- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardver Arc
senior tag
a f6 vèlemènyedre èn is kiváncsi leszek mert èn is arra tervezem a váltást...
csak olyanokat olvastam rola sajnos hogy èbresztőóra nem mindig èbreszt mert vannak bajok ahogy olvasgattam a topickot.. nem akarok ènis pont hibásat kifogni..meg ujraindulás problèmák. meg megnyomom ès se kèp se hang... ezeket olvasva igen elbizonytalanodtam.. -
-
kokokka
addikt
-
Nálunk még senki nem panaszkodott, hogy belassulna.
Gyerekeké teli van játékkal, de ők sem mondták még.
Párom telefonja, jó ha 3 hetente van újraindítva. De volt már több mint egy hónap is.
S3-nál is 100-200mb szabad ramom volt.
Viszont a multitask tényleg érdekes, ha kilövőd még kevesebbet mutat.
Ilyet még sehol nem láttam. -
crause
csendes tag
Nálam az újraindítás most azt eredményezte, hogy 38(!) apk-t, amit áthelyeztem az SD kártyára - mert a belső eszkötárhely megtelt - közel tízpercig nem látta a teló, illetve csak a bábuk jelentek meg, "nincs telepítve" állapotban. Viszont az előbb, egy idő után magához tért a rendszer és nem kell az egészet újra telepíteni, mint eddig majdnem minden ilyen alkalommal.
Az újra indítás után most 307 MB van használatban és csak 86 MB szabad.
Nem tudom, hogy van e valami jelentősége, de gyors boot-ra van állítva a telefon ....
-
törölt tag
A külső alkalmazással letiltott rendszerfrissítés app az 'Alkalmazások kezelése" lapon, ott az aljára görgetve "Letiltva" megjegyzéssel található. Az alkalmazásinformációnál ugyanolyan inaktív "Letiltás" ablak látható, mint a jegelés előtt. Ugyanez a helyzet (azaz, inaktív "Letiltás" gomb van) a többi, alkalmazáskezelővel nem letiltható gyári alkalmazásnál (DLNA, hangrögzítő,biztonsági mentés) is.
Más gyári lefagyasztott alkalmazásoknál (amelyek az alkalmazáskezelőben is letilthatóak) "Engedélyezés" gomb van ugyanitt.Ebből arra következtetek, amit x1port a 9151-ben megmondott, mire begépeltem a fentieket.
-
törölt tag
Az pedig, hogy eddig nem próbáltam ki másik ROM-ot, nem jelenti azt, hogy később se fogok. A Blade-en elég sokfélét használtam, így nem idegen tőlem a custom ROM gondolata, sőt. Jelenleg megfelel a gyári verzió, de nem hiszem, hogy ezzel tolnám végig a két évet, ameddig a gari tart.
-
törölt tag
Egy oka van annak, hogy mindenképpen ragaszkodtam a TWRP-hez, az pedig nem más, minthogy tégláztam egy készüléket a build.prop szerkesztésével (akku százalék, LCD fényerő miatt).
Próbáltam helyrehozni, és mindenki azt kérdezte, hogy van-e fent TWRP. Nem volt, így megoldást sem találtam (azóta van külön figyelmeztetés az összefoglaló leírás LCD-fényerős részénél, hogy legyen TWRP mentés a build.prop szerkesztése előtt) .
A tégla helyetti új, és a párom készülékén nem akartam ugyanebbe a hibába botlani, ezért nyitottam BL-t, mert kellett a TWRP miatt. Az övét rootoltam ma, mert eddig elvolt a gyári rendszerrel, a történet további része pedig már ismert.Egyáltalán nem vettem kötekedésnek, amit írtál, sőt örülök, hogy válaszoltál.
OFF
A sajátomat a csere után rögtön rootoltam több ok miatt is, (vagy éppen azért, mert a Blade-en hozzászoktam a root joggal járó lehetőségekhez), de 29%-os akku riasztás eltüntetése már önmagában is elég indok lett volna a rootoláshoz. Többször is kidobott a Szókirakósból, pedig lehet, hogy éppen akkor nyertem volna.
ON
-
törölt tag
A logikád azért hibás, mert már mókoltad a telót. Ha nem nyúltál vonna hozzá, akkor lefutna frissítés, nem lenne bajod. Tudom, nem is mondtam mást. (Ha nem nyúltam volna hozzá, akkor nem lenne rendes biztonsági mentésem sem, ami nekem fontosabb, mint a gyári frissítés.)
Persze minden programot nem lehet jegelni root nélkül..... A mondandómnak ez volt a lényege, az összes többivel csak a helyzetet írtam körül. Nekem éppen egy olyan alkalmazást kellett kiiktatnom, ami a gyári eszközökkel nem lehetséges.
A custom recovery (TWRP) vajon akkor is működne, ha vissza lenne zárva a BL?
-
törölt tag
A sajátomat rootoltam is, de most egy másik készülékről beszéltem, amin eddig csak BL-t nyitottam TWRP miatt, ma rootoltam, és letiltottam a frissítést.
Csak azért jeleztem feléd az esetet, mert nem minden esetben igaz az, hogy rootolás nélkül is le lehet fagyasztani minden alkalmazást a gyári alkalmazáskezelővel.A BL-t zárni is lehet*? Nem emlékszem rá, hogy lett volna erről szó, vagy csak elkerülte a figyelmemet. Hol lehet erről bővebben olvasni? Köszi!
*Azt már hallottam, hogy HTC-n lehet.
-
törölt tag
BL nyitott, de rootolatlan telefonon nem tudtam jegelni a rendszerfrissítést, mert inaktív volt a letiltás gomb (ugyanígy a DLNA is, és nem biztos, hogy itt vége van a felsorolásnak). A BL nyitás miatt nem lehetséges a rendszer frissítése, de folyton erőlteti azt a telefon, ami már több, mint zavaró volt, mert folyton világított miatta a kijelző, amíg nem lett nyugtázva/elhalasztva. Ha éjszaka akart frissíteni, akkor egész éjjel ment a kijelző, ami zabálta az aksit.
-
x1port
addikt
Ma az egyik ismerősömmel ebédeltem amikor csengett a telefonja ( S3 ) és hirtelen megszakadt a vonal.
Hipp-hopp elment nála a térerő.
Ránéztem az enyémre is és nekem is.
Aztán pont egyszerre jött vissza mindkettőnknél. ( Telenor )
Az a baj,hogy nem csak a 3G megy hanem az egész hálózat. -
joestone
addikt
rom cseréhez nem kell root , mint ahogyan a twrp recovery telepítéshez sem.
@crause :
a wifi beállításokat a /data/misc/wifi mappában tárolja a rendszer. Ide linkeli az ar6000.ko fájlt (ez maga a wifi driver) és másolja a wifi driverhez tartozó nvram fájlokat is a wlan_detect szervíz a teló indulásakor. Ha már ott a fájl akkor nem másol. Namármost ha a frissítésben frissül a driver és/vagy az nvram akkor az új cucc nem kerül a helyére ami okozhat gondokat.
Első körben elegendő lehet a /data/misc/wifi mappa törlése és egy újraindítás. Ezzel nullázódnak a wifi beállítások (törlődnek a korábban már csatlakoztatott wifi hálók , újra kell csatlakozni hozzájuk) -
x1port
addikt
Root kb ezer dologhoz kellhet.
Mindet beleírni az összefoglalóba....hát nem tudom.
Inkább az itteni igényeket kellene szem előtt tartani.
Pl., hogy aki a gyári rendszert használja és az jó neki de van valami amin változtatna ,azt hogy lehetne root nélkül.
Mondjuk ezt a 29%-os sz@rságot.Abban pedig teljes mértékben igazat adok Neked ,hogy nem szabad az emberek többségének a kezébe rootolt készüléket adni
-
Mentésre jobban szeretem a tibát, + van még pár program amihez root szükséges.
Hidd el szükségem van rá, ha nem lenne, nem rootolnám.
Olvastam, hogy nem szívleled a root-ot, de mások az igényeink.
Ez is egy olyan dolog mint a főzött rom, ennél a telefonál, + s3-nál nem érzem, hogy kéne a custom rom, de pl huawei mediapadon cm-et használom, mert az vált be a legjobban.
Mindenki döntse el szüksége van-e rá.Megkaptam az apk-t, délután felteszem, megnézzük akkor felmászik-e a frissítés.
-
- = Zk = -
félisten
hiszen a gyári 4.x.x android is tud jegelni
hát, nekem ez az UI eléggé új. nem találtam benne gyári jegelést, pedig... átnyálaztam a telót. esküszöm (Y)
és törléssel meg nem nyersz RAM-ot, tárhely meg van bőven tehát ezért felesleges root-olni
hát, azért vitatkoznék.
kicsiny telómon még nem láttam 7mpercnél tovább 130mega ramot... na meg, feleslegesen ne akarjon nekem elindítani egy ilyen MCM alkalmazást. 3 éve nincs bankszámlaszámom, szal
-
crause
csendes tag
Kösz a tanácsodat. Egy másik SD kártya kipróbálásának semmi akadálya nincs - legalább 10 db érintetlen kártya várakozik felhasználásra - bár a jelenlegi is egy 16 GB-os, a gyártó által is ajánlott márkák egyike.
(a játékok nagy adatfáljaival szerencsére nincsenek gondjaim, ugyanis egyetlen sem kerül a telómra
)
-
Bass
addikt
Pl call recorder,link2sd a rendszert nem piszkaltam,nem ugy mint anno az sg galaxy ace-n ott heti szinten cserelgettem a romokat es nem volt gond,az a telo csak jobb lett tole,itt erre nincs szukseg jo a gyari rom csak a sok szemet zavart meg a gyari launcher. De mar nem is ez a lenyeg hanem a problema megoldasa,biztos nem en jartam igy.Bootloadert sem nyitottam.
-
x1port
addikt
Minél kevesebb van szabadon annál több alkalmazás csücsül a memóriában. És így hamarabb indul ha szükség van rá.
A bajok ott kezdődnek amikor ezeket a memóriában lévő appokat rosszul kezeli a rendszer.
Például a ZTE -nél volt olyan hogy hallgattam a zenét és egyszer csak kilőtte az equalisert -t nem zavartatta magát hogy használatban van. -
NoMagix
addikt
Szerdán csináltam egy gyári visszaállítást, majd tegnap ráengedtem a frissítést, alig van még visszatelepítve program, de így is újrarajzolta már az ikonokat, pedig azokból sincs sok!
Talán Maxthon után nem, de Dolphin után már találkoztam ezzel a jelenséggel, sőt ha sokáig nézelődtem a Play-en, akkor is volt!
Viszont gyorsabban összeszedte magát, de ez lehet azért is mert még kevés cucc van a telefonon! -
x1port
addikt
-
x1port
addikt
Látod...ezért kell ezeket itt megvitatni, hogy mindenki okuljon belőle
Sajnos a virtuális világ átka,hogy nem látja az ember a másik reakcióját így könnyen félreértés lehet belőle,hogy ki hogy mond bizonyos dolgokat.
Egyet nem szabad..mellre szívni! Végül is ez csak egy telefon...mi meg emberek vagyunk !Nem neked szólt konkrétan hanem úgy általánosságban mindenkinek , köztük nekem is.
-
PioDVD
senior tag
Mivel függetlenítésről szó sincs a root-olásnál, nem kellene hogy érdekelje őket. Szerintem a nyitás sincs összefüggésben vele, akkor arra is vonatkozik, amit írtam.
Egyelőre nem érint, mert vibert nem használok, a google hibákat meg én nem vettem észre, nem létkérdés a frissítés. De ha esetleg jönne egy 4.3-as és az sem menne fel, az már zavarna.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest