Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabesz314
csendes tag
-
hardline
senior tag
Szerk.:
Az én nevem és címem tele van ékezetes betűkkel, így inkább ékezet nélkül adtam meg mindent, azt jobban elviselik a postán, mintha kis négyzetek lennének, vagy semmi a betűk helyén.
Egyébként a digitizerről jött egy visszaigazolás is ma, hogy elküldve, a hangszórókról még semmi. -
vadkörte
addikt
Az AOSP MOD-ot INNEN próbáld letölteni.
Ha nem zavar, hogy a külső/belső SD-t felcseréli használhatod rögtön. Ha zavar, keresd meg a build.prop-ban (ne tömörítsd ki!) ezt a sort:
"persist.sys.main_storage=external_sd"
Az external_sd-t írd át internal_sd-re. Majd miután mentette így telepítsd. Ezzel a belső "SD" a belső, a külső a külső lesz.YTDownloader helyett én a Freemake Video Downloader-t szoktam ajánlani.
(#16575) Zolio3:
A modaco-ról nem mindig jön be a letöltőoldal. Nálam 10-ből 12x vagy hibásan, vagy sehogy sem jött be. A fenti linkről szedtem le. B209 alapú és megyeget szépen. -
Zolio3
senior tag
A modaco oldaráról próbáltad? A B209-közt van azt hiszem. Vagy szedd le a fronz93-at. Én egyébként jobban szeretem az üres romokat. Nem jó, ha tele van mindennel, amit úgysem használnék. Your gapps mellé, és csak play áruházat kapsz. Majd letöltöd külön, amiket szoktál használni.
-
donmackó
addikt
-
Exian
addikt
3 napos szárítás után ma reggel beüzemeltem a telefonom (tudjátok, eláztattam).
Úgy tűnik, hogy minden OK, már majdnem teljesen eltűnt a kijelző hátteréből a pára (még egy kisebb folt van már csak), viszont az érintőpanel felső része úgy tűnik, elszállt
Így most az értesítési sávot nem tudom lehúzni, mert épp ott nem érzékel semmit. Éppen abban a sávban. Ehhez persze raktam ki gombot, amivel meg tudom azért nyitni.
Bekapcsoltam a fejlesztői menüben, hogy mutassa az érintési pontokat, hát jó 1cm-en egyáltalán nem érzékel a felső sávban
Hogyan lehetne orvosolni? Illetve, lehet, hogy idővel elkezd az egész érintőpanel behalni ezek után?
-
ABDUL96
tag
Velem is tortent anno ilyen de az egy Huawei U8500 volt ismerosomtol kaptam kolcsonbe es belelandolt a wc be de kihalasztam,fekete kep jott be rajta a viz latszodott rajta szerencse hogy tel volt akkor ment a futes es raraktam a radiatorra szetszedve 2napra utana teljesen jol mukodott
mas volt az akkori U8500 es mas a ai Y300 de szerettem azt is
-
Exian
addikt
... most addig beüzemeltem az előző telefonomat, ami egy Huawei U8220 (a keresztségben a T-Mobile Pulse nevet kapta). Ennek meg teljesen rossz az érintőpanelje, de még milyen jó, hogy van rajta görgő, azzal teljesen használható
Viszont most meglep, hogy MEKKORA és milyen jó hangja van ennek basszus! Az Y300 ehhez képest egy süket valami. Ez ordít ahhoz képest.
-
Zolio3
senior tag
Természetesen nem szeretnék beleszólni, de miért ragaszkodsz a legújabb slim romhoz? Semmi túl izgalmas móka nincs a 4.4.x-es romokon, ráadásul jó pár app, aminek el vannak maradva a frissítésével, azok el sem indulnak rajta. Próbáltam jó pár romot, de igazán jó kernel nélkül nem működnek jól. Új romra még nincs igazán kiforrott kernel. Inkább használj egy 4.2.2-est, ahhoz nagyon jó kernelek vannak, sokat ki lehet hozni a készülékből. Ha csak átlátszó értesítési sáv, vagy kezdőképernyő kell, ahhoz bőven elég a gravitybox is...
-
cssaszi
tag
Nekem is Slimkat van fent.Én a wipe résznél(twrp-ben) az első kettőt pipálom be,majd a frissítést felrakom és ismét wipe.Gappsot nem szoktam újrarakni.Szerintem ne telórol szedd le a frissítést mert én is először telóval szedtem le és nem lett jó.Amióta gépre szedem le,átmásolom telóra azóta múxik.
-
vadkörte
addikt
Ha jól tudom SlimKat-nél a ROM frissítésnél a GApps-t is frissíteni kell. Én akkor jártam így, mint Te, amikor csak a SlimKat-et frissítettem, a GApps-t nem.
Viszont a 7.8-as verziótól nemtetszős volt. Érthetetlen lassulásokat, több másodperces lagg-okat produkált.
A Wi-Fi-t félpercenként dobálta el, a BT-t szintén, néha a hálózatot is.
Visszatettem egy CM 10-es (4.1.1) mentést és láss csodát, hasít mint az állat. Lagg nincs, a Wi-Fi több óra inaktivitás után is atomstabil... Tetszik a SlimKat, meg az is, hogy 4.4.4 lehet a telefonon, de marad a CM.Ui.:
Egy ideig OFF leszek a topikban, mert úgy néz ki lenne vevő a telefonomra, de ettől függetlenül nagyon szívesen segítek, ha tudok.
Azt még nem döntöttem el, hogy másodlagos telefonnak ismét egy Y300, vagy valami kínai 70$-os vacak lesz. (hajlok az Y300 felé, mert nagyon megszerettem) -
Zolio3
senior tag
Mivel nem tudsz kapcsolatot létesíteni? Én nem vagyok frissítés párti, előferdülhetnek hibák. Frissítés előtt érdemes pl. Titanium Backuppal mentést készíteni az appokról, így új, vagy frissített romra pillanat alatt visszaállítható minden. Érdemes a romról recoveryben is backupot létrehozni. Frissítés után javasolt a wipe dalvik cache. Ha nem segít, akkor telepítsd újra a gappsot, majd vipe dalvik cache, és indítás. Névjegy szinkronizálási problémát a romban lévő contactproviders app is okozhat. A helyedben tiszta telepítést tettem volna meg, azon megnézni szűzen mi működik, mi nem. Kamera gond, nem tudsz kapcsolatot létesíteni, szinkronizálási probléma... Van gond gazdagon, és még mindent ki sem próbáltál.
-
Exian
addikt
Hát ez most nagyon jó
Nem tudom beállítani a Google hozzáférést, állandóan azt írja, hogy nem tud kommunikálni a google szerverrel...
Mi a fene lehet?
Azt vettem még észre, hogy narancssárgával jelzi most a Wifi és a 3G jelét az ikonok között, de a net az jó.
Ötlet?
Minden akkor jött elő, miután frissítettem SlimKat 8.0-ról 8.2-re.
-
v.attis
őstag
Figyelj, az elektronikai alapokkal én is tisztában vagyok, ezért nem értem. A lényeg az, hogy én nagyon meglepődtem. Ha az igénybevételt is nézzük akkor smmivel nem használtam kevesebbet a telefont, mégis kétszer annyit bírt simán.
Mostmár odafigyelek, hogy mindennek a gyári kábelét használjam. -
Zolio3
senior tag
A K9 kinézete hasonlít a gmailhez, legalábbis a levéllista. Amelyik küldő benne van a névjegyzékedben, és kép is van csatolva, annak természetes a képét mutatja a levél előtt. Természetesen támogatja az imap4-et, így a mappákat tudja szinkronizálni. Nem mondtam, hogy állj át, de minnél több dolog fut a telefonon, annál lassabb lesz. A yourgappsal is van lehetőség letölteni a gmail appot, de az alapból nem tartalmazza. A Google appok közül mind külön le kell töltögetni, amit szeretne az ember, de így nincs feleslegesen futó, és vagy helyet foglaló app.
-
Zolio3
senior tag
Nem azt írtam, hogy "sima levelező", hanem azt, hogy van levelező. Ott van pl. a K9 (ingyenes, mindent tud, és magyar nyelvű, ehhez képest a gmail csak jelenthet), vagy aqua mail (aminek van ugyan ingyenes verziója, de a fizetős többet tud, aki mobilinternetet is használ, de wi-fit is, az két smtp szerver címet is tud állítani rajt). Utóbbi nem tud magyarul, de ez is nagyon jó levelező. Sokan nem használnak google+ -t, vagy hangoutot sem, ami több 10 megabájt megtakarítást jelent.
-
Zolio3
senior tag
Bevált romokkal nem téglásodik a telefon, azért ahhoz több kell. Némely app nekem hibával leállt 4.4.x droid verzió felett, illetve a slimkat rom összeveszik a gravityboxszal, ami nálam alapfeltétel. így én szedtem is le. Jelenleg nálam erre a készülékre a 4.2.2-es romok váltak be minden téren, tehát a cm10.1 verzió. Ha csak átlátszóság kell az értesítési sávba, azt bármilyen 4.x- es rommal meg lehet oldani gravityboxszal, sőt egyes launcherekkel is. Egyébként én a your Gappsot javaslom feltenni. "Minden, ami kell, és semmi, ami nem". Csak a szinkronizáció, Google fiók, és a Play áruház van benne, azon kívül semmi. A playről azt a Google cuccost töltöd le hozzá, amit akarsz. Pl minek gmail, mikor van levelező, ami tudja a Google fiókot is "figyelni", vagy térkép, ha sosem használja valaki, mert van jobb, stb.
-
Exian
addikt
Sikerült ez is, tökéletesen megy minden
köszi.
Amúgy Nektek milyen tapasztalatotok van a SlimKat 8.0-val? Használja valaki?
Mi van más, ami ettől jobb és érdemes kipróbálni? Mondjuk szerintem nekem ez tökéletes lesz, de azért most, hogy már meg van rá a lehetőség, csak kipróbálnék még 1-2 főzött romot. Bár nem szeretném feleslegesen téglásítani a készüléket, de ha van stabil, megbízható cucc, azt csak fel merném rakni.
-
Exian
addikt
-
aytukabozs
addikt
Biztos?
"Recovery flashelése
1. Kapcsold ki a telefont, vedd ki az akkumulátort 5 másodpercre, majd rakd vissza
2. Tartsd lenyomva a Hangerő LE gombot, kapcsold be a telefont és hagy lenyomva a hangerő gombot még legalább 10 másodpercig
3. Csatlakoztasd a telefont a számítógépedhez
4. Az UnlockTools mappából futtasd a flash_recovery.bat-ot, majd kövesd a lépéseket
5. Amikor sikeres flashelve lett a TWRP, akkor a telefonod újraindul
A gyors boot-olást ki kell kapcsolni, hogy bejöjjön a recovery."Akkor én egy másik összefoglalót tudok lenyitni fönt
szerk.
ja közben látom te is szerkesztettél, nem fog kérdezni semmit, amit az unlock tools mappában talál recovery azt fogja felflashelni szerintem... -
-
K.Zsolti
tag
Találni sem találok benne kalibrálást.... akármilyen romot próbálok, mindennél ugyan ez a hiba.
Fura, mert pl a feloldó képernyőn sem érzékeli ha jobbra huzom és halott betűk is jobb oldalon vannak. Menü lapozáskor is be-be akad a jobbra. De akkor a fél érnitő lenne vacak, az se hiszem..... -
Exian
addikt
Nos, úgy tűnik, hogy meghalt az SD kártyám
Azóta próbáltam kártyaolvasóval PC-n, se kép, se hang. Még csak a partíciót sem látja partícionáló program sem, tehát újat sem tudok létrehozni rajta.
Amúgy úgy jelentkezett a dolog, hogy a telefonban volt a kártya és akartam indítani valamit, de nem indult. Próbáltam más programot, az sem... aztán semmi sem indult már el. Gondoltam nyomok egy restartot és a Huawei logonál megállt.
Valószínűleg teljesen meghalt a kártya, bár a kártyaolvasó érzékeli, amikor bedugom, felvillan a ledje, de megnyitni nem lehet. Kuka
Még annyi, hogy ha bevan dugva az olvasóba a kártya és úgy csatlakoztatom a gépre, akkor nagyon lassan ismeri fel eleve a kártyaolvasót is, kell neki pár perc, mire megjeleníti a 4db meghajtó betűjelét. Ha nincs bedugva a kártya, akkor viszont azonnal. Valószínűleg ugyanezért csinálja a telefon is, hogy "kifagy" tőle, amikor bent van és azért nem indul.
-
törölt tag
Az SD adásoknál is szaggat, a korábban említett két csatornát kivéve. A Duna World az SD, illetve az extra csomag csatornáinál, a videótárból elérhető adások se mennek jól. Biztos, hogy a vas hibája, mert épp most kaptam visszajelzést, hogy egy drága HTC-n (nem tudom pontosan a típusát) simán megy minden.
-
Woodrow
csendes tag
Rosszul fogalmaztam, a felhasznált és a szabad memória mérete összesen 393MB.
Így kicsit aggasztó számomra a dolog, hogy miért nem 512MB-őt látok összesen.Nem feltétlenül akarom mókolni, csak körbe járom a dolgot, nincs panaszom egyébként semmiféle-fajta csak érdeklődök.
Ez a RAM-os dolog aggaszt egy picit, szerintetek mi lehet a gond?
-
fdavs
tag
Én most jelenleg joestone CM10.1-ét használom. Eddig semmi gondom nincs vele. Van benne FM rádió is báár én nem használom inkább netrádió. Nem indult újra se semmi tényleg jó. Csak most áttettem a kamera alkalmazásba, hogy az sd-re mentse a képeket és azóta mindig leáll. Vissza se tudom állítani. De majd teszek rá másik kamera appot akkor gondolom nem lesz vele gond.
@joestone: Kérdezném, hogy az alkalmazásokban a 3kis pontot jobb felső sarokba valahogy el lehet tüntetni?
-
fricy81
tag
Ja láttam, pont 5 ezerrel több mint amiért én vettem 2 hete T-nél.
Dominóval persze. Már akkor is jó volt az árazás, webshopban lefoglaltam, majd elvittem az utolsó darabot az üzletből. Kapós a drága...dehát ennyi pénzért jóhogy.
/ON
By the way: 5 nap tesztelés után b197-slim romot melegen ajánlom mindenkinek, akksit kicsit jobban eszi mint a b196, viszont érezhetően jobb a memória kezelése. Nekem eddig ez a nyerő, amíg nincs egy használható CM10.1. -
Pontosan, én előtte az üvegrepedt Google Nexus One-nál ezzel nem foglalkoztam, mert mondom úgy is mindegy már neki / igaz ő most kap komplett felújítást ,aztán vagy meg marad emlékműnek, vagy megy eladásra.
Pár száz forintot megér a védelem, kicsit ducibb a készülék, de jobb a fogása. És ha le is esik, akkor védve van
-
törölt tag
pár éve az xperia mini-met úgy kaptam vissza a márkaszervizből, hogy nagyszemű folyami homokkal volt tele a kijelző alatt, a mai napig rejtély számomra az az eset.
persze azonnal visszaadtam (volna), de a szervizes alig akarta visszavenni, mondván, hogy "az már olyan volt mikor beadtam hozzájuk"...
úgyhogy ha esetleg megint telót kéne gariztatni, inkább eladom garijegyestül rosszan, bukok valamennyit de legalább nem kapok agyvérzést -
ducsidu
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
-
tsabeekaa
aktív tag
Nekem még, sem a skype, sem a viber, nem okozott egyik telefonomon sem gondot. Tökéletesen csinálták azt, amire kitalálták őket. Pedig volt közte halál gyenge vas is. Ennél a telefonnál max az a gond, hogy nem megy rajta a legújabb verzió, hanem csak a 2.xxx. Rengeteget használom mindkét programot, és soha nincs baj velük.
-
És pont azokkal akarnának kibabrálni, akik ezt az olcsó készüléket veszik?
Én kipróbáltam, 3 telefon között minden variációban, és SII, SIII, és S4-el akár milyen hívás irányból akár mely készülékre semmi probléma nem volt a programmal. Az Y300-al meg egyszerűen nem jó. Mondjuk ez utóbbi tés, míg a 3 samsungból kettő telenoros, egy vodás.
-
1db volt nálam, amin nem volt meg az egyik réteg, lehet kimaradt. de végül megoldottam
A felrakás is jó volt, igaz a tokkal együtt a jobb sarkát kicsit megemeli és buborék van ott, de nem zavaró.
Összeségében annyira megtetszett a teló is, és az hogy jól van védve, hogy megtartom, ha csak nem jön meg időben a Nexus Onehoz a rendelt cucc
-
joiner007
aktív tag
Biztos van ilyen, és a Huawei is kínai, meg majdnem minden más is. Azt is írhattam volna, hogy hazai piacon nem forgalmazott készülékek, pl Lenovo. Ami azért nem rossz.
vond Hát tény hogy zte bladet jobban meghallottam, holott szerintem sem halk a Huawei, csak azt más tokban hordtam, ez a mostani amiben az y 300 van jó vastag. Igaz talán a telót megvédi, a hangot meg a rezgést azonban elnyeli.
-
sgergi
veterán
Mégiscsak a telefonból nőtte ki magát fokozatosan a kategória, gondolom azért mard meg. Egyébként igazad van, ez már rég nem a telefonálásról szól.
A 4"-ban is egyet tudok érteni veled, nézegettem én is nagyobb mobilokat, aztán jöttem rá, hogy az már a használat rovására megy. Esetleg egy 4,2"-t még el tudok képzelni, egy kicsi házban, azt még tudnám rendesen használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó a nagy sikereket elért Y200 utódáról rántotta le a leplet, kellemes formavilág, átdolgozott felület, korrekt hardver és kiváló ár jellemzi.
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest