- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ducsidu
senior tag
válasz
user112 #11238 üzenetére
Elég fapados, de le tud minden alkalmazást a beállításaival együtt. Arra már nem emlékszem, hogy működik-e rendszeralkalmazásokkal is
Heliumhoz képest nem tudom mennyivel tud többet/kevesebbet, én amióta rootoltam Titanium backupot használok, előtte megvoltam a gyárival. -
ducsidu
senior tag
válasz
Melafoto #11029 üzenetére
Custom kernellel működnie kell, de már volt, hogy swap miatt teljesen tönkrement a telefon, szóval olvasd el, hogy melyik programmal működik rendesen.
-
ducsidu
senior tag
Valószínűleg a telefonon gyárilag magasabb verziójú gyári rom volt, mint amilyet ráraknál, ezért nem engedi telepíteni (nem szereti a downgrade-et). Esetleg az is bekavarhat, hogy az a rom független telefonokra van, de ebben nem vagyok biztos.
Keress egy frissebb verziójú gyári romot, már többször linkelték, de nem emlékszem, hogy hol
-
ducsidu
senior tag
válasz
x1port #10489 üzenetére
Persze, de más koncepció a két rendszer. Az iOS-t nem tudod akármin futtatni, nem igazán tudod testreszabni, de cserébe nagyon stabil és folyamatos a működése. Az Android meg pont az ellenkezője, nyílt, de cserébe nem fog úgy futni, mint egy iPhone.
Majd ha az iOs nyílt lesz elvárom, hogy az Android is tökéletesen fusson egy gyengébb hardveren
(#10491) x1port: Én is befejeztem.
-
-
ducsidu
senior tag
válasz
q012345 #10057 üzenetére
Nem kell hozzá gapps, van benne Google Play, a többit pedig onnan letöltheted.
FusionX B08 tapasztalatok: A RAM használat jobb, gördülékenyebbnek tűnik a rendszer. A KitKat-ből vett rendszer hangok nekem jobban tetszenek, mint a Jelly Bean-esek. Ezeken kívül csak annyi tűnt fel, hogy frissült a GravityBox. Szerintem megéri frissíteni.
-
ducsidu
senior tag
Tillaz visszatért a FusionX-hez, mert kapott Y300-at egy fórumozótól, folytatja a fejlesztést
Kijött B08
-
ducsidu
senior tag
válasz
sonny007 #9155 üzenetére
Root/TWRP felrakása már megvolt? Ha nem irány a 0.hsz, ha kész van, rom telepítés:
Felmásolod a romot az SD-kártyára/ telefonra
Elindítod a TWRP-t (hangerő fel+bekapcs gomb)
Backup menü, elhúzod a csúszkát
Wipe menüben elhúzod a csúszkát
Install menüben kiválsztod a romot, elhúzod a csúszkát
Reboot system -
ducsidu
senior tag
Azért az Egész SystemUI lecserélése szerintem több, mint csicsa.
A Huawei alapból letiltotta a hardveres gyorsítást (GPU-t használ a 2D-s felületekhez) a rendszer alkalmazásoknál, ezt tillaz megoldotta. Kár, hogy le van tiltva alapból, a launcherhez szerintem jól jött volna.Meg kellene beszélni egy moderátorral a mélyvíz topikot.
-
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #8456 üzenetére
Igen, írta, hogy volt valami RIL probléma, ezért a mait kihagyja. A nightly build-ek minden este jönnek, ez a lényegük.
Az Y300 specifikus hiba alatt pl. a fehéres kijelzőre gondolok, de Kra1o5-nak amúgy is Y300-a van, arra tud fejleszteni, míg joestone-nak G510-e.(#8457) fdavs: Frissíteni kell a recovery-t ha még egyszer ilyen hibát találsz. Itt leírja, hogy mi okozza. A legfrissebb TWRP és CWM is tartalmazza a javítást már.
-
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #8454 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy joestone is készít 10.1-et, már az Y300 specifikus hibákat is javította. Holnap ki is próbálom.
Nightly meg mindig naponta jön (ha minden jól megy), de nem biztos, hogy fogsz benne bármi különbséget találni. -
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #8366 üzenetére
Tökéletesen működik a legfrissebb TWRP-vel is.
-
ducsidu
senior tag
válasz
mckangi #8333 üzenetére
A CM10.1 tudom, hogy bugos, csak azt szerettem volna megmutatni, hogy melyik verziónál tartanak. 2-3 napja töltötte fel a legújabbat, de szerintem nála a CM10 az első, azt gyakrabban frissíti. Gondolom nemsokára javítja ezeket, Daz CM10.2-jében már működik a kamera, egyedül a Youtube-os videólejátszásnál van egy zöld csík.
-
ducsidu
senior tag
-
ducsidu
senior tag
Most jött ki az R6, amiben ez javult
És volt valami probléma a wifi-vel is, azt is javította.
(#7585) x1port: Nekem nem tetszik az a SystemUI amit a Huawei összehozott a telefonhoz, ezért szerettem volna megszabadulni a gyári romtól.
Az a kinézet, amit beraktál az nagyon jó! -
ducsidu
senior tag
Ha lehet választani, akkor inkább a Lewa-t kihagyom. A MIUI-ra hasonlító felület miatt, amit még témázni sem nagyon lehet (a lehetőség ugye megvan, csak témák nincsenek) nem szeretem.
A MIUI nekem is tetszett/tetszik, csak amióta van Holo UI azóta inkább arra hajtokMondjuk a testreszabhatósága miatt így is nagyon szimpatikus, de nagyon lassú...
-
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7574 üzenetére
R5-öt használod? Valami bug? Esetleg játékok teljesítménye?
Azt hittem CM10(#7572) x1port: A Huawei-nek nagyon nem megy a specifikációk kiírása
Mondjuk amennyi verziót csinálnak egy telefonból...
-
ducsidu
senior tag
Ace-ben MSM7227T van, aminek az alap órajele 800 MHz és tuninggal akár 1 GHz körülig is bírhatja. A "sima" 7227 600MHz-en jár alapból és 800 MHz környékéig bírja.
Visszatérve a G510-re. Ha a G510-ben más a processzor, akkor hogyan megy ugyanaz a rom Y300-on és G510-en is?
Találtál valami hivatalos oldalt, ahol A9-nek írják az MSM8225-öt?
A gyártók néha az ajánlott órajelnél magasabban járatják a procit a telefonban, szóval ebben szerintem semmi meglepő nincs.Laximus: Hurrá!
(#7562): Akár az, akár Qualcomm.
-
ducsidu
senior tag
Így szebb
(#7476) lacee90: Én is úgy tudom, hogy erősebb (minimálisan) a 203, de ez gyakorlatban nem így látszik. Gondolom nem foglalkoznak azzal, hogy erre optimalizáljanak.
(#7478) joestone: 1,4 GHz-ig nem is húztam volna, gondoltam, hogy instabil lesz tőle. Ha látnék elég nagy különbséget, akkor 1,2 GHz-re felvinném, de ha nincs (vagy minimális) a különbség, akkor inkább hagynám. Én azt hittem azért nincs eddig OC lehetőség a kernelekben, mert nem egyszerű és vannak ennél fontosabb dolgok.
-
ducsidu
senior tag
A G510-et gyári rommal nem mondanám mókoltnak, de egyébként tényleg az 1GHz az alap órajel.
AlibabaAz ilyen oldalak tele vannak pontatlan specifikációkkal, ha a Qualcomm is mindenhova C-A5-öt ír, akkor nem értem miért megy a vita
Egyébként ha az egyikben C-A9, a másikban C-A5 magok lennének, akkor szerintem nem menne ugyanaz a rom mindkettő telefonon. -
-
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7452 üzenetére
Én max. egy óráig hagynám fent, nem bírom azt a fátyolos képernyőt...
Köszi! -
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7450 üzenetére
A FusionX-nek semmi köze a CM-hez. Stock-hoz való kernel kell hozzá.
Tapasztalatokat írhatnál utána -
ducsidu
senior tag
Tegnap megjelent az első OC kernel Y300-hoz, ma meg a 0.2-es verzióval (elméletileg!) javítva lett a képernyő probléma.
1,2 GHz-en fut alapból proci. A Bluetooth viszont nem működik még.
Szerintem nemsokára kipróbálom. -
ducsidu
senior tag
Úgy tűnik összegyűlt Dazzozo-nak a pénz egy Y300-ra
[link]
-
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7087 üzenetére
Advanced wipe-ban a system, boot, data, cust partíciókat formáztad?
Egyébként én is kipróbáltam ma, de nálam ez lagolt Kra1o5 CM10.1-ével szemben. Nem volt vészes, de a másikhoz képest csalódás. A képernyő még mindig feltűnően fakó és játékokban is kb. a MIUI szintjén áll, ebben jobb, mint a 10.1.
-
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7038 üzenetére
De, de azzal is fátyolos lesz a kijelző [link]
Na meg OC lehetőség sincs benne.
Egyébként rákérdeztem és a fakó kijelző még mindig probléma CM10-nél, csak nem olyan feltűnő, mint eddig.(#7037) mckangi: Akkor kénytelen leszek valamikor kipróbálni
-
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7033 üzenetére
De neki mindegyik rommal jó a kijelző. CM10.1-gyel is, pedig ott szinte minden Y300 tulaj panaszkodott erre. Még nem panaszkodtak rá a topikjában, de szerintem nem javította (esetleg már nem annyira vészes, mint eddig).
(#7034) mckangi: Tudom, de neked Defroost-tal is minden jó (szerencsés
). Én is felraknám, csak szerintem a fakó kijelző probléma még nincs (teljesen) javítva, pedig nagyon zavaró.
Egyébként a gyárihoz képest játékokban van-e teljesítmény különbség a gyári (alapú) romokhoz képest? Mert 10.1-nél nagyon lagoltak a játékok. -
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7016 üzenetére
Tudnád linkelni a hozzászólást? Mert úgy tűnik, hogy nem minden Y300-zal van ilyen probléma és Kra1o5-nál sem jelentkezik... Mindig az a válasza a "milky screen" problémára (nem csak ennél a romnál), hogy nála nincs ilyen.
Engem csak ez tart vissza attól, hogy felrakjam, szóval örülnék, ha javítva lenne. -
ducsidu
senior tag
válasz
FaceThePro #7010 üzenetére
Ezt a verziót nem próbáltam, de még nem lett megoldva Y300 kijelzőjének fakósága, na meg szerintem még vannak kisebb bugok.
A Jelly Bean easter egg pedig emlékeim szerint jól ment CM-en, ez csak attól függ, hogy be van-e kapcsolva a hardveres gyorsítás. -
ducsidu
senior tag
Még néhány dolog hozzá: játékokra nem igazán alkalmas, jobban fognak lagolni. Az alap kernellel is kicsit furák a színek, nem elég kontrasztos (minden túl világos).
Most írták, hogy a Kra1o5 type 2 kernellel is tökéletesen működnie kell.
Az Aroma installer-nél pedig fel kell készülni, hogy spanyol lesz -
ducsidu
senior tag
FusionX rádióhoz ezt találtam, én most MIUI-t próbálgatok, szóval nem tudom tesztelni.
(#6625) Bass: Ő lehet, hogy egy másik Lewa-t próbált, de amit én próbáltam abban nem volt magyar nyelv (angol meg kínai volt azt hiszem), de teljesen működött.
Kipróbáltam ezt a MIUI-t.
Az Aroma installerben a MIUI kernelt kell kiválasztani, különben fátyolos lesz a kijelző/ nem megy a kamera. Eléggé lagos a launcher, néhány belső alkalmazás/widget, külső alkalmazásokról még nincsen tapasztalatom, mert még nem telepítettem semmit. A MIUI elég sokat változott a 2.3-as óta.Vannak benne még kínai karakterek
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #6620 üzenetére
Szerintem többen is linkelték a FusionX topikjában a rádiót (lehet, hogy más appokkal együtt). Csak nehéz lenne végignézni azt a 70 oldalt.
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #6613 üzenetére
Azért, mert valószínűleg annál magasabb verziójú volt fent gyárilag, downgrade-elni meg nem enged a telefon. Keresned kell egy frissebb dload-os romot.
-
ducsidu
senior tag
Ez a néhány nappal ezelőtti brickelős dolog kicsit megijesztett, szóval mielőtt kipróbálnék 1-2 romot szeretnék szerezni egy dload-os romot a telefonhoz.
T-Mobile-os a telefon, ez változtat azon, hogy melyiket tudom felrakni?Gondolom B182-nél nem volt újabb szoft rajta alapból, akkor ez jó lenne erre a célra?
Szerk.: ez biztos nem lesz jó, le lett törölve. -
ducsidu
senior tag
válasz
mckangi #6460 üzenetére
Jó, hogy még fejleszt, csak mivel nem tud tesztelni minden verzióban van valami hiba
Várok a visszajelzésekre, mert nem szeretném feleslegesen felrakni.
Az előbb linkelt MIUI-ban pedig úgy tűnik javították a baseband-es hibát. Most már le lehet rakni a hívást és van 3G is.
-
ducsidu
senior tag
Ha valaki tesztelős kedvében van kipróbálhatná ezt a MIUI-t. Nekem úgy tűnik, hogy megy minden, de most nem rakom fel, nincs kedvem megint mindent lementeni.
(#6457) Gebriel: Nálam 16GB-tal (CL10) jól megy. Mondjuk a sebességét nem használja ki sajnos, de lassabb nem lett.
-
ducsidu
senior tag
Nálam is van egy fehér, pont a statusbar-on. Egy próbát megérhet, elméletileg javítják:
Mivel a pixelhiba az esetek döntő többségében már az első bekapcsoláskor jelentkezik (csak rendkívül ritkán bukkan elő később), több gyártónál azonnal cserélik az első három napban visszavitt készüléket. Ha ennél később érkezik a szervizbe a telefon vagy a tablet, akkor csupán a kijelző cseréjét vállalják - ehhez le kell adni a készüléket a szervizbe. Így jár el például az androidos okostelefonokat és táblagépeket is gyártó Huawei, amelynél a pixelhiba jellegétől és a hibás képpontok számától függetlenül jár az eszközcsere vagy a javítás.
ForrásEz az elmélet, a gyakorlatról nem tudok nyilatkozni.
-
ducsidu
senior tag
Napon nem a legjobb. A színeivel és a felbontással nekem sincs bajom, de a fényerő lehetne jobb egy kicsit.
A hangszórók nálam is jók, de ha ennyien panaszkodnak rá, akkor meg kell említeni hibaként.(#5951) x1port: Igazából nálam eddig ez a legjobb telefon fényerőben, de az alapján, hogy IPS a kijelző kicsit többet vártam. Azóta rájöttem, hogy IPS és IPS között is eglsz nagy lehet a különbség. A sima LCD-nél mindenesetre jobb
-
ducsidu
senior tag
válasz
papp053 #5941 üzenetére
Azért volt, mert azok az alkalmazások, amik SD-n voltak le lettek csatolva, és amíg visszatöltődnek, addig zöld robot van az ikonja helyett.
(#5942) dokee78: Ha alap dolgokra lenne használva, akkor halk hangszórók, Viber és a gyenge fényerő gondot okozhat, hirtelen más nem jut eszembe.
-
ducsidu
senior tag
válasz
Kinsiinoo #5866 üzenetére
Tök jó, mert nekem is pont ezek voltak a szempontok vásárlás előtt.
AKG K518LE jó elektronikus zenéhez, 15 k környékén megkapható. Ami még nálam fontos volt, az a hordozhatóság. Kicsi és ki lehet fordítani a hangszórókat.
Volt még valami Sennheiser ennyiért aminek a mély hangjai jobbak voltak, de az nagy, nem forgatható és a párnája nem műbőr, szóval nem szigetel túl jól.Az AKG-nek a legmagyobb negatívuma, hogy sokáig kényelmetlen használja, nekem eleinte kevés használattól is fájt a fülem, de már bejárattam.
Ez nem a fül körül támaszkodik, hanem a fülön ül.
Azért próbáld meg megnézni vásárlás előtt, talán néhány MM-ben még kipróbálható.
-
ducsidu
senior tag
válasz
Henker2 #5835 üzenetére
Azért játékokban elég nagy lesz a különbség. A Novathor U8500-ban lévő Mali 400 sokkal erősebb, mint az Adreno 203. Y300-on sok a mikro lag, valamelyik játék már élvezhetetlenül akad, amíg SGS Advance-en teljesen "sima" (ugyanaz a SoC, mint Xperia P-ben). Persze 2D-s és egyszerűbb 3D-s játékokkal biztosan nem lesz gond.
Wi-fi szerintem elég erős, ha messze vagyok a router-től akkor is gyengén, de stabilan fogja.GPS-t nem próbáltam.
Nekem Class 10, UHS-1-es kártya van benne és nagyon visszafogja a telefon, szóval class 6-ost ajánlok, a gyorsabb felesleges, mert a telefon nem használja ki.
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #5368 üzenetére
Azt írják, hogy igényeld újra a kódot, mert valószínűleg rossz adatokat adtál meg.
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #5319 üzenetére
Alapból fenn van a Huawei backup, az nekem jól működött az alkalmazásokhoz (adatokat is lementi):
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #5283 üzenetére
Addig nem is fog menni a recovery, amíg nincs nyitva a bootloader.
Most akkor a Huawei-től kaptál már kódot?Mert az kell hozzá
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #5279 üzenetére
Oda van írva, hogy LOCKED, szóval nem sikerült kinyitnod, próbáld újra, nézd meg a drivereket.
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #5276 üzenetére
Úgy kell mindent csinálni, ahogy le van írva, csak nem sikerült kinyitnod a BL-t.
-
ducsidu
senior tag
válasz
Emberkeman81 #5273 üzenetére
Ott, hogy nem raktál fel semmilyen recovery-t.
Bár én nem tudom, hogy hogyan néz ki az alap recovery, de se a TWRP-nek, se a CWM-nek nem így kell kinéznie.
(#5276) Emberkeman81: BL biztosan nyitva van? Az Unlocktools mappában (ahol vannak a bootloader nyitásához szükséges fájlok) van egy check_bootloader.bat nevű fájl, azt futtasd le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest