- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolio3
senior tag
És még valami: a rom nem ismer fel semmit, nem is az a dolga. Az ultra high speed kártyát is a kernel ismeri fel, ha felismeri. A cexstel támogatja, a gyári kernel nem. Az uhs-i kártyák jóval nagyobb írási sebességre lennének képesek, de ezt korlátozza fájlrendszer típusa. FAT32-őn nem lehet kihasználni, ahhoz NTFS kellene...
-
Zolio3
senior tag
válasz
wookie #16921 üzenetére
Az egészbe, amit írtál egy lényeges momentum volt: a kernel. Nem a romon múlik a készülék stabilitása, gyorsasága, hanem a kernelen. A gyári rom egy kalap sz@rt nem ér a gyári kernellel. Ha azt teszed fel magában, akkor nem lesz jobb a készenléti idő, nem lesz több ram, nem húzható 1046 megáig a proci, és kiváltképp nem lesz stabilabb. A custom romokban elkövetted azt a hibát, hogy nem tettél fel normális kernelt hozzá...
-
Zolio3
senior tag
válasz
gabesz314 #16905 üzenetére
Installation aborted-ed recoveryben szokott kiírni. A gyári romot gyári rommal nem tudod frissíteni recoveryből, csak uploaddal. Tehát az sd kártyára kell másolni dload mappaszerkezetben, akku kivesz, fél perc múlva vissza, és kb az összes gombot nyomva tartva elindul a telepítés.
-
Zolio3
senior tag
Én annyi tennék még hozzá, hogy nem muszáj feltétlenül a telepítés utánra hagyni a fontos programokat. A kedvenc videólejátszót, zenelejátszót, galériát, emailt, launchert, stb., már mindenki kitapasztalta magának, ezt a romba bele lehet tenni telepítés előtt, és kivenni, amit nem szeret az ember. Így nem felesleges appok fognak települni, hanem az általunk szerettek. Mindenki tart fontosnak pár dolgot: én mindenképp javasolnám a Titanium Backupot (automatikus ütemezést beállítani), így nem sok app/adat, beállítás veszik el. Említeném az xposed installert, és a gravityboxot (slimkat rom mellé nem), amivel sokat lehet módosítani a megjelenésen, funkciókon, stb. És nem utolsó sorban, ha fb, messenger, viber, meg hasonlókra is használni akarod a készüléket, akkor egy swap programot. Ezek között van tök egyszerű is, vannak komolyabbak is. Már a legegyszerűbb is érezhető változást tud eredményezni, főleg normális sd kártyán, vagy belső memorián használva.
-
Zolio3
senior tag
Ez biztos nem akku probléma! Akku problém, ha túl hamar feltölt, vagy lemerül, de nem az, ha hülyeséget ír ki. Első körben azt kell megfigyelni, milyen ütemben merül a telefon, ha nincs töltőn, változik e a százalék, vagy huzamosabb ideig 37%-ot ír ki? Ha kb addig bírja készenléti állapotban a készülék, mint eddig, akkor sem akku probléma. Vásárlás előtt azért érdemes 1-2 napot tesztelni a készüléket, hogy biztos az e a baj. Ez rom problémának tűnik, vagy esetleg töltő, de utóbbira sem adnék sok esélyt. Gyári, vagy custom rom? Végül is mindkettőnél érdemes lenne factory resetelni. Custom romnál is, a gapps biztos nem hibás.
-
Zolio3
senior tag
válasz
wookie #16856 üzenetére
Emlékezetem szerint a priv app mappában van a launcher. Cm11-től már két mappa van, de már nem emlékszem melyikben van a launcher. Ha a romban szeded ki a launchert, és ott teszel bele másikat, és azzal telepíted a romot, akkor nem lesz gond a launcherrel, nem fog leállni. Ezért írtam, hogy ezt már az elején érdemes módosítani.
-
Zolio3
senior tag
válasz
wookie #16851 üzenetére
Kérdésedre válaszolva: a Trebuchet a launcher. Én novát használtam helyette, ami méretre kisebb, de sokkal jobban beállítható. Gyakorlatilag szinte minden állítható. Ráadásul tud exportot, és importot is, akár más launcherekét is ismeri. Könnyű visszaállítani kezdőlapot, widgetet, bármit, mert ezeket is képes menteni, és visszaállítani.
-
Zolio3
senior tag
válasz
szabonagyur #16848 üzenetére
Próbáld meg valami alkalmazással, hátha tud valamit segíteni rajta, pl. wifi connection manager.
-
Zolio3
senior tag
válasz
rolandhun95 #16842 üzenetére
Én pedig csak annál tapasztaltam problémát. Rootolva, másik rommal, kernellel nem volt sosem gondom.
-
Zolio3
senior tag
válasz
rolandhun95 #16838 üzenetére
Minden app vesz fel teljesítményt a processzortól, és memória is kell neki. Ha nem babrálod a telefont, akkor beáll a processzor egy szintre, de ez nem 1008 mega, hanem kevesebb. Ha elég a műveleteket, akkor kevesebb teljesítménnyel üzemel. Amikor értesítési sávot megnyitod, vagy másik appot futtatsz, akkor kell kis idő a teljesítmény optimalizálásához. Ez nem nagy időtartam, de arra elég, hogy kicsit megakadjon a zene.
-
Zolio3
senior tag
válasz
vzoli1987 #16827 üzenetére
Én be tudtam jelentkezni. de nem volt egyszerű. Összességében fél órát áldoztam rá, de majdnem a pszichiátrián kötöttem ki. Ez jelenlegi állapotában überratyi. Különböző cicomák vannak a Google playen, híváshoz, fogadáshoz, értesítéshez, de vannak témák is. Ha valakinek csak ez hiányzik, akkor jobban jár ezek telepítésével. Biztos lesz ez jobb is, de szerintem erre kell még pár hónapot várni, hogy valamennyire kiforrja magát. Ha valakinek arra van y300-sa hogy mókázzon vele, akkor oké. Aki viszont hétköznapi használatra vette, az ne tegye fel, mert ez használhatatlan.
-
Zolio3
senior tag
válasz
FuTomi #16821 üzenetére
Szerinted egy olyan appot, amely némely másik app esetében megvásárolt verzióra teszi, plusz az egész készüléken blokkolni tudja a Google reklámokat, na ezt majd simán megtalálod a Google play áruházban?! Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Letöltöd akár gépen, akár telefonon, és telepíted. Nyilván a biztonság felületen be kell tenni a pipát az ismeretlen forrásokhoz, ha eddig nem tetted volna meg.
-
Zolio3
senior tag
válasz
wookie #16804 üzenetére
Igen, a Trebuchet az alap launcher. Nem valószínű, hogy emiatt ír ki hibát. Valami másba sikerült belenyúlni. Nem is emiatt nem tud elindulni a rendszer. Gyakran nem a romhoz való, vagy azzal nem kompatibilis kernel okozza a hibát. A launcher esetleges hibája miatt gond nélkül betölt a rendszer, max a kezdőlapon kivág hibával, hogy a launcher sajnos leállt. De max ennyi. Telepítés során ügyelni kell, hogy tiszta rendszerre legyen telepítve, előtte format meglegyen, telepítéskor először rom, majd gapps, és utána kernel, meg a többi sallang. Ha kész dalvik cache, és utána reboot.
Ha telepítés után android process folyamat áll le, az megint több ok miatt van: Nem megfelelő kernel, vagy gapps párosítás, esetleg nem tiszta telepítés. Formázni mindent, majd csak magában a romot feltenni, és elindítani. Ha nincs hiba, akkor mehet a gapps, dalvik cache, és megint próba. Ha gond van, akkor a gapps ütközik, ha nincs gond mehet a kernel. Kernel után egyből dalvik cache, majd ismét próba. Ha lépéseként csinálod, akkor ki tudod szűrni mi okozza a gondot.
-
Zolio3
senior tag
válasz
wookie #16792 üzenetére
Igen. Telepítés előtt megkersesed a régi launchert, törlöd, és bemásolod az újat. Nem kell átnevezni semmit. Ha bármilyen más extra, vagy app kell, akkor a rom telepítése előtt megejtheted. Mert minek olyan (rendszer) app, amit az életbe nem használsz? Így eleve azok nem települnek, és nem azzal kell kezdeni, hogy esetleges helyhiány miatt törlöd őket. A rendszer particio mérete sem korlátlan, de ha oda teszel olyan appokat, amit gyakran használsz, akkor nem a belső memóriából veszi el a helyet, hanem a systemről.
-
Zolio3
senior tag
válasz
wookie #16789 üzenetére
Nem egészséges! Az újraindulás nem jó kernel miatt is lehet, KitKat romnál javasolt a chil360 féle kernel. Az utólagosan telepített launcher egyes romokon okozhat hibát, gyakranleállhat. Érdemes a launcher apk fájlát letölteni, és a romba (telepítés előtt) beletenni, az eredetileg beleírtat törölni. Így csak az általad választott lesz telepítve, nyilván alapértelmezett launcher lesz, és nem ütközik más launcherrel.
-
Zolio3
senior tag
válasz
mark0513 #16772 üzenetére
Valamiért a recovery jön be. Első körben meg kell nézni, hogy a hangerő+ gomb nincs e beragadva. Még ha fizikailag jónak látszik e. Ha az rendben van, akkor próbáld meg a hangerő- gombot, és a powert benyomni. Ha a bootloader jön be, akkor nem romlott el a hangerő gomb, ha viszont sd kártyáról akarna frissíteni, akkor gond van a hangerő+ gombbal. Ha mindkét hangerő gomb rendben működik, de nem indul el, akkor a kártyára tenni kell dload mappába gyári romot, és a leírás alapján frissíteni.
-
Zolio3
senior tag
-
Zolio3
senior tag
válasz
Thunderbolt #16714 üzenetére
Mint mindenkinek, neked is azt tudnám javasolni, hogy nézz vissza 2-3 oldalt a fórumban! Állandóan szó van a kevés memóriáról, és a facebookról. A ram mérete semmilyen rommal nem lesz több! Viszont egyes kernelek támogatják a swapet, amivel még legfeljebb 256 mega "ram" tehető hozzá. Ezt tapasztalatból írom: ez már elég a közösségi appokhoz, még egyidejű használat mellett is. Én használom a fb, fb messenger, viber, és skypeot, és egyszerre, emellett zene, időjárás, böngésző, játék, de egyáltalán nem gáz a telefonnak. Alternatívaként a fast facebook, és fast messenger appot javaslom. Majdnem mindent tud, de ötöde a rendszerigénye. Hátrány, hogy nincs szinkronizálás a cimjegyzékkel, így amennyiben az is kell, akkor külön fb sync is kell. Egy normális kernellel ki lehet némi pluszt csikarni a telefonból.
-
Zolio3
senior tag
válasz
janeszgol #16695 üzenetére
A Linux kernel igen jól bánik a rammal, amit a különböző cleanerekkel frankón el lehet cseszni. A rendszer nem véletlenül nem enged használni mindet. Ennek ellenére ma már 1 giga körül jó lenne, az 512 mega pedig csak a fele. Nyilván többet akar kihozni belőle az ember, de ez van. A swap sokat tud segíteni a helyzeten.
-
Zolio3
senior tag
válasz
janeszgol #16684 üzenetére
Ez nagyon nem így van!! Ebben a készülékben 512 MB van. Az, hogy nem látszik annyinak, azt a Linux rendszer sajátosságának tudható be: 120 mega ram körüli értéket a rendszer "gondoz". Ha csak úgy be lenne írva egy érték, akkor miért is nem írtak bele mondjuk 756 megát?! Drágábban lehetne eladni a telefont. Ha valaki kérdezné hogy miért csak ennyi elérhető? Ja bocsi, elírtuk a számokat, végülis csak számok, amit a hasunkra ütve írunk be!?
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16686 üzenetére
Legegyszerűbben: Proxymity sensor utils. Csak egy on/off gomb jelenik meg. Vagy "On call proximity". Utóbbi csak bejövő híváskor írja felül a szenzort. Ez akkor lenne jó, ha egyébként működne rendesen. A közelségérzékelővel lehet pár dolgot tenni, akár különböző műveleteket indítani, vagy leállítani, ha "X" alkalommal eltakarod. Ha nem működik, akkor ez sem játszik, de egyébként nem rossz móka. Azt a kétoldalú ragacsot meg lehet nézni, hátha csak szennyeződés miatt van letakart státuszban.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16677 üzenetére
Ragasztó már akkor okozott volna problémát, de mindenképpen okozhat problémát. Szét kell hozzá szedni a telefont, és megnézni a szenzort. Nem nagyon tud belülről valami a szenzor elé szennyeződés kerülni, és hacsak nem malomba, vagy igen poros helyen dolgozol, akkor nem szennyeződhet el. Vannak még különböző appok erre a szenzorra, így olyan is, amivel ki tudod kapcsolni. Ennek viszont az lesz a hátránya, hogy bekapcsolva marad a kijelző, és hívás közben az aktív kijelzőt megnyomhatja pl. a füled, ezzel akár megszakítani a hívást, tartásba tenni, némitani a mikrofont, kihangosítani, vagy másik hívást kezdeményezni... Az sem feltétlenül jobb.
-
Zolio3
senior tag
válasz
St3ven #16670 üzenetére
Írták előttem: Ha nem hivatalos szervízbe cseréled, akkor garanciavesztés, de a hivatalosban is az. A közelségérzékelő nem magy dolog, ir led és fogadó, hasonló, mint egy optikai egérbe. Proximity sensor finder, vagy hasonló appal tudod tesztelni. Elindítod az appot, nem takarod el a hangszóró résznél (az értesítő led környékén). Ekkor kiír valami értéket, de ezzel nem kell foglalkozni. Talán 9 cm-et fog. Ha a hangszóróhoz teszed az ujjad, akkor az értéknek nullara kell változni. A statuszra covered (eltakart) fog változni, és ezredmásodpercben méri meddig van eltakarva. Olyan 2-3 centiméterre ha felemeled az ujjad az érzékelő felett, onnan már nem verődik vissza a fény, és uncovered szöveg jelenik meg, a számláló pedig megáll. Vannak még különböző kalibralo, meg hasonló appok, amik a hívás utáni sötét kijelzőt akarja beállítani, zte telefonhoz jó. Én azt javaslom, hogy a finderrel játsz egy kicsit, nézd meg működik e a szenzor. Ha igen, akkor a rom szar. Ha nem érzékel, akkor a covered - uncovered szöveg sem változik, talán valamit ki is ír az app, hogy nem található benne szenzor.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16666 üzenetére
Ha a fejedhez teszed a készüléket, akkor azonnal elsötétül? Ha igen, akkor a közelségérzékelő működik. Mint írtam: gyári romnál elég gyakran megesett, hogy nem tudtam a hívást megszakítani, nem ébredt fel a telefon. Én ekkor, és a többi hiba miatt untam meg a gyári romot, mert az már a szemét kategóriába tartozott. Váltottam customra, azóta nem szedtem ki az akkumulátort. Ha hívás közben a fejedhez tartod, de nem azonnal sötétül el, hanem csak másodpercekkel később. akkor van gond a közelségérzékelővel. A kijelzőcsere az garanciavesztés alapból, szóval innen már nem nagyon kell azzal foglalkozni, hogy gyári rom, vagy nem.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16661 üzenetére
Nem! Gyári romot tudsz telepíteni a dloados megoldással. Custom romhoz nem elég a root sem, ahhoz bl nyitás is kell. Nem azt írtad, hogy összetört a kijelző? Én értettem félre? Érintőt írtál, azt gondoltam érintőkijelzőnek. A közelségérzékelő tesztelhető gond nélkül. Inditasz hívást, fejedhez tartod, majd el is veszed. Ha a kijelző sötét (kb 1-2 másodpercig), akkor kikapcsolta a kijelzőt. A fejtől elvétel után 1-2 mp után vissza kellene kapcsolni a kijelzőnek.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Lajos65 #16657 üzenetére
A kijelző biztos hardveres hiba, a többi nem feltétlenül. A közelségérzékelő kikapcsolja a kijelzőt, ha a fejedhez teszed a telefont, ha elveszed, akkor visszakapcsolja. Ha a fényt elveszi, akkor nem biztos, hogy annak van baja. Gyári romon nekem is csinált olyat, hogy nem aktivalta a kijelzőt, így csak az akku kivétele segített (szerencsésebb esetben a kikapcsoló gomb megnyomására előjött). Kamera hibát ki kell próbálni másik app-pal, hogy azzal működik e. Galéria szoftveres hiba. Ha a kijelző ki lett cserélve, kamera le lett próbálva, akkor érdemes egy rom telepítést eszközölni. újabbat nem muszáj, az is elég, ami most van rajta. az újratesz mindent.
-
Zolio3
senior tag
válasz
kicsizee #16631 üzenetére
Biztos az akku a ludas! A melegedés nem véletlen, egyszerűen túl magas hőmérsékleten megy. Felesleges pénzkidobás nem lesz, lesz tartalék, ha nem lenne kéznél konnektor. Az ilyen regeneráló appokat le ne töltsd! Egy vevőbutítás az egész. Még régen ni-ca, vagy ni-mh akkuknál volt jelentősége, amiket célszerű lett volna teljesen kisütni mindig (és nyilván nem mindig volt rá idő, vagy lehetőség). De ez más fajta. Egy éves akku minden nap töltve már nem fogja nyújtani a maximumot. Gondolom kézmelegítő appot nem töltöttél le a telefonra... Az akkura is, mint minden más (műszaki) termékre 3 nap elállási idő van. 3 nap alatt visszaviheted eredeti csomagolásban, ahol vetted. Kipróbáltad, nem tetszett, bocsi.
-
Zolio3
senior tag
válasz
kicsizee #16618 üzenetére
Az az akku teljesen hulla! Én úgy két órája töltöm, 20 percce van a kezemben, és 37 fokot ír. Ha nem lenne a kezemben, max 33-34 fok. A 42 az zárlat gyanús, pláne, ha magasabbra is szökik. Ehhez egy dolgot lehet venni: másik akkumulátort, addig minden más dolog pénzkidobás. Ez hardveres hiba, és 1 évig gari van rá. Már az akkura, és töltőre, a telefonra kettő. Ha még nincs egy éves, és szar az akku, akkor garanciába is küldheted.
-
-
Zolio3
senior tag
válasz
maurizio #16589 üzenetére
Én eléggé kiirtottam mindent a rom-ból, és azokat tettem bele, amit használni szoktam. Minek fájlböngésző, mikor erre a total commander is képes, utóbbi ráadásul ftp-n keresztül is, így adatkábel sem kell. A k9 mail egy levelező. Tud használni pop3, vagy imap4 szervert. Mindkettőnek van előnye és hátránya. Én pop3-at használok, de csak 30 percenkénti ellenőrzéssel. A folyamatos ellenőrzés sok akkut eszik, én ezért is cseréltem le. Sok volt a gmail akkuhasználata. Én annyira nem vagyok fontos ember, hogy 30 perc késés ne lenne elég egy levélhez, de percenkéntire is állítható.
-
Zolio3
senior tag
válasz
maurizio #16584 üzenetére
Matman leírta a problémát: mint a modaco oldalán láthatod ez egy módosított (gyári) b209 rom, amiben benne vannak a gyári rom appjai (többnyire), és a google appok is. Ahhoz nem kell gapps. A verziószám sem stimmel, valószínűleg failedet írhatott ki telepítéskor, és így pár dolog nem is működik. Én nem egy E-mail fiókot használok, így nem telepítettem a gmailt sem, és leszedtem a levelezőt, helyette egy normálisat tettem fel (k9 mail). Az is tudja kezelni a gmailt gond nélkül.
-
Zolio3
senior tag
válasz
maurizio #16579 üzenetére
Google cuccok közül szinte mind fagyasztható, a romba lévők közül is sok minden: lejátszók, képnézegetők, fájlkezelő, E-mailmail, lehetne sorolni. Ezek helyett tehetsz fel mást. Mielőtt nagyon belebonyolódnál, előtte recoveryben készíts backupot. Utána Titanium backuppal jegeld azokat az appokat, melyek neked nem kellenek. Ha készen vagy, akkor reboot, és tégy próbát, hogy mükszik e rendesen a többi dolog, nem ír e ki hibát, nem áll e le váratlanul szolgáltatás, vagy alkalmazás, stb. Ha úgy érzed, hogy minden oké, utána törölhetőek a jegelt appok. Ha teljesen készen vagy a rommal, minden a helyén, akkor a teljesen kész állapotban is érdemes romot menteni recoveryben, nyilván a régebbi mentések törölhetőek, vagy számítógépre másolhatók előtte. Ha valami olyat sikerült jegelni, amit hiányol a rendszer, akkor még mindig tudod olvasztani. Csak akkor töröld a jegelt cumókat, ha mindent rendben találsz! Ja! A böngésző! Nekem megy a gyári, de nem használom. Fb fiók jelszava kiolvasható rajta keresztül, ezt a problémát csak a Lollipop verzióban szűntették meg. Biztonsági okokból inkább más böngészőt javaslok: dolphin, opera, stb. Előbbi sok mindent tud, flash lejátszóval is rendelkezik.
-
Zolio3
senior tag
A modaco oldaráról próbáltad? A B209-közt van azt hiszem. Vagy szedd le a fronz93-at. Én egyébként jobban szeretem az üres romokat. Nem jó, ha tele van mindennel, amit úgysem használnék. Your gapps mellé, és csak play áruházat kapsz. Majd letöltöd külön, amiket szoktál használni.
-
Zolio3
senior tag
válasz
maurizio #16572 üzenetére
Írtuk lentebb milyen custom romokat használj! Másold fel kártyára, bekapcsolod recoveryben, format szinte mindenre (a külső sd kártyát, tehát sz sdcard1-et) azt ne, a főmenüben mindkét reset mehet, majd installer .zip. Betallózod a romot, és s gappsot, utána a kernelt, ha nem a rom kernelét akarod használni. Érdemes mindezután az advanced menüben egy wipe dalwik cache-t csinálni, majd reboot system now. Ennyi. Új oprendszer feláll, hiba megszűnik.
-
Zolio3
senior tag
válasz
maurizio #16568 üzenetére
Hát, ha ebből nem tudsz kijönni, akkor custom rom, vagy a 190-nél újabb gyári. Az kártyára rámásol, telepíti, újraindul a készülék, és visszaáll minden gyárira, root eltűnik, recovery szintén eltűnik, viszont bl nyitva marad. Utána kezdheted előlről, de már lesz kijelződ, könnyebb lesz kezelni. Ha a bl nyitva van, akkor tényleg sokkal jobb lenne valami jobb custom romot feltenni. Annyira nem tudod szétcseszni a telefont, hogy a gyári rom dload megoldással ne menne fel rá.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Vangelis #16557 üzenetére
Hát, 10 perc alatt volt az egész új rom betöltésével együtt... A modaco oldalán az összes említett romot megtalálod, és a kernelt is. Ha elfogadsz egy személyes tanácsot: érdemes lenne először rootolni a telefont, és titanium backuppal menteni, amit akarsz. Így SMS-ek, híváslista is visszatölthető az új romra. Esetleg számítógéppel is csinálhatsz mentést pl a my phone explorer alkalmazással.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Vangelis #16554 üzenetére
Arról volt szó az előző hozzászólásokban... Nem szükséges mókolás fast facebooknál, és fast messengernél. Azok rendszerigénye töredéke a gyárinak. Ha a gyári kell, akkor érdemes mókolni. Ha a készülék használója türelmes, és nem zavarja hogy meg-megfagy a telefon, akkor nem kell mókolni. Pár perc a mókolás, leírtunk pár rom-kernelt, amik beváltak, szóval nem úgy kell kezdeni, hogy próbálgatni mi jó, mi nem. Így azért könnyebb.
-
Zolio3
senior tag
válasz
mttssz #16549 üzenetére
192 megát használok, swapiness 60-on. Sokat használom úton, akkor pedig online radio, fb, viber, oda kell memória. Ezekkel egész szépen elketyeg. A proci smartass v2-őn, 1046 megán, aktív kijelző esetén. És mint írtam: belső memóriát használok, a kártya nekem gyengébb, ennek ellenére az van beállitva alapértelmezett memóriaként. Így a fényképek, letöltések, titanium backup mentések, stb ide kerülnek alapból. Ha bármi lenne a telefonnal, a kártya tárol mindent.
-
Zolio3
senior tag
válasz
balpeter04 #16538 üzenetére
Én egy éve nyúzom az enyémet Blackrom alatt, cexstel kernellel. Nekem bevállt, de írták, hogy a kernelbe van bug. Nekem jól működik vele a telefonom, az akku idő sokkal jobb a gyárinál. A cexstel kernel swap-re is képes, ezt érdemes használni pl. memory swap for root alkalmazással. A Fb elég sok ramot eszik, amit a swap-pel tudsz kompenzálni. A cexstel kernel egyébként 408 mega ramot enged használni, és a processzor 1046 megáig húzható. De ezen a teljesítményen is nagyon stabil. Van még egy cm10.1 alapú rom: fronz93. Ez is cm10.1 alapú, chil360 kernellel. A rom gyári értékű, és a cpu sebesség sem növelhető vele, de swap-re az is képes. Fb-nál a swap nagyon érezhető lesz. Nem kicsit, nagyon!
-
Zolio3
senior tag
-
Zolio3
senior tag
válasz
MrYoniko #16523 üzenetére
Egyet értek Matmannel! Nem a rom volt a hibás, hanem a különböző swap alkalmazásokkal lehet kék képernyőt előidézni. Ilyenkor dload, és megy is utána. A bl nyitva marad, egy recovery feltétele után nekifuthatsz ismét custom romnak, de inkább memory swap for root appal, azzal nehezebb elcseszni a telefont. Mondhatni: szinte kizárt. A swap fájlt, amit létrehoz, azt ne próbáld törölni, különben kék képernyő lesz. Mást nem tudsz elrontani a memory swap for roottal.
-
Zolio3
senior tag
válasz
MrYoniko #16507 üzenetére
a Titanium Backup is át tud bármit helyezni sd kártyára. Ha viszont minden arról fut, és swap is onnan megy, pláne ha nem class10-es kártya, akkor azon jelentősen lelassul. A backup progi menti az appot, és az adatot. root nélkül az adat részt nem tudja visszaállítani. Inkább rootold, adat visszaállítás után pedig unroot.
-
Zolio3
senior tag
válasz
valentine2 #16498 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy tedd rá a legújabb romot, amit még folyamatosan frissítgetnek. Vannak olyan custom romok, amik már régen készen vannak, nagyon jó kernellel. Messze stabilabb, mint a gyári. A CM romokba nincs google apps, mellé fel lehet tenni egy your gappsot, amiben a Google play áruház van, és kész. Nincs benne felesleges kacat. A gyári rommal ilyet nem lehet! Ha frissítesz, akkor töröl mindent, minden appot feltesz, ami a gyári romba bele van téve, természetesen nem lesz rootolt a telefonod sem. Tehát dload után ismét rootolni kell.
Abban egyet értek veled, hogy a gyári jó, én is azt szeretem pl. autóalkatrészben. Te még nem használtál custom romot, én már közel másfél éve azt használom. Érzem a különbséget. A mostani romnál semmivel nem jobb a 206. Talán még rosszabb, mint a 194. Azt mérlegeld, ha nem válik be a 206, utána mit csinálsz?! Mert visszafrissíteni nem tudsz, csak bl nyitás után. -
Zolio3
senior tag
válasz
valentine2 #16492 üzenetére
Tudod frissíteni a Dloados módszerrel. Amikor én váltottam, akkor még nem volt 206, csak valahol 196 környéke, vagy még annyi sem, de írták már itt a fórumon, hogy a 206-ban benne maradt az értesítési sáv probléma. Másik gyári romra nincs sok értelme frissíteni, sajnos nincs látványos javulás. Ha akarsz valamit kezdeni a telefonoddal, és nem eladni, akkor nyúlj bele mélyebben, és használd élvezettel. Jó rom-kernel párossal lehet ezt szépen használni. De a gyári rom nem ez a kategória. Sajnos.
-
Zolio3
senior tag
válasz
bazsimano #16491 üzenetére
Recoveryben minden esetben a belső (alapértelmezett) memória mellett áll kisebb szám, tehát a belső memória az sdcard0. Ha a készülék normál üzemmódban fut (nem recoveryben), és az alapértelmezett tárhelyet átállítottad külső SD kártyára, akkor a fájlkezelők a külső SD kártyát írják sdcard0-nak, hiszen az lett az alapértelmezett, és a belső memóriát sdcard1-nek. A recoveryben nem lehet megcserélni, ott az alapértelmezett memória minden esetben a belső memória, sdcard0 jelöléssel. Recoveryben a 0-ásat formázd, ha a belsőt akarod tisztázni. A rom-kernel párosítás nem egyformán megy minden készüléken. Nálad problémás, másnál nem. Én a gyári romot 3 hónapig használtam, elég is volt belőle. De azóta is megy a wi-fi, és elég jó az akku idő is. Nem Expert, de CM10.1
-
Zolio3
senior tag
-
Zolio3
senior tag
válasz
Nestor16 #16477 üzenetére
Ja! Memory... Letöltöd a busybox-ot, majd belépsz a memory swap for root-ba. Ott fekete alapon fehér betűvel leírja, melyik menüpontba lépj, mit kattints, akkor elindul magától a swap, nem kell mindig manualisan indítani. Bár ennek ellenére ritkán nem indul el, de az esetek többségében el szokott.
-
Zolio3
senior tag
válasz
nyisziati #16481 üzenetére
A két recovery nem kompatibilis egymással. Mitöbb, még azonosság esetén is érdemes ugyanazt a verziószámot használni. Tehát keresned kell egy CWM-es b194-es romot, vagy letölteni TWRP-t (.zip-be), mented kártyára, ujraindítasz recovery módba (nyilván a CWM jön be), és telepíteni a TWRP-t. Ha TWRP lesz fent, azzal visszaállítod a romot, és ennyi.
-
Zolio3
senior tag
válasz
Nestor16 #16477 üzenetére
Először az xposed installerba lépj be! Már fogja jelezni, hogy van frissebb verzió, és/vagy telepítsd a keretrendszert. Ezt tedd meg! Ahogy frissítette és/vagy telepítette, írja hogy elkészült, és indítsd újra a készüléket (ha az Ok-ra nyomsz, máris újraindul). Újraindulás után ismét be kell lépni az xposed installerbe, ott a modulok menü, és ott lesz benne a gravitybox. A gravitybox melletti kis négyzetet bepipálod, és ismét újraindítod a telefont. Újraindítás után már be tudsz lépni a gravityboxba gond nélkül.
-
Zolio3
senior tag
válasz
kaposznyak #16455 üzenetére
Nem létezik. Több fajta akkuval jött ki, emlékeim szerint talán 2200 mAh a csúcs. Vannak különböző hibrid töltők, de azok még drágák. Viszont nagy előnye, hogy későbbi, vagy más gyártmányú készülékhez is tudod használni.
-
Zolio3
senior tag
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16416 üzenetére
És úgy egyébként: minek ez a fájl?! Az oprendszer működéséhez nem kell. Távolísd el, és nincs többé! Ha nem rendszer app, akkor gond nélkül el tudod távolítani, ha rendszer app, akkor root nélkül semmire nem mész vele, mert nem engedi majd rátelepíteni egy rendszerpartíción lévő alkalmazásra. Ha meg van root, akkor titanium backup, és eltávolítás.
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16416 üzenetére
Itt számomra valami nem világos! Hogyan jön, és egyáltalán mi után ez a recoverys hiba?! Nem tudom már honnan töltöttem le, de anno letöltöttem (asszem német fórum linkjén keresztül) b199-es romot. Ez dload mappába másolva narancssárga csík jelzi a telepítés állapotát, utána elindul normál módban a telefon, és ennyi. Recoverybe nem kerül. A gyári recovery módba semmit nem enged telepíteni, tehát booksot sem, meg semmi mást, failedet fog kiírni. Ahhoz kell a bl, hogy twrp, vagy cwm recoveryből tudj telepíteni dolgokat, a gyáriból semmit nem lehet. A dloados frissítés még akkor is szokott működni, ha csecsre ment a telefon swaptől, és csak kéken világít a kijelző. Egy gyakorlatilag használhatatlan készüléket életre lehet vele kelteni. Ehhez képest egy books.apk semminek tűnik...
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16414 üzenetére
A google könyvek miatt nem hasal el a frissítés, ráadásul nem is kerül recovery módba. Ha letöltöd a gyári romot, dload mappába felteszed a leírás szerint, akkor le fog futni. Töröl mindent, majd teszi az újat. Ha a telefon most működik 178-as rommal, akkor megint nincs gond, mert nyithatsz bl-t, és azt teszel rá, amit akarsz. Nem értem minek egy nyanvadt app...?
-
Zolio3
senior tag
válasz
fcrhs30 #16411 üzenetére
Igazából azt jó lenne tudni, hogy ment fel a b199-es frissítés? Ha lefutott az update, akkor már nem elég 178-as rom, mert lefelé bl nyitás nélkül nem lehet módosítani. Szerintem szedj le egy biztos helyről származó 199-es romot, kártyára fel, kikapcs, akku kivesz, majd hangerőgombok, bekapcs, és így menjen az update. Nem szabad, hogy recoverybe induljon újra. Ha felment, akkor érdemes megnézni, hogy a bl nyitva van e? Ha csak rootolták, az önmagában nem túl nagy dolog, a gyár rom felrakása után nem lesz rootolt.
-
Zolio3
senior tag
válasz
0xmilan #16389 üzenetére
Ha megy a viber, fb, fb messenger, skype, akkor az megterheli a telefont. És ezek még csak a háttérben mennek, azon kívül jó lenne erre-arra használni is a telefont. Swap nélkül ez keserves, xanax nélkül nem is ajánlott a felhasználó számára. Párszor az is előferdült, hogy a 256 mega swapből mind a 256 foglalt volt. De még így is használható volt a telefon, nem gondolkodott órákig. Nekem a gyári romot havonta, másfél havonta gyári állapotra kellett állítani, mert belassult mint állat, lefagyott, stb. Ha az ember csak telefonálásra akarja használni a telefont, akkor nem kell swap. Nekem még navigáció, ez+az, nekem jól jön a swap. Ezt mindenki döntse el magának.
-
Zolio3
senior tag
válasz
nyisziati #16383 üzenetére
Gyári kernel alatt nem tud swapot használni.
Horika1:
Nekem tele a készülék appal, skype, viber, fb, messenger állandóan megy. Swappal szépen fut a telefon, nem akad, clean mastert nem használok. App manager III van fent, ami néha törli a gyorsítótárat. A clean mastert nem szeretem, mert gyakran futó appokat (pl időjárás) rendre bezárta. Ha nem akarsz készüléket cserélni, akkor állj át custom romra! A 10.1-esek jó kernellel nagyon fel tudják gyorsítani a telefont, és kevesebb energiafelhasználás mellett mindezt. -
Zolio3
senior tag
válasz
0xmilan #16370 üzenetére
Valóban nem a külső számít... Az pozitív tulajdonság lehet, hogy kevesebb energiát fogyaszt majd az oprendszer, az értesítési sávot átgyúrták, és egyébként lesz pár újdonság. Ha a hír igaz, akkor Dazzozo írja majd hozzá cm12 néven a custom romot, és chil360 a kernelt.
-
Zolio3
senior tag
válasz
- = Zk = - #16333 üzenetére
Ha nem segít az adatok törlése sem, akkor használj másikat! Szerintem pl az időkép widgetje sokkal részletesebben állítható, már akár átlátszóság is, és biztosan pontosabb, mint a gyári. Vagy Omsz meteora, cronus, csak az ingyeneseket említve.
-
Zolio3
senior tag
válasz
mttssz #16310 üzenetére
CeXstel kernel alatt (Cm10.1) CPU adjustert használok, tud magyarul is. Az ingyenes verzió csak 3 profilt tud. Én megvásároltam, de úgy emlékszem, hogy csak párszáz Ft. Így 3 profil felett is tud. Ha elég a 3, akkor nem muszáj megvenni, mert többet nem fog tudni. Smartass v2-őn megy, 1046 megán. Gyors ebben az üzemmódban, nekem nem szokott lefagyni sem, bejövő híváskor sincs gond. 1046 megán csak 1-2 app használatakor megy, és akkor, amikor a kijelző aktív, egyébként visszakapcsol kisebb teljesítményre.
-
Zolio3
senior tag
válasz
janeszgol #16270 üzenetére
"Nem bízom a rootban"
Mert? Ilyen alapon nem szabad kocsit sem venni, mert véletlen elüthetsz vele valakit. A root jogosultság alapértelezésben rákérdezős módban van. Ha egy alkalmazás igényli, akkor eldöntheted, hogy megadod e neki, vagy nem. Van pár app, ami alapvetően nem húzza szét a telefont, csak állapotsávot, gombot, médiát módosíthatsz vele, könnyebb hasznalhatóságot tesz lehetővé, vagy csak egy appot át tudj nevezni, de már az is igényli a rootot. Azért, mert egy telefon rootolva lett, az nem jelenti azt, hogy teljes sámánkodást hajtanak végre vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest