Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
Sziasztok!
4+ éve írtam egy tutorialt, hogy hogyan kell BL nyitás nélkül rootolni a telefont. Ennek a magyar fordítása található az itteni összefoglalóban is.
Viszont nemrég rámírtak, hogy a mediafire link a leírásból már nem működik.
Az lenne a kérésem, hogy ha ez a csomag megvan valakinek, akkor legyen szíves töltse fel egy (megbízható) tárhelyre, majd ossza meg itt a linket.
Ezután tudnám frissíteni az xda-s leírást, illetve az itteni összefoglalót is lehetne frissíteni.Köszi
-
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
válasz
Mill3r #17534 üzenetére
Lehet, hogy elég a cache-t törölni recoveryben (Hang Fel + Power) és akkor az adatok is megmaradnak.
Illetve adb pull /data lementi az összes felhasználói adatot. Ehhez az kell, hogy a gyári recovery-ben működjön az adb, amit most nem tudok tesztelni.
Illetve, ha van adb kapcsolat, akkor már érdemes rendes adb backup-pal mentést csinálni.
-
0xmilan
addikt
válasz
kriszwells #17531 üzenetére
[link]. A felsorolt ötből csak a 2. nem tudja az említett funkciót. Érdekes módon pont ez az, amit még le lehet tölteni Play-ről, de a többi is megtalálható kis guglizással.
-
0xmilan
addikt
válasz
sanyi02 #17478 üzenetére
Az UnlockTools mappába nem a fájlkezelővel, hanem a parancsoron belül kell belépni, hogy onnan futtassa a parancsokat.
cd "elérési útvonal", pl: cd D:\Y300\UnlockTools\
Ennél szerintem egyszerűbb, ha egyből az adott mappában nyitod meg a parancssort:
Win fájlkezelőben elnavigálsz a mappáig és shift + jobb klikk >> Open command window here (illetve ennek a magyar megfelelője)
Total Commanderben is van hasonló: ha az adott mappában vagy, akkor elég az alsó sávba annyit írni, hogy cmd. -
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17472 üzenetére
Ha a gyári ROM-t visszarakod, akkor az nyilván nem lesz rootolva, viszont a BL nyitás nyoma megmarad. Bár ha hardveres a hiba, akkor a szoftveres résszel nem nagyon foglalkoznak.
Szervizeltettem már a telenornál olyan telefont, amiről a recovery partíció egy az egyben törölve volt és nem szóltak érte, gondolom meg se nézték. -
0xmilan
addikt
Sorry, az előzményekről már megfeledkeztem.
fastboot-tal is lehet gyári visszaállítást csinálni.
Hangerő LE + power fastboot módba rakja a telefont. Csak az kell, hogy a gép is felismerje, ehhez az összefoglalóban találsz drivereket és leírást.
Ha fastboot devices parancsra kiad egy random karaktersorozatot, akkor felismerte a PC.
Ezután a fastboot -w paranccsal tudod törölni a data és cache partíciókat vagy külön a fastboot erase data és fastboot erase cache parancsokkal. -
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17447 üzenetére
"majd ide leírom hogy milyet keresek aztán majd írtok tippeket hogy melyik az ami tudja is azokat amiket akarok"
Erre van külön topic.
-
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17445 üzenetére
a másik hogy billentyűzetnél van egy ujjnyi sáv függőlegesen ahol nem érzékeli a kijelző a nyomogatást.
Ez nálam is előrfordult nemrég a GO Keyboard-dal, bár szerintem app-független, mert a rendszer többi részén se működött ugyanazon a területen. Az e-s-y oszlopot nem érzékelte és szomszédos billentyűket regisztrált. Általában egy kijelző kikapcs-bekapcs. megoldotta.
-
0xmilan
addikt
válasz
Krozoo #17426 üzenetére
Hi!
Ez a két app segíthet, hogy a telefon ne kerüljön alvó módba, de lehet, hogy nem ez a probléma.
Keep Screen On
no SleepNézz körül ebben a topikban, mert ott biztos többen tudnak segíteni.
-
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17378 üzenetére
Az SDK-t telepítsd PC-re, a linkelt eszköz az SDK része. Illetve nem árt, ha az USB hibakeresés engedélyezve van a telefonon, különben nagyon valószínű, hogy nem fog működni.
Automatikusan nyilván nem csinál semmit. A Devices menüben van egy Screen Capture menüpont, azzal tudod lekérni a telefon kijelzőjét.
-
0xmilan
addikt
válasz
gaben0211 #17374 üzenetére
Az SDK Device Monintor-ja, illetve azon belül a DDMS képes USB-n keresztül áttolni a telefon képét.
Az eszköz maga az ..\android-sdk\tools\ddms.bat-tal indul.Ha érintést sem érzékel, akkor már kicsit körülményesebb lesz, de megoldható az is az alábbi parancsokkal.
adb shell input tap <x> <y>// (x,y) pontba tapi
adb shell input swipe <x1> <y1> <x1> <y2> // (x1,y1) pontból (x2,y2) pontba szvájpolás
adb shell input text asdasd // "asdasd" string gépeléseAhol (0,0) a kijelző bal felső sarka.
-
0xmilan
addikt
válasz
kaposznyak #17369 üzenetére
A teszt szerint még a 720p-t se viszi rendesen (4. oldal alja). Konvertáld le 800 px szélesre és nem lesz gond. Amúgy 4" szvsz nem filmnézésre való.
-
0xmilan
addikt
válasz
aytukabozs #17315 üzenetére
Köszi, nem tudtam, hogy így keverik.
Nekem régen volt egy Google app, ami félbeszakította a zenelejátszást, amikor kicsit mozgott a füles a telefonban. Gondolom azt érzékelte, hogy megnyomódott a mikrofon gombja, pedig nincs ilyen gombom. Szóval ez is okozhat anomáliákat, vagy lehet hogy egyszerűen a telefonnal van a gond és annak a csatlakozója rossz. -
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
Ma ünnepli két éves születésnapját a teszt.
-
0xmilan
addikt
válasz
user112 #17189 üzenetére
Root nélküli mentésre jó az adb backup. Itt találsz egy részletes logout cikket.
Szervizbe a biztonság kedvéért már úgy vinném, hogy nincs rajta semmi személyes adat.
-
0xmilan
addikt
Jogos, tényleg nincs olyan fájl, aminek konkrétan ez a neve. A Phonesky.apk takarja elvileg a play store-t, de emellé még kell a GoogleServicesFramework.apk is, meg még ki tudja mi. A legegyszerűbb, ha mindent másolsz /system/app/-ba, vagy legalább azokat, amiknek google-lel kezdődik a nevük.
-
0xmilan
addikt
válasz
Tomikaa. #17181 üzenetére
Érdekes is lenne, ha "hivatalos_frissítés.zip"-re átnevezve már elfogadná.
Nem a fájl neve számít, hanem a digitális aláírás. Ha az nem egyezik a Huawei saját aláírásával, akkor a gyári recovery nem fogja telepíteni.(#17180) köpet Nem kell komoly procedúrára gondolni, csak arra figyelj, hogy a bootloader nyitás töröl mindent, szóval előtte a fontos adatokat nem árt lementeni.
Illetve ha tényleg csak a gapps kell, akkor elég a .zip-ből kiszedni a play store .apk-t, felmásolni /system/app/-ba, jogokat beállítani, majd restart.
Szóval elméletben simán root joggal is megoldható és akkor nem kell BL-t nyitni, nem vesznek el az adatok. -
0xmilan
addikt
válasz
beloadjoker #17094 üzenetére
HwWeatherClock.apk ?
-
0xmilan
addikt
válasz
napoleon2323 #17079 üzenetére
Ha az USB hibakeresés engedélyezve volt, akkor adb-vel le tudsz róla húzni minden adatot. Ha nem tudod, hogy engedélyezve volt-e, akkor valószínűleg nem.
Illetve, ha van custom recovery telepítve, akkor azzal is tudsz mentést csinálni. -
0xmilan
addikt
válasz
alien0903 #17076 üzenetére
Ez az első CM12.1 build, tehát nincs még egy kernel a sajátján kívül, ami működne vele.
Ehhez a ROM-hoz én amúgy sem tennék fel másik kernelt, mert jelenleg még a szoftver többi részével együtt foltozgatják. Pl. ebben a legutóbbi frissítésben lett javítva egy memória foglalási hiba a kernelben, tehát valószínűleg a saját kernelével működik a legjobban. -
0xmilan
addikt
A fonz93 által fejlesztett CM 12 tegnap frissült CM 12.1-re.
-
0xmilan
addikt
válasz
#25120000 #16988 üzenetére
Kevés a memória a telefonban, így a memóriaigényes appok (játékok) futtatásakor a rendszer hajlamos a rendszer folyamatait is kilőni a memóriából, hogy jusson a játéknak.
Ezt semmilyen alkalmazás telepítése nem fogja megoldani. Tehetsz fel custom ROM-ot, ami jobban kezeli a memóriát, de fizikailag akkor is csak 512 MB lesz a telefonban. -
0xmilan
addikt
válasz
wolf88 #16917 üzenetére
Igen, sokat segítene egy factory reset is, de többre mész azzal, ha tiltod az előre telepített fölösleges alkalmazásokat meg mindent, amit nem használsz. Nézd meg a beállításokban, hogy éppen milyen appok futnak a háttérben. Azok közül töröld / tiltsd, amiről tudod, hogy nem kell.
-
0xmilan
addikt
válasz
Tomy007 #16904 üzenetére
A szervizben maximum szoftvert tudnak rajta frissíteni, ha a hardver nem hibás.
Egy factory reset-tel visszaállíthatnád gyári állapotra, persze így elvesznek az adatok, szóval a fontos dolgokról készíts előtte biztonsági mentést.
Illetve az összefoglalóban találsz leírást, hogy hogyan kell custom ROM-t telepíteni, amivel a szoftveres gondok biztosan megoldódnának. -
0xmilan
addikt
Ha jól tudom, akkor 209-es most a legfrissebb és a dload-os módszerrel csak újabb verziószámút lehet feltenni, tehát így a régit nem tudod visszaállítani.
BL nyitás után mehet fel másik ROM is, pl. amit linkeltem az gyári alapú, 4.1.1. stabil és gyors is. Nem kell hozzá feltétlenül másik kernelt telepíteni, a sajátja is bőven jó.
A gyári visszaállítás csak a felhasználói adatokat, programokat, stb. törli, a ROM-on nem változtat. Meg lehet próbálni ezzel kitakarítani a telefont, de ha a hibákat nem a telepített appok okozzák, akkor nem oldja meg.
-
0xmilan
addikt
Nemrég rendeltem kijelzővédő fóliát és véletlenül két csomagot küldtek, így van 5 db, amire nincs szükségem. Ha érdekel valakit Pesten, akkor 1000 HUF-ért cserébe szívesen megválnék tőle. [link]
-
0xmilan
addikt
válasz
Nestor16 #16465 üzenetére
GravityBox-szal be lehet kapcsolni ezt a feature-t, amit írtál. Statusbar tweaks > Enable brightness control.
Ha esetleg még nincs telepítve, akkor az Xposed Installer-rel tudod ezt megtenni.(#16467) bazsimano Talán segít, ha fix IP-t osztasz a routerben a telefonnak.
A böngészős felületen (192.168.0/1.1) > DHCP > Adress Reservation. Itt MAC cím szerint adsz neki IP-t, lehetőleg olyat, ami a dinamikus tartományon kívül esik. Tehát ha pl. 192.168.0.100-tól 199-ig van dinamikus, akkor legyen 192.168.0.200. -
0xmilan
addikt
válasz
Kvasir #16375 üzenetére
Hardveraprón nézz körül.
-
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
válasz
MaxTorque #16369 üzenetére
Az csak egy könyvár, amiben össze vannak gyűjtve az eszközök, amik BL nyitáshoz és recovery telepítéshez kellenek. Van benne adb, fasboot, maga a recovery meg a scriptek (.bat fájlok) hogy ne Neked kelljen minden parancsot bepötyögni.
Hogy a képhez is írjak valamit: Fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj. Egyre jobban úgy néz ki, hogy hardveres hiba, de szervízben egy spec. eszközzel szerintem tudnak rá húzni működő szoftvert.
-
0xmilan
addikt
válasz
attika11 #16366 üzenetére
Ja, az nyilván a telefon belső partíciót nem tudja bántani, csak ahova képeket, zenét stb. pakolsz.
fastboot-al tudnád törölni azt a részt, amit most nem lehet felülírni, de ha sikerül törölni és visszaírni meg nem, akkor nem vállalom a felelősséget.
fastboot erase system
fastboot erase data
fastboot erase cache
Lehet, hogy törölni se tudja őket a PC, ha readonly. -
0xmilan
addikt
válasz
- = Zk = - #16333 üzenetére
A beállításokban próbáld meg törölni az app adatait.
-
0xmilan
addikt
válasz
- = Zk = - #16330 üzenetére
Nem telepítetted véletlenül külső SD-re?Most nézem, hogy a gyári... -
0xmilan
addikt
válasz
mttssz #16310 üzenetére
AnTuTu CPU Master (Free). Az ingyenessel még csak profilozni se lehet, de annyira nem zavar, mert a SmartassV2 berakja az ideális alvós frekvenciára, ha kikapcsolva van a kijelző.
-
0xmilan
addikt
válasz
mttssz #16305 üzenetére
2-3 napig bírja, de nem is nyomkodom 5 percenként. Általában csak ébresztőként funkcionál, ezen van a TODO listám meg néha fotózok vele.
Ha előtte normál tempóban merült, akkor egy ilyen hibát szerintem más okozott. Talán egy rosszul megírt app.
Modacon most a Synopsis-t ajánlják, de nem értem ez hogyan megy az AOSP mellé, mert elvileg csak CM-mel kompatibilis. -
0xmilan
addikt
válasz
beloadjoker #16298 üzenetére
AOSP MOD. Régóta ezt használom és telepítés óta egyszer sem lett cserélve. H3ROS folyamatosan frissíti és segít ha bármi kérdésed, kérésed van.
CeXstel v0.62. Értelemszerűen a Stock verzió kell. Ezzel tudod húzni a procit, de 1008 Mhz bőven elég mindennapi használtra. SmartassV2, deadline kombó van nálam beállítva. -
0xmilan
addikt
válasz
beloadjoker #16295 üzenetére
Annál jobban nem tudom leírni, mint az összefoglaló.
1.A telefonodon menj a Beállítások-> Fejlesztői beállításokba és itt kapcsold be az USB-s hibakeresést
2. Csomagold ki a számítógépeden a Y300-AiO-ROOT-v1.4.zip-et
3. Telepítsd fel a MobilePhoneDrivers mappában található Huawei_Y300_drivers.exe-t
4. Kapcsold ki a telefont, vedd ki az akkumulátort 5 másodpercre, majd rakd vissza. Tényleg csináld meg ezt a lépést, különben a következő lépések nem fognak működni.
5. Tartsd lenyomva a Hangerő LE gombot, kapcsold be a telefont és hagy lenyomva a hangerő gombot még legalább 10 másodpercig
6. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. A gépednek találnia kell egy új eszközt.Rosszul írtam, a kijelzőn a Huawei logo van, nem üres.
Olvasd el az 5. lépést még párszor, szerintem ott a hiba vagy tényleg a telefon a rossz.
Működik a hangerő LE gombod, mikor be van kapcsolva?(a "hagy lenyomva" meg egyéb typokat amúgy nem ártana javítani)
-
0xmilan
addikt
válasz
beloadjoker #16290 üzenetére
Bootloader / fastboot módban kell lennie, amibe úgy kerül, hogy kikapcsolt állapotból indítod Hangerő LE + bekapcs. gombbal. Ilyenkor nincs semmi a kijelzőn, a OS nem tölt be. "Gyors bootolás" legyen kikapcsolva.
fastboot devices-ra kellene ilyenkor kiadnia egy random sort a telefon kódjával. Fastboothoz elvileg külön driver van, szóval ha a fenti parancsra üres sort kapsz, akkor nézd meg az eszközkezelőben, hogy felismerte-e. -
0xmilan
addikt
válasz
aytukabozs #15948 üzenetére
Igen, (#15936) után leesett, hogy itt volt róla szó.
-
0xmilan
addikt
válasz
sgergi #15937 üzenetére
Wifi Analyzer-rel meg lehet nézni, hogy melyik csatorna a legkevésbé foglalt. Így azért könnyebb egy megfelelőt találni.
-
0xmilan
addikt
válasz
0xmilan #15934 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy lehetőleg ne a dinamikus címtartományból legyen a hozzárendelt IP.
Tehát ha 192.168.1.100-től 192.168.1.199-ig van dinamikus, akkor legyen pl. 192.168.1.200.
Nemrég volt, amúgy tárgyalva a téma egy androidos topikban, de az eredeti hsz-t, már nem találom. -
0xmilan
addikt
válasz
serghiomeist #15719 üzenetére
Beállítások > Fiókok > Google > fiókodneve > Menü gomb > Fiók törlése.
Új hozzászólás Aktív témák
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest