- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckangi
senior tag
Sziasztok!
Sikerült sok molyolás után megváltoztatni a sorozatszámomat ami az ime-t is kinullázta.
Van rá mód kézzel visszaírni,mert sajnos nincs mentésem.A sorozatszám és az imei szám is megvan papíron.
Lehetséges?
-
-
mckangi
senior tag
Hali !
TWRP a legfrissebb ami fent van,nem telepiti a cm11-et (01.17).
Egyáltalán fel lehet tenni,vagy le kell cserélnem a recoveryt CWM-re? -
mckangi
senior tag
Ha használtok g+ -t akkor vigyázzatok, mert én a múlt héten a tabletemről 800 mb cache-t töröltem le.
-
mckangi
senior tag
-
mckangi
senior tag
válasz
SoundX #10391 üzenetére
Nem rossz.
Főleg a motorháztető alatt lett sok minden javítva.
Itt főleg a gyári (google) által elrontott 4.3-as energiaéhség lett javítva.
Személyes tapasztalatként inkább a gördülékenységet emelném ki, még a 4.3-ashoz képest is.Amúgy olyan "egetverő" különbséget nem tapasztaltam, ami a külcsínt vagy a kezelőfelületet érintené.
-
mckangi
senior tag
válasz
Viktor77 #10330 üzenetére
Én még anno függetlenül vettem b179-es Stock rommal, ami szintén cseh.
Magyarországi rom csak szolgáltató függő létezik, ami eredetileg a T b173 és ha jól emlékszem a Telenor b17x (most nem tudom pontosan).
A lényeg inkább az, hogy az adott rom szolgáltató függő - e vagy sem.
A fő különbség a romok között inkább a RIL különbözősége az európai illetve a távolkeleti viszonylatban.
Ha azt írják, hogy Németországi a rom, de független, az akkor gyakorlatilag független telefonra nyugodtan telepíthető.
-
mckangi
senior tag
-
mckangi
senior tag
válasz
kezman #10225 üzenetére
Ha előfizetéses akkor tiltja.
A feltöltőkártyást viszont nem.(tudtommal).
Mivel vodás vagyok (feltöltőkártyás), a weboldalon olvastam, ha előfizus vagy és van a csomagban x GB adatforgalom akkor él a tiltás, de ha erre ráfizetsz extra keretet (persze jó pénzért), akkor feloldja a tiltást!Nem kicsit szemetek!
-
mckangi
senior tag
Na átléptük a 10000-es hozzászólást is
-
mckangi
senior tag
Nem szorosan, de most olvasom, az AndroidPit portálon, hogy a Huawei P6 jövő januárban megkapja a 4.4-et.
A 4.3 teljesen ki is marad.
Kár, hogy nekünk nem lesz ilyen. -
mckangi
senior tag
válasz
papp053 #9618 üzenetére
Programon belül nézzetek utána, mert lehet saját beépített frissítője van, ami közvetlen a weboldalról frissít, nem pedig a playről.
Vagy keresd ki a playen a progit, majd a leírásában nézz körül, hogy van e weboldal megadva.
A playnek kell egy kis átfutási idő (ha jól tudom 3 hét ) mire megjelenik a frissítés, a fejlesztő weboldalához képest. -
mckangi
senior tag
válasz
KamuMazsola #9585 üzenetére
Igen, valószínűleg igazad van, mert én mindig háttértárolónak szoktam feltenni a rejtett fájlok és a buhera ,na meg a windows alatti betűjel meglevősege miatt.
-
mckangi
senior tag
válasz
gybeger #9576 üzenetére
Számítógépre USB-n keresztül rá szoktad dugni?
Mert ahogy észrevettem ez a telefon, ha úgy választod le a gépről, hogy előtte a windowsban le nem választod, vagyis csakúgy kihúzod a gépből, akkor a teló az sd kártyán áll bosszút.
Még akkor is, ha épp nincs használatban.
Ráadásul ezt elég 2x eljátszani. -
mckangi
senior tag
Nálatok is megjelent a telefonon egy szürke Google beállítások ikon a programok között?
(szürke ikon, fehér g betűvel és egy fogaskerékkel? ) -
mckangi
senior tag
-
mckangi
senior tag
válasz
szabonagyur #8358 üzenetére
Pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem a telefonod hibája.
Szerintem az adott ap beállításai korlátozva vannak.
Ez most lehet akár ip, mac cím, szűrés is.Okozhatja még az is, hogy a példádnál maradva, a 22-es épület ap-njében, bentragad a telefonod azonosítója, tehát, hiába csatlakozol le, ezért fizikailag csak akkor van neted, ha a telefon a rácsatlakozott eredeti apn-t érzi legerősebbnek.
A másik lehetséges ok, hogy a telefonod Wi-Fi -je a probléma okozója,úgy, hogy nem tud különbséget tenni a két apn között, ezért a 23 apn közelében is a 22-re csatlakozik, de az viszont már túl messze van fizikailag.
Ha rootolt a telefonod, próbáld ki a build.prop-ban a
Wi-Fi persist scan interval sort átírni kisebb értéküre, vagy töltsd le a play-ről a pimp my rom alkalmazást, ezen belül keresd meg ezt a beállítást.
A telefonod így gyakrabban küldi az apn felé a telefonod helyzetét, igaz így többet is fog kajálni. -
mckangi
senior tag
válasz
szabonagyur #8355 üzenetére
Ezalatt a nem történik semmi alatt azt érted,hogy mondjuk az értesítősávot lehúzva ki/be kapcsolod a wifi ikonnal a kapcsolatot? Vagy ezen módszer szerint akár a beállítások - Wi-Fi kapcsolót ki,majd visszakapcsolva?
Nem értem ezt a nem történik semmi-t.
Ilyenkor visszakapcsol és még sincs net,vagy rá sem csatlakozik? -
mckangi
senior tag
válasz
szabonagyur #8353 üzenetére
Amikor eltávolodsz attól az apn-től amelyiktől eredetileg felcsatlakoztál és ilyenkor belépsz a Wi-Fi beállításokba, akkor kapsz valamilyen hibaüzenetet?
Vagy még mindig a kapcsolódva státusz marad, net elérés nélkül?Wi-Fi beállításoknál a telefonod automatikus dhcp-re van állítva?
-
mckangi
senior tag
válasz
kobipeti #8340 üzenetére
Feltelepités után több mint 200 mega ram
Mivel jelenleg még mindig Az R6 van még fent, volt úgy hogy egy hét alatt kétszer magától újra indult.
Ez az R8-ban már javítva van.
A közel 20 custom rom közül amit idáig felraktam messze ez a kedvenc.
Még kedvem sincs másikat, felrakni annyira hozzámnőtt.A 3g és a Wi-Fi eszi az akksit,de teljesen röccenés mentesen teszi a dolgát.
2g-n illetve lekapcsolt Wi-Fi mellett 8óra alatt 0% volt a fogyasztás.A sebesség maradt, de érezhetően gördülékenyebb még belakva is, mint a gyári frissen telepítve.
Játékokat nem igazán raktam fel, arra van nekem más eszközöm. -
mckangi
senior tag
válasz
szabonagyur #8303 üzenetére
Mire gondolsz pontosan?
-
mckangi
senior tag
válasz
ANDROID??? #8291 üzenetére
Nem érintkeznek bizonyos területek.
-
mckangi
senior tag
Leteszteltem a B197-es romot,nem változtattak a telefonbeszéd felvételi lehetőségén,tehát maradt a régi, macerás változat.
A hangerőn sem javitottak, maradt a régi" nem túl acélos".Megjegyzem,van egy csengőhangom, ami egy gyári romon teljesen máshogy hangzik, mint bármelyik normál hangerővel megszólaló custom romon(cm,lewa).
Elég érdekes... -
mckangi
senior tag
válasz
malna88 #8125 üzenetére
Hát ha tízből 8-szor ezt csinálja, az már elég észrevehető kategória szerintem.
Keress a playen olyan képernyő tesztelő progit,ami le tudja tesztelni a "touch",vagyis az érintést.De bekapcsolhatod a fejlesztői lehetőségek menüben az érintések mutatása opciót. (Nem tudom biztosan,hogy a gyári romban benne van-e).De tuti,hogy a digitizer megsérült,úgyhogytuti szervíz lesz.
-
mckangi
senior tag
Tudom,nem szorosan ide tartozik,de tudtok az ES Explorer en kívűl olyan progit, amivel lehet a PC megosztott fájljait letölteni?
-
mckangi
senior tag
Köszi a linkeket skacok!
-
mckangi
senior tag
válasz
y300fire #7715 üzenetére
Hát ezt már sehogy.
Downgradedelni nem fog engedni, bár ha ota-n lett frissitve ez sem biztos.
De nyitva a bl, akkor érdemesebb egy dloadod-os modszerrel "tiszta" telepítést csinálni.Nem hinném, hogy az otas-s frissítés alapból belenyúl a RIL(Radio Interface Layer)-be,azért, hogy az rosszabb legyen,mint előtte volt.
Akkor azt nem frissítésnek hívnák,hanem öregítésnek.Ha meg szűz gyári, és félted a garit,akkor vidd vissza a szolgáltatónak, hogy húzzák bele a .....
a frissítésbe. -
mckangi
senior tag
-
mckangi
senior tag
válasz
TonyIsBack #7414 üzenetére
Hát pont ez a baj,hogy nincs sz.gépre sajnos olyan progi,ami a gyári romot elmenti a gyári recoveryvel együtt.
A huawei nem híve a downgrade-nek,windowsos programmal meg meglehetne oldani.
Amúgy köszi a linket,hasznos volt.
A 197-es frissítést nem hiszem hogy felrakom,nekem a gyári nem igazán jön be.Én még a B178-as cseh gyári rommal vásároltam, és az én gyári romomon is rajt volt a szerb tanúsítvány.
-
mckangi
senior tag
Nem tudom,miért van oda mindenki a szolgáltatói frissítésért.
Ha baj van a térerő,vagy a 3g vagy wifi hozzáféréssel,akkor kapásból vissza kell vinni a szolgáltatónak.
Ugyanis ilyenkor ők viszik a balhét.Javaslom továbbra is azt,hogy a tiszta telepítéssel kell oprendszert frissíteni.
Aki félti a szolgáltatói garanciát,annak mondjuk nincs alternativa.
De ha ez rendellenes működést okoz,igenis vissza kell vinni a szolgáltatónak a készüléket.Ők meg majd felteszik egy hónap alatt azt az 5 percig tartó teljes frissítést,amit itt senki nem mert bevállalni.
Ez a patchelgetős ota frissítés nagyon sok embernél nagyobb gondot okoz,mint előtte a régi rommal.
Ez a mai napig fenáll,nem csak a huawei-nél,de még a GoogleNexus7-esemnél.
Hiába gyári zárt bootloader,és rootolva sem volt soha,ennek ellenére anomáliát okoz az ota.
Pedig az egy referenciakészülék. -
mckangi
senior tag
-
mckangi
senior tag
A legegyszerűbb módja ha kértek egy olyan valakitől egy TWRP mentést akinek hibátlanul lefutott a frissítés.
Az összefoglalóban irtak szerint megcsinálni a bootloader nyitást, majd a rootot.
És már mehet is fel a backup.
Ez megoldás lehet az ota-s szolgáltatói és a dloados frissitési problémák megoldására is.Ennél egyszerűbben nem fog menni.
-
mckangi
senior tag
válasz
ducsidu #7014 üzenetére
Nekem ez a Kra1o5 CM10 van most fent 2napja.
Asszem ez lesz a végleges.
Alapból több mint 200 mega szabad rammal.
A kipróbált összes kb.15 custom rom közül ez idáig a legjobb.
Nálam ezen sincs fátyolképernyő.
Olyan gyors a gyári után,mintha nem is ugyanaz a telefon lenne.Hibát nem találtam idáig.
Asszem ilyennek is kellene lennie egy normális ron-nak. -
mckangi
senior tag
válasz
mckangi #6976 üzenetére
Theo_76:
Mindjárt megnézem mi a helyzet a rommal.
Mindenesetre ha követted a fórumot,nemrég panaszkodtam az sd kártyámra,tesztprogramokkal átnézve sem volt rajt hibás blokk,de ennek ellenére mindig ledobálta a kártyát.
Mintha integritás probléma lett volna.
Erről telepítve több custom rom is volt úgy hogy faileddel leállt,volt olyan is,hogy feltelepült hiba nélkül,de csak egy fekete blokktégla lett a telefonból.Minden észérv ellenére töltsd le az sdformatter4 programot az sdcard.org-ról.
Formázd le a kártyát úgy hogy töltse fel a blokkokat bináris 0-val.
Azóta a sd kártya nem vagdalja le magát,nem csinál hibaüzenet nélküli rom telepítést,illetve nem kapok failed üzenetet sem.
Szerintem egy próbát megér. -
mckangi
senior tag
válasz
theo_76 #6971 üzenetére
Na most azt kéne igazándiból megtudni,hogy akinek T mobilos telefonja van,annak a frissítés után is megmaradt-e a bootlogo és a t mobilos appok,van-e különbség a régi és az új között között.
A Tmobilnál kiszokták tenni a készülékekhez való szoftverfrissítéseket.
Viszont nem tudom,hogy a Tmobilnál a szoftverfrissítő program az a gyári Huawei féle,vagy saját Tmobilos-e?
Lehet ha olyan mélyen belenyúltak a szoftverbe,akkor csak a tmobilos b173-as update app-al tudnál csak egy szűz telepítést végrehajtani. -
-
mckangi
senior tag
válasz
theo_76 #6962 üzenetére
Na esetleg lenne még egy tippem.
De ez tényleg csak tipp.
Mivel senki nem tudja pontosan hogy mit is csinál telepítés alatt a telefon,átkellene nézni a belső tároló hibáját is.Nem hinném hogy helyhiány miatt nem megy le a gyári frissítés,ha egyáltalán használja a belső sd-t.
Kösd össze a telót a géppel,keresd ki a belső tárolót,majd a windowsban jobb klikk a meghajtón -tulajdonságok -eszközök -hibaellenörzés majd bejelölni mindkét lehetőséget.
Ugyanezt megtenni az sd kártyával is.
Majd újrapróba.Ha ezután sem megy le a frissítés,akkor vagy a kártyaolvasó a hibás vagy a nand memória hibás a telefonban.
Arra azért figyelj,hogy a gyári rom amit fel akarsz rakni annak a verziószáma nem lehet kisebb mint ami gyárilag vásárláskor rajta volt,vagy ezután már dloaddal flash-elve volt.
NINCS DOWNGRADE! -
mckangi
senior tag
válasz
theo_76 #6953 üzenetére
Akkor a helyedben ezt tenném:
Ahhoz hogy kizárhassuk az sd kártya esetleges szektorhibáját, jó lenne ha be tudnál szerezni ideiglenesen egy másik sd-t.
Erre a dload mappába betenni az update.app fájlt,majd megpróbálni a szokásos hangerő gombos bekapcsolásos dloados frissítést.Ha akkor is hibaüzenettel kiszáll,akkor sajna valószinüleg a pár hozzászólással fentebb tárgyalt hibája van a telefonodnak.
Itt arra gondolok,hogy valószinüleg megsérült a nand memória a telefonodban.Ámbár nem vagyok valami nagy guru,de a hibajelentésből nekem az jön le,hogy maga az update.app kicsomagolása után (1 fázis)a kicsomagolt ideiglenes átmeneti állomány egy olyan helyre kerül,ahonnan olvasási hiba miatt elakad a frissítés.
Amúgy a bootloadert kinyitottad?
-
mckangi
senior tag
válasz
FaceThePro #6937 üzenetére
Azoknak az lenne.
De itt most a Tmobilos b173-as romot használóknak viszont hasznos. -
mckangi
senior tag
válasz
theo_76 #6938 üzenetére
Akkor a 2/2-ből eljut az 1/2 végéig?
Mert ahogy beszéltük ez már fejlődés a lila képernyőhőz képest.Csinálj egy crc fájlt a vinyodon a gyári fokról, majd az átmásolt sd kártyán levőről is.
Hasonlitsd össze hogy egyezik -e.Tudom,nem ide tartozik,de azért megkérdezem:
Ugye nem közvetlenül az sd-re töltöd le az update.app-ot?Ha sz.gépre,akkor milyen vinyóra?
Mármint normál vinyót használsz vagy ssd-t? -
mckangi
senior tag
Nem értek egyes embereket.
Egy gyári frissítés telepítését megakadályozhatja bármilyen mokolás a telefon gyári rendszerén,beleértve a rootolást is.
Amúgy is egy szűz rendszeren is még frissítés előtt célszerű egy gyári reset végrehajtása.Ennek ellenére is van hogy nem úgy működik a rendszer mint előtte.
Felesleges erölködni ezen.
Be volt linkelve itt a fórumon, hogy mit javították a frissítessel,ha kell és ajánlatos is egy tiszta telepítest végrehajtani a dloados módszerrel.
Ennél tisztább és stabilabb telepítés amúgy sem létezik. -
mckangi
senior tag
válasz
beloadjoker #6774 üzenetére
Miért nem screenshotot csináltál? Ahhoz nem kell még egy telefon.
-
mckangi
senior tag
válasz
theo_76 #6673 üzenetére
Hogy honnan lehetne letölteni azt sajna nem tudom.
A gyári romot gyári recoveryvel együtt csak külső windowsos progival lehetne menteni.
A mostani T-s romot mentsed el a twrp-vel.Annyit még ezután kipróbálhatsz,az hogy a telefonon elindító a szoftverfrissítést,és a frissítés sd kártyáról opciót válaszd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest