- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
nebancsa #5113 üzenetére
Addig fogom használni, amíg be nem adja a kulcsot :P
Hamarosan kap új komplett burkolatot, egyben a színe is változik. Eredetileg fehér/ezüst modell, fekete/szürke lesz. Minden megvan már hozzá, csak rá kéne szánnom magam. Időközben én is elgondolkodtam az új akksin. Te milyet tettél bele, honnan szerezted, és mennyiért? Még az eredeti van benne, azért 1 napot még kihúz közepesen aktív használat mellett, nem tudom így hirtelen, hogy az még jó-e.
-
ktg3
őstag
válasz
nebancsa #4968 üzenetére
Nekem már egyszer cserélve volt a foltos kijelző és most megint elkezdett igen erősen foltosodni. Eddig két nagyobb de halvány foltban, ami nem volt zavaró, de most kapott egy kicsi, de annál jobban látható foltot is. Megy is majd vissza gariba az ünnepek után. Lehet taktikáznom kéne és várni, amíg
tutihátha elfogy a kijelzőjük és fél év múlva vinni csak (addig szól a gari). -
kcsa
veterán
válasz
nebancsa #4968 üzenetére
Jepp, a cserére gyúrtam lélekben, de így sem rossz. Ugyan feladtam hirdetést, de akkor sem sértődök meg, ha nem viszik el. Ha lenne benne legalább még egy (vagy akár két) giga ram, még ennyire sem vágynék cserére.
szerk.: most hogy szervizbe is ment, gondoltam lementem a dolgaimat memóriakártyára, de a jelek szerint bedöglött, gyanítom nem most, mert korábban is voltak gyanús jelek, nem mindig volt írható de azt hittem szoftveres nyűg lehet. Kártyaolvasóban erősen melegedik is. Amióta kicserélték a foltos kijelzőt, meg én kicseréltem a memóriakártyát, még akku is tovább húzza. Valamelyik (gondolom a kártya) szívta az áramot is.
-
OutSider17
senior tag
válasz
nebancsa #4843 üzenetére
Én azért általában a telefont fényképezni is használom. Egy kisebb DSLR gépet mire előveszek meg rátekerem az obijektívet le megy a nap, vagy éppen fel. (Napszaktól függően.) Illetve a gépnek sem tesz túl jót a sok obijektív csere. Ezt edig csak a zsebből kell elő vgyem és már használhatom is.
Nem tudom nekem előbb tört a járólap mint a kijelző.
Üvegfólia is 2 hónapos rajta és alig karcos, pedig nem finomkodok vele. Ráadásul melóhelyen is velem van mindig. -
-
kiccipo
csendes tag
válasz
nebancsa #4668 üzenetére
Nem a telemaxos javitassal van problemam, hanem azzal, hogy sehol sem tajekoztatjak a felhasznalokat, hogy valtozas tortent a szervizbe tortene leadas folyamataban. En egyelore azon kevesek koze tartozom, akiknek eddig nincs rossz tapasztalata a telemax-szal, bar most lehet h az o hibajukbol rakoncatlankodik a fenykepezom. Velemenyem szerint a huawei a hunyo...
-
Spricccer
tag
válasz
nebancsa #4631 üzenetére
A B571 kb 370mb volt. Xdarol leszedtem a B560at ami tl10es hez valo. Gondolom az enyem tl10 mert ez a premium verzio. 3gb ram 32gb rom. Feltettem a B560at majd egybol felajanlotta a B571et. Ez a Jazz fele rom nem tudom mi lehetett ami rajta volt. Eddig B512vel hasznaltam a telot, de az 571el hatarozottan jobb lett
-
kcsa
veterán
válasz
nebancsa #4283 üzenetére
Attól még van értelme, hogy te nem látod
Konkrétan úgy működne, hogy ha az eszköz a közelben van, akkor nem kér jelszót vagy feloldó rajzot, vagy akármit. A tabletjén nincs ujjlenyomat olvasó, úgyhogy ott kényelmes lenne.
Nálam sem működik, de van valami figyelmeztetés telepítés közben, hogy csak az egyik lock screennel megy, az ujjlenyomat olvasós meg pont nem az. Ennél több energiát nem feccöltem bele, jó nekem a leolvasó is.
-
dauphin
aktív tag
válasz
nebancsa #4175 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, ez bejött. Töröltem a SIM-ről az összes névjegyet és megjelenik a bélyegkép a névjegyhez a ki- és bejövő hívásoknál egyaránt..
Ugyanakkor kíváncsiságból visszamásoltam a telefon memóriájából az összes számot a SIM-re, hogy mit szól hozzá, és még mindig működik! Hogy ez... most hogy is van!?
Na mindegy, a lényeg, hogy sikerült a problémámra megoldást adnod. Hálás vagyok érte.
-
lobello
újonc
válasz
nebancsa #4094 üzenetére
Köszi már megoldódott én néztem el, és mégis van ikon. Viszont ide Neked is leirom, hogy szörnyü rossz lett, hogy az értesitések és a parancsikon (lehúzható redőnyről beszélek) hogy tök fekete lett, fehér betükkel. Sokkal jobb volt a fehér alap és fekete betük. Ezt egy szabad, kinti környezetben alig lehet látni. Igy elrontani, ezt nem gondoltam volna.
-
aurora65
tag
válasz
nebancsa #3736 üzenetére
Szia! A hátulját nagyon könnyű leszedni,ezáltal az akksi csere sem olyan bonyolult de tovább nem mertem menni.Nagyon erősen bele van ragasztva az akkumulátor,legalábbis nekem, az akksi hártyakábelt könnyű lehúzni.A bekapcs gomb hosszan nyomására nem kikapcsol hanem újraindul.[link]
Nekem ilyen könnyen nem jönne ki az akkumulátor mint ezen a videón.Sajnos úgy látom,hogy a kijelző-touch,alaplap az egy egység. Ha a touch panel alá ment be a folyadék nem tudom onnan hogyan jön ki de majd a szerviz megmondja.
Ezen a videón [link] látszik,hogy a kijelző az egy egység az érintőpanellal egybesajtolva. Akkor meg nem tudom,hogy a túróban ment be közé folyadék. -
aurora65
tag
válasz
nebancsa #3734 üzenetére
Sajnos nem párolog el belőle .Ha sikerül valamit megnyomnom pld névjegyzéket ahol világos a háttér,akkor jól látszik,hogy tele van foltokkal a kijelző illetve a kijelző és a touch panel közti rész. Tudom a foltokat ide-oda masszírozgatni de nem szárad ki sajnos.Ebben reménykedem én is,hogy talán némileg jobb a helyzet mintha víz ment volna bele.A kis baleset banális volt. Az autómnak az anyós ülésén felejtettem egy az előző nap ablaktisztításra használt Clint,elfektetve.Ma beültem az autóba és nem a tartóba hanem magam mellé az ülésre dobtam a telefont.Hazajövet már a lakásban vettem észre,hogy tiszta folyadék az egész telefont,belefolyt a silicon hátlap alá.A rohadt flakonba ahogyan be van tekerve a fújófej ott a menetnél kifolyt majdnem a lötty fele. Még ekkor sem fogtam gyanút,megtörölgettem a telefont és lám nem reagált semmire Fekete képernyő,8 mp-es újraindítás és semmi..Megijedtem,lekaptam a hátulját egy youtube-os útmutató alapján.Gondoltam tökmindegy a gari a "befolyástól" amúgy is ugrott. 1-2 órát szabadon volt a hátulja ,szellőzött,pár percig távolról hajszárítóval is rásegítettem. Legalább annyira feléledt,hogy megjelent a kijelzőn a megszokott kép,kérte a pin kódot amit ezredik próbálkozásra be is tudtam adni.Most néha valamit meg tudok nyitni,főképp a telefonkönyvet de hívni már nem tudok,kikapcsolni sem,mert a kijelző nem reagál semmire.A Telemax nem vállalta,hogy ők csak garanciális szerviz. Mondom jó,kifizetem. Úgysem. Hihetetlen ez számomra. Aztán sok-sok szerviz felhívásával eljutottam a Speedshophoz,akikkel évekkel ezelőtt már volt jó tapasztalatom éppen egy Xperia Neo V kijelző cserével kapcsolatban. Holnap leadom nekik,egy-két nap alatt választ adnak,hogy mi mennyi meg hogy egyáltalán lehet-e javítani. Marhára remélem,hogy lehet,mert életem eddigi legjobb telefonja és ráadásul 2017 májusig részletfizetéses szerződésem van rá a Telenornál.Közel nincs most pénzem egy ugyanilyen vadiújra. Úgyhogy izgatottan fogom várni a szerviz hívását és reménykedem. Lehet,hogy vízálló Xperiát vagy galaxy s5-t kellett volna vennem?
Persze ez csak költői kérdés,mert maradok "itt".
-
atike
nagyúr
válasz
nebancsa #3538 üzenetére
Azért érzés van különbség az üveg és a plexi között...
Sem ezzel a telefonom sem az előzővel (Nexus 4 - az üveg volt elől-hátul) nem volt soha semmi bajom, pedig mind a kettőt zsebben hordtam és hordom és estek is már le. És részemről szeretem, hogy üveg mert hozzáad a minőségérzethez (is)...
-
persil
nagyúr
válasz
nebancsa #3469 üzenetére
Az a baj, hogy azonnal elkezdte a backup-ot, kozben meg ertheto, hogy akadt, szoval nem tudom :/
Viszont csak azt a nehany jol bejaratott appot hasznalom mar tulkepp evek ota, amit eddig is, azokkal eddig sosem volt gond, es nem is veszem eszre, hogy jobban merulne, mint kene.
-
csalafinta65
senior tag
válasz
nebancsa #2814 üzenetére
Most tettem be csak a Sim kártyát. ( 12 óráig töltőn volt kikapcsolt állapotban). Egy pár percet működtettem 4G-n, videót néztem youtube-ról, és bizony elég meleg lett a hátsó oldala felül...fél óra után forró lesz? Tapasztaltatok ilyet? Nyugtassatok meg, hogy ez üzemszerű!
-
persil
nagyúr
válasz
nebancsa #2811 üzenetére
Szerény véleményem, hogy jól elbaszták.
Adott a gyönyörű formaterv, prémium összeszerelés, az ujjlenyomatolvasó is hibátlan, nem sokat kellett volna hozzátenni, hogy jó utódot adjanak ki. Erre jól elmónikázzák a kis kijelzővel* és a szar akksival(arra konkrétan nem is éri meg több szót pazarolni :S ).
*Nem kicsi az 5.5, sőt bazi nagy, én ezzel tisztában vagyok, de aki mate 7-et vett az vagy nagyobb kijelzőre vágyott, vagy már korábban is hozzá volt szokva a nagy kijelzőhöz, erre a mate 7s kijön kisebbel. Ok.
Remélem lesz mate 8, vagy ilyesmi, ami igazi utód lenne a mate 7-nek. -
South Velen
addikt
válasz
nebancsa #2395 üzenetére
Állandóan kurjongat, hogy Google címtár szinkronizálása és Google Backup Transport energiát fogyaszt a háttérben, de ahogy bezárom, már másznak is vissza. Ha meg letiltom ezeket, rögtön lehal a gmailtől a térképen át minden.
Egyébként én ezeket is próbáltam, egyébként meg nem szeretném korlátozni az okostelefonom, főleg ha már ennyi pénzért vettem. Nekem kell például, hogy rögtön lássam a mailjeim. 4.2 alatt nem is volt semmi gond ezzel a telefonjaimon.
-
törölt tag
válasz
nebancsa #1691 üzenetére
Az kizárt. Simán megy mellette.
Nem tudom mi van a Telenornál, de talán egy vagy két hete nekem kapcsolási gondjaim is vannak, 2 telefonon is. Pl. hosszú másodpercekig nem csörög ki, de próbál fellépni a vonalra, vagy ki sem csörög, hanem átvált foglalt hálózatra.
Azt nem mondom, hogy feltétlenül van összefüggés, mert nekem nincs ilyen értesítés. DE az biztos, hogy volt olyan, amikor nem tudtak elérni az utóbbi időben, mert azt jelezte ki vagyok kapcsolva. Más telefonoknál (2 Telenor előfizetést használok).
-
törölt tag
válasz
nebancsa #1508 üzenetére
Mindig az SD -re másold az új témákat, aztán nem lesz ilyen gond. Csinálsz egy HWThemes mappát és kész. Vagy az is segít, ha a .hwt fájlban átírod a fájl nevét és a description.xml -t (ahova beírkáltam, hogy melyik mit jelent, ezek vonatkoznak az elnevezésre):
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<HwTheme>
<title>TÉMA NEVE, TÉMA VÁLASZTÓBAN EZ JELENIK MEG</title>
<title-cn>TÉMA NEVE, A FEJLÉCBEN EZ JELENIK MEG</title-cn>
<author>FEJLESZTŐNÉL JELENIK MEG</author>
<designer>TERVEZŐNÉL JELENIK MEG</designer>
<screen>HD</screen>
<version>3.0.1</version>
<font>Default</font>
<font-cn>默认</font-cn>
</HwTheme> -
törölt tag
válasz
nebancsa #1504 üzenetére
Jut eszembe... lehet félre értettelek. Gyári témákat a témázóból el tudod érni. Saját fül alatt az alapértelmezett témáknál. Feltéve, ha nem "gyilkoltad" őket ki a telefonról. DE gondolom nem, csak én értettelek félre.
Persze ha mégis így lenne, akkor szólj és feldobom. Közben eszembe jutott, hogy felesleges lenne a neten keresgetni, mert ki lehet bontani az update.app -ből.
-
törölt tag
válasz
nebancsa #1504 üzenetére
Még nem néztem, de amúgy itt is érdemes körülnézni. Szerintem van köztük néhány jó darab.
Szerk.:
Illetve itt van még a Default Gold Themes (bővítve egy-két ikonnal). -
Saccco
nagyúr
-
törölt tag
válasz
nebancsa #1032 üzenetére
Üdv.
Tárcsázóban nézd meg, hogy erre a kódra kihozza -e a szerviz menüt: *#*#2846579#*#*
Simán megnyitod a tárcsázót és elkezded írni, mint ha telefonszám lenne. Az utolsó karakter lenyomásakor be kellene jönnie a szerviz menünek. Szerintem simán fog működni.
Utána elvileg:
ProjektMenü --> Network setting --> SIM card lock state query
- DEACTIVE = független
- ACTIVE = függő -
Freezee
senior tag
válasz
nebancsa #1037 üzenetére
Én ha rányomok egy névjegyre hivja egyböl, nem kell még1x megnyomni. Viszont nagyon jó lett a huawei billentyűje csak azt a roh..t swype ot nem lehet kikapcsolni....
A droidos bellentyü meg rossz mert nincsenek ékezetes betűk kirakva hanem hosszan kell nyomni hozzá ráadásul még oldlara is el kell huzni mert valami más karakter jön elő elsőre nem pedig az ékezetes.
Szoval valakinek nincs ötlete hogyan lehet kilőni csak a swype funkciót . Hogy ne tegyen hülye javaslatokat a billentyü felett és ne akarja kitalálni mit akarok irni? Ugyse sikerül neki....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Redmi Note 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- ÚJ SAMSUNG Galaxy Z Fold 7 256GB / 512GB / 1TB
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest