- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolio3
senior tag
-
Zolio3
senior tag
válasz
#64315648 #16084 üzenetére
Egyre több memóriát esznek az appok, hiszen a fejlesztés velejárója. Az aquamail szerencsére nem túl memóriaigényes, de a hangout pl. az. Maga az Endomondo is viszonylag sok memót kíván. Az endomondo indítása után nyugodtan lehet bontani a netet, és a sporttevékenység végeztével visszakapcsolni, közben nem kell neki net, csak gps. Nekem most sem lép ki, ha neten felejtem akkor sem. De ez custom rom, egész jó kernel, swap, stb.
-
Zolio3
senior tag
válasz
#64315648 #16081 üzenetére
Javasolt azokat a programokat kilőni, amik sok memóriát fogyasztanak az endomondo használata közben. Hiába a task manager, ram nem lesz több a telefonba (swappel javítható a helyzet), így új app megnyitásakor memória híján kénytelen lesz régebben futó appokat megállítani. Én biciklizés közben utálom, ha hülyeségek miatt jelez a telefon, ezért mobilinternetet helyből kikapcsolom ilyenkor. Így nincs fb, viber, messenger, hangout, stb. Nekem nem szokott megállni az app, de nekem swap is megy, és mint írtam: ki szoktam kapcsolni a netet is biciklizéskor.
-
v.attis
őstag
válasz
#64315648 #12572 üzenetére
Én is elégedett vagyok a működő órákkal, csak azért használtam , mert jól nézett ki a kis vonalkákból álló teljesen átlátszó óra a kezdőképernyőn. Azért tettem ki, mert rábökve értem el az ébresztő menüt. Találtam másikat, úgyhogy ez már így marad.
Végre valaki igazolja a problémámat.
-
sgergi
veterán
válasz
#64315648 #12122 üzenetére
Ha már fenn van a custom recovery (TWRP és BL nyitás folyamata az összefoglalóban), akkor a romot tartalmazó zipet felmásolod az SD kártyára, majd belépsz a recoverybe, ahol kiválasztod a wipe funkciót (bejelölsz mindent), azt megcsinálod, majd install funkció, ott pedig betallózod a zip fájlt. Utána a többit már elintézi magának.
-
theo_76
aktív tag
válasz
#64315648 #12097 üzenetére
Sikerült megoldani... a lementett névjegyeket valamiért összekutyulta a progran. Duplanevek, emailek... Kézzel kitakarítottam, biztonsági mentés megint, majd töröltem mindent a google fiókban is. Vissza állítottam a telefon memóriába, újra hozzáadtam a fiókot, és vissza mozgattam a névjegyeket... Nah azóta működik.
-
-
zolivep
tag
-
fricy81
tag
válasz
#64315648 #10816 üzenetére
Látom. És ha előtte beállítod a Tárhelynél az SD-t alapértelmezetté akkor sem jelenik meg?
Tényleg sorry, ha hülyeséget beszélek, de emlékszem, hogy ez gyárival is ment nekem, minden extra program nélkül. Akkor találtam meg, amikor az e-könyv olvasó meg a MapsWithMe telepakolta a belső tárhelyet, és nem lehetett megoldani, hogy az sd-ről olvassák az adatokat...
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz
#64315648 #10690 üzenetére
Köszi, hogy vetted a fáradságot. Asszem megvan a probléma gyökérzete. Titaniumom Link2SD vel linkelve volt a külső memóriába. Ez a Next-nél soha semmi gondot nem okozott, viszont a Nova ezt nem nézi jó szemmel. Sőt, azóta jelentkezett egy szintén sose látott bug, mégpedig az email kliensem a kuka ürítésekor fagyott le.
Szóval, bár tudnám szeretni Novát, de úgy gondolom, hogy: the Next will the next.
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz
#64315648 #10682 üzenetére
Feltettem az Operát (eddig őtet sose láttam), hogy megnézzem, mire is gondolsz az "egyoszlopos megjelenítés"-sel kapcsolatban. Nos, azt látom, hogy az Opera, ha ezt a funkciót élesítjük azt tudja, hogy ha elforgatom a képernyőt 90 fokkal, akkor is egy oszlopban tartja-mutatja a szöveget (pl. Index.hu-n). Ez saját innovációjuk lehet, ezt valóban nem tudja a többi. Elnézést, nem tudtam miről is beszélsz... (Megnéztem a Dolphin pluginjait is, de azok közt sincs erre való.)
Egyébként egész jónak (gyorsnak) tűnik az operett, még tesztelem, és lehet, hogy itt maradhat nálunk éjszakára...
Még egy kérés: valaki, aki kellőképpen mazopista és Novás, nem tenné meg a kedvemért, hogy 4-5 ikont próbából egymásra húz, s utána egyből megpróbálja elindítani az ifjú Titán(iumo)t? Jön-e ki füst a készülékből? Köszi!
-
Exian
addikt
válasz
#64315648 #10642 üzenetére
Nem véletlenül nincs a TV2 és RTLKlub. Gondolom licensz problémák vannak, vagy ilyesmi. Az pedig, hogy szaggat, azért van, mert nem bírja a vas a HD adást. Tapasztalatom szerint csak a HD adóknál és adásoknál szaggat, a normál műsoroknál nem. Viszont apám tök más, gyengébb telefonján érdekes módon akadás mentesen megy... bár abban lehet, hogy komolyabb volt épp a grafikus chip, nemtudom.
-
Biggeszkij
aktív tag
-
Bass
addikt
válasz
#64315648 #10462 üzenetére
Enyém is hangos és nem állítgatja magát vissza.Ha meg valakinek halk akkor vagy keressen magas hangú csengőhangot vagy pc-n emelje meg a hangerejét,tény hogy kollégámnak volt xperia L-je és bazi hangos volt viszont iszonyat torz(el is cserélte egy Alca 997D-re több ok miatt ),ez meg telefonhoz képest normálisan szól.
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz
#64315648 #10442 üzenetére
Valahogy ki kéne pedig deríteni. Nekem már csak ez az egy bosszantó dolog van ebben az egyébként kiváló készülékben. Alapból is halk a csengőhang (nem emlékszem, hogy írt-e már valaki erre megoldást), de néha valóban azt veszem észre, hogy nem fogadott hívásom volt (nem hallottam csengőhangot), s megvizsgálva a hangerő kb. a felére-harmadára állt vissza MAGÁTÓL. Gyanítom, hogy valamelyik app szórakozik velünk... na de melyik???
-
kicsizee
aktív tag
válasz
#64315648 #10451 üzenetére
igen, ezexerint valószínűleg szervíz lesz belőle, de már majd csak az ünnepek után mert nem hiszem hogy most így pont ezt javítanák. de nem mondom hogy mindig ezt csinálja, 3 napja simán kibírta a 11-12 órát(ez alatt nonstop ment a wifi, ha hálózaton voltam ha nem, úgyhogy elfogadható), az én átlagos használatommal, az meg már számomra is elfogadható. de néha " átkattan" neki. hogy lassabban tölti be a launcher az ikonokat, feljebb írták, hogy ez ezzel jár. lefogadom, van plussz 7-9 másodperc az életemből ezt megvárni még betöltődik.
nem tudom a Vibert használja e valaki, de mintha azért az is kicsit bekavarna a rendszernek, úgy vettem észre a legutolsó (néhány nappal ezelőtti) frissítést követően. valaki tapasztalt ilyet? -
SoundX
tag
válasz
#64315648 #10451 üzenetére
Ezt a "munkát" én is szívesen vállalnám
Nem mellesleg jót nevettem ezrn
Igazából nekem csak az elején jelentkezett aku hiba mind két telefonon... Majd lassan magától megoldódott.
Jelrnlrg a fagyás dühítő néha (iphone 4-ről a sok fahyás miatt váltottam) olyankor légyszívesebben az ablakon vágnám ki.. Remélem nem lesz ennyi "gond" ha rá teszem a 4.4-et... Bár amiket írtak róla, kezdek félni...
Talán eddigi legjobb telefonom a Lumia 710 volt, amit iphone - ra cseréltem
-
x1port
addikt
válasz
#64315648 #9951 üzenetére
Pl a 197 -es romon sokkal kevesebb a szabad ram.
Ott nekem is max. 80-100mb volt.
A 80 szabad az nagyon kevés.
2 és fél-szer több a szabad ram-om mint neki ugyanazon a készüléken!!!
Nem nézegetem,hogy 205 a szabad vagy csak 180 de azért 80..... be ne meséld már senkinek ,hogy ez így normális mert a cikk ezt írja.4. a rendszer nem tűri, hogy nem rendszer, alacsony prioritású appok és adataik hosszabb ideig szükségtelenül foglalják az értékes memóriát;
A buta android sajnos azt is bezárja ami fontos ha épp szabad memória kell neki.Legyen akár magas priorítású app.
Erre már nem egy ember panaszkodott itt a topicban is.Ha pedig tényleg olyan értékes a memória akkor miért is nem jobb az ha 200 van szabadon mint 80..úgy hogy a háttérben futnak a szükséges dolgok
Én a tapasztalataimból írom ezt.
Amikor 200 körüli szabadot ír akkor szélsebesen fut minden.
Ha netán leesik 100 körülire vagy alá akkor akadozik mint a hétszentség. -
törölt tag
válasz
#64315648 #9951 üzenetére
A cikkben van egy ilyen eretnek gondolatmenet is:
Sokszor a gyorsítótárazott folyamatok által foglalt számottevő RAM kapacitás is egyszerűen használt RAM-ként van feltüntetve, ami megtévesztő lehet: a felhasználó kétségbe eshet, hogy folyamatosan 90% feletti a RAM kihasználtság, sőt, akkor is így marad, ha ezért esetleg bővíti a számítógépe RAM-ját (természetesen ezt okostelefonnal nem teheti meg, ott marad a kétségbeesés
. Sok helyen szerepel az a vélekedés, hogy Linuxon ideális esetben a teljes RAM foglalt, függetlenül attól (persze ésszerű keretek között), hogy mennyi van a számítógépünkben. Az esetek nagy többségében a gyorsítótár foglalja a ténylegesen szabad RAM nagy részét, ami teljesen normális, sőt éppenséggel kívánatos.
-
joci86
senior tag
válasz
#64315648 #9833 üzenetére
Őszintén szólva sosem figyeltem töltéskor a színt, de zöld rémlik.
Nekem az összes eseménynél (hívás, sms, email, stb) zölden jelzett már az elejétől, ezért nem is gondoltam, hogy bármilyen más színre is képes. Nem rootlolt, szintén Telekomos.Amúgy nem rossz app a Light Flow, illetve kipróbáltam a Light Manager-t is, de 30 MB feletti RAM-ot esznek, sajnos az egy kicsit sok.
-
sgergi
veterán
válasz
#64315648 #8721 üzenetére
Persze, az egész lapcsalád alól elérhető a topik. Én pl. a PH! alól olvasom, de igazából ez teljesen lényegtelen.
Ráadásul nem csak ott kapott Ajánlott minősítést, hanem azóta is nagyon sok cikkben előkerült, mint pozitív példa, és követendő termék a gyártók részéről.
-
suste
veterán
válasz
#64315648 #8502 üzenetére
Már csak azt nem értem, hogy ha nem akartad piszkálni (ROM csere), akkor miért nem a gyári backup programot használtad mentésre, hiszen az a gyári ROM-on mindíg fog működni (telefon gariztatás, vagy reset esetén is). Így az egész BL, root dolog okafogyottá válik. Ezért nem értettem azt, hogy miért kéne mindent letiltani. A lényeges RAM zabálókat le lehet tiltani.
Szóval: mentést akartál, erre BL-t nyitottál, aztán zavart a rendszerfrissítés, meg lehet mást is akartál még tiltani,erre rootolnod kellett.
Én meg azt mondom erre, hogy ha az egészet a gyári rendszeren akarod megoldani buherálás nélkül (gyári backup+rendszerfrissítés+letilt amit lehet+használ), akkor az is ment volna, kevesebb szívással, meg negatív következménnyel.
Nem kötekedés, csak az én véleményem! -
FaceThePro
tag
válasz
#64315648 #8502 üzenetére
Most őszintén, nem lenne egyszerűbb simán rootolnod a telefonod?
donmackó: van benne.
Én pl. voltam westend-ben 3 trémobilban. Az elsőnél a csaj elkezdett mindenféle csomagokat csomagokat ajánlgatni, majd kb. 10 perc elteltével közólte, hogy nincs náluk telefon, de nézzem meg a másik kettőt.
Lementem a 2. boltba, ahol fél órát (!) vártam, majd a srác eljátszotta ugyanezt, csak ő még rám akart sózni egy y200-ast! Végül pedig miközben beszéltem hozzá, elővette a szifonját és elkezdett telefonálni! Kivertem a balhét, elkértem a panaszkönyvet, láttam benne jópár beírást. Végül Végül felmentem a 3. üzlethez, ahol egyből közöltem az eladó csajjal, hogy nem kérek semmit, egyből adta a telót. -
x1port
addikt
válasz
#64315648 #6402 üzenetére
Volt ,már rá példa...
Főleg ha úgy írja T-nál....
Szóval ha valaki veszi a fáradtságot és kicsit átolvasgatja a fórum etikettet akkor neki nem is kérdés, hogy értelmesen leírva tegyen fel egy kérdést.
Senki nem hal bele ha azt írja pl. Tré.
Ennyi..de ne ez legyen már a téma.. -
mckangi
senior tag
válasz
#64315648 #6235 üzenetére
Nem csak ennél hanem mindegyik unicode-ot ismerő sms alkalmazás átalakítja az üzenetet.
A 88sms nem tud időzített üzenetet küldeni tudtommal.Mondjuk én nem is szoktam időzítve sms-t küldeni.
Nekem az nem tetszik a Handcent-ben,hogy túl pluginrendszerű,ám többet tud,viszont a pluginek miatt a tárhelyigénye is nagyobb.
Ez a 88sms meg egy átalakított "gyári" smsküldő app.
Ennél is csak mikor 30 karakter marad vissza a 160-ból , akkor kezd el számolni. -
tmart
csendes tag
válasz
#64315648 #6026 üzenetére
Igen én voltam
Sosem gondoltam volna...
Régebben össze-vissza szerkesztettem a Blade-et és az X8-at a Root explorerrel, és
soha nem volt semmi gond.
A ROM Toolbox pedig gyönyörűen feldobta a fényerőnél a 67-et, amit én balga átírtam
85-re, majd újraindítás és koppanás
Ma múlt két hete, hogy a szervízben van... -
-
ducsidu
senior tag
válasz
#64315648 #4677 üzenetére
Én egyszer véletlenül megnyitottam, akkor kettő könyvet kicserélt (olyanokra, amik hasonlítanak arra, amit megnéztem). Persze azóta már nem változott...
(#4680) dokee78: Y300 hibái:
Gyenge fényerő- szerintem is elég gyenge napsütésben, de az L5 II-vel nem tudom mi a helyzet
Halk mindkettő hangszóró- itt vagy nagy a szórás, vagy csak néhány ember gondolja halknak, szerintem elég hangosan szól
Nem lehet felvenni a beszélgetéseket
Ennyi jut eszembe.Frissebb androidról nincs hír, de minimális esély van.
Szerintem az a hardveres különbség elhanyagolható, az egymagos Cortex A9 alig gyengébb a kétmagos Cortex A5-nél. GPU-ban sincsen nagy különbség.
Szerintem gyári rommal is teljesen jól használható.
Mivel sosem láttam még L5 II-t, ezért nem tudom eldönteni melyik a jobb, én ajánlom az Y300-at.
Szerk.: a kamera jobbnak tűnik az LG-ben, Y300-ban viszont nagyobb az akksi.
Vigyázni kell a Viberrel, csak néhány verzióval megy jól, ami a telefon B190-es frissítésében javítva lett, de még nem érkezett meg ide. -
ducsidu
senior tag
válasz
#64315648 #4662 üzenetére
Ha megnézed valamelyik könyvet, akkor már másikat fog mutatni, ami hasonló ahhoz, amit megnéztél.
(#4645) mckangi: Nekem nincsen tapasztalatom ilyen telefonokkal, de azok alapján amit a fórumon olvasok vannak az alsó kategóriában is jól használható telefonok (pl. THL W100).
Azért az európába szánt modellekkel sem minden tökéletes, például a ZTE Blade 3 újraindulásai és a ZTE grand X IN is problémás (biztos vannak más modellek is, de ezekről tudok).
-
colonell
senior tag
válasz
#64315648 #4655 üzenetére
Tipikus esete az EmotionUI-nak azzal a különbséggel,hogy itt nem tudod mire lecserélni.Eszi nem eszi nem kap mást alapon.
(#4656) xlsi
Rootolt készüléken bármit lehet.System/media/audio/ui/ mappából kitörlöd és már néma is lesz.
Egyes fényképező appoknál is ki lehet venni,de ritka az ilyen ugyanis ott is feldobja,hogy egyes országokban tilos exponáló hang nélkül fényképet készíteni.(#4657) dokee78
Képernyőzár hang van csak,CM romban lehet system alapon kikapcsolni. -
Jamcsabi
tag
válasz
#64315648 #4592 üzenetére
Az általad említett szoftverfrissítés oldalon messze nincs ott az összes gyártó/telefon, amihez készítettek frissítést! (pl. T-Mobile Pulse Mini = Huawei U8110)
Tekintettel arra, hogy nagyon népszerű ez a telefon, bízok benne, hogy hamarosan lesz frissítés (B190 körüli). -
mckangi
senior tag
válasz
#64315648 #4257 üzenetére
Nem akarok külön ezért meg egy programot feltelepíteni. Amennyi sms-t írok ahhoz elég lenne bőven a gyári is.
Csak hát ugye a fentebb említett dolog egy kicsit zavar.
Meg ha meglenne az újabb gyári sms küldő app, azt kicserélném a mostanival és áthelyezném system appnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest