- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomy007
tag
válasz
kicsizee #16765 üzenetére
Nekem is fuggetlen, teljesen gyari room, b199es frissitest 2013decemberben kaptam meg, gyari vissza allitast meg pont tavaly decemberben csinaltam s azota tuntvel az sdre valo athelyezes. Es semmilyen, letoltott alkalmazasokat sem tudok atrakni,.egyszeruen eltunt az az opcio kivalaszts hogy sdre athelyezes, fogalmam sincs mitol
-
Zolio3
senior tag
válasz
kicsizee #16631 üzenetére
Biztos az akku a ludas! A melegedés nem véletlen, egyszerűen túl magas hőmérsékleten megy. Felesleges pénzkidobás nem lesz, lesz tartalék, ha nem lenne kéznél konnektor. Az ilyen regeneráló appokat le ne töltsd! Egy vevőbutítás az egész. Még régen ni-ca, vagy ni-mh akkuknál volt jelentősége, amiket célszerű lett volna teljesen kisütni mindig (és nyilván nem mindig volt rá idő, vagy lehetőség). De ez más fajta. Egy éves akku minden nap töltve már nem fogja nyújtani a maximumot. Gondolom kézmelegítő appot nem töltöttél le a telefonra... Az akkura is, mint minden más (műszaki) termékre 3 nap elállási idő van. 3 nap alatt visszaviheted eredeti csomagolásban, ahol vetted. Kipróbáltad, nem tetszett, bocsi.
-
randrew
csendes tag
válasz
kicsizee #16636 üzenetére
Kicsit radikális ötlet, de lehet, hogy segít. Factory reset, majd ne engedd a google fiókba bejelentkezés után az alkalmazások visszatelepítését. Így teszteld pár órát vagy akár egy félnapot. Amennyiben ez idő alatt nem melegszik és merül kiugró mértékben, akkor mindenképp egy alkalmazás okozta a hibát.
-
szoszo1973
aktív tag
válasz
kicsizee #16631 üzenetére
Én a helyedben kipróbálnám a következő alkalmazást, ártani nem árt de lehet, hogy javít rajta:
klikk ide: -
Zolio3
senior tag
válasz
kicsizee #16618 üzenetére
Az az akku teljesen hulla! Én úgy két órája töltöm, 20 percce van a kezemben, és 37 fokot ír. Ha nem lenne a kezemben, max 33-34 fok. A 42 az zárlat gyanús, pláne, ha magasabbra is szökik. Ehhez egy dolgot lehet venni: másik akkumulátort, addig minden más dolog pénzkidobás. Ez hardveres hiba, és 1 évig gari van rá. Már az akkura, és töltőre, a telefonra kettő. Ha még nincs egy éves, és szar az akku, akkor garanciába is küldheted.
-
-
-
malna88
tag
válasz
kicsizee #15802 üzenetére
Szia!
Nekem SLIMKAT van fent és a legutóbbi frissités után nálam is hasonlót művel. Csatlakozik a wifihez de vagy 3 másodpercenként lemegy nullára a jel vagy teljesen el is dobja. Megtalálja újra, de megint ugyanez. Gyakorlatilag használhatatlan a wifim. Tudja valaki erre a megoldást?
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz
kicsizee #14461 üzenetére
Értem az elkeseredésed. Vajon nekünk, vásárlóknak-felhasználóknak mit kéne tennünk, hogy 1 GB RAM alatt ne is lehessen piacra dobni mobiltelefonokat? Vagy, ha igen, akkor ilyesmi felirat legyen a termék dobozán: "Figyelem! A készülék alapfunkciókon túl csak korlátozottan használható!" Állandóan azt kell mérlegelni, hogy milyen appokat NE futtassunk/telepítsünk, hogy legalább az alapfunkciókra használható legyen a készülékünk... Szánalom. Biztosan marhára megdrágítaná a vételárat...
Sok mobilokról szóló bemutatót olvasok, és szinte minden - többnyire érdektelen - adat szerepel bennük, még tán az is, hogy hány kínai fogta meg, míg elkészült. Csak a legfontosabb nem, hogy sajnos csak 125/256/522, stb MB RAM-ot pakoltak bele a kis sárga kezeikkel. Pedig leginkább ez határozná meg a telefon mindennapi használhatóságát. Egy 256 MB-os készülék - gyakorlatilag - már csak az alapfunkciók futtatására elég. EZT miért nem írják a készülék dobozára szép nagy piros betűkkel?
Mindazonáltal ROM-ot is kéne cserélned, mert a telefonodnak semmi baja, csak ügyesebben is kihasználható. Nézd meg az alábbi képernyőképet! Ha összeadod kb. annyi a futtatott appok felhasználása, mint Nálad, sőt még a Weather & Clock widget is ott molyol a háttérben, mégis háromszor annyi a szabad RAM. Ezt tudja a Black ROM. Nem is produkálja az Általad leírt hibákat. Vagyis futtathatnál mindent, amit jelenleg, s még működne is. Ne félj tőle, gyakorlatilag nem lehet elrontani, de ha mégsem mered, kérj meg valakit, aki már csinált ilyet.
-
endruboy1
senior tag
válasz
kicsizee #14466 üzenetére
Az SMS progi leállhat, ez nem így működik. Ő feliratkozik arra az eseményre, hogy SMS érkezik és a fogadást pedig a rendszer intézi. Az viszont baj ha állandóan csak 5-10 MB szabad memóriád van mert így az eseményre reagálva nem tud betöltődni az SMS app csak miután a rendszer helyet csinált neki, ami az automatikusan újrainduló háttér folyamatok miatt nehéz. Ráadásul valszeg állandóan azon van a rendszer hogy helyet csináljon mert 10MB szabad RAM az már ő neki is az ingerküszöbe alatt van, kb. 60-70MB-nál már elkezdi bezárogatni amit be lehet.
Első körben próbálj meg kilépni a FB-ból vagy menj az app tulajdonságaiba és töröld az adatait (data), ekkor is gyári állapotba kerül és nem kéne automatikusan futnia. Nemtom még mit raktál rá de ami nem kell az üsd ki, aztán ha ez megoldja a problémát akkor keress rá Playen kevésbé bloatware alternatívát. De legjobb lenne ha egy rendes ROM-ot húznál fel, nem bonyolult. -
endruboy1
senior tag
válasz
kicsizee #14456 üzenetére
Sajnos ilyen a gyári ROM, többek között ezért is cseréltem le. Ha CM-et vagy főzött ROM-ot teszel fel akkor flashelhetsz hozzá minimal google app csomagot és akkor csak a legfontosabbak mennek fel, plusz most már a legtöbb eleve fenn van Playen így magán a Playen kívül igazából mást nem is kell bele flashelni a ROM mellé.
Ezen kívül maga a gyári ROM is sokat zabál, ez a 160-as szám nekem is ismerős, anno lehet nekem is ilyen volt a gyárival de már rég volt az.A leállítás nem fog segíteni mert ezek a folyamatok tipikusan kis idővel újra indítják magukat. Letiltani lehet a gyári appok egy részét ha bemész ugyan itt az alkalmazásoknál a tulajdonságaiba, de sajnos messze nem mindet lehet.
A FB-t egyébként még az én ROM-ommal se raktam fel pedig több szabad helyem van. Az FB chatet is csak vállvonogatások közepette és csak azért mert szerintem szép a felülete meg jól használható, viszont iszonyat sokat zabál az is.
-
endruboy1
senior tag
válasz
kicsizee #14449 üzenetére
Hát ha bemész a Beállítások->Alkalmazások->Futó (vagy hasonló,nálam angol) akkor előjön egy feladatkezelő ahol látod a háttérben futó folyamatokat és azt is, hogy mennyit esznek. A rendszer indítása után nálam nagyjából 2-300MB szabad RAM van ha nem fut még semmi, ebből jellemzően a gyári FB chat + FB app megeszik 80-100 megát is aztán a többi bloatware vacak amiket írtál hasonlóan memóriaigényesek valszeg, ráadásul a gyári ROM a gyárilag előre telepített bloatwarek miatt eleve max 200 mega szabad RAM-al bootol ha jól emlékszem.
Az üzeneteidet pedig valszeg pont ezért nem kapod meg, ugyanis ha kevés a RAM, a droid automatikusan zárogatja be a régen nem használt folyamatokat, amik ha a FB-éhoz hasonlóak egyből újra is indulnak, szóval szegény egyhelyben toporog és a folyamatos újraindítások miatt egyes folyamatok, mint pl. a FB chat nem fognak rendesen működni.
Remélem segítettem, ajánlom a factory resetet vagy a felesleges appoktól történő megszabadulást ha nem akarsz 1-2 órát rászánni, hogy használhatóbb ROM-ot telepíts ez is segíthet valamennyire... A gyári FB app am felesleges ha az értesítéseid nem érdekelnek azonnal az m.facebook is tökéletesen használható (Chromeal), és akkor elég a chatet telepíteni vagy pedig a helyett is egy alternatív FB chat appot (teli velük a Play). Különösen kevés memóriát eszik pl. a Fast for Facebook és van hozzá chat plugin is (de a nem fizetősben vannak reklámok).
-
monalala
aktív tag
válasz
kicsizee #14445 üzenetére
Tedd fel ezt a romot és a problémáid meg fognak szünni. Teljesen hibátlan a cucc, szinte az összes 10.1- nek ez a rom az alapja. Ha szereted swap-al használni a telót akkor SwapDragonX V2 még rátolhatod majd. Ajánlom még a legfrissebb Xposed-et és a Performance Control appokat is, ezekkel teljes mértékben testreszabhatod a telót, mind kinézet mind erőforrások terén. Kernelt nem kell cserélni, hibátlanul megy az alappal, de ha szeretnél több cpu beállítást akkor cesxtel valamelyikét alá rakhatod.
-
-
kokokka
addikt
válasz
kicsizee #14438 üzenetére
Ne dramatizáld túl! A hangerő kicsit gyenge, de a mostani rommal nekem már tökéletes! A kamerája kaki, legalábbis a video része, de fénykép terén azt amit egy 5mp-es telefontól el lehet várni simán hozza! Raádásul nálam soha semmiféle üzenet küldési/fogadási probléma nem volt, pedig megvan egy ideje! Ha nálad fenn is áll ez a probléma attól még nem gyártási hiba! Bár ezt nem értem:
"hát többiek alapján jó telefon"
Lehet, hogy úgy mondasz vélemény, adsz tanácsot másnak erről a készülékről, hogy neked nincs is?
-
kokokka
addikt
válasz
kicsizee #14405 üzenetére
Weather & Clock Widget Android
Én is ezt használom, de a fizetős verzióját, abban nincs reklám. Nagyon jó, mindent kiír (óra, ébresztés, naptár, időjárás), egy csomó mindenre lehet riasztást is beállítani. Rendesen frissít akkor, amikorra beállítod és persze van azonnali kézi frissítés is. Rengeteget próbáltam már, de ez a legjobb!
-
sgergi
veterán
-
fricy81
tag
válasz
kicsizee #13510 üzenetére
Fb-t nem használok, whatsapp nekem szépen alszik. Javaslom a BetterBatteryStats beszerzését, az XDA-ról ingyen letölthető, az talán adhat neked tippet mi a gond, bár ha már tudod mi eszi az akksit sokat nem segít.
Greenify-al tudsz altatni appokat, hogy ne ébresztgessenek állandóan, egy próbát megérhet.
-
Tinike08
csendes tag
válasz
kicsizee #13416 üzenetére
Igen mindent vissza raktam rá, ami rajta volt előtte..hú hát igazság szerint nekem minden full gyári rajta minden semmi változtatást nem csináltunk rajta, telenoros a teló(de am se nagyon értem az ilyeneket..uh jó volt a kérdés hihi
Ma annyi változás volt, hogy 1 pillanatra állt meg az óra, de ahogy ránéztem utána már megint minden rendben volt..remélem nem fog megállni többet -
Tinike08
csendes tag
válasz
kicsizee #13404 üzenetére
Heló!
Nekem mindenre hatással volt amikor lefagyott..volt hogy nem ébresztett, nem csipogott mikor be volt állítva hogy emlékeztessen valamire,stb..eléggé idegesítő volt, de neked is csak azt tudom mondani amit az előző kommentemben leírtam, hogy sajna ki kell próbálni azt a lehetőséget hogy 1 biztonsági mentés után 1 teljes gyári visszaállítást csinálsz..én 2 napja csináltam meg délelőtt, nekem általában este fél7 körül játszotta hogy megállt az óra, ha nem nyomogattam a telót, és már 2. napja volt tegnap hogy minden ment a rendes megszokott mente szerint, nem állt meg az óra, nem volt semmi gond a telóval..
Szerintem megéri azt az időt ráfordítani, míg megcsinálod a biztonsági mentést, utána visszaállítod gyári alapra, aztán vissza rakod az app-okat amik neked szükségesek..én mindent visszaraktam ami előtte rajta volt (persze időigényes dolog volt) de eddig úgy látszik, hogy megérte..remélem továbbra is így marad, nem hiányzik ez az óra lefagyás minden nap.. az újraindításhoz meg csak annyit, hogy eljátszottam én is majdnem minden nap..vagyis inkább minden nap, de az csak pillanatnyilag oldotta meg a gondomat..másnap persze megint megállt, és ezt megelégelve döntöttem a teljes visszaállítás mellett(ismerősöm hallotta, meg valahol olvastam róla én is, hogy ez elvileg helyre rakja a telót) -
Tinike08
csendes tag
válasz
kicsizee #13312 üzenetére
Heló!
Látom nem csak én küzdök ezzel a problémával..ha megtudsz valamit az óra "lefagyásról" akkor majd értesíts a fejleményekről..én most a teljes visszaállítással próbálkozok, hátha az megoldja a bajomat..
Próbáltam már automatikusra állítani az órát, meg úgy hogy én állítsam be az időt, de teljesen mind1 volt neki..
Valaki esetleg tud valamit mondani erre az óra "megfagyásra"?Örömmel töltene el ha valaki tudna valami okosat mondani rá!
Köszi!
-
fricy81
tag
válasz
kicsizee #12074 üzenetére
Állapotsáv eltűnés eddig minden gyári romon előjött nekem intenzív használat után: játék, sok netezés, stb. Ha sok memóriát foglal le egy app, akkor a rendszer kilövi a system.ui-t -» Idióta Huawei.
Újraindításra nincs szükség végső soron, ha vársz max 5 percet akkor visszatölti... Megoldásról nem tudok, próbálkoztam anno sok mindennel, de semmi sem segített. Részben ezért vagyok egy ideje CM romon.
-
törölt tag
-
Bass
addikt
válasz
kicsizee #10449 üzenetére
Jó teló hidd el Se,Samu,LG és sorolhatnám is csinálnak hibás terméket.Enyém hibátlan április/május óta,hibás termék mindenhol van,most írjam hogy az új 3 napos LG optimus one telóm egy gyári frissítés után se kép se hang,a szerviz komplett panel cserét csinált mert állítólag egy nagy sorozat hibás flash memóriát ültettek ennek ellenére nagyon szerettem utána a telót és sikersztori is lett az LG-nél.Engem nem fizet a Huawei de a teló kiváló és akik ismerősök vettek ők is meg vannak elégedve vele.Ár/Érték arányban senki nem nagyon tud ráverni erre a telóra.Ha két hetes irány a szerviz gondolom kifogtál egy hibásat,ne csüggedj,javítják vagy még inkább cserélik egy hibátlanra és már örülhetsz is,de ettől még jó a teló,én már szét romoltam
-
Bass
addikt
válasz
kicsizee #10307 üzenetére
Csereld le a launchert pl a nova prime nagyon jo ha csillivillit szeretnel akkor pl tsf shell nagyon szepen tud futni mind a ketto.De ami meg jo csak nem hagyomanyos a smart launcher de nyugodtan probald vegig oket hatha neked mas jon be. Hat a gyari update ketseges ,fuggetlen a telo? Ha igen rakhatsz fel b196-t (dloaddal)igaz ha marad a gyari ui akkor ugyan az lesz a hiba.Vagy bl nyitas es mehet mas rom fel.
-
Bass
addikt
-
fricy81
tag
válasz
kicsizee #10122 üzenetére
Viszonyításnak: Most 10.1-es Cyanogenmod ROM van fenn nálam, ami a stocknál jobban eszi az akksit, találtam is ma egy bugot, 6 órán keresztül ment a GPS, pedig nem lett volna szabad, csak max egy órát... Így vagyok 41%-os töltöttségen 14 óra használat után, ebből 2ó 15p aktív képernyő, 20p skype, 1ó 10p beszélgetés + netezés, mail, chat, dropbox, stb. Adatkapcsolat is folyamatos volt, vagy wifi+2g vagy 3g ment egész nap.
Szóval valami nálad nagyon nem kóser, vagy rossz akksit kaptál, vagy a ROM-od bugos, vagy csak fut egy program a háttérben ami szívja az erőt.
Első körben telepítsd fel a Better Battery stat appot, ez segít megtalálni hogy mi garázdálkodik a háttérben.
Ha ez nem segít, akkor romfrissítés b196-ra vagy b199-re,
És ha egyik sem segít, akkor vágd az eladó fejéhez, mert ez nem normális. Azt még nézd meg, hogy mekkora az akksi teljesítménye, nekem 2050-es van, de az 1750-es sem lehetne ennyivel rosszabb.EDIT: Ja, fényerő automatán van nálad? Max fényerőn se szabadna ennyire zabálni, de lehet hogy segít.
-
fricy81
tag
válasz
kicsizee #10092 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz matricával/fóliával, nincs túlcsomagolva a telefon az tény, de az IMEI szám fel van ragasztva a dobozra, meg "zárjegy" is volt rajta. Nem hologramos, csak egy sima matrica. Ja, és az imei.info megtalálja az enyémet.
Ez a merülés tuti nem tipikus, nekem átlag használattal 1-2 napot szokott bírni wifi+2g vagy 3g-vel. Szerintem téged a Google appok szívatnak, nagy zabáló a Google Now, meg a GPS/térképek is, ha ezek aktívak akkor kb 20 másodpercenként frissítgeti a telefon a pozíciót.
A feltöltés normál esetben 3-4 óra nálam.
Az 50-60 mega ram megint csak érdekes, nekem folyamatosan fut a skype, a viber, a whatsup meg a hangouts, és így van általában 100-120 mega szabad ramom.Egyenlőre javaslom a Better Battery Stats és a Wakelock Detector app beszerzését, ezekkel ki tudod deríteni, hogy mi zabálja az akksit.
-
sgergi
veterán
válasz
kicsizee #10086 üzenetére
Lehet beragadt valami nálad, ez elég gyors merülés. Az a tapasztalat, hogy az aksi jobb, mint az átlag. Kapcsold ki a beállításoknál a gyors boot-ot, és indítsd újra a telefont. Érdemes lenne monitorozni, hogy mi mennyit használja az aksit, erre van egy csomó program Playen. Legrosszabb esetben elképzelhető, hogy nem egy tökéletes aksit kaptál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest