- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
v.attis
őstag
válasz
fricy81 #13808 üzenetére
Elég jó kis rom, illetve ez a kombó nagyon ütős. Nem hiszem, hogy van most jobb rom erre a telefonra. Mondom ezt úgy, hogy eddig nagyon stock párti voltam. Ez meggyőzött.
Jól tudom, hogy fölösleges appot csak file kezelőből, vagy TWRP-ből lehet törölni, majd wipe dalvik? -
-
Johny911
csendes tag
válasz
fricy81 #13680 üzenetére
Rendben, köszi neked is a számomra hasznos INFO-t.
Valószínűleg ez mások számára nem volt olyan új mint nekem :-) bocsi mindenkitől.
Akkor most mellé rakom a Gapps-ot :-)
Megküzdök vele rendesen.
Meg még egy dolog (nem fogyok ki a kérdésekből)
A CM, legyen az 10.1, vagy 11, ROOT-olt, vagy ROOT-olni kell, és ha kell, akkor hogyan kell?
Ezer hála, hátha egyszer én is tudok segíteni valakiniek :-) -
-
nemdan
senior tag
válasz
fricy81 #13523 üzenetére
A FusionX meg van .zipben, meg van fent egy bizonyos GooManager.. Ezt rakta fel twrp-ként..
Nem kontárkodnék, ugyanis az xperia minimen is saját magam cserélgettem romot, igaz pc-n keresztül, de ezerszer egyszerűbb volt azzal minden, mint ezzel a "hüvellyel".. De recovery módban nekem nem jön be semmilyen install..
Ezek vannak:
reboot system now
apply update from sdcard
wipe data/factory reset
wipe cache partition
touchscreen firmware update
apply update from ADBui.: bootloadert még nem nyitottam, az lenne a baj?
-
-
-
v.attis
őstag
válasz
fricy81 #12570 üzenetére
Az a vicces, hogy a gyári időjárást én sem használom, de az órát igen. Illetve használtam. Alternatívát kell keresnem. Engem egyszerűen bosszant, hogy nem megy (főleg az óra), de ez már így marad. Hagyom a francba, majd megszokom az új óra widgetet is.
Végülis csak a gyári B199-nél maradok, csak kipucolom az emotionos dolgoktól. Bár a fusionX még b@ssza a csőröm, az is jó. -
v.attis
őstag
válasz
fricy81 #12563 üzenetére
Megvolt 2.1 és 2.3. Azért mert úgy gondolom, ha valami nem megy, az legfőképp a rom hibája. G300-nál is a gyári rom volt a legjobb, egyszerüen minden (de tényleg minden!) ment rajta és mindent meg lehetett oldani. Más romokon már nem így volt. Nem fogadom el azt sem, hogy CM romokban nem megy ez, vagy az. Ha nem megy az fm rádió, az nem az fm rádió hibája, hanem a cm rom-é.
Csak van egy olyan gyári rom, ami egyszerüen csak MŰKÖDIK. Azért a Nova launcher nem egy extrém cucc. -
lykkeli
csendes tag
válasz
fricy81 #12218 üzenetére
Nem volt itt semmi hókuszpókusz, a Gsm bolt (pesten) függetlenítve árulta, az üzletben természetesen ki is próbáltam két fajta sim kártyával is, minden perfekt működött (ami mai napig igaz, kivéve ezt a hívásmegszakadásos dolgot), azt mondta a csávó 2 hét garancia...az alatt a két hét alatt nem volt ez a gond, talán csak egyszer, de újraindítás után persze nem volt vele gond. aztán jött elő jobban, mára pedig minden hívás megszakad (ill. nem hallanak). Mondom, én még nem nyúltam hozzá a romhoz, nem zártam ki a szoftveres hibát, mert anno a G300-as telómmal is egy szoftverfrissítés tett csodát (bár az hivatalos, vodafone által kiadott frissítés volt).
Megvárom most, h a q012345 által javasolt Viber letörlése megoldja-e a gondot vagy sem...:\@cigam: válaszolnék Neked is, csak mert láttam, hogy érdekel pár kérdés
- a B178 rom van rajta (nem buheráltam semmit rajta amióta megvettem)
- semmi extra progit nem raktam rá, csak "alapokat", pl. időjárás; viber; skype; fb messenger; egy led-et kontrolláló progit de azt már leszedtem, mert nem működött jól; meg egy billentyűzetet
- még nem próbáltam reset-elni
- csak gsm telefonáláskor, a viberrel tudtam beszélni
(amúgy köszönöm a segítséget, tanácsokat)
-
cigam
titán
válasz
fricy81 #12209 üzenetére
Igazad van. Csak tippeltem a leírása alapján, ahogy te is
Ezért is írtam, hogy látatlanba nehéz_jó_tanácsot adni.
Ill. még utólag beugrott pár tisztázatlan kérdés:
- gyári rom van rajt?(frissiteni)
- milyen progikat telepített rá?
- hard reset után is problémás?
- csak gsm telefonáláskor megy el a hang vagy ip alapú kapcsat esetén is?(pl skype) -
cigam
titán
válasz
fricy81 #12198 üzenetére
Egy tipikus HW(mikrofon(erősítő/gsm) problémát hogyan orvosol egy komplett ROM csere? Igen merész tanács ez így látatlanba. Aztán addig piszkálja, míg csinál belőle egy féltéglát.
Arról nem is beszélve, hogy a Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint, a használt termékek vásárlása esetén egy év a szavatosság. Az első hat hónap pedig kedvezőbb, hisz a hibát nem a vásárlónak kell igazolni, hanem az eladónak a hibátlanságot.
olvasni jó
Hacsak nem okosba intézte, mert úgy "megspórol" pár ezrest...---
Amúgy nem lehetne ketté szedni a fórumot? Lenne egy rendes hétköznapi témákat megvitató, és lenne egy turkáló. Engem speciel a turkáló nem érdekel, és igen nehéz kiválogatni a napi több 10(0) hozzászólást
-
haxiboy
veterán
-
kokokka
addikt
-
v.attis
őstag
válasz
fricy81 #11853 üzenetére
Én tudom, hogy mi a különbség a különböző szolgáltatós és huawei-es romok között, csak azt nem tudtam, hogy honnan szedi(te)k a 199-est...?
És továbbra sem!
Tulajdonképp az is ki lett adva, csak nem kerítettek neki nagy feneket és nem tartják fontosnak a megfelelő oldalra való kirakását? -
szoszo1973
aktív tag
válasz
fricy81 #11811 üzenetére
Köszi a segítséget!
Nem akartam az egész "Google Play Szolgáltatások"-at lefagyasztani csak néhány elemet belőle: pl: google könyvjelzők szinkronizálása (ezek a szinkronizálások általában önálló életet élnek)
Egyébként a legfrissebb verzió van fent.
gps nincs bekapcsolva. Már mindent átnéztem többször is még a rendszerfrissítés értesítőjét is kikapcsoltam de nem találom hogy mi dolgozik magától.
Google Now -t nem találtamHa van még ötleted, szívesen veszem.
Azért kösz a fáradozást!
-
v.attis
őstag
válasz
fricy81 #11792 üzenetére
Apropó! Erre van tökéletesen működő CM rom, amire azt lehet mondani, hogy kész van? A G300-ra egyik sem volt teljesen kész és nem voltak hibátlanok a régi android verzióra épülők sem. Ráadásul arra már javitások is egyre ritkábban jöttek. Sőt a 10.2 egy időben ki is nyírta a G300-akat. Arra a gyári, huawei oldaláról elérhető legfrissebb ICS volt a legjobb.
Erre (Y300-ra) még nem találtam olyan megoldást, hogy a hangerő gombokra is ébredjen a teló, viszont ez a fícsör a CM romokban asszem alapból benne van... -
gorje
senior tag
válasz
fricy81 #11785 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tuti akkor nem ugrik az update-es megoldással? Megpróbázom neki, de olvastam valahol olyat h csak függetlenre megy fel. 196 után melyiket próbázzam? 190 ha fent van akkor azt is. Esetleg a gyártói oldalon megtalálható 189? Csak kérdem mert mégis a legjobbat szeretném. Ha valakinek van tapasztalat h melyik vált be akkor szívesen fogadom.
Köszi még1x
-
-
wookie
tag
-
DeniL
tag
válasz
fricy81 #10862 üzenetére
Szia. Elértelmeztem a stock fogalmát, úgy akartam írni, hogy a CM10.1-et a saját kernelével használom, nem custommal.....mert nem tudom hogy kell felrakni, de mindjárt utánanézek
Egyenlőre szerintem én is maradok ennél a 10.1-nél, nem igen találtam jobbat, ami ezt a sebességet hozná. -
DeniL
tag
válasz
fricy81 #10829 üzenetére
Szia,
Téged kérdeznélek, mert Te írtál nekem a CM10.1-ről tapasztalatokat. Felraktam ez is, és két dolog volt nekem furcsa....párszor nincs térerő és vészhívás, olyan helyen, ahol korábban nem csinálta és sokszor gyengének találom a térerőt, a másik, hogy lassan reagál wifire és mobilnetre (bekapcsolom a statusbar-ban), várok vagy 20-30 másodpercet is akár, mire megjelenik valami.....és ez zavaró. Nem tapasztaltál hasonlókat? (Mondjuk én a stock kernellel tettem fel).
Többieknek egy kis CM11-es tapasztalat, hátha érdekel, legfőképpen azért, mert én mindig vagyok olyan "beteg", hogy na akkor ezt most felrakjuk és mehet élesben.....3 napot bírt a napi nightly frissítésekkel, aztán a mai reggeli kiakasztotta a telefont (olvastam a fórumszálat róla, látom nem egyedi).
Egész jó lesz, ha lesz belőle egyszer valami, de napi szinten ne használjátok. Használható, de korántsem megbízható. Nálam az alap dolgok gyors teszt után működtek (wifi, mobilnet, kamera (fotó,videónál 1x fagyott és restart), bluetooth)
Amit észrevettem nem oké:
- voltak random újraindítgatások
- fentebb írtam, csak teszteltem a videózást vele és volt, hogy fagyott
- csörgetni akartam csak, de nem tudtam lenyomni a hívást
- laggolás, és talán ez ami a legidegesítőbb (pl. facebook üzenőfal gyári facebook appal tökéletesen görgethető, de ha egy csoportba bementem olyan szinten beakadt, hogy azt hittem megint csonttá fagyott az egész rendszer...), avagy ugyan ez több böngészővel, hol görgethető az oldal, hol úgy beszaggat ki kell lőni az appot. Gmail ugyan ez, ugye ott is több címke van, és azok közötti váltáskor szokott erőteljesen...)Körülbelül ennyi. Gondoltam megosztom, hátha valakinek elég csak a tapasztalat és nem kezd neki backup hiányában az egész rendszerért emiatt legyalulni, mint én
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz
fricy81 #10817 üzenetére
Nem írtál hülyeséget, ha átállítom alapértelmezettnek az SD-t, akkor valóban megjelenik az a bizonyos nyomógomb. Csak sajnos nem minden alkalmazás esetén... Pl a call recorder-t nem engedi. A Link2SD - utánajártam - viszont átrakja, működik is, csak becsapja a telefont, és egy linket helyez el a belső memórián, mintha az app ott lenne. Szinte csak saját magát nem tudja áttenni, állítólag még a widgeteket is, bár azt én nem próbáltam. Úgyhogy jár Neked a két pont, de mégis maradok ennél a megoldásnál.
tibbi978 megelőzött...
-
törölt tag
válasz
fricy81 #10817 üzenetére
Bocs, igazad van, akkor megjelenik ez az opció. Próbaképpen átállítottam SD-re az alapértelmezett tárhelyet, de már vissza is tettem a belsőre.
Egyébiránt nem tűnik túl logikusnak, de biztosan van rá magyarázat, hogy miért csak ilyenkor engedi átpakolni az SD-re.
Tanultam valamit, köszi! -
Leito92
tag
válasz
fricy81 #10795 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy gyári rom van-e hozzá.. mármint a gyári tmobile-os, amit ha esetleg valami önhibámon kívüli hiba adódna vissza tudnék rakni és garanciásan megjavíttatni.
A rootolást meg hogy letöröltem róla vagy 300megányi gyári vacak alkalmazást nem vették észre. -
Leito92
tag
válasz
fricy81 #10775 üzenetére
Nem tudom hogy hogy hívják... A textúra elnyúlik a képernyő közepe felé. A Dead Space 1 pályáján is felbukkant de azóta szerencsére nem láttam csak ennél. :/
És a Call of Duty Strike Team-et próbálta valaki? Nálam betöltésnél kilép, gondolom kevés neki a ram(?)
Egyébként gyári rom nem érhető el sehol? Így nem igazán merem mókolni, hogy nem tudom visszapakolni gyárira...
-
törölt tag
válasz
fricy81 #10784 üzenetére
Beállítások->Alkalmazások->SD kártya
Én nem akarok pakolgatni, de megnéztem amit írtál. Nálam nincs ilyen elérési út, és az alkalmazáskezelőből nem lehet áthelyezni az SD-re, legfeljebb leállítani, eltávolítani, vagy gyorsítótárat törölni, ill. a gyári alkalmazások frissítéseit lehet törölni, majd azután némelyeket letiltani közülük. Gyári T, B173.
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz
fricy81 #10777 üzenetére
Úgy látom két malomban őrlünk. Az alapértelmezett tárhely funkciót ismerem, használtam is. De nem erről beszélek. Ebben az esetben ugyanis a telepítésre kerülő új appok alapértelmezetten a külső (kivehető) SD-re kerülnek. Nekem ez nem volt jó, mert használok olyan szoftvereket önálló módban, a gyári megfelelőjük törlésével, mint pl.: PixelPhonePro, 8sms, stb., amik a teló működéséhez nélkülözhetetlenek. Mivel néha kiveszem az SD kártyát, ezek nálam a belső memón vannak, így SD nélkül is tudok telefonálni, SMS-t fogadni-küldeni. Még ha megoldható lenne is, hogy a kivétel előtt áthelyezzem őket a belső memóba, (nem tudom, ezt nem próbáltam), az akkor is idő, és vesződség. Nekem egyszerűbb, ha így marad. Egyébként a linkeléssel is átkerülnek maguk a progik, csak egy minimális méretű mutató (link) marad a belső memórián.
Egy biztos, a már feltelepített, belső kártyán lévő program áthelyezését külső kártyára (amennyiben a belső az alapértelmezett tárolási hely) az APP2SD a fentebb közölt üzenettel elutasítja.
De természetesen mindenki úgy használja az Y300-asát, ahogy akarja.
-
Biggeszkij
aktív tag
-
user112
senior tag
válasz
fricy81 #10631 üzenetére
Már próbáltam párat, de az alsó sor görgetése és az ikon méret változtatáson kívül nem találtam más hasznos dolgot. Ráadásul visszaállva a gyárira, újra berendeztettem a régi ikonjaimat a képernyőkre. Az alkalmazások mind egy kupacban jelentek meg ábc sorrendben. Lehet ezeket valamilyen csoportba rendezni az új launcherben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest