatt. Természetesen Android 6-nál. -
Anonymus95
senior tag
válasz grafnet #13979 üzenetére
Tipp:
A fejlesztői lehetőségekben a Korábbi DHCP kliens használatát érdemes bekapcsolni. Így stabilabb és kicsit gyorsabb a wifi. Bluetooth bekapcsolásakor is kisebb a sebesség veszteség és a sebesség ingadozása/instabilitása.
Továbbá csodálkozva konstatáltam, hogy 72 Mbit/s-es a sebessége a P8-nak, míg pld a P9 lite -nak 150 Mbit/S
Látszik is. 120/10-es UPC wifi az albérletben és kb 51-52 Mbit legjobb pillanatában, míg a P9 lite olyan 90-100 Mbit/S
Laptop 2,4 Ghz-en 110 míg a másik laptop 5Ghz-en 110-118 is volt.
És pld valamiért a telefon szereti az 5-ös csatornát, de a gépem nem képes 54-nél magasabbra viszont 10-es csatornán mutatta azt a 100-110-et és szerencsére a telefon is jól viselte, de mondjuk még mindig kicsit kevesellem az 52-őt. De tény hogy örülök, mert ez nagyon jónak számít.Lehet sok volt az infó, de hátha érthető volt.
Nálatok is 72 a wifi sebessége? Amikor csatlakozva vagy egy wifire, bökj rá a nevére és ott mutatja. Nálam otthon is és az albérletben is 72.
Illetve mennyi a max sávszélesség amit kitudtok hozni a telóból? És végül a DHCP kliens átállítása segített e?
Köszi a válaszokat illetve aki kipróbálja. -
Anonymus95
senior tag
Köszönöm!
Csipiszkutya
Igen![ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
Tudom, nem telefonhoz tartozik de egy jó közösség és inkább tőletek kérdezem meg, hogy nem tud e valaki egy ilyen időjárás appot amit belehetne állítani képernyőkímélő szerűen éjszaka, töltés közben, hogy mutassa az időt, még pár időjárás adatot. Pld fekete háttéren ilyen ledes szerűen.
Olyasmire gondolok mint anno a Sony vagy mint a HTC Óra alkalmazásban az asztali óra funkció. Fekete háttér, halványított olvasható óra. Csak sajnos itt nem volt időjárás, de hogy valami olyasmire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #13956 üzenetére
Itt a Huawei Swipe billentyűzetem. Bár a lementést követően meglepődtem a 200 MB feletti méretet illetően..szóval wifit ajánlom.
https://drive.google.com/open?id=1cI-zjYgyABn5nREJSc4oXkZlQoKM7yB5
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz csipszikutya #13953 üzenetére
Én boldog és kiegyensúlyozott vagyok a P8-al is, csak nem tudtam mire vélni a wifi lassulást a Bluetooth használatakor. Nem gondoltam volna hogy gyártói hiba..vagy legalább is típushiba. Vagy inkább chip hiba, mert én is úgy gondoltam, hogy pont ez a gyártó, aki ebben a vezető, az nem követ el ilyen hibát. Tévedtem.
Ettől eltekintve ugyan úgy szeretem ezt a telefont. Nem csak azért mert bajom van a többi gyártóval, hanem mert tényleg szeretem.A billentyűzetre térve:
Én Google billentyűzetet használok. Ott lehet állítani egy csúszkán, hogy meddig keljen hosszan nyomni a betűt, hogy eljöjjön az 'alatta' lévő többi karakter. Anno nekem is gond volt ez, de ezzel egyből kiküszöböltem. Továbbá sok esetben nem is használom az ékezetet, mert a szótár kijavítja. És végül a csúsztatásos gépeléssel sem kell az ékezetekkel foglalkozni mert az is a szótár alapján illeszti be a szót. Ritkán kell hosszan nyomnom egy betűt, akkor sem kell sokat várnom mivel rövid a várakozási idő.
Persze a Swipe használata és rutinná válása időt vesz igénybe, de nekem már villámgyors a gépelés. Hozzászoktam és keverve használom az írás fajtákat. Mikor elsők a gyorsabb, egyszerűbb, melyik esik most épp kézre.
És a Google billentyűzetet elérhető minden eszközre.
De persze a kérdésedre térve (Én is utálom, ha kérdezek és 'csak okoskodnak'. Nem okoskodom, csak elmondtam amit én használok és esetleg egy segítség vagy próba lehetőség) nem lehetséges. Anno a Sony billentyűzetet szerettem volna átenni a P8-ra, de nem működött. Szerettem az írtó jó szótárat. A Google valamivel jobb lett időközben, mert ugye meg kell tanulnia a dolgokat, d akkor sem éri el azt a szintet amit a Sony billentyűzet. De már hozzászoktam. Minden csak szokás kérdése. Ezzel szemben tény, hogy a Sony szereti korlátozni a Sony-n dolgok használhatóságát más eszközökön. Így ha gondolod, elküldhetem neked a Huawei Swipe alkalmazás telepítőjét egy próbára. Hátha működni fog.
De egybekelt Tegnap volt nálam egy Honor 9 és ott a Google billentyűzetet mellett a Swift Keyboard volt alapértelmezetten. Asszem az is elég testreszabható és beállítható hogy legyen ékezetet karakter is a billentyűn, bár nem tudom biztosra de úgy rémlik. Próbáld ki esetleg. -
Anonymus95
senior tag
válasz ricsi8800gt #13946 üzenetére
Annyi! 2 év
-
Anonymus95
senior tag
válasz cris78 #13934 üzenetére
Esetleg megtudhatom melyik alkalmazás használatakor szeretnéd égetni a kijelzőt? Nincs alapból ilyen opció az alkalmazásban? Mert vannak ugye ilyenek.
Továbbá eszembe jutott egy másik lehetőség. Tasker alkalmazás használata. Ott betudom állítani, többek között azt is hogy ha ezt az alkalmazást megnyitod, akkor kapcsolja ki a képernyőidőt. Majd vissza. Annyira nem ismerem melyen az alkalmazást de az a feladata hogy automatizálni tudsz vele feladatokat. Szerintem ez is beállítható. Nem kell akkor minden alkalommal kézzel állítani.Továbbá van ez a processzor mizéria most. Nem lehet tudni a Huawei processzora is érintett? Lesz esetleg rá javítás, lehet tudni?
-
Anonymus95
senior tag
Boldog Új évet kívánok én is mindenkinek!
-
Anonymus95
senior tag
Én nagyon alaposan tesztelek és vizsgálok mindent. A wifi csatorna a routeren jól be van állítva és így a leggyorsabb a net. (8-as csatorna) Amellett hogy nincs más wifi a közelben.
Továbbá csak 40Hz-es frekvenciasávra van állítva mert 20/40-esen ingadozó a teljesítmény. Minden kompatibilis a 40-essel úgyhogy így tökéletes.
Speedtest by ookla-val mérek mindent. Gépen 50-ből 47 Mb/s kábelen is majd wifin is mérve.
Telefonon is hozza a 47-et de Bluetooth bekapcsolásakor van hogy hibával nem képes szervert találni sem nemhogy mérni. Majd persze újrapróbáláskor már mér, de kb fele vagy annyi sem a sebesség a maximumnak.
Szóval valószínűleg itt a gond, de hogy ez mennyire típushiba..nem tudom. Lehet hogy nem az, egyszerűen egy elvi hiba. Ugyan az a chip szolgálja ki mind kettőt, ráadásul a Bluetooth jele lehet bezavarja a wifiét és az is bekavarhat. De lehet csak a chip nem bírja.. a lényeg, hogy akkor nem egyedi eset és úgymond megnyugodhatok. -
Anonymus95
senior tag
Boldog ünnepeket kívánok én is mindenkinek!
-
Anonymus95
senior tag
válasz Kreash #13902 üzenetére
Én is csak P8 lite-nál tudom ezt a széria hibát.
Aztán
Köszönöm az infót!
Huawei router van a Telekom jóvoltából. ac nincs.
Egyébként régebben mind ha nem lett volna ilyen, ugyan ezzel a routerrel. Lehet hogy jelen volt ez a dologi csak nem ennyire feltűnően vagy nem tűnt fel. Azért nem sűrűn használtam/használom a Bluetooth-t. -
Anonymus95
senior tag
válasz etrop01 #13896 üzenetére
Köszönöm az észrevételt!
Lehet hogy eddig is fenn állt a probléma csak nem vettem észre? Érdekes lenne ez a tény, mert eddig tényleg nem tűnt fel fel, hogy ilyen mértékben megrágta volna a wifit ez a dolgot..de most egyszerűen nem tudtam videotelefonálni meg szimplán a messengert használni miatta.
Lehet interferenciá vb okoz a Bluetooth a wifinek? Vagy esetleg egy lapkáról megy a kettő és teljesítmény romlás történik?
Na mindegy. Még egy-két ilyen eset ha itt felmerül, akkor ténnyé teszem ezt a dolgot és nem firtatom tovább. -
Anonymus95
senior tag
Fejlemény
Huawei Wear és Huawei Healt appok törölve, Bluetooth OFF, Huawei Band0 szépen letéve az asztalra.
Internet sebesség 50 Mbit/s-ból 47.
Most így működik és most jónak is tűnik. Megmértem jópárszor.
Egész délután ezzel játszadoztam. Valamiért a Bluetooth nem fekszik most neki.. van hogy működik vele is, de 98%-ban lefelezi vagy még annyit se ér el a wifi sebesség, ha bekapcsolom. Próbáltam az említett alkalmazásokkal, anélkül, óra párosítva, törölve..tökmindegy, minden variációt kipróbáltam, többször is.
Nem jó.
Nem lehet egyértelműen megállapítani a problémát, de egyenlőre, minden törölve, lekapcsolva és most így jó.
(Ha esetleg másnál is adódna hasonló gond)
Esetleg kipróbálná nekem valaki, hogy Bluetooth bekapcsolása után egy speed test lefuttatása mit mutat?
Mondjuk értelmetlen, mert eddig nekem sem volt ilyen jellegű problémám. -
Anonymus95
senior tag
-
Anonymus95
senior tag
Sziasztok!
Hát most egy érdekes dolgot fedeztem fel és nem tudom elképzelni mi történhetett.
Tegnap este óta ismét üzembe helyeztem az okos karperecet. (Huawei Band0)
Bluetooth ON és hagy menjen.
Többször is észrevettem ma, hogy a messengerem nem akar működni..állandóan újrakapcsolódás meg a videóhívások is folyamat megszakadnak. Oké..gondoltam letörlöm a messengert (mert pont azt is tegnap frissítettem le) visszatettem azt ami a frissítés előtt volt mert direkt elmentettem magamnak mielőtt frissítettem.
Nem oldódott meg.
Oké, akkor kiveszem a szilikontokból a szaloncukor papírt, hátha annak az alufóliája okozza a galibát. (Mellesleg jól nézett ki.. karácsonyi díszítés )
A probléma fenn áll.. mi lehet a baj?
Bluetooth OFF, 10 másodperc múlva a két teljesen stabil. Bluetooth ON, a net sebesség feleződik van hogy azt sem éri el, a stabilitás ugrál össze vissza..47 Mbit/s helyett 25. Van hogy 12
Kipróbáltam hogy az óra messze van a telefontól, azaz ne tudjanak összekapcsolódni, de a probléma úgy is fenn áll.. tehát nem az óra a hibás, hanem maga a Bluetooth.
Most mi van? Mi lehet a baj? Javaslatok? -
Anonymus95
senior tag
Szerintem az Arrow rom elég jó! De valóban nem sok egyéb rom van P8-ra.
Ami az időjárást illeti, nálam is előforduló hiba. Van hogy egész hosszú ideig minden jól működik, aztán még nem akar jó lenni.
GPS ki majd be, alkalmazás adatainak törlése, telefon restart. Ezeket szoktam én is. Vagy csak szimplán beállítom állandó helyre. Pár nap múlva visszateszem helymeghatározásra és megy egy darabig. Igazából csak pénteken meg vasárnap használom a helymeghatározás részét, mikor vonatozom és sötét van, nem tudom hol járok, akkor ránézek a telóra.
Számít az is, hogy kapcsolgatod e a helymeghatározást vagy nem. Ha nem változik, nincs vele gond. De pld navigáció miatt bekapcsolom a gps-t aztán ki, vagy valami más alkalmazás miatt kell kapcsolgatni a helymeghatározást, akkor szokott kiakadni az időjárás is. -
Anonymus95
senior tag
válasz Murdock1981 #13866 üzenetére
Szerintem nem igen van ilyen lehetőség. Max régebbi emui vagy más gyártó telefonjainál.
-
Anonymus95
senior tag
A Béta lényege hogy teszteljék azt amit majd kifognak adni. Tehát ha várunk , akkor megkapjuk mi is ezt a jó verziót, de aki nem akar várni, az bétába leve azonnal megkapja.
(Szerintem)Egyébként köszi! Kipróbálom!
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz -secret- #13820 üzenetére
A gmail appon belül, ha a menübe lépsz (bal fent), akkor a beállításokon belül, a fiókodba lépve, az értesítés szekcióban találod. Ott tudod a hangot is állítani.
iPhone 8? Asszem valahol itt lesz: Telefon beállításokban, hangbeállítások, értesítéseknél a levelek vagy valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Anonymus95 #13783 üzenetére
Lehet factory reset után kellene megpróbálni telepíteni a legújabb full-t.
Lehet más módszerrel kellene megpróbálni feltenni.
De lehet megint nem jutsz túl a kezdeti beállításokon.(Bocsi, fáradt vagyok, válaszra nyomtam szerkesztés helyett)
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz ataman #13771 üzenetére
Próbáltál egy újabb resetet nyomni recoveryből? Illetve cache resetet.
Újra feltenni a ROM-ot és megpróbálni így.
Ha nem, akkor a wifi nélkül megpróbálni tovább lépni, ha egyik sem válik be, akkor feltenni egy B300-at, majd B170+Custom, majd hagyni frissül B200-ra és ha akarsz utána tovább mehetsz. De a lényeg hogy megpróbálni így elindítani. Hátha sikerül. -
Anonymus95
senior tag
válasz Anonymus95 #13762 üzenetére
Utána olvastam XDA-n és úgy döntöttem még sem teszem fel.
Csak jó lenne valami smart lock funkció, ami ugye sajnos nincs a Huaweibe érthetetlen okokból..
Nem tud valaki valami alkalmazást arra hogy otthon ne kelljen a zárak foglalkozni, de még sem Bluetooth eszközzel kapcsolna ki a képernyőzár? -
Anonymus95
senior tag
Azokhoz fordulnék, akiknek Arrow Magisk ROM-juk van és használnak Xposed modult is. Hogy lehet feltenni az Xposed-t?
-
Anonymus95
senior tag
válasz Szabcsizz #13754 üzenetére
Ésszel kell lenni az ilyenekkel..nevesebb, hiresebb launchereket kell telepíteni nem ilyen kínai, ismeretlen, kétes appokat. Csak azért mondom mert velem ilyen nem fordult elő, de ami nem tetszik azt én nem is telepítem fel. Egy normális alkalmazás ilyet nem csinál.
Lehet nézegetni, de hozzászólásokat, megjelenési dátumot figyelni kell. Pld ami nem rég jelent meg, nagyon új, azt hagyni kell. Így még bugos meg tényleg nem ismerni hogy vajon mit tartalmaz.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
-
Anonymus95
senior tag
válasz Micsurin #13735 üzenetére
Ja bocsánat! :S
A többihez: Én Chrome-t használok, azt szeretem. Így nekem jól jön a reklámfogó, illetve az alkalmazásokból is kiszedni. Én annyira nem használom és nem szeretem a szürke témát. ( )
Nem vagyok benne járatos és félek tőle. Tényleg csak a google play szerviz frissítése ellen használtam youtube segítség alapján, de most sincs rajta a telón egyébként. Nekem így kényelmesebb, jobb.
Illetve lehet mondani a hangrögzítős dologra is hogy meg lehet csinálni. És igen..nálam pld az automatic call recorder nevű app szépen dolgozott tehát ehhez sem kell csak azért ezt a ROM-ot feltenni, de ez egy beépített megoldás. Nem kell külön app, és kicsit azért csak szebb a minősége is.Mindent meglehet oldani végül is e nélkül is, de ha több olyan dolgot is tartalmaz ez a ROM, amire szükségem van illetve több hasznos funkcióra is leltem, amit használatba vettem és megszerettem, akkor most miért ne. Egyszerűbb ezt feltenni és minden olyan benne van amire szükségem van.
-
Anonymus95
senior tag
válasz feloman #13732 üzenetére
Szia!
Én nagyon szeretem az Arrow romot. Sok plusz funkciót ad, ami számomra nagyon hasznos! Eleve rootolt ROM ugye.
(Telefonhívás rögzítése beépítve így tökéletes a minősége, reklámblokkolás, nagyobb testreszabhatóság stb stb.)
Akár a greenefy-t is fel lehet tenni amivel még inkább lehet fagyasztgatni az appokat stb.
A luckypatcher-rel lekapcsoltam a Google play szolgáltatások autófrissítését így az alap van rajta amit a ROM tartalmaz. Nem frissül magától, nem merít stb. (Sajnos a letöltés nem opció nálam mert szükségem van rá, de a frissítés letiltása megoldás a gondot)
Én ajánlani tudom, nálam hiba nélkül fut. Akinek nem opció a plusz funkciók sora, annak a B200-as lesz a legmegfelelőbb valószínűleg. Akksit jobbnak mondják. Az Arrow romnál, ha valaki nem elégedett az akksival lehet greenefy-t és társait telepíteni.
Viper4 FX és Dolby Atmos hangszínszabályzókat tartalmaz a ROM amivel brutál hangminőséget lehet elérni.
Kamera ugyanolyan, semmi gond vele. A rendszer szépen működik.
És mondom..a reklámmentes telefon külön szuper élmény. Nem cserélném vissza a ROM-ot semmire. -
Anonymus95
senior tag
válasz Minstrel #13730 üzenetére
A fájlkezelő beállításaiban engedélyezd a rendszer fájlokat és rejtett fájlokat. Az egyéb alkalmazások maradványai és minden ami nem kell, zene stb, szóval nem ilyen simán megnyitható fájlok. Esetleg GPS alkalmazás térképe stb. Érdemes szelektálni, törölni a mappákat.
Tényleg eszméletlen hogy még mindig van frissítés, de ennek csak örülök, hogy nem sz.rják le a P8-asokat, főleg ha már EMUI 5 nem jött. És azért egy ideje nem jött semmi, váratlanul toppant be ez a frissítés.
Viszont nekem nem aktuális mert Arrow romot használok. :/ Remélem megcsinálják az Arrowot majd a legújabbra is. -
Anonymus95
senior tag
válasz Szabcsizz #13712 üzenetére
Hát lehet hogy annak annyi. Mit csináltál pontosan?
Ha gondolod, esetleg megnézem, hátha valamit sikerül vele kezdeni.. kitartó típus vagyok és mindig jut eszembe valami amit még nem próbáltam. Persze nem garantálom hogy sikerül valamit kihozni, de szívesen megpróbálom ha gondolod. Debrecenbe vagy Karcagra kellene eljuttatni, ha úgy gondolod.
Annyi, hogy most a heten nem alkalmas műtét miatt, de jövőhéten már szerintem megtudom nézni!
Ha úgy döntesz, jelezd! -
Anonymus95
senior tag
válasz Micsurin #13711 üzenetére
Nem, dehogy is. És engem is egyre inkább csábít, hogy tegyek ismét egy próbát a B200-al..csak elég macerás most innen Arrow-Magisk B398-ról Stock B200-ra térni, illetve ami visszatart, az a plusz funkciók és a kinézet. Az értesítő sáv színezése a B200 alatt számomra furcsa volt. Alkalmazások alatt is a háttér színe ütött be. De egy kis retrózás..illetve a kíváncsiság hajt...csak nem merek belekezdeni illetve az említett plusz dolgok...
B200-as Arrow-ot meg nem látok.
Továbbá..nekem mintha B200 alatt kamera egy picit rosszabb minőségű lenne mint Android 6 alatt. Vagy rosszul látom? Nektek mi a véleményetek a kameráról a 2 rendszer között?Nem akarok senkit sehova terelni, csak számomra fontosak a biztonsági javítások is. + egész jól betudtam állítani a telefont így nem vészes a merülés és 4,5-5 órát kiszokott bírni általában. Volt már nem egyszer hogy 6 órás kijelzőidőt produkált.
Ezért mondom, hogy jó beállításokkal nem rossz az és ehhez azért nem kell butatelefont varázsolni belőle..szal nem ez a 'mondjunk le mindenről és akkor persze kibírja' dologról van szó. Mindazonáltal a Facebook appot mellőzöm mert nem jövünk ki jól egymással..jobb kedvelem a böngészőt. De Messenger ből a legújabb van fent..vagyis ma jött ki egy frissítés..azt nem telepítettem még fel, de szerintem nem is fogom..jól működik a mostani.
Sygic (navigáció), Blackplayer (zene), fotózás nem sokat, nem keveset, menetrendek (Telvira, Debreceni menetrend), hívások, OGYoutube, OGInstagram.. OTP Smartbank, OTP Simple, Shazam Lite, Chrome frissítve legújabbra, GBoard az Arrow rom alap verzióján van, ahogy a gmail app és Google kereső is. Időjárás &Radar Pro van a gyári időjárás mellett, Wish áruház és úgy ennyi amit használok is napiszinten. Szóval azért nincs agyknra tiltva. Jelenleg a SystemWebwiev frissítve van. És nem merül mint mikor 2 hónapja frissítettem az akkori legújabbra..az nagyon rossz volt.
GPS modul, NFC, Bluetooth alapból off. (Bluetooth on esetén gyorsabban merül a készülék..szóval old okosóra mellett rövidebb a kijelzőidő)Ami a legfőbb gond szerintem az a Play services.. az ami meríti a telefont és ha azt meg lehetne oldani, akkor a többieknek is jobban teljesítene a 6-os droid véleményem szerint.
Így látom, gondolom, ez a véleményem. És mondom, nem akarok senkit terelni vagy megosztani! Többség alapján és akinek nincs kedve kínlódik, annak jobb lehet a B200 mert alapból jobban bírja. Illetve más a Play services is .
6-os alatt némi trükközést kíván és lehet hogy néha így is küzdeni kell hogy normális akkuidőt hozzon a telefon.
Emellett én azt mondom hogy imádom a P8-at! És nem tervezem egyenlőre cserélni. Persze ha valaki adna egy 10-est ajándékba, elfogadnám, de egyenlőre számomra kielégítő a 8 is![ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Micsurin #13695 üzenetére
Ez így van!
Én ezért javaslom hogy ha valami jól működik, nem kell frissíteni.pld jó az alap gmail, Chrome, Gboard stb. appok is..nem muszáj frissíteni. Persze nem azt mondom hogy én se próbálkozom be soha, hogy milyen az aktuális legújabb verzió, ha jobb, marad, ha nem, akkor törlöm a frissítést és marad a gyári. Meglehet azt szépen csinálni vagy aki megteheti az évente megveszi a legújabbat...láttam már ilyet.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz Micsurin #13693 üzenetére
Mit használsz felhőként a P8-on?
Mondjuk annyiért nem sok az i6, de már nem mai készülék, mikor i8-nál járunk, bár tény.. kielégítő még ma is az i6.
Hát mondom..ha oda jutsz, írj egy beszámolót.
(Hozzáteszem..nem szeretem az apple-t, iOS-t, de ha ingyen megdobnának egyel, nem dobnám ki. Megnéznék vele egy hónapot, hogy milyen lenne úgy napiszinten használni. Kitudja..lehet nem lenne olyan rossz, megtetszene..de jelenleg az említett negatívumokat, akadályokat látom benne és az a kis alma nyomkodás és a jelenlegi hírek sem tesznek olyan benyomást hogy úgy érezzem, nekem erre most gyűjtenem kell és szereznem kell egy almás készüléket) -
Anonymus95
senior tag
válasz Micsurin #13691 üzenetére
Nekem túl drágák, zártak..(egy képet, zenét sem tudsz gyorsan, egyszerűen a telefonra tenni számítógépről csak iTunes-sal)
Emellett azért egyre inkább több gond hallható felőlük.
Mondom.. szubjektív..nekem nem jön be az iOS, Apple világ.
De sokak meg imádják. Lehet neked is az válik be, majd számolj be róla ha esetleg oda jutsz!Köszi a tippet, nem igazán találtam neten semmit, ezért gondoltam, hátha valakinek van mondjuk p9/lite és tud dobni egy telepítőt
-
Anonymus95
senior tag
válasz Micsurin #13687 üzenetére
Ez szubjektív... Kinek melyik vált be. Nálam a 6-os droid is szépen üzemel. Sőt most annak a módosított, Arrow B398-as ROM-ot használom és szuper. Játszani nem játszom, hangzás brutális a Vipre4-nek köszönhetően, root rejtve ott ahol szükséges, viszont a plusz funkciók, kapcsolók kényelmesebbé teszik számomra a használatot.
De ez lehet mást hidegen hagy.. Kinek mi. Nekem ez, másnak az. De ez így rendjén is van..Esetleg valakinek egy EMUI 5-ös weather app telepítője nincs?
-
Anonymus95
senior tag
Nálam 4,5-5 óra az átlag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest