- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wookie
tag
válasz
Zolio3 #16930 üzenetére
Mindegyik custom rom mellé feltettem az ajánlott kernelt is.Most is a gyári b199 mellett fent van a Cexstel kernel.A procit nem bántottam.Viszont arról nem tehetek,hogy állandóan random újraindult alattuk a teló.
Most egyenlőre hagyom ezt a romot,mert ezzel normálisan működik.De majd egyszer kipróbálom a gyári 209-est,mert kiváncsi vagyok mik változtak benne a b199-hez képest.
Nekem nincsenek nagy igényeim.Zenét hallgatok rajt,kisebb játékokkal múlatom az időt.A gyári böngésző is tökéletesen megfelel.A cm-es romot is csaj egy téma miatt próbáltam ki.Lehet,hogy az nem tetszett neki de anélkül meg nem tetszett.Úgy meg minek?
Amúgy mikor visszaraktam a b199-es gyári romot,olyan volt a szemnek,mintha kijelzőt cseréltem volna.Sokkal tisztább,élesebb és színesebb volt a kép. -
b.
félisten
válasz
Zolio3 #16881 üzenetére
hát sajnos a gyári rom újrahúzása sem segített. kezdem azt hinni, hogy valami hardveres gubanc van a dolog mögött. nem tudtok olyan fájlkezelőt számítógépen, ami engedi, hogy az android gyökerében turkáljak, töröljek fájlokat és a legfontosabb, hogy enged név szerint rákeresni? nem találom sehol ezt a battery
. bin fájlt. -
Zaja2
senior tag
válasz
Zolio3 #16884 üzenetére
Rendben,koszonom a valaszokat.
Egyelore meg csak tapasztalom a keszuleket [nem ez az elso,es nem is utolso androidos keszulekem],de annyit azert mar eszrevettem,hogy ezzel a gyari launcherrel igen csak toporog a keszulek. Az meg meg egy szembetuno erdekesseg,hogy a szoftverfrissitesi menuben 2 magos 1Ghz-es processzort ir,de ez a telefonguru szerint csak 1 magos 1Ghz-es.
-
b.
félisten
válasz
Zolio3 #16875 üzenetére
Szia! nem akku probléma, mivel új van benne. 37 % a max amit kiír, aztán utána egyből 29 % meg be akarja kapcsolni az energiagazdálkodást. Sajnos ilyen ütemben is merül, mivel nem bírja magát feltölteni.
Fórumokon azt olvastam, hogy a battery. bin nevű fájlt kell kitörölni, mert az sérült, de ilyet nem találok benne, a battery calibrátor meg csak akkor készíti el a resetet, ha 100 % töltéségen van az aksi, amit ugye pont a hiba miatt nem tudok produkálni, szóval érdekes megoldást nyújt a program, egyenlő a nullával.
Gyári rom, de a hivatalos frissítéssel. . rootoltam már. factory reset meg volt, semmi eredménye sajnos, mert az android alap bin fájl,ami sérült valami oknál fogva. Megpróbálom újra rátenni a gyári romot, hátha az segít. -
wookie
tag
válasz
Zolio3 #16805 üzenetére
Na most ott tartok,hogy sikerült a rom-ot is meg a kernelt is feltelepítenem.Felraktam már pár appot,volt újraindításom is és eddig nem volt semmi probléma.Most csinálok egy TWRP mentést és neki állok lecserélgetni a rom zipjében az app-okat.Ha nem települ,vissza dobom ideiglenesen a mentést.Legalább nem kell újra és úra végigmenni a beállításokon illetve a telepítéseken.
Előbb-utóbb csak sikerül. -
wookie
tag
válasz
Zolio3 #16796 üzenetére
Köszi a választ!
Közben még tegnap kipróbáltam pont így de nem jött össze.
Telepítés után nem bírt felállni a rendszer.
Valami hibaüzi jött elő folyton,csak már nem emlékszem mi de valami androiddal kapcsolatos volt.
Sietnem kellett így gyorsan felraktam a simát,hogy tudjak menni.
Lehet,hogy nem a launchert töröltem?
A kernel viszont nem megy.
Először a modaco-ról szedtem le de az telepítésnél Failed.
Zip file is corrupt! felirattal marad abba.
Utána szedtem le a Cseh oldalról az feltelepült de nem tudott elindulni a rendszer.
Ha jól rémlik ő is valami androidos hiba üzivel jött.
Kernel csere nélkül kipróbáltam a "Cyanogenmod 11 by Dazzozo" , "Cyanogenmod 10.2 by Dazzozo"
és a "Cyanogenmod 10.1 by Kra1o5 " féle verziót de mindhárom esetében előbb vagy utóbb más-más app telepítése utáni újraindítás után nem töltött be.
Megállt a boot animációnál.
A kernelnél mindjárt mehet a legfrisebb,vagy végig kell telepítgetni sorba? -
vadkörte
addikt
válasz
Zolio3 #16732 üzenetére
"...bl nyitással ne próbálkozz win 8.1 alatt, mert teljesen esélytelen."
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Asztalimon W8.1 van és simán nyitottam az Y300 bootloader-ét.
Azóta is tökéletes állapotban van a kicsike. (most épp B194-es gyári ROM-mal. Pár hét után valamiért mindegyik főzött meggajdult.)Más. Kipróbáltam meddig bírja készenlétben, csak 2G-ről, nulla használattal. 11 nap lett, a végén 4%-nyi töltés maradt... Viszonylag aktívabb használattal a 1,5 nap még megvan.
-
kicsizee
aktív tag
válasz
Zolio3 #16718 üzenetére
én is hasnáloma fast for facebookot, de mikor kevés ram van, akkor kilövi az appot, és nem indítja újra a teló, amég manuálisan rá nem bökök, és a értesítések sem jelennek meg. írtam már a fejlesztőknek is erről. most vagy típus miatt nem megy, vagy csak az én telómban van a hiba
-
janeszgol
félisten
válasz
Zolio3 #16688 üzenetére
Pont ezt írtam! Nem lehet nagyobbat beleírni? Érdekes az Akai 3800-hoz sikerült.
De feldobom majd egy megfelelő topikban, a kíváncsi vagyok a hozzáértők véleményére. Engem mindig is érdekelt ez.
És pont azt írtam, hogy a rendszeré az a kevés, amitl evesz, amit eltakar. Felesleges láttatni, ha sosem használhatjuk kedvünk szerint.
Ez hasonló a flash drive-nál. 8 gigás tablet. Szabad memória (gyári) 1 gigabíájt, valamivel több (1,2-1,4 gigabéjt). Hol a többi? Hát kérem, ezt szépen lefoglalják. Kell az OS-nek ugye, kell a backupnak (factory), én szeretem, ha cache-nek is félre raknak (még egy 10 ezres tabletnél is van értleme).
-
Lajos65
tag
válasz
Zolio3 #16673 üzenetére
Kipróbáltam. 0,0 cm. A covered időszámláló folyamatosan megy.
A sensorra pedig azt írja: avaible-elérhető.
A rom pedig innen van, vagyis az első oldalon lévő hivatkozási helyről mentettem le, sd-ről pedig telepítve. B190.
Garancia már régen nincs a telefonon.
Az egyik érintőcserénél ráragadt egy pillanatra a 2 oldalas ragasztó a szenzorra.Lehet hogy abból maradt vmi láthatatlan részecske a szenzoron? -
St3ven
addikt
válasz
Zolio3 #16673 üzenetére
Nem nekem van gondom a közelségérzékelővel, nekem az értesítő LED nem megy. Mondjuk ha arra tudtok mondani valamit, ne tartsátok magatokban.
A jótállási időn belül hivatalos márkaszerviz által végzett kijelzőcsere nem eredményezi a garancia elvesztését, sőt, ilyenkor a cserélt darabra újra is indul a garancia.
-
Lajos65
tag
válasz
Zolio3 #16660 üzenetére
Köszönöm. Az érintőpanel lenne a hibás? Vagyis nem elég a factory reset?
Próbáltam tesztelni a közelségszenzort, azt írta hogy távolság 0,0 mm
Annyira nem vagyok gyakorlott a dologban, így lenne egy "buta" kérdésem.
Még nincs rootolva a telefon. ROM telepítéshez feltétlenül kell a rootolás?. -
randrew
csendes tag
válasz
Zolio3 #16651 üzenetére
"nem létezik olyan app, ami az akku melegedését okozhatná."
Olyan viszont előfordul, hogy valamelyik beragadt alkalmazás folyamatosan járatja a telefont és ez már vezethet az akksi melegedéséhez...
Az általam javasolt factory reset teljesen ingyen van, mindössze némi időt kell csak rászánni. Amennyiben nem hoz eredményt, akkor még mindig lehet beszerezni másik akksit.
-
sgergi
veterán
-
kicsizee
aktív tag
válasz
Zolio3 #16629 üzenetére
nem értem hogy mitől. eddig gond nélkül ment, egy év két héttel a vásárlás után kezdte ezt csinálni, ahogy simkártyát cseréltem benne. ha biztos hogy a batri a hibás, akkor veszek egyet, az nem gond, de ha nem az akkor pénzkidobás. ezért kellene valami app, ami megmondja hogy milyen állapotban van a batrim
-
kicsizee
aktív tag
válasz
Zolio3 #16614 üzenetére
töltés közben is, de "nyugalmi" állapotban is, főképernyő, kikapcsolt képernyő, nézem, milyen meleg, hát 42 celsiuson a batri, meg egy fél órája még a képernyő se volt bekapcsolva. megnézem a szennyeződéses dolgot. gondolkodtam új batriban is, de egy év alatt azért ennyire nem lehet lenyúzni, vagy mégis? és sajnos nem találtam sehol 1950-est, csak a kisebbet az 1730-ast
-
Makakk0
csendes tag
válasz
Zolio3 #16602 üzenetére
Az én esetemben arról van szó, hogy a kamera belül beporosodott.
A T-Mobile jótállási jegyében meg ez áll:
A jótállási kötelezettség a Magyar Telekom Nyrt. nem terheli, ha a hiba nem a szakszerviz által végzett gépkocsibeszerelés, nem rendeltetésszerű használatból eredő törés, sérülés, szakszerűtlen kezelés vagy illetéktelen átalakítás, helytelen tárolás, szoftveres beavatkozás, [...], vagy az értékesítés után keletkezett bármely oknak a következménye.Ebből arra következtetek, hogy amíg nem szoftveres a hiba addig érvényes a jótállás, akármit csinálsz a rendszerrel.
-
maurizio
csendes tag
válasz
Zolio3 #16587 üzenetére
igen, szerintem ezért jó most. Gmailt böngészéből nyitom, nekem elég. K-9 micsoda? Azzal tud szinkronizálni a gmail? Nekem legjobban egy végtelenül kiirtott customrom tetszene, amihez én adok hozzá. Kernellel mit lehet nyerni, mennyire stabilak? Swapnak csak a jelentését ismerem. Érdekelne, hogy mennyi ramotok marad alapjáraton.
-
maurizio
csendes tag
-
maurizio
csendes tag
-
maurizio
csendes tag
válasz
Zolio3 #16569 üzenetére
hello,
custom rom-ot nem is találtam b190-re (remélem nem jót nézek)
http://www.modaco.com/topic/365268-all-custom-roms-for-huawei-ascend-y300g510/?hl=+huawei%20+y#8208300=&page=46
a gyáriból az b-190 megvan
http://consumer.huawei.com/hu/mobile-phones/support/downloads/ascend-y300-hu.htm
többi, újabb telenoros north-east europe, az is jó?
The following versions can be upgraded.
Versions can be upgraded
Y300-0100 V100R001C00B197
Y300-0100 V100R001C00B198
Y300-0100 V100R001C00B199az összefoglalóban lévő link szerint
http://consumer.huawei.com/hu/mobile-phones/support/downloads/ascend-y300-hu.htm
b189, illetve b197 (UK) utóbbi jó?
The following versions can be upgraded.
Versions can be upgraded
Y300-0100 V100R001C479B176
Y300-0100 V100R001C479B182
Y300-0100 V100R001C479B186
Y300-0100 V100R001C479B192
Y300-0100 V100R001C479B196
Y300-0100 V100R001C479B197
1.2vagyis a gyárinál újabbat ami frissíthető nem találtam, custom rom-ot sem a b190-hez
b190 itt sincs
http://www.smartforum.cz/viewtopic.php?f=21&t=1335
közben rájöttem ugyanez a két link az összefoglalóban is benne van
addig jutok el, hogy fastboot módban látom a telót, flash recovery is működik,
viszont azt sem értem, hogy a recoveryt engedi frissíteni, de utána is ugyanazt a verziót tünteti fel mindig...csak az aksi kivételével tudok ki- bekapcsolni
ezt kellene akkor megpróbálnom?
https://www.youtube.com/watch?v=cDmNOmV
kipróbál akkor b190, meg b197-tel is
M.
-
Vangelis
félisten
válasz
Zolio3 #16556 üzenetére
A leírásból nekem nem pár percnek tűnt
Tény, hogy sok androidom volt de nem mókoltam még soha.Lehet nem most kellene elkezdeni
De egy próbát lehet adnék neki....Annyi segitséget kérhetek, hogy belinkelitek a legjobbat.
Nem csak simán lusta vagyok, de 3 gyerkőc van itt mellettem és ... hát nah -
MrYoniko
aktív tag
válasz
Zolio3 #16508 üzenetére
Titanium Backupp van felrakva nekem, de a másik telefon nem rootolt, pont ezért érdeklődök rootolás nélküli megoldás után. Am az App alapból az sd kártyán van, a kártya meg Kingstone Class 10-es.
Szóval backupp-ból olyan megoldás érdekelne, amivel pl gépre dugva mentek le dolgokat, és állítom vissza... -
valentine2
csendes tag
válasz
Zolio3 #16495 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Köszönöm a Custom Romos tippet, de a Defy-men már kiszórakoztam vele magamat.
A telefon gyári szoftja elég jól megy, a Custom Romokkal nekem mindig csak a baj volt. Mindig előkerült valami bug, valami idegesítő apróság, ami elrontotta az élményt, aztán lehetett imádkozni, hogy a következő nightlyban ki lesz-e javítva a probléma. Nem szeretnék újra ebbe a körbe belekerülni.
A gyári rom rootolva és a feleslegek lepucolása után korrektül tud működni, ezért érdekelne inkább annak a frissítése, mint félkész, random bugokkal ellátott Custom Romok telepítgetése és heti cseréje.
További kérdésem lenne, hogy nem okoz-e a dloados frissítés során gondot a root és a törölt alkalmazások?
Befagyhat-e emiatt a frissítés? Vagy inkább feltelepíti a már törölt appokat ha nem találja, minthogy reklamáljon a hiányuk miatt?Az értesítési sávos problémára van valami trükk vagy megoldás? Root joggal nem lehet valahogy utólag beiktatni? (Third party appal való pótlása nem alternatíva, ne fogyasszon már plusz RAMot valami, aminek defaultban benne kéne lennie a szoftban
)
Köszi előre is!
-
bazsimano
őstag
válasz
Zolio3 #16490 üzenetére
expertzel sem ment a wifim...most visszatettem a b196os stock romot es siman megy a wifi...most csak az a gond, hogy halozatot nem talal
na mindegy...
kerdes...amikor swipeolok es szeretnem a belso memoriat is formazni akkor mit kell kipipalni...mert van data, iknternal sdbol 2 is van...
-
-
fcrhs30
csendes tag
válasz
Zolio3 #16415 üzenetére
"A google könyvek miatt nem hasal el a frissítés" -> a frissítés erre a hibára fut: "assert failed: apply_patch_check("/system/app/Books.apk"" - nekem eléggé úgy tűnik, hogy a books.apk-val van baja.
"Ha letöltöd a gyári romot" - oké, honnan? a huawei honlapján csak egy 189-es van, arra gondolsz? és az mitől menne fel gond nélkül, ha a 199-es OTA-n keresztül elhasal?
"mert nyithatsz bl-t" - ahhoz nem értek, úgyhogy azt kihagyom, nem akarom még jobban tönkretenni.
-
fcrhs30
csendes tag
válasz
Zolio3 #16413 üzenetére
nem ment fel rá a 199-es. most a 178-as van fent rajta, de azért nem lehet frissíteni 199-re, mert hiányzik a telóról a books.apk.
a 199-es frissíteni akarja a books.apk-t (is), de mivel az nincs fenn a telón, ezért elhasal a frissítés.
legalábbis ezt sikerült összehozni az android szakmai topicban (én totál nem értek hozzá...) -
ABDUL96
tag
válasz
Zolio3 #16260 üzenetére
eleg erdekes a szitu mert azt vettem eszre egyes romoknal hogyha nincs bekapcsolva az usb debugging akkor nem tolti a telot ha kozbe hasznalod is hanem meriti es melegszik is az akksi kicsit
ha meg tetlenbe hagyod akkor tolti
es ha bekapcsolod az usb debugginget akkor szupi -
ABDUL96
tag
válasz
Zolio3 #16200 üzenetére
Nem javitottak ki a B209-es Firmware juliusi azt hiszem,ott is alap az ertesitesi panel eltunes es hatterkep tema valtoztatas nem megy, ezert alltam at inkabb custom romra jobban jartam
Neken cexstel kernel van rajta mert Jelly-kat Gamer Rom van rajta nekem nincs bajom vele igaz az akkuido kicsit kevesebb de azt az intenziv wifi hasznalatnal tapasztaltam meg nagyobb jatekoknal ha hosszabb idejig jatszok veluk (pl Max Payne,Real Racing2,Most Wanted)
A memoria 180-200mb kozott mozog (a szabad) es nem tapasztaltam olyat hogy kidobna az alkalmazasokbol es hangero is eleg jo -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Zolio3 #16200 üzenetére
Custom rom volt a telón és meghalt, ezért lett rá visszaapplikálva a gyári rendszer. CM10.1 volt rajta, lassú volt, legalább 2x annyira merült, mint gyárin, és minden folyton FC-zett, másfél hónap után pedig bootloop. Nem az én telefonom, csak távolról segítek. Találtam egy módszert a hiba kiküszöbölésére, de ehhez root kell, az dload-os frissítéssel pedig a root is elment, ha minden igaz, nemde?
open root explorer then click allow
then open data folder
then custom.bin in txt
if show channel/in
then back and open cust folder and
rename folder
if
channel/in
rename first folder
channel
then open
channel
and rename next folder in
done
then go setting backup/reset and reset
the phoneRootolható a készülék reset nélkül? Nem emlékszem már.
-
Leito92
tag
válasz
Zolio3 #16145 üzenetére
Hát mert hiába raktam fel rá supersu-t, nem működik a root jog adás. A VRoot-tal próbálkoztam és az nem ismerte fel, mert az eszközkezelőben is az egyéb eszközök között volt. De végül sikerült, köszönöm!
Még mindig ez a Slimcat a legjobb, ha nekem a teljesítmény a lényeg?
-
-
törölt tag
válasz
Zolio3 #16083 üzenetére
Fb stb. nincs is, csak Aquamail, Hangouts, Rocket dial és Handcent az összes kommunikációs csatornám. Korábbi endomondo verzióknál nem volt ilyen gond, több órás biciklizéskor se lépett ki sose, pedig fényképeztem, telefonáltam, megnéztem a bejövő dolgokat. Kipróbálom net nélkül is, valamint sepréssel kezdek legközelebb. Köszi a választ!
-
ebegab92
senior tag
válasz
Zolio3 #16044 üzenetére
Jaja, "gyári" CM kerneles a cucc. Ha Chil360 Slimkat kernelét felrakom, akkor elvileg a microSD-n létrehozott FAT32-ext3/4 (SD-EXT)/Linux SWAP patíciók további mókolás nélkül menni fognak? WayteQ Libra-n pl. az SD-EXT már "gyári" CM kernellel magától ment a legutolsó ROM óta
-
monalala
aktív tag
válasz
Zolio3 #16001 üzenetére
Persze a TC is szuper, én csak annak a ringtones mappa létrehozás, fájlátnevezgetésnek nem látom értelmét, ogg vagy mp3 stb. A fájlkezelővel kitallózod a hangot azt hello. Ha pc csatlakozás után felejti a hangot mountolás után, akkor mtp- n kell csatlakozni, igaz lassabb az átvitel, de megoldás.
-
monalala
aktív tag
-
aytukabozs
addikt
válasz
Zolio3 #15993 üzenetére
Nem azt kérdezte.
Hanem azt hogy honnan tudod hogy jó e az sd/csengőhang megoldás, ha te nem kábeles adattranszfert használsz.
Hisz a probléma akkor jelentkezik, mikor kábeles csatlakozás után ujramountoja a kártyát, jellemzően ilyenkor száll el többeknek az sd-n tárolt csengőhang. -
kokokka
addikt
válasz
Zolio3 #15979 üzenetére
Nekem az SD kártyás verzió sosem működött. Pontosabban igen, de csak a telefon PC-re dugásáig, illetve onnan eltávolításáig. Nem is értettem, hogy miért kell így okoskodni egy sima, saját csengőhang beállítással de tény, hogy nekem csak a fent leírt módszerrel lett jó! Így viszont tökéletes, és nem is tnagy dolog,mert csoportosan is át lehet írni az attribútumokat
-
kokokka
addikt
válasz
Zolio3 #15977 üzenetére
A Build szerkesztése jó ötlet és működik is egy új ROM esetében. De egy belakott és jól működő ROM-nál más megoldás kell. Amennyire tudom, az SD-s megoldás nem jó, mert ha lerántom USB-ről már áll is vissza alap hangokra. Eddig nálam így volt. Viszont még az este megcsináltam a TC telóra telepítését + a fájlok másolása után (system-be) a jogosultságok átírását. Örömmel jelenthetem, hogy így már valóban megtartja a saját hangokat
Most gyártottam párat magamnak és élvezem, hogy jó
-
Exian
addikt
válasz
Zolio3 #15762 üzenetére
Köszi ismét a tippeket, lehet, hogy megnézem ezeket, de tényleg annyira belaktam a GMail klienst és szerintem annyira jól el van az már találva, hogy szerintem fájna a váltás
Meg az tényleg úgy kezeli az asztali gépen, a webes gmail felületen belőtt dolgaimat, hogy hiányozna (címkék, kategóriák, névjegyekhez saját kép, stb stb). Mindezek gondolom nem működnek bármilyen más levelezőklienssel, legyen az akármennyire profi és jó is.
Tehát: nekem az a fontos, hogy (majdnem) ugyanazt lássam asztali gépen a gmail-ben, mint telefonon vagy tableten.
-
Exian
addikt
válasz
Zolio3 #15760 üzenetére
Köszi az infókat.
Azért Gmai kliens messze a legjobb szerintem, a sima levelező... hát, nem tudom. Nekem pl. nagyon fontos a precíz, gyors keresés, az nagyon jól megy a Google saját GMail kliensével, meg amúgy is már megszoktam nagyon a felületét, meg sok funkció jó és hasznos benne számomra. Szóval arról nem mondanék le.
Most nyúzom egy ideig ezt a SlimKatot, aztán majd meglátjuk. Szerintem jó lesz nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest