Hirdetés
- Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MIUI / HyperOS topik
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Üdv urak! G300 után az y300 felé kacsintgatok, de lenne pár kérdésem.
1. Gorilla glass van-e a telón?
2. Kamerája autófókuszos-e?
3. Úgy összességében a kamerája és a led vaku, hozza a G300 szintjét?Nekem munkára is kell a telefon, zárt térben elektronikai alkatrészeket fotózgatok vele, amolyan bizonyítéknak. A G300 erre a célra tökéletesen megfelelt, a CameraZoom FX-el nagyon jó képeket lőttem sötétben is. Tehát ez a telefon hozza azt a szintet?
-
v.attis
őstag
válasz fricy81 #11792 üzenetére
Apropó! Erre van tökéletesen működő CM rom, amire azt lehet mondani, hogy kész van? A G300-ra egyik sem volt teljesen kész és nem voltak hibátlanok a régi android verzióra épülők sem. Ráadásul arra már javitások is egyre ritkábban jöttek. Sőt a 10.2 egy időben ki is nyírta a G300-akat. Arra a gyári, huawei oldaláról elérhető legfrissebb ICS volt a legjobb.
Erre (Y300-ra) még nem találtam olyan megoldást, hogy a hangerő gombokra is ébredjen a teló, viszont ez a fícsör a CM romokban asszem alapból benne van... -
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek a romokkal kapcsolatos válaszokat. Lehet, hogy hülye kérdés, de ICS nincs a telóra? Igazából én nem sok különbséget veszek észre az ICS és a JB romok között Csak annyit, hogy az ICS kisebb erőforrás igényű emiatt gyorsabb.
-
v.attis
őstag
Az első hsz-ben az van, hogy független telókra a B199 a legfrissebb rom. A huawei-nél meg a B189. Akkor ez most hogy van?
-
v.attis
őstag
válasz fricy81 #11853 üzenetére
Én tudom, hogy mi a különbség a különböző szolgáltatós és huawei-es romok között, csak azt nem tudtam, hogy honnan szedi(te)k a 199-est...?
És továbbra sem!
Tulajdonképp az is ki lett adva, csak nem kerítettek neki nagy feneket és nem tartják fontosnak a megfelelő oldalra való kirakását? -
v.attis
őstag
Telenorosra felmegy a gyári B199?
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Vettem egy teljesen új Y300-at. Telenoros volt, de ki lett függetlenítve, "hivatalosan", telefon shopban. Ezen kívül abszolút semmit nem csináltak vele, annyira nem, hogy nem is volt használva, csak épp kipróbálva lett, még egy töltést sem kellett eszközölni rajta.
A gyári állapotra, gyári romra (nem tudom melyik a telenornál a gyári) felmegy a B199 gond nélkül? Egyszerűen dload mappa a kártyára, és összes gomb megnyomásával frissül? Vagy a telenoros szoft valami különlegességet igényel?
Továbbá, ha boltban függetlenítették (nem tudom milyen módszerrel szokták, gondolom géppel), meg van a veszélye annak, hogy frissítés hatására visszazár? (Gondolom nem úgy csinálják meg, hogy a boltnak rossz reklám legyen, de ki tudja?) -
v.attis
őstag
Na, most jött meg a telefonom. B194 van rajta, 2633-as twrp nem megy fel, ki írja, hogy failed. Ok? Bootloader még zárt. Root sincs.
-
v.attis
őstag
Az új TWRP miért csak egy gigát lát a belső memóriából? B199
-
v.attis
őstag
Olyan furán működnek a dolgok ezen a telón.
1.Letiltottam a huawei launcherét, ezt az emotion ui-t. Novát szeretem helyette. Nován viszont nem mennek a huawei modulok, mint pl. az óra.
2. Nem tudok akármilyen csengőhangot beállítani. Bemásoltam őket a megfelelő mappába a /system/media/audio-n belül. A csengőhang megjelenik a listában, de nem szólal meg.
3. Értesítési hangot meg nem ad be, illetve az üzenetjelző hangot nem adja be. Rányomok, az opcióra, de nem történik semmi. A naptár és egyéb kategóriák bejönnek.Rendben van ez így? Nekem évek óta megszokott csengőim vannak minden eseményre, meg szeretném tartani őket.
-
v.attis
őstag
válasz szoszo1973 #12520 üzenetére
Így nekem is működik, kérdés meddig. A G300 elfelejtette az első hívásnál is.
Handcent sms-t akartam használni és jegeltem a gyárit, emiatt nem tudtam csengőhangot keresni az üzenetek számára. Fura ez így...
-
v.attis
őstag
Minden nova launcher használótól kérdezem: Mindenkinek bekakál a gyárilag telepedett modulok egy része, ha nem az emotionnal használjátok? Tehát kapásból nem megy a nova alatt az óra, az időjárás. A többit ki sem próbáltam, úgy felmérgelt.
-
v.attis
őstag
válasz szoszo1973 #12526 üzenetére
Nos! Full wipe, dload-al teljesen új B199. Eredmény: "probléma történt a modul betöltésekor". Abszolut semmi nincs még telepítve, nincs rootolva, szűz rendszer.
Mi a sz@r van mááár? Miért nem működik rendesen a nova ezen a telefonon?
-
v.attis
őstag
Egész délután töltőn volt a teló. Hazajöttem, látom, hogy a led még mindig narancssárga és a szint 79%. Há mondom: ez hogy?
Kihúzom, visszadugom, erre elkezd emelkedni a szint, tehát tölt.
Miért van ez?Rom: FusionX majdcsak gyári állapotban, egyedül a nova fut.
-
v.attis
őstag
válasz fricy81 #12563 üzenetére
Megvolt 2.1 és 2.3. Azért mert úgy gondolom, ha valami nem megy, az legfőképp a rom hibája. G300-nál is a gyári rom volt a legjobb, egyszerüen minden (de tényleg minden!) ment rajta és mindent meg lehetett oldani. Más romokon már nem így volt. Nem fogadom el azt sem, hogy CM romokban nem megy ez, vagy az. Ha nem megy az fm rádió, az nem az fm rádió hibája, hanem a cm rom-é.
Csak van egy olyan gyári rom, ami egyszerüen csak MŰKÖDIK. Azért a Nova launcher nem egy extrém cucc. -
v.attis
őstag
válasz tsabeekaa #12566 üzenetére
Persze, működik. De ezt a problémát nem értem. És nem egyedi a gondom, rákerestem. Itt, ebben a topikban is van rá példa és az itcafén is. A konklúzió, hogy a novának gondjai adódnak a gyári widgetekkel B199-en. Ezt bizonyítja az is, hogy a FusionX-ben nincs ez a gond, viszont nincs is az a widget, ami a stock-ban problémázik. Tehát a régi óra widget van, ami problémamentes, nem ez az új ami gondolom az a emotion ui része.
Az lessz a végeredmény, hogy letiltom az összes emotion hülyeséget és külső widgettel pótolom az órát is meg az időjárást is. -
v.attis
őstag
válasz fricy81 #12570 üzenetére
Az a vicces, hogy a gyári időjárást én sem használom, de az órát igen. Illetve használtam. Alternatívát kell keresnem. Engem egyszerűen bosszant, hogy nem megy (főleg az óra), de ez már így marad. Hagyom a francba, majd megszokom az új óra widgetet is.
Végülis csak a gyári B199-nél maradok, csak kipucolom az emotionos dolgoktól. Bár a fusionX még b@ssza a csőröm, az is jó. -
v.attis
őstag
válasz #64315648 #12572 üzenetére
Én is elégedett vagyok a működő órákkal, csak azért használtam , mert jól nézett ki a kis vonalkákból álló teljesen átlátszó óra a kezdőképernyőn. Azért tettem ki, mert rábökve értem el az ébresztő menüt. Találtam másikat, úgyhogy ez már így marad.
Végre valaki igazolja a problémámat.
-
v.attis
őstag
válasz szoszo1973 #12585 üzenetére
Csakhogy én már B199-en vagyok, innen nem könnyű visszalépni. Apex-el szemezgetek egy ideje magam is.
-
v.attis
őstag
válasz szoszo1973 #12587 üzenetére
Miért vissza lehet? Ami a huawei oldalán van B189 nem megy fel. Gondolom egyéb romok sem a dload-os módszerrel. Twrp-s romokat meg nem kerestem gyáriban.
Nekem nem jelzett az akku 29%-nál. Szerencsére. Ebben a 199-esben nincs benne ez a fícsör? Nem baj, sőt! Örülök neki!
-
v.attis
őstag
Nem csinált még senki olyan verziót a B199-ből, amiben nincs benne a sok reklámos, play-es szar és az emotion sem? Ezen kívül teljesen érintetlen legyen. Sőt, már az is jó, ha nem az emotion van benne, hanem valami másik használható launcher, mondjuk apex.
-
v.attis
őstag
válasz theo_76 #12618 üzenetére
/system mappában szerkeszteni a build.prop fájlt.
Valahol a második felében van egy olyan sor, hogy ro.config_RemindWIFItoPDP=true
itt a true értéket át kell írni "false"-ra és kész is.
Lehet, hogy az eleje nem pont ez, de a remind-tól kezdődően biztos. Nem fogod eltéveszteni, mert nincs több ilyen bejegyzés a fájlban. -
v.attis
őstag
válasz theo_76 #12622 üzenetére
Pont így fog történni, ha átírod ezt az egy szót. Persze root kell és egy olyan szövegszerkesztő, ami root jogokkal képest ezt menteni is. De ez már más tészta, benne van az első hsz-ben is.
Más:
Beállítottam a csengőhangot az ébresztéshez, erre ma reggel egy gyárival ébresztett, nem azzal amit én adtam meg neki. Megnéztem a beállításokban, hogy visszaállt-e gyári alapértelmezettre, de nem, az van benne, amit én állítottam be. Ötlet? -
v.attis
őstag
válasz bostone #12623 üzenetére
Power toggles-al tudod kapcsolgatni a hálózati módokat kedved szerint és még nagyon sok mindent tud. Én kapcsolom vele a wifit, mobil adatot, gps-t, zseblámpát, kijelző fényerőt, hangerőt és módot, kijelzőzárat. Nagyon hasznos.
Hangerő gombos kérdésem már nekem is volt, de senki sem adott rá megoldást. Joestone nem tudna (tudnál) egy flesselhető zippet készíteni hozzá? Anno volt a modaco-n a Stock+ B960 romhoz, ami ment minden ICS romon. twrp-ben egy picike zip-et kellett flesselni és már ment is.
Addig is én ezzel oldom meg. Ki kell találni hogyan működik jól, de működik és nem is eszi az aksit. Asszem csak a proximity érzékelővel megy. Én bekapcsoltam a két érintéses ébresztést és így jó. Az egy érintéses is jó, még jobb, de ha úgy teszed ki a telefont az asztalra, hogy közel ér az ujjad, akkor már világít is a kijelző. Igaz csak 5 mp-ig, de akkor is, minek világítson? -
v.attis
őstag
-
v.attis
őstag
Haló!!!!
Hát megcsináltam a hangerő gombra való ébredést! Az android.policy.jar fájlt kellett módosítani és ez nem volt egyszerű. Valaki mondja már meg, hogy az univerzális fájl-e, mert akkor közzé tenném és be lehetne tenni az összefoglalóba. B199 romon vagyok.Majd megcsinálom a leírást is, de most nagyon nem érek már rá!
Jupííííí!!!!!
-
v.attis
őstag
válasz kokokka #12632 üzenetére
1. Nekem jobban kézre esik a hangerő gombos kioldás.
2. Nem csak azt az egy gombot használod. (Mert egyszercsak bekaksizik...)
3. Akinél már rosszalkodik a power gomb, annak ez életmentő lehet.
4. Egyszerűen csak: jó.Nem egyedi ötlet ez, a net tele van ilyen kívánalmakkal és többnyire van is rá megoldás. Custom romok alapból is tudják (többnyire), szóval nem ritka dolog ez.
-
v.attis
őstag
Gondolkodom, hogy kipróbálom az új CeXstel kernelt stock romon. Látom, hogy a telóban ugyanaz a cpu van, mint a G510-ben 1,2 GHz-en. Ha az új kernellel felskálázom erre a frekire (persze nem állandóra), akkor besz@rhat a teló? Vagy max elkezdenek hibák előjönni?
-
v.attis
őstag
Ha játszok a telón, akkor kiveszi a háttérképet és eltűnik az állapotsáv. Ami nagyobb baj, a háttérképet vissza se adja. Rendben van ez így? Gyári B199.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Gyúrósok ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 Mini 128 GB - Szolgáltató független
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB 8GB RAM Dual / Bontatlan - 3 év gari
- Új független bontalan iPhone 14 128GB Midnight
- Eladó/cserélhető új iPhone 16 Pro, 128 GB, független, Apple gari 2025.10.12, nem szolgáltatós
- iPhone XS - 256 GB - Szép állapot - Dobozos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest