- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
PioDVD #15835 üzenetére
Alul a legfrissebb. De benne van az összefoglalóban
Onnan ollóztam ki Neked.
-
mttssz
senior tag
válasz
PioDVD #15814 üzenetére
Minden ROMhoz sajat kernel tartozik, barmit telepitesz az felulirja az elozo kernelt, ami lenyegeben a boot.img a telepito zip-ben. Ez stock ROMoknal nagyjabol ugyanaz, de pl. ha egy CM rom kernelet akarod egy stockhoz rakni (vagy akar egy masik verzioju CM-hez, akkor nem dog mukodni. Jobb esetben csak a Force Close-ok miatt lesz hasznalhatatlan a telefonod.)
-
kerxy
őstag
válasz
PioDVD #11873 üzenetére
Beírom ide, hogy más is lássa, hátha szükség van rá:
http://huaweinews.com/2013/11/unlock-ascend-y300-bootloader/
Tényleg egyszerű így megcsinálni a bl nyitást és működik is, nálam már hasít a FusionX -
törölt tag
válasz
PioDVD #11795 üzenetére
Ha megfelel a jelenlegi ROM, és csak a frissítés üzenet zavar, akkor fagyaszd le a rendszerfrissítés alkalmazást, így nem kell belaknod az új ROM-ot.
B173-ról frissítettem repacked stock B196-ra. Annyi előnyét érzem,hogy az Opera Mini már nem stroboszkópszerűen villogva indul, egyébként se akkuidőben, se gyorsaságban nem látok különbséget. A memóriakezelés (azaz a kijelzett bűvös szabad RAM) nem izgat. A példa kedvéért azért most megnéztem, 123MB-ot ír, pedig sokan büszkélkednek itt 200 fölötti értékekkel.
-
-
suste
veterán
Ok, az egyértelmű, hogy a rendszerfrissítés tiltásához kell root, ezzel nem is vitatkoztam soha sehol.
Root után már tökmindegy mivel tiltod/jegeled.
Én azt nem értem, hogy ha valaki nem akarja próbálgatni a ROM-okat, akkor minek nyúl bele a BLés Root dolgokba. Ha nem nyúl bele, akkor nem kell a rendszerfrissítést sem tiltani, mert szépen lefut.
Így már remélem érthető amit írok. -
x1port
addikt
A BL nyitás nem árt a telefonnak. Csak az amit utána garázdálkodnak a l(userek).
A másik oldalról meg nyilván szorítja a gyártó, mert azért minden telefonban nem akar alaplap cserét fizetni.
Köze nincs a gyártónak a szervízhez.
El vagy tévedve.
A szolgáltató szerződött partnere a szervíz.
Az meg ,hogy mikor ér be a telefon a szervízbe az vicc kategória.Tökmindegy!
Elég nagy szigor van náluk.Ha egyszer bejutnál akkor tapasztalnád Te is.
És végképp nem azon múlik a telefon sorsa,hogy a szerelő este dugott -e vagy sem.Amiben igazad van az az hogy : ha CSAK szoftverezni kell akkor azt általában megcsinálják mert nyilván a pénz az pénz nekik is.
De most egy óriási ökörségen megy itt a vita.
Konkrétan azon,hogy térj el a gyári állapotról b@szd szét a telefonod , úgy is megcsinálják gariba ha dugott este a szerelő.Szerintem akinek van egy csepp sütnivalója az belátja,hogy ez egy VICC.
-
Hovi
aktív tag
Nos ebben az esetben (ha majd kiderül akinél működik) ha értelmes s jó dolgok vannak a frissítésben, akkor ugye unroot és gyári visszaállítás s akkor fel kellene mennie a frissítésnek. De ha nem nagy durranás, akkor nem éri meg a macerát. Megint mindent újra belőni..... Ebben az esetben kapják be, oszt jónapot!
-
x1port
addikt
Igen , igazad van ..közben már rájöttem én is.
Az sd kártyán is nyílván vannak adataid de a gmail , mobilbank az a telefonon van.
Viszont ha alapból ugye nincs beállítva a google féle helykeresés ahogy nekem sem volt most , akkor ez a helykeresősdi is ki van lőve mert ha valaki nyom egy factory resetet........áááááá kár is ezzel foglalkozni -
x1port
addikt
Beállítások---biztonság-----sim kártya zárolásának beállítása---és ott a pipa a sim kártya lezárásánál.
Bár itt be kell írnod a pin kódot. Kiderül van-e billentyűzeted.
Szerk : Azt még meg tudod csinálni,hogy átrakod a sim kártyádat egy másik telefonba és azon kapcsolod ki a pin kérést.
-
mckangi
senior tag
Hát nem tudom kitől kaptad a levelet, de velem fordult már olyan elő, hogy a küldő spamlistára került.
Volt olyan levele amelyik a spam mappába landolt, a másik meg nem.
Ajánlom a spam mappa megnézéset.Nekem meg pont az ellenkezője van.
Mivel nem ér annyit a gmail levelezője, hogy helyett foglaljon a telefon, azért a gyári levelezőt használom.
Ott még az van, hogy kitörlöm a levelet, aztán frissítés után megint ott vigyorog as pofámba, mintha mi sem történt volna. Beállítás gondja lenne? Nem tudom, nem találtam erre vonatkozó részt a beállításoknál. -
x1port
addikt
Azért olcsó mert hiányzik mögüle a marketing.
Ha ezt a kütyüt látnád pl. valamelyik tv reklámban vagy valamelyik szolgáltató árulná kb 5-6 x ennyibe kerülne.
Persze hogy van benne védelem.
Ami kb 2 ellenállásból áll ( 5 ft ).Ui : a típust lehet azért kérik mert statisztikát vezetnek melyik típusból rendelnek többet.
Gondolom más terméket is gyártanak ezért nem mindegy hogy melyik telefon a pörgősebb.
A jövőben arra a típusra nagyobb figyelmet szentelnek majd. -
ducsidu
senior tag
Be lett bizonyítva és a CM a megoldás (Laximus kommentjei alapján hangosabb és josalaito is írta, hogy javított a hangon).
Egyébként szerintem tényleg nem halk a telefon, vagy eddig mindig olyan telefonjaim voltak, amik halkabbak(#5191) x1port: Én nem láttam semmilyen különbséget se fényerőben, se akkuidőben
(#5204) - = Zk = -: Ha megvan a telefon már napok óta, hogy-hogy csak most szembesülsz vele?
(#5206) x1port: +1
-
PioDVD
senior tag
Ez megoldódott (rosszul indult valamiért, a következő indításnál már tette a dolgát).
Viszont amit nem találok:
Kipróbálnám, ha az sd-n kap egy kis plusz memóriát, az mit jelentene. De nem találom, melyik app kellene hozzá, pedig próbáltam keresni is, meg visszaolvasni. Tutti, hogy volt itt róla szó. -
vond
MODERÁTOR
Ezeket a szir-szar progikat/folyamatokat tiltsd le a pics'be... Ha sosem használod őket, akkor minek vannak ott a háttérben? Root nélküli eszközön is lehet már majdnem mindent tiltani...
Én pl. kilőttem a háttérképeket, a sima e-mail appot, a Quickoffice-t, három naptár folyamatot, a két zenelejátszót, MCM-et, beépített időjárást, Me Widget-et, Huawei beviteli módszert, Google+-t, Google főoldali keresést, Google talk-ot, Exchange szolgáltatást, az arcalapú feloldást, buborékot, fázissugarat, vagy mi a szaromat, tippeket, ötleteket, meg az összes felesleges nyelvet...
De jópár dolgot le lehet tiltani még ezeken felül is...
Atomstabil a telefon, alapjáraton általában 140-150 MB szabad memória van (Nova Launcherrel, Profile Schedulerrel, állandó e-mail és időjárás szinkronizációval)... De ha netezek, meg ilyen-olyan más dolgokat csinálok, akkor sem nagyon megy 100-120 MB alá...
Amit még észrevettem, hogy a térkép és a hozzá tartozó helymeghatározó-szolgáltatás brutálisan szívja az akksit és eszi a memóriát... Mivel általában nincs ezekre szükségem, ezeket is tiltottam... De pl. ha éppenséggel kellene a Google térkép, akkor simán újra lehet engedélyezni...
-
Jamcsabi
tag
-
st6969
őstag
Egy picit én is keveslem, szabadban erőlködni kell, napfényben meg nem sokmindent látni... de ez is belefér, nagyon bejön ez a teló.
Hangerő: (pl. youtube zenék): forrása válogatja, de általánosságban gyengécske, síri csendben persze OK. Beszéd hangerő: utcán csakis max-on, szóval ide is jól jönne még egy 20-30%.
Ősrégi Samsung Galaxy-n láttam olyat, hogy a rezgés erejét 3 fokozatban lehetett állítani. Lehet ezen ilyet állítani, esetleg valami app?
-
Exian
addikt
Ez nem lehet, hogy csak ujjlenyomat, vagy ilyesmi?
Nekem telefonálás után vannak jelentős foltok, mivel az arcomról, fülemről rákerül az esetleges izzadtság, vagy bármi. Ilyenkor nekem is törölgetnem kell. Vagy más foltokat kell elképzelni? Elképzelni sem tudom, hogy mi lehet más
Nekem nincs semmi ilyen jelenségem, csak amit említettem, a telefonálás utáni koszosodás miatti foltozás. De az "törvényszerű" ezeknél a fényes, tükörsima felületeknél. Az előző telefonom is ugyanilyen volt.
De gyanítom, hogy másra gondolsz-gondoltok, de vajon mire?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest