Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mill3r
tag
válasz
0xmilan #17535 üzenetére
Szia,
Köszönöm a tippeket.
A cache törlése nem jött be. Az adb backup-ról találtam egy leírást a logout-on. Mivel nem igazán megy a parancssorba pötyögés, inkább a total commanderes megoldást választottam. Feltelepítettem a telefon drivert és a programot. A commanderben a leírásnak mgefelelően megtaláltam a telefont és megcsináltam a mentést. Jött is az üzenet, hogy "sikeres a mentés". A problémám, hogy az így létrejött .ab kiterjesztésű file mérete 0 kb. Ez előfordulhat? -
Mill3r
tag
-
gaben0211
tag
válasz
0xmilan #17446 üzenetére
nálam a t-f-c billentyűket nemakarja érzékelni na meg ahogy írtad nemcsak a billentyűzetnél hanem alapból semminél sem érzékeli ezt a területet.a múltkor már nem emlékszem hogy oldódott meg de most nem nagyon akar javulni. lehet szétkéne kapni megtisztogagtni csak ezeket a tapi telókat macerás szétkapni. max megpróbálom még a gyári rommal csak ahhoz már nemsok humorom van hogy 100adjára is rootoljam, töröljem ami nemkell, felrakni amit kell. de majd megnézem. amúgy gondolkodom egy telefoncserében majd ide leírom hogy milyet keresek aztán majd írtok tippeket hogy melyik az ami tudja is azokat amiket akarok
-
-
xiho
csendes tag
válasz
0xmilan #17313 üzenetére
Akkor miért nem működik?
Minden ehhez az eszközhöz fellelhető appot kipróbáltam...
Ja és ha lassan dugom be az eszközt, van olyan pont, hogy érzékeli az app (bármelyik) De ha teljesen bedugom nem használható.
tudomásom szerint vannak bekötési verziók a 3.5 mm jackre, de nem vágom.
Erre? -
köpet
aktív tag
válasz
0xmilan #17226 üzenetére
No, kedves kollégák, kipróbálva a fórumokon y300-0000modellhez "ajánlott" két lewa és két miui v5 romot sikerült elérnem, hogy a rendszert visszaállítva sem használható a telefon, előbb csak nem engedett hívást kezdeményezni a 2. sim kártyával (narancs színben még mutatta a hálózat jelét, lewa rom), majd nem érzékelte a 2. kártyát egyáltalán (több simmel próbáltam más szolgáltatóktól), végül a maradék kártyával indított első hívás után nem engedi bontani a vonalat, beragad és nem lehet hívást kezdeményezni vagy fogadni.
Gondolom a mentésnél nem jelöltem ki minden partíciót (system, data, boot volt kijelölve alapból), illetve nem engedtem rá a wipe-ot az általam nem ismert dolgokra (android.secure, cust) valamint a belső és s külső SD-re, bár ez utóbbiak csak nem okoznak ilyesmit. A cwm-ben nem voltak ilyenek emlékeim szerint...
Mindegy, most gondolom rá kell eresztenem egy gyári firmware-t, ami nem alacsonyabb verziószámú a fennlévőnél, aztán kezdeni újra a műveletet, bár eléggé elment a kedvem a buherálástól.
Ha van valakinek építő jellegű hozzáfűznivalója a történetemhez köszönettel veszem... -
gaben0211
tag
-
köpet
aktív tag
válasz
0xmilan #17183 üzenetére
Biztos én vagyok a mittudjaménmi, de nem találok play store vagy erre utaló nevű .apk file-t ezekben a csomagokban. Gmail feltelepült, de használhatatlan, el sem indul magában, gondolom kellene neki a számomra átláthatatlanul sok google háttéralkalmazásból néhány.
Kértem unlock code-ot a huawei-től, amíg megjön barátkozom a telefon mélylélektanával.
Galaxy mini volt az előd, arra raktam cwm-et meg cm 7.2-t, de a huawei berhelése bonyolultabbnak tűnik. -
Nestor16
senior tag
válasz
0xmilan #16859 üzenetére
Hali.
Keresnem kellett egy új romot, mert a Blackrom (ha jó emlékszem az volt fent) megadta magát, mert nem kapcsolt be a teló. Na most ott tartok, hogy nem tudom melyik kernelt kéne az AOSP romhoz hozzácsapni, mert nem bootol be sem a CM10-es, sem a CM10.1-essel sem, viszont akkor igen, ha nem rakok fel hozzá más kernelt. Elvileg 4.1.1-es a rom, ahhoz pedig a CM10.1 elnevezés tartozik, ha jól tudom, de ha jól tudnám szerintem írnék ide, szóval erre ötlet?
Melyik kernelt telepítsem fel az AOSP mellé? -
törölt tag
válasz
0xmilan #16996 üzenetére
Köszönöm, korrekt válasz, többieknek is, így megértettem
Ezek a RAM boost programok nem segítenek ilyenen? Nekem benne van egy 32-es class 10-es sd, de éppen ezért semmire se használom a belső memóriából a másik 1gb-ot, azt nem lehet valahogy beadni neki, hogy azt is ramnak kezelje? Hülye kérdések?
vagy az sd kártyából vegyen le?
Készülék rootolva, feltettem rá a System Tuner Pro nevű alkalmazást, ami nem kellett leszedtem vele, backupoltam, rendszerprogit is, ami pedig alkalmazás a belsőben volt, áthelyeztem vele az sd-re. Minden egyben, szó szerint
Így 650-700mb rendszer szabad memóriám van.
Google play szolgáltatásokkal nem lehet mit kezdeni? Mocsok mód lassítja a készüléket, ha meg leszedem, nem futnak a google alkalmazások.
-
embe
nagyúr
válasz
0xmilan #16859 üzenetére
Üdv!
Feltettem a fiam telójára a 209-es romot. Nem kellett volna elég bugos.
A tudomány mai állása szerint ugye nem lehet upgradelni?
Nincs semmi megoldás az előző rom visszarakására?Megoldás akkor a rootolás, és valami főzött rom felrakása?
Esetleg az általad linkelt romot? Az eredeti kernellel is elmegy nem?Vagy megoldás lehet az összefoglalóban leírt gyári visszaállítás?
Köszi a választ előre is!
-
Nestor16
senior tag
válasz
0xmilan #16468 üzenetére
Alapból rajta van a GravityBox, de a keretrendszerre hivatkozva kilép. Még ez a rész kicsit azért homályos számomra. Az Xposed akkor olyan, mint a Play áruház csak kicsiben és nagyrészt speckó cuccok vannak rajta? Mit neveznek itt keretrendszernek?
Másik: A Mempry Swap for Root nevű alkalmazással jól működik a swap, de tényleg minden újraindulás után manuálisan kell bekapcsolni az ON-nal hiába be van állítva rajta, hogy auto induljon el?
Köszi a segítséget! -
janeszgol
félisten
válasz
0xmilan #16446 üzenetére
Innen is például. De ha leteszteled, akkor is meglátod. (Pl nagyon kevés fénynél is élvezhető képet lő.)
-
Zolio3
senior tag
válasz
0xmilan #16389 üzenetére
Ha megy a viber, fb, fb messenger, skype, akkor az megterheli a telefont. És ezek még csak a háttérben mennek, azon kívül jó lenne erre-arra használni is a telefont. Swap nélkül ez keserves, xanax nélkül nem is ajánlott a felhasználó számára. Párszor az is előferdült, hogy a 256 mega swapből mind a 256 foglalt volt. De még így is használható volt a telefon, nem gondolkodott órákig. Nekem a gyári romot havonta, másfél havonta gyári állapotra kellett állítani, mert belassult mint állat, lefagyott, stb. Ha az ember csak telefonálásra akarja használni a telefont, akkor nem kell swap. Nekem még navigáció, ez+az, nekem jól jön a swap. Ezt mindenki döntse el magának.
-
-
Zolio3
senior tag
válasz
0xmilan #16370 üzenetére
Valóban nem a külső számít... Az pozitív tulajdonság lehet, hogy kevesebb energiát fogyaszt majd az oprendszer, az értesítési sávot átgyúrták, és egyébként lesz pár újdonság. Ha a hír igaz, akkor Dazzozo írja majd hozzá cm12 néven a custom romot, és chil360 a kernelt.
-
attika11
tag
válasz
0xmilan #16365 üzenetére
Sikerült pc-ről formáznom a telefont (a belső sd-t), de úgy tűnik nem oldotta meg ez sem a gondot.
Utána megpróbáltam a gyári rom frissítést (u.a. az emmc hiba), majd a recovery és rom update-t, de semmi siker. A telefon beindul és sorban állnak le az alkalmazások hibaüzenettel. -
mttssz
senior tag
válasz
0xmilan #16307 üzenetére
Nem, a synopsis az amit moddingg33k fejleszt, asszem Stock Huawei néven fut a topikok közt.
Én elég sokat használom, folyamatos internet, zene, ilyesmi. Majd rápróbálok megint a CeXstel-re. Milyen appot használsz a governor/scheduler piszkálásra? PerfControl nekem kicsit overkill.
(#16306) kaposznyak: OsmAnd.
-
beloadjoker
őstag
válasz
0xmilan #16296 üzenetére
köszi ez tényleg tök jó de mint már írtam nem működik.. megnézem hogy hangerő le gomb működik e vagy sem zene lejátszásnál működik szval szerintem jó. drivert feltettem úgy indítom ahogy le van írva minden így csinálok..
pár telót rootoltam romoltam már szóval alapokon túl vagyokROSSZ A GOMB KÖRÜLBELÜL KÖZÉPEN NYOMTAM MOST ÉS JÓ LETT...
-
Exian
addikt
válasz
0xmilan #15944 üzenetére
Csak ilyen mókolással lehet megoldani? Ti hogyan szoktátok frissíteni? Mármint, aki SlimKatot használ és frissít... nekem minden egyes frissítéskor elszáll a google fiók kezelő. Ilyenkor sem belépni nem tudok, sem pedig újat létrehozni (amit persze nem is akarok, hiszen létező fiókkal akarok szinkronizálni, de nem megy...). Frissítés után ugyan megmarad a fiók, de nem tud szinkronizálni. Ha törlöm és újból hozzáadom, akkor bejelentkezés helyett mindig jön a hibaüzenet, hogy hiba a szerverrel való kommunikáció közben... és ennyi.
Csak nálam van ez?
Megoldás?
Márpedig szeretném a legfrissebbet mindig használni, hiszen nem véletlenül van frissítés (hibajavítások). De max. rászokok, hogy csak a nagyobb verziószám változásnál frissítek és a kisebb, apróbb frissítéseket kihagyom.
Mindenesetre bosszantó és főleg ÉRTHETETLEN hiba!
-
0xmilan
addikt
válasz
0xmilan #15934 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy lehetőleg ne a dinamikus címtartományból legyen a hozzárendelt IP.
Tehát ha 192.168.1.100-től 192.168.1.199-ig van dinamikus, akkor legyen pl. 192.168.1.200.
Nemrég volt, amúgy tárgyalva a téma egy androidos topikban, de az eredeti hsz-t, már nem találom. -
MrYoniko
aktív tag
válasz
0xmilan #15651 üzenetére
Na AOSP fent is van, amit használok alkalmazást felraktam mind, root uninsaler-ek leszedtem ami nem, beállítottam mindent.
ROEHSOFT RAM EXPANDER-el próbáltam Swap-olni, de a kernel nem támogatja...
TWRP backup a mostani rendszerről, aztán CeXstel 0.62 kernel fel, telefon indul faszán, betölt, majd úgy 30 másodpercel később írja is hogy csinálja a Swap file-t, kész is lett és meg is van.
DE és ezt nem értem teljesen: írja hogy van Swap, aktív is, viszont home gomb hosszan nyomásakor ugye mutatja hogy mennyi memóm van, és ott nem lett több az alap... (nem tudom annak pont mi a neve ezért írtam így...
)
RAM EXPANDER beállításaim:
Gondoltam leírom, de egy képpel sztem többet érek. (Kár hogy ez akkor jutott eszembe, mikor már több mint a felét leírtam...)
Remélem meg lehet nyitni.
-
mttssz
senior tag
válasz
0xmilan #15270 üzenetére
CeXstelbol melyik verzio, milyen governorral es schedulerrel?
Mas: Ugye ha dloados modszerrel frissitunk, akkor mar dloadossal arrol nem lehet regebbit. De mi van, ha mondjuk X buildrol frissitunk Y-ra, visszatennenk X-t mert nem tetszik az Y, (amit ugye nem enged), de elotte TWRP-bol egy mindkettonel regebbi Z buildes romot feltennenk, es arrol frissiteni dloaddal X-re? Ez mukodne?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
0xmilan #15227 üzenetére
init.rc, init.platform_name.rc, fstab_platform,vold.fstab, fstab <<< ezekben szokott lenni a két (esetben egy) tárhely kezelése. Ezeket olvassa a vold bináris be. Nálatok a belső SD tárhely-emulációval megy, a külsőt VFAT csatolással kezeli le. Ha emlékeim nem csalnak van egy patch az összes romban, ami itt elengedhetetlenül fontos,csak most nem tudom fejből, hogy a build.propra milyen feladatot oszt,szóval lehet odairányítja a tárhelyek megfordításának lehetőségét is.
-
mttssz
senior tag
válasz
0xmilan #15192 üzenetére
Nekem még mindig az AOSP a favorit, csak annyit kell vele megcsinálni hogy a flashelés után érdemes ezt felrakni, töröl egy tweaket a /system/etc/init.d/01extra fájlból, ami lassabb memóriakártyáknál hibát okozhat, ezzel nekem tökéletes, gyors, stabil, üzemideje rendben van, játszani is lehet rajta, meg néhány gyári bugot eltüntetett H3ROS.
-
Zolio3
senior tag
válasz
0xmilan #14754 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy az adatmentés ne a "gyári" alkalmazással történjen, hiszen az másik romon nem fog működni. Érdemes lenni először rootolni a készüléket, feltenni egy titanium backupot, majd utána törölni mindent a recocerybe, és telepíteni másik romot. És még egy tanács: Win8 alatt neki se kezdj a dolognak! Win7, Vista, XP, ezeken működik a dolog. Az adatmentés működik google fiók segítségével is, hiszen az új rom telepítése után a google fiók beállításakor megkérdezi, hogy visszaállítsa e az appokat a google fiók segítségével. Magát az appokat így vissza tudja állítani, de pl viber, messenger üzenetet, híváslistát, SMS-t, meg egy valag beállítást, alkalmazásadatot nem ment vissza. azt csak a titanium backup tudná.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest