- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fricy81
tag
válasz
mckangi #11852 üzenetére
@mckangi : Próbáltad mégegyszer letölteni? Lehet, hogy hibás a .zip. TWRP 2.6.3.1-től kezdve megy a CM11 telepítés.
@v.attis: B199 a legfrissebb rom, de csak független telókon jelentkezik be úgy tűnik. A szolgáltatói rom annyiban különbözne ettől, hogy beleraknák a saját csengőhagjukat és bootanimációt is... lol.
A b189 nemrég került ki hivatalosan a Huawei oldalára, de már legalább fél éves. Egyszerűen nem rakják fel a romokat, okot ne kérdezd. Amiket innen onnan le lehet szedni azok is hivatalos romként kezdték az életüket, csak nem hivatalosan terjednek. Ennyi.
-
kicsizee
aktív tag
válasz
mckangi #10303 üzenetére
köszi, csak hát ez még "vadi új" úgyhogy nem akarom még buherálgatni, várok hátha a gyártó úgy gondolja, hogy ezeknek az y300 as tulajdonosoknak jár egy frissítés. akkor a halk hang is "gyári hiba", bár hanghíváskor nekem tisztán szól a beszédhangszóró, a hátulsó az mondjuk gyengécske,
-
KamuMazsola
őstag
válasz
mckangi #9602 üzenetére
A rejtett fájlokat nem nézegetem, de az egyik legnépszerűbb navigációt is ilyen módon másoltam az sdre, majd onnan telepítettem, de csak egy egyszerű kérdést kellett leokéznom, egyébként mindent ugyanúgy lehet másolni, vagy törölni a kártyárra/ról, ill a belső memóriát is ugyanígy kezeli, csak nem betűjelet kap a sajátgépbe, hanem egy telefonmeghajtóikont, amiből mint két meghajtót érheted el a két sd-t.
-
gybeger
csendes tag
válasz
mckangi #9584 üzenetére
Nagy ritkán, de rendszerint le szoktam választani. Az utóbbi 3 hétben viszont, amíg a kingston volt benne, egyszer sem kötöttem pc-re.
vinném vissza a készüléket igazából, de előre látom, hogy bénázás lesz, meg: "nálunk tökéletesen működik". meglátjuk, most a harmadik meddig bírja. -
ruppotlan
tag
válasz
mckangi #8440 üzenetére
Na ez megvolt, nem jártam sikerrel. Mást nem csináltam egyébként mint egy online vásárolható kóddal kiszedtem a sim lockot, álláspontom szerint teljesen legálisan és még szerződést sem szegtem vele (mert lejárt a 2 év hűség és ez egy cseretelefon) de ez most mindegy, csak azért írom, hogy senkinek nem kell boszorkányt kiáltani. Ez okozhatja?
telenoros kártyával is próbáltam azért..
-
szabonagyur
félisten
válasz
mckangi #8361 üzenetére
Egy példa volt csak a 22 és 23-as épület, van az egyetemnek egy pár kiló méterrel arrébb lévő épülete is, és amíg elérek odáig addig bőven le kapcsolódik, sőt addig hálózat sincsen egyáltalán, tehát az sem lehet baj, hogy a régi helyet keresni.
A useres dologra annyit tudok mondani, hogy próbáltunk másik userrel is, tehát a 22-es épületben felléptünk az én useremmel, a 23-ban barátnőmével és nem jött össze. A hálózat üzemeltetője azt mondta semmi korlátozás sincsen, még a torrent is fut ami igen ritka, főleg Németországban!
Root nincs és nem is lesz rajta szóval ez a lehetőség ki is esett.Köszi a segítséget valószínűleg telefon vagy szoftver hiba lesz ez.
-
szabonagyur
félisten
válasz
mckangi #8356 üzenetére
Tehát bemegyek az egyetemi 22-es épületbe, a WIFI a telón mindig be van kapcsolva. Ahogy az egyetem közelébe kerülök és van jel azonnal fel megy a hálózatra a telefon, tudok rajta netezni vagy bármi, ez így teljesen normális.
Azonban ha átmegyek mondjuk a 23-as épületbe akkor ott már nem kapcsolódik fel a hálózatra, pedig a WIFI ugyanúgy be van kapcsolva és ugyanazzal a beállításokkal kell használni mint a 22-es épületben. Jelerősség van, látja is a telefon a routert de csak kiírja, hogy mentve és ennyi hiába megyek rá, hogy kapcsolódás semmi sem történik.
Próbáltam azt is, hogy kijövök a 22-esből kikapcsolom a WIFI-t a telón majd a 23-asba be de úgy sem megy.
Próbáltam, hogy töröltem a kapcsolatot, a 23-asban állítottam be a felhasználónév+jelszó párost, de így sem jó, ennyit ír ki, hogy mentve, de visszamegyek a 22-es épületbe egyből felmegy tehát a beállítások 100%-osan jók.Így érthető?
-
szabonagyur
félisten
válasz
mckangi #8354 üzenetére
DHCP automatikus minden más WIFI-re egyből felmegy, itt a probléma, hogy AP-t váltok tehát másik épületbe megyek akkor már nem megy, kiírja hogy van adott AP, jelerősség kiváló és hiába megyek rá, hogy kapcsolódás semmi sem történik. Ennek az AP-nek a lényege az lenne, hogy amíg az egyetem területén vagyok mindenféle le - vagy fel kapcsolódás nélkül legyen net. Tehát valamiért nem tud átugrani a másik AP-re.
-
szabonagyur
félisten
válasz
mckangi #8320 üzenetére
A lényeg egyetemi hálózatot próbálok használni egy ilyen telóval. Cisco AP-k vannak mindenhol az egyetem területén, szabadban épületben mindenhol. Egy egyetemi jelszó+user név használatával tudok bejelentkezni a hálózatra meg EAP titkosítást használ. Ha egy AP-n belépek utána automatikusan kapcsolat bontás nélkül tudok menni az egyetem területén folyamatos net mellett. Azonban ez csak a Samsung telómmal van meg, az Y300 egyik épületben felcsatlakozik ott megy is, de utána bárhová megyek már nem tud felmenni a hálózatra. Jelerősség mindenhol jó vagy kiváló szóval ez nem lehet baj. Jelszó is jó hiszen nem kell beírni, ha egyszer elmenti. A helyiek szerint hardver baj lehet, de akkor miért megy fel egyik helyen a hálóra:S
-
ducsidu
senior tag
válasz
mckangi #8333 üzenetére
A CM10.1 tudom, hogy bugos, csak azt szerettem volna megmutatni, hogy melyik verziónál tartanak. 2-3 napja töltötte fel a legújabbat, de szerintem nála a CM10 az első, azt gyakrabban frissíti. Gondolom nemsokára javítja ezeket, Daz CM10.2-jében már működik a kamera, egyedül a Youtube-os videólejátszásnál van egy zöld csík.
-
ducsidu
senior tag
-
x1port
addikt
-
x1port
addikt
-
ranger69
tag
válasz
mckangi #7717 üzenetére
A dloadod-os "tiszta" telepítéshez nyitni kell a BL-t? Ha nyitva van a BL, akkor felmegy simán ez?
Azért kérdezem, mert az OTA-s frissítés nem települ nálam és a téma összefoglalóban pedig ez található a dload-os frissítésről: "Ez az opció nem működik egyelőre. Valószínűleg csak független készülékekre hajlandó települni vagy zárt bl-re és stock recoveryre." -
TonyIsBack
csendes tag
válasz
mckangi #7507 üzenetére
Tegnap linkeltem egy cseh oldalt, ahol fent van a legfrissebb B197-es ROM eredeti és TWRP-vel telepíthető zip váltazata. Mivel egyelőre elégedett vagyok a 196-ossal, így ezeket nem próbáltam és abban sem vagyok biztos, hogy az első változat felmenne a nem gyári rom után. Az oldalon fent vannak a régebbi ROM-ok is.
-
konzi
aktív tag
válasz
mckangi #7313 üzenetére
jo a 3g es a wifi is,csak egy ujrainditas kellett telepites utan.
a viber jo lett,akinek meg nem megy a frissites hasznalja a regebbi verziot belolle..ennyiert nem erdemes kavarni,bar szerintem a buheralatlan gyari rom kifejezetten jol muzsikal ezen a telon. g300-on is a gyari 2.3 volt a legjobb utanna mar csak rontottak rajta . -
-
ranger69
tag
válasz
mckangi #6299 üzenetére
29%-os töltöttségi szintnél az energiatakarékos üzemmód bekapcsolására figyelmeztető üzenetet sikerült megszüntetnem FaceThePro (#5900) bejegyzése alapján, csak nem azokat kell letiltani amiket ő megadott.
Nálam ezeket letiltva működik:
PowerSavingModeAttention
PowerSavingModeBatteryLowAlert
Energiatakarékos üzemmód
PowerSavingService -
ranger69
tag
válasz
mckangi #7146 üzenetére
Ok, köszi.
Mindkétféle frissítés ellenőrzi a root meglétét, és akkor nem megy fel? Vagy volt valaki, aki rootolt telóra fel tudta tenni?
Ha a lassú ikon újra rajzolgatás ugyanúgy megmaradt az újabb verzióban is többek szerint, akkor nem biztos, hogy tovább erőltetem a dolgot. -
mckangi
senior tag
válasz
mckangi #6976 üzenetére
Theo_76:
Mindjárt megnézem mi a helyzet a rommal.
Mindenesetre ha követted a fórumot,nemrég panaszkodtam az sd kártyámra,tesztprogramokkal átnézve sem volt rajt hibás blokk,de ennek ellenére mindig ledobálta a kártyát.
Mintha integritás probléma lett volna.
Erről telepítve több custom rom is volt úgy hogy faileddel leállt,volt olyan is,hogy feltelepült hiba nélkül,de csak egy fekete blokktégla lett a telefonból.Minden észérv ellenére töltsd le az sdformatter4 programot az sdcard.org-ról.
Formázd le a kártyát úgy hogy töltse fel a blokkokat bináris 0-val.
Azóta a sd kártya nem vagdalja le magát,nem csinál hibaüzenet nélküli rom telepítést,illetve nem kapok failed üzenetet sem.
Szerintem egy próbát megér. -
Jamcsabi
tag
válasz
mckangi #6970 üzenetére
A T-Mobile szoftverfrissítés oldalon csak a töredéke van fennt a kiadott új firmware-eknek.
@ (#6968) x1port: Erről a "fehér háttér energiatakarékosabb" kijelentésedről tudnál adni egy linket? Hol olvastál róla? Érdekel a téma.
@ (#6972) mckangi: Kinézetre nem látok különbséget a frissítés óta. Boot logó, T-Mobile-os csengőhang, értesítési hang megmaradt.
-
theo_76
aktív tag
-
x1port
addikt
válasz
mckangi #6946 üzenetére
Megmondom őszintén fogalmam sincs.
Nekem eddig sem volt gond a hangerővel.
Amennyire szükséges volt azt tudta teljesíteni.
A zenelejátszó hangereje változatlan az tuti..akkuidőben sem lett se jobb se rosszabb.
Gyorsabb sem lett , lassabb sem.Viszont ez lehet,hogy csak az én igénytelenségem de nekem nagyon megfelel ez a gyári rendszer.
Mindent tud amit kell és azt stabilan.
papp053 barátommal kipróbáltunk már egy pár romot de rájöttünk ,hogy tele vannak bugokkal.
Vagy a Magyarítás hiányzik belőlük vagy mint legutóbb kiderült a képernyőzár bugos ..de valami mindegyikben van.
Ráadásul én tartok tőle,hogy minél többet flashelem a telefonra a romokat annál több lesz rajta a hibás NAND szekció.
Volt már rá példa sajna...(zte) .. mert mint tudjuk a Kínaiak jót gyártanak -
theo_76
aktív tag
válasz
mckangi #6939 üzenetére
igen... most már az 1/2-t megcsinálja... a crc megegyezik, így a hivatalos honlapról letöltött rom is eljut idáig... majd failed... normál winyóra töltöttem le nem közvetlen a telefon SD-jére.
Ha ez segít ezt a hibalogot találtam:
filename = /mmc1/dload/update.app
call RCV_MODULE_END_EVENT failed,module = OEMSBL_VER_LIST
CMD=0xf,moduleaddr = 0xd2000000, len_tmp=0x4000 -
FaceThePro
tag
válasz
mckangi #6594 üzenetére
Ez érdekes, nálam is néha előferdült, igaz nekem 8 GB-os Transcend vagy mi a fene van, Ami class 4-es, tehát ez is okozhatja az egyébként nagyobb fájlok mozgatásakor keletkező problémát...
A beállítások/tárhely alatt ha sokáig Számítás...-ot ír ki a dolgok mennyiségére, akkor már tudom, hogy ez a problem.
Bár szoftveres hiba lehet, mivel a FusionX 6.1 megoldotta...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest