- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
Nos, ennyi volt srácok, megváltam szeretett kis Y300-asomtól. Családban marad, mer a fiam megkapta, azt mondta neki jó lesz. Egyébkét közel két éves létére karcmentes a mai napig, úgyhogy nem kell szégyenkeznie vele
Viszont nálam a márka maradt. Az utód egy Honor 4X, amire azt kell mondjam, nagyon megérte. Köszi a sok segítséget, sokmindent tudtam hasznosítani -
kokokka
addikt
Ha szeretném lecserélni a telefonomon lévő éppen aktuális ROM FM rádióját, akkor mit kell tennem? Mert mindegy mit szedek le (szigorúan csak ONAir FM programokról van szó) egyik sem működik. A Tab-om esetében ugyan ez a helyzet. Root megven, engedélyt megadom, de nem megy. Se a Spirit, se a Huawei sajátja, semmi...
-
kokokka
addikt
válasz
mttssz #16158 üzenetére
Tényleg csak egy kérdés :
Ha már nincs hűség a telefonon (sem tarifa, sem szolgáltatói) akkor miért "warez" a készülék függetlenítése? Mert én ez esetben ezt nem tartom jogosnak, hiszen a készülék már a saját tulajdonom, leróttam érte bőven amit le kellett. Vagy valamit nem jól értek?
-
kokokka
addikt
válasz
aytukabozs #15982 üzenetére
Igen, és ráadásul az Y300-ra ez kimondottan igaz. Én is visszaolvastam és másjol is érdeklődtem, de mindenhol azt mondták, hogy a "normál" beállítással ennél a telónál eldobja a hangokat PC-ről lecsatlakozás után. Én ezt mint írtam személyesen is meg tudom erősíteni, mert eddig szívtam vele sajnos
-
kokokka
addikt
válasz
Zolio3 #15979 üzenetére
Nekem az SD kártyás verzió sosem működött. Pontosabban igen, de csak a telefon PC-re dugásáig, illetve onnan eltávolításáig. Nem is értettem, hogy miért kell így okoskodni egy sima, saját csengőhang beállítással de tény, hogy nekem csak a fent leírt módszerrel lett jó! Így viszont tökéletes, és nem is tnagy dolog,mert csoportosan is át lehet írni az attribútumokat
-
kokokka
addikt
válasz
Zolio3 #15977 üzenetére
A Build szerkesztése jó ötlet és működik is egy új ROM esetében. De egy belakott és jól működő ROM-nál más megoldás kell. Amennyire tudom, az SD-s megoldás nem jó, mert ha lerántom USB-ről már áll is vissza alap hangokra. Eddig nálam így volt. Viszont még az este megcsináltam a TC telóra telepítését + a fájlok másolása után (system-be) a jogosultságok átírását. Örömmel jelenthetem, hogy így már valóban megtartja a saját hangokat
Most gyártottam párat magamnak és élvezem, hogy jó
-
kokokka
addikt
Két kérdésem volna :
1. Ez inkább Black ROM-ot használókhoz szól : Hol a francban van benne az USB hibakeresés be- és kikapcsolásának a lehetősége? Egyszerűen nem találom, pedig mintha már régebben meg lett volna ezen a ROM-on. Köszi előre is!
2. Szeretném megcsinálni végre, hogy bepakolom a saját csengőhangjaimat ide
system/media/audio/ringtones De hiába lépek be a Total Commanderrel a telóba, egyszerűen nem látja a system mappát. My Phone Explorerben bejutok az audio mappáig, de ott meg nem enged sem törölni sem bemásolni saját ogg fájt. Segítene valaki, mert már megöl az ideg miatta! Köszi előre is! -
kokokka
addikt
Kipróbáltam mennyit bír a telefonom egy feltöltéssel. Természetesen nem volt agyon használva, csak és kizárólag arra voltam kíváncsi, hogy "hanyagolva" mire képes. Erre:
Persze ettől még többet is bírt volna, de azért egy kis használat + kb. fél óra zenehallgatás ebben már benne van. Szerintem szép eredmény.
-
kokokka
addikt
válasz
v.attis #14826 üzenetére
de ez sem elégíthet ki minden igényt
Igazad van. Viszont azt tudnod kell, hogy ha ennyire nem vagy kompromisszum képes egy telefonnal, vagy annak rendszerével kapcsolatban, akkor szerintem a Te igényeidet nem is fogja soha semmi kielégíteni e téren. Ez nem negatív kritika, csupán megállapítás a részemről.
-
kokokka
addikt
válasz
Zolio3 #14588 üzenetére
Semmit. Úgy van, ahogyan feltelepítettem. Nem szoktam backup-olni sosem, még nem éreztem szükségét. Lehet, hogy valamelyik app miatt van bár kétlem, mert ugyan azokat használom mint a többi, eddig használt ROM-mal (kb. 8-10-et próbáltam eddig) és azoknál nem volt reboot.
-
kokokka
addikt
válasz
kicsizee #14438 üzenetére
Ne dramatizáld túl! A hangerő kicsit gyenge, de a mostani rommal nekem már tökéletes! A kamerája kaki, legalábbis a video része, de fénykép terén azt amit egy 5mp-es telefontól el lehet várni simán hozza! Raádásul nálam soha semmiféle üzenet küldési/fogadási probléma nem volt, pedig megvan egy ideje! Ha nálad fenn is áll ez a probléma attól még nem gyártási hiba! Bár ezt nem értem:
"hát többiek alapján jó telefon"
Lehet, hogy úgy mondasz vélemény, adsz tanácsot másnak erről a készülékről, hogy neked nincs is?
-
kokokka
addikt
válasz
Biggeszkij #14431 üzenetére
Köszi szépen! Valami ilyesmi rémlett. Mondjuk a módosítást biztosan nem tudtam.
-
kokokka
addikt
Hihetetlen de nem találom, pedig tudom, hogy volt már róla szó. Névjegyekhez csatolt csengőhangokat eldobálja miután PC-ről lehuzom az USB-t. Hova is kell pakolni az mp3-akat (vagy ogg-okat) hogy ne csinálja ezt?
-
kokokka
addikt
válasz
kicsizee #14405 üzenetére
Weather & Clock Widget Android
Én is ezt használom, de a fizetős verzióját, abban nincs reklám. Nagyon jó, mindent kiír (óra, ébresztés, naptár, időjárás), egy csomó mindenre lehet riasztást is beállítani. Rendesen frissít akkor, amikorra beállítod és persze van azonnali kézi frissítés is. Rengeteget próbáltam már, de ez a legjobb!
-
kokokka
addikt
válasz
Zotyoo56 #14318 üzenetére
Akkor sorban
ROM telepítés után megtörtént a kernel telepítés is. Természetesen wipe dalvik cache + reboot alap, hogy szintén megcsináltam. Amikor kb. harmadszor próbáltam a GB-ot indítani kiadott egy sort, miszerint a keretprogram frissítésre szorul, akarom e most? Igen akartam. Be is frissített, meg is kérdezte, hogy mehet-e az újraindítás. Persze mehet, tehát az is megvolt. Itt tartok most, ezek után írtam, hogy nem indul a GB. Ami a leírésod szerint kimaradt, az a modul aktiválása, ezt nem tudtam, hogy külön kell megtenni. Most kipipáltam és újraindítottam a telefont. Lőn csoda, indul a GravityBox! Köszönöm szépen a segítségedet, mostmár megjegyeztem ezt is
Az, hogy neked hogyan lehet 300Mb vagy a feletti a szabad memóriád elképzelni sem tudom, ugyanis akármennyi ROM-ot raktam rá eddig, ilyen még sose volt nálam.... -
kokokka
addikt
válasz
0xmilan #14314 üzenetére
Megvolt, mégsem jó
Teljesítményt még nem nagyon tudom értékelni, hacsak annyira nem, hogy erős nyomkodás és próbálgatás mellett (WiFi-vel) etére kb. 40%-om maradt. Szerintem egész jó így elsőre. Szabad RAM-om 200-225 között alapban, bár ha több mindent indítok 170Mb körül áll. Ez is egész jó. A hangerő növekedést nem igazán hallom rajta, de előtte sem gyári volt fent talán azért. Viszont a DSP-vel nagyon jól növelhető mind a fülesé mind a készüléké. Persze nem megy a végtelenségig, sajnos egy idő után torzít, ennyit tud a vas. De a GravityBox nem megy, és nem értem, hogy miért! Bár mint írtam soha, egyetlen felpakolt ROM-on sem működött
-
kokokka
addikt
válasz
Zotyoo56 #14309 üzenetére
Szia!
Én is feltettem ezt a Black Rom-ot. Tényleg jó, bár csak próbálkozok a ROM-okkal, hogy melyik jön be legjobban. Ezt is megtartom egy darabig, de kérdésem volna. A "GravityBox keretrendszer nem válaszol. Kilépés - OK" Nem is tudok más nyomni csak az OK-t. Ezt kapom amikor indítani próbálom a GB-t. És a lényeg, hogy mindegy milyen ROM-ot tettem fel eddig, nekem mindig ezt írta ki!!!! Vagy valamit félreértek esetleg nem tudok?
-
kokokka
addikt
válasz
Girmin93 #14213 üzenetére
kissé lassú,és zenehallgatás közben netezésnél akadozik a zene
Az, hogy lassú nézőpont kérdése, nekem egyáltalán nem az. De, hogy NET-es zenehallgatásnál akadozik az egyáltalán nem igaz. Rengeteg zenét hallgatok így, igaz, hogy itthon WI-Fi-ről mert nálunk kaki a Telenor mobilnetje de soha, egyetlen egyszer sem akadt vagy akadozott. Ha Nálad ezt csinálja, akkor ennyit bír a NET-ed.
-
kokokka
addikt
válasz
Milo629 #14113 üzenetére
Annak, hogy mekkora felbontásban vesz fel és mekkorában játszik le semmi köze egymáshoz! A telefon simán viszi a 720p-t minden röccenés nélkül! Az, hogy milyen formátumot játszik le más más kérdés, de szofverrel orvosolható, lévén, hogy mint írtam hardveresen alkalmas rá.
-
kokokka
addikt
Mivel ismét megergült az óra+ébresztő páros a CM10.1-emen úgy döntöttem, hogy ROM-ot cserélek. Fent is van már ez:
Y300-Essential-ROM-B199-v2-Alkalinorap
Eddig jó, de lenne egy kérdésem. Van hozzá egy külön telepíthető, Y300-ra való fájl, pontosan ez :
NFC_for_Stock_G510_Y300_v1_by_Alkalinorap
Mégiscsak tudja a teló az NFC-t? Vagy én értek félre valamit?
-
kokokka
addikt
Én ezt nyomom most :
LeWa_OS5_HUAWEI_Y300-0000_JB_ROM_14.04.18
Kár, hogy csak kínai és angol van benne. Pedig nagyon jó és szép ROM.
-
kokokka
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #13789 üzenetére
Ha nincs semmi extra igény a telefonnal kapcsolatban amit gyári állapotában nem tud, akkor teljesen felesleges ROM-ot cserélni. Ettől függetlenül egy jó custom ROM-mal nincs probléma, így a kb. két havonta találkozás nem lehet akadály. Az Illusion-t használom kb. 4 hónapja, a mai napig tökéletes!
-
-
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
válasz
Hardver Arc #13704 üzenetére
Semmivel nem jobb az F6 ettől hidd el. A hardveres pluszt nem veszed észre, a többi meg normál használatnál nem különbség.
-
kokokka
addikt
válasz
Répapüré #13554 üzenetére
Attól, hogy egy lakás kis részletét felteszed megmutatni, még senki sem tudja milyen a teljes élettered és hogy úgy egyébként hol is van az a bizonyos lakás. De természetesen megértem, Te döntöd el ezt. A "valódi" fotókhoz pedig tényleg fényképezőgép kell, teljesen egyetértek veled. Lehet venni jó, sőt nagyon jó képeket készítő telefonokat is, de azoknak az árkategóriáját ismerjük....
Jut eszembe : a Facebook-ot meg gyűlölöm
-
kokokka
addikt
"Nem azért vettem okostelefont, hogy mások által gyártott programokat próbálgassam, vajon hogyan működik"
Én viszont (és még rengetegen mások is) szeretek/szeretünk próbálkozni más ROM-okkal is. Hogy ennek mi köze a Tamagotchi-hoz azt viszont végképp nem tudom.....
Az meg, hogy nekem bejön nem azt jelenti, hogy csak nekem jön be! A tulajok legalább 95%-a megelégedetten használja, elég csak végigolvasni a topikot. Ez pedig egy tetszési skálán igen magasra teszi a lécet ebben a kategóriában. Persze Te tudod, a Te telefonodat Te használod. Ha nem vagy elégedett cserélsz és kész. Nekünk még egy darabig marad szerintem -
kokokka
addikt
Biztos, hogy Te az Y300-at használod? Nekem ugyan most nem gyári ROM van fent, de azzal is "atom stabil" volt és ezzel is az. Nálam egyik általad említett hiba sincs és nem is volt soha! Az android meg olyan amilyennek tervezték, de én most például tudom állítani külön-külön is az általad említett hangokat ha jól emlékszem! A gyári kamera appját használom leggyakrabban, semmi baj sincs vele! Sosem fókuszál össze vissza és nem csinál fekete-fehér képet sem! Csak akkor indítok más kamera appot, ha HDR képet akarok csinálni. A legtöbb problémádat éppen ezért nem értem, és pont ezért írtam le ezeket. Ne rémítsd el azokat, akik most szeretnének venni Y300-at, ez egy nagyon jó telefon még mindig!
Szerintem.... -
kokokka
addikt
válasz
Knighter85 #13447 üzenetére
Nem is lesz ilyen szerintem. A gyári nagyon jó, viszont nem hajlandó települni más telefonokra, így gondolom már rendszerekre, ROM-okra sem. Legalábbis amit én leszedtem (több helyről is) azt semmire sem tudtam feltelepíteni.
-
kokokka
addikt
válasz
FreeDOM007 #13430 üzenetére
-
kokokka
addikt
Az, hogy "értelmét veszti az okostelefon" nem reális gondoloat csak azért, mert valaki nem használja azokat az app-okat, amiket Te. Én se azért vettem mert jó, hogy ha van egy ilyen a zsebemben. De az FB-től rosszul vagyok, vibert meg soha nem is használtam, mert nem volt rá szükségem. Itt nálunk a 3G halott ügy, néha még a 2G is de ettől még hasznos az én részemre is, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy értelmetlen volt megvennem.
-
kokokka
addikt
válasz
szabeska #13384 üzenetére
Egyértelmű, hogy ezzel nem igazán kell foglalkozni, én csak arra reagáltam, hogy belakva nincs több szabad mint 80Mb. Csak Bass úgy írta az előző hsz-t, hogy abból egy idelátogató egyértelműen azt veszi ki, hogy TÉNYLEG nincs több ettől. Pedig van, csak nem mindegy ki mit használ....
-
kokokka
addikt
Ne beszélj butaságot! Be van lakva az Ilusion-om és most újraindítás után 216Mb a szabad RAM-om. Holnapra, mire aktívan használom minden zegét-zugát lemegy kb. 160-ra, de ez a legallja! Annyit még hozzá kell tennem, hogy az általad említett (számomra) semmitérő programok nincsenek fent, viszont van minden más! Ráadásul widget-ek is futnak, köztük a Weather Forecast-tal! Még valami : itthon nekem a Wi-Fi folyamatosan megy! Még a gyárival is volt 100-120Mb-om szabadon, nemhogy csak 80!
-
kokokka
addikt
Írnak róla ilyet is : Y300 random restart
Kipróbálnám, de annyira belaktam a mostani ROM-ot, hogy sajnálnám előről kezdeni
-
kokokka
addikt
Pontosan tudom, hogy miről beszélsz, de az a baj, hogy egyik ROM-ban sem volt ilyen lehetőségem! Lehet, hogy gány a ROM amiket CM-ből kaptam, de azóta feltettem még két User ROM-ot, azokban benne van ez a lehetőség (Fusion és HTC). Egyből megtaláltam és be is állítottam, érdekes módon ezeken megy is a NET. Most a Fusion-t próbálgatom, mert a HTC-ről leszedett sem volt 100%-os, ugyanis a két kezdőoldal közül az egyik hófehér volt és azt írta ki mikor oda lapoztam, hogy : az alkalmazás nincs telepítve. Ezt nem értettem és mivel nem találtam megoldást rá, le is szedtem.
-
kokokka
addikt
Sziasztok!
Feltettem ezt : cm-10.2-20140221-NIGHTLY-u8833 aztán meg a CM11-et. Mindegy mit csináltam velük, csak és kizárólag WiFi-n voltak halylandók NET-et produkálni. Adatkapcsolatot engedték bekapcsolni, de valódi csatlakozás nem volt egyszer sem. Most próbálok egy másikat, de ha ez sem lesz jó megy vissza a gyári....
-
kokokka
addikt
válasz
horika1 #12698 üzenetére
Ezt én egyszerűen nem értem. Nálam semmi ilyen nincs. Néha egy-két thumbnail-t betesz, de csak azokról a képekről, amikkel kapcsolatba kerülök valamilyen módon. Pont ma néztem át a mappákat manuális törlések miatt és töröltem is belőle négy darabot. Csak annyi volt benne. Nem lehet, hogy valami olyan programot használsz, ami ezt csinálja?
-
kokokka
addikt
Az utolsó mondataidból arra következtetek, hogy nem a telefont kéne megútálni, mert nem azzal van a gondod. Ha a szomszéd (nagyon gyenge) jelére is tud csatlakozni, akkor a WiFi része nemhogy jó, de nagyon jó! Én átnézném a router beállításait, esetleg restart mindkét készüléken. Megkockáztatom, hogy behányt a routered, de ezt így látatlanban nehéz lenne megmondani.....
-
kokokka
addikt
válasz
szoszo1973 #12481 üzenetére
Köszi a részletes választ! Jónak tűnik, ha eldöntöttem a cserét mindenképpen kipróbálom majd.
-
kokokka
addikt
válasz
szoszo1973 #12473 üzenetére
Minden apró részlete hibátlan? Azt olvastam róla, hogy a képek szerkesztése/törlése nem működik, ez valóban így van? A kamerája is hibátlan? Medialejátszás, FM rádió és úgy általában minden a helyén van és működik? Azt látom, hogy a CM-nél vagy 100Mb-al több, ennyivel több is van benne? Esetleg szabad RAM mérete? Csere előtt állok, így meg kell gondolnom hogy melyik lesz az áldozat
Köszi a válaszokat!
-
kokokka
addikt
HA feltenném a CM11-et ahhoz kéne TWRP? Ha igen hol érem el a hozzá valót?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest