- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
x1port
addikt
-
mckangi
senior tag
válasz
colonell #5072 üzenetére
Nekem is idáig a LewaOs és a TouchMeZ,na meg az Xfusion is jobban bejött mint a gyári!
A Miui romokat most töltögetem tesztelésre.
Amúgy mellékesen megjegyezném ha vakakit érdekel:
A LewsOs v1.4-ben beépítve van a beszélgetést rögzítő funkció!
Tehát nem kell hozzá semmilyen külső program!A rom-ba épített sip (voip) funkciónál is müködik!
Rögzíteni lehet a normál gsm és a voip hívásokat is mindenféle külső program nélkül is. -
x1port
addikt
válasz
colonell #5072 üzenetére
Na igen és itt el is indulhatnunk a lejtőn
Mivel jobb? gyorsabb? stabilabb ?
Nekem a gyári is gyors és stabil
Általában ez az a két szó amivel próbálják az emberek vigyasztalni magukat.
Ja és a benchmark ami esetleg többet mutat 10 ponttal
Délben.. mert megfigyeltem hogy dél körül adják ezek a progik a legtöbb pontot
Estére ugyanaz a rendszer kevesebbet kapDe félreértés ne essék , mindenki szíve joga azt használni amit akar.
Csak attól bórsodzik a hátam amikor azt hallom "sokkal jobb"....
Szóval nem azt mondom,hogy nem jó de na...... -
colonell
senior tag
válasz
colonell #5048 üzenetére
Pár újabb szösszenet a cm 10-ről
Nem találtam meg,hogy hogyan tudnék a simről a telefonkönyvbe átmásolni dolgokat,vagy egyáltalán elérni a simkártya névjegyeit,így a gapps-et mindenképp telepíteni kell ha nem akarjuk egyesével beirogatni a névjegyzékünket.(Leszinkronizálja a google szerverein lévő névjegyzékünket )A rommal működőGapps.A gombok háttérvilágítása valószínű,hogy a közelség érzékelővel állt hadban mert most működik.Youtube nem játszik le videókat.Mx Player Proval Viszont az sd kártyán lévő videókat nekem lejátszotta. -
kadettb1957
csendes tag
válasz
colonell #4947 üzenetére
Szasztok!
A "ROOT Bootloader-nyitás nélkül" fejezetet játszottam le.
A "flash recovery" elindul, Enter-ezek a parancssorban látszik, hogy "sending data", de nem tudja írni, writing data.Nagyon szépen megköszönném, ha valaki csak csak a recovery folyamatot leírná, nem akarok mindenáron root jogokat, csak jelenjen meg a telefon menüjében újraindításkor akár a CWM mód, akár a gombkombinációk kapcsán a Backup / Restore menü.
Előre is köszönöm a türelmeteket: kadettb
-
theo_76
aktív tag
válasz
colonell #4935 üzenetére
mi a link?
Tud valaki egy normális időjárás programot? Most az Android Weather van fent.... de ahhoz képest hogy a lakhelyemre azt írta reggel 4kor hogy 5kor már zuhogni fog jött a riasztás minden... de ahogy kinézek még felhő sincs... 5kor pedig szép tiszta reggel volt
-
ducsidu
senior tag
válasz
colonell #4771 üzenetére
Szóljon a mentségére, hogy sokkal később kezdte el fejleszteni, mint Josalaito, ahhoz képest meg szerintem nem rossz (mondjuk én nem próbáltam, nem is szeretnék most kísérletezni).
Szerk.: Úgy tűnik egy magyar fejlesztő megoldotta a RIL problémát
[link] És szerintem saját CM-et is fejleszt (a screenshot alapján)
-
- = Zk = -
félisten
-
törölt tag
válasz
colonell #4658 üzenetére
@colonell
azzal a különbséggel,hogy itt nem tudod mire lecserélni.Eszi nem eszi nem kap mást alapon.Hát éppen ez a lényege a droidnak, hogy úgy alakítom, ahogy nekem tetszik. A google-nek is érdeke lenne a testreszabhatóság a play áruház esetében is, ugyanis ha olyan "árucsoportot" látok (választhatok előre) , ami érdekel, akkor nagyobb eséllyel vásárolok is onnan valamit, míg ha megváltoztathatatlanul tolják nekem az érdektelent, akkor nem is veszek tőlük semmit, meg még fel is bosszantanak (ergo csakazértse veszek tőlük semmit). Nem tudom, hogy hány android user van a világon, de az nyilvánvaló, hogy nem mindenkit az a nyamvadt három darab könyv érdekel elsődlegesen.
-
törölt tag
válasz
colonell #4654 üzenetére
@colonell
Köszi, de sajnos ez nem vigasztal.
A fene megeszi a google kreatívjait, akiknek mindenképpen "fejleszteniük" kell, de csak egyfélét találnak ki, így nem választhatom ki, hogy tetszik-e az új ötletük, vagy inkább valami mást szeretnék látni (testreszabhatatlanság). Attól még nem fogom megvenni se az anythingbutvanilla, se a catchingfire könyvet, hogy ezeket tolják az arcomba. -
ducsidu
senior tag
válasz
colonell #4641 üzenetére
Szerintem nincs, csak olyan videókat nézel, amikhez nem kell flash (mp4 videók, amiket lejátszhatsz HTML5-tel).
Most megnéztem Chrome-mal a Mobilarena főoldalát és a Chrome nem tölti be a flashes hirdetést.
De én nem használok Chrome-ot, meg Play-es kommentekben is olvastam, hogy megy a flash, szóval lehet, hogy megoldották megjelenés óta.Kra1o5 megosztotta, hogy hogyan halad a CM-10.1-gyel
Részben működik: hálózat, kamera (SAM3-as kamera nem megy, ami gondolom csak a G510-et érinti)
Nem megy: viideó, Bluetooth -
ducsidu
senior tag
válasz
colonell #4582 üzenetére
Mi a baj az AOSP-pal? Én pont azt szeretem, örülök, hogy van ilyen rom is
(#4583) kobipeti: Van belőle dual SIM verzió is, de 99% hogy hozzánk nem jön.
Szerk. Most látom, hogy ez is dual SIM-es, így meg főleg nem jönHa meg Kínából kell rendelni, akkor vannak sokkal jobb telefonok is ennyiért.
-
ducsidu
senior tag
válasz
colonell #4579 üzenetére
Hogy érted, hogy nem fejleszthető?
Az érdekes, nálam még nagyobb baj nem volt, de még lenne rajta mit javítani. A SystemUI AOSP port, szóval nem csoda, ha azzal vannak problémák (pl. a topikjában kibeszélt statusbar problémák).
Corsoba romjai is tetszenek nekem, de ezen a telefonon annyira nem szeretek tesztelgetniCM-et viszont muszáj lesz
A beígért FusionX Viber teszt: letöltöttem a legfrissebb Viber verziót Play-ről, egyszer hívtam vele és tökéletesen ment a kb. 1 perces beszélgetés alatt. Utána volt egy "sima" bejövő hívásom, kb. 2,5 perces nálam is és a másik oldalon is minden tökéletes volt, szóval valószínűleg a B190 tényleg javította ezt a hibát
-
mckangi
senior tag
válasz
colonell #4455 üzenetére
Hát én sem.....
Még annak a lehetősége is ki van szedve a tárcsázó-beállitások-internetes hívások beállításai-fiokok
lehetősége is,hogy használkjam.
na nem mintha működne.A lewa os -en megy a fent említet gyári beállítású VOIP hívás,de ezzel az a baj.hogy egyszer indonéz egyszer török,bagy malájzia számmmal tátcsáz.A Mobile Cheap Calls meg nem egyszerűen nem talál "mikrofont".
Így ki a tököm veszi fel nekem?
Az asszony azt mondta,hogy még 10 tojásért sem....... -
Adamul
tag
válasz
colonell #4265 üzenetére
Nem érted mi ezzel a baj?
Hát lehet bennem van a hiba, hogy arra vetemedek, hogy ha már okostelefonom van akkor böngészés közben netriádiót is hallgassak, illetve hallgatNÉK, mert az addigra bezáródik, viberrel szintúgy és baromi idegesítő h folyton bele kell lépnem anélkül még az üziket sem kapom meg... ez a multi tasking a defyn nem jelentett problémát, és nagyon szomorú leszek ha itt igen -
laximus
tag
válasz
colonell #4057 üzenetére
Köszönöm
=)
Próbáltam már, de nem támogatja a swap funkciót, ezért nem használom.
A Ramexpanderral bővítem a RAM-ot és Y200ra volt is egy jo ROM, amivel lehetett swappolni , de Y300ra nem találtam még olyan kernelt amiben működne is a swap, vagy ha működik, akkor meg a szinek fakulnak ki, a kernelek többnyire G510re íródtak, gondolom azért...
=/
-
laximus
tag
válasz
colonell #4055 üzenetére
Belinkelnéd hogy melyiket használod? Én is próbáltam - nem tudom melyiket - de nekem teljesen mosottak lettek a színek, mert gondolom a kijelző drivere nem egyezik. Egyébként más különbség nem igazán van az Y300 és G510 között, talán még a proci, de a RAM is ugyanannyi úgy tudom.
-
törölt tag
válasz
colonell #4008 üzenetére
Nem tudtam, csak a "Névjegyzék" alkalmazásinformációi között láttam meg az exDialer-t, amit éppen a Méh-hész által feltett kérdés miatt néztem meg. Amikor eltávolítottam az exDialer-t, a "Kontaktok" nevű gyári app alatt továbbra is láthatóak maradtak a kapcsolatok képei.
-
ducsidu
senior tag
válasz
colonell #3993 üzenetére
Eddig én is elvoltam Lewa OS-szel, de szeretek tesztelgetni. A FusionX pedig elég gördülékenynek tűnik (mondjuk még nem laktam be).
Például kipróbáltam a Jelly Bean-es easter egg-et (Beállítások-A telefonról-gyorsan nyomogatni kell az Android verziószámot) és egyáltalán nem akad, a gyárival ellentétben.Bár ez lehet, hogy a B190-es rom újítása, nem tillaz érdeme.
Én is a security_volume-ra tippelek leginkább.
Hajnalban minden hangos -
ducsidu
senior tag
válasz
colonell #3990 üzenetére
Én is ki akartam próbálni, de Lewa OS build.prop-jában nem találtam ilyen sorokat. Ha bevált majd én is kipróbálom valami gyári alapú rommal.
Egyébként fent van tillaz FusionX romja.
-
törölt tag
válasz
colonell #3923 üzenetére
Igen, én is úgy döntöttem, hogy inkább kihagyom a kalibrálást.
There really is no such thing as the calibration that this app purports to do. The rationale and methodology that it is based on was officially debunked last January by Google's Android Framework Engineer.The singular method of “calibration" available to an end user would be a single full cycle on the battery every now and again to set the charged and discharged flags from the battery itself. Even then, the benefit of that it's questionable since
Kipróbáltam a ROM Toolbox boot animáció cserélőjét, de maradt a T-s.
Természetesen mentettem előtte a TWRP-vel. -
-
laximus
tag
válasz
colonell #3816 üzenetére
kösz, én se találok
=/
valahol azt olvastam, hogy vissza kell zárni a bootloadert, aztn az sd kártyára felmásolni a gyári romot és hangerő+ és hanerő - , valamint a bekapcsoló gombbal együtt force flash a gyári rom
ezt lehet megpróbálom
meg van valakinek?
nekem b178 volt fent
az a furcsa, hogy feltelepíttett cm10 meg megy, csak pont a usb debugging-ot nem tudom bekapcsolni, mert a fejlesztői lehetőségekben nem tudok belépni
-
-
laximus
tag
válasz
colonell #3756 üzenetére
au ezt én már próbáltam, igen teljesen kifakul a kijelző
=D
végül is torelálható mértékben, úgyhogy próbálgatni ok =)
azt hiszem ebből operálták ki
http://www.modaco.com/topic/363702-cyanogenmod-10alpha-builds-now-available/
ez jó lenne ha jó lenne, de még bugos, világos , mosott szinek, és nincs szolgáltató, a gapps-t is fel kell tenni hozzá, hogy legyenek google app-ok és play store
http://wiki.cyanogenmod.org/w/Gapps
cm10est kell választani hozzá, és a twrp -install zip után rögtön mehet ez a gapps zip is installálásra
napi használatra nem ajánlott!
előtte TWRP BACKUP!!!
=)
-
ErMg
csendes tag
válasz
colonell #3713 üzenetére
le teszteltem a gyári romon az Universal-Vendor-t működik gyári romon IS
-
0xmilan
addikt
válasz
colonell #3638 üzenetére
Semmi köze a fényerőhöz, mert az egyik delikvens csak a %-os akksit rakta true-ra, a fényerőt nem piszkálta. A másik esetben pedig mindkettő volt állítva, tehát itt nem lehet szűkíteni a kört.
Mármint a leírásokból ezt vettem ki, + másnak teljesen jól ment a kijelző 90 meg 99-en is, és ez ennyire biztos nem készülék specifikus, sőt.Kb. 1000%, hogy az aksi kijelzés módosítgatása okozta. Ahhoz, hogy minden %-ot külön tudjon jelezni, ahhoz meg kell lennie a 100 .png fájlnak is, és az erre vonatkozó .xml fájlokat is módosítani kell.
Megnéztem a framework-res.apk-t, aminek a kérdéses ikonokat kéne tárolnia és nincsen 100 db .png, hanem csak a szokásos 10-20-40-60, stb. felosztásnak megfelelően kb. 10 ikon. Nem véletlenül nem működik.A tanulság nem az, hogy mindig csináljunk biztonsági mentést (persze az is), hanem hogy ne linkelgessük teszteletlen leírásokat, pláne ne kövessük azokat.
-
törölt tag
válasz
colonell #3627 üzenetére
Szia!
Sajnos én is ugyanabba a hibába ütköztem, amit Adamul jelzett a (#3623)-ban. A factory reset nem segített, twrp-t pedig nem telepítettem a hiba előtt. A gyári ROM-ot még nem próbáltam telepíteni, mert a leírás szerint nem minden készüléken működik a recoveryből való telepítés.Nagyon hálás lennék, ha tudnál megoldást javasolni. Köszönöm!
-
Adamul
tag
válasz
colonell #3596 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Reméltem, hogy különösebb probléma nem lehet belőle csak a listában nem találtam. De jobb az ha nincs ott főleg ha nem is használom, mert nem szimpi mikor ilyen mindenhez hozzáférő közösségi valamiket tukmáljanak rám, azhiányzik még nekem h már a képeimet is a google szinkronizálja át...
-
Graphics
Jómunkásember
-
st6969
őstag
válasz
colonell #3350 üzenetére
Szintén megtörtént az első esés, elmondásod alapján elvileg az én esetem enyhébb, de mégsem, ugyanis a telefon csücskén 4 grand canyon méretű anyaghiány keletkezett, mintha kiharaptak volna belőle, pedig csak 50-60cm-ről esett a földre (beton térkőre) a telefon a zsebemből, miközben kiszálltam az autóból, de valószínűleg nagyon szerencsétlenül eshetett... Ja, most látom, hogy az alsó csücskén van még egy nagy káter
Hát ez tényleg elég puha anyag...pedig úgy bánok vele, mint a hímes tojással.
Más: korábban már kértem tanácsot arra, hogy ha kihangosítva használom, akkor hogy tudom megszakítani a hívást (merthogy a képernyő ugye automatikusan kikapcsol). Erre jött a megoldás: be lehet állítani, hogy a kikapcsoló gomb szakítsa meg a hívást. Ez OK. Tegnapi tapasztalat: igenám, de mivan, ha a kihangosítóról vissza akarom venni a hívást normál módra? Ahhoz előbb a képernyőt be kellene kapcsolni a felső gombbal, csakhogy az meg be van állítva, hogy bontsa a vonalat...
Van megoldás? -
Chappy
tag
válasz
colonell #3322 üzenetére
OK köszi nagyon jó. Lehet hogy csak valami más bezavart (pár éve mikor zte bladem volt, akkor is sok gondot okozott, hogy teljes android fejlesztőkörnyezetem volt, úgyhogy mindig másik gépről romoltam, ahol semmi fejlesztősdi nem volt). Most full backup ment titaniummal, akkor utána reset és már élezem használatra. (Egyébként root azért kellett, hogy sok szart kiöljem belőle). Aztá holnaptól meg már napi szinten ezt használom. Nagyon megtetszett a drága, kár, hogy értelmes használathoz takarítani kell valamint két óránként taskot ölni (task killer hátránya ide vagy oda, nekem így jobban megy, ugyanis koncentráltan megy a felszabadítás, nem pedig a gc vergődik).
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest