- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
OutSider17
senior tag
Újra nálam a Mate 7. Cserélték a kijelzőjét, hangszóróját, érintő paneljét, akkumulátorát. Sajnos az üveg fóliám helyett kaptam egy sima fóliát ami atom buborékos. De legalább javították a telefont.
Minden esetre én köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Elméletben javították a Mate7-esem már csak a vissza jelzést várom hogy mehetek érte (Kijelző csere). Ha kézhez kaptam írok hogy mennyire vagyok elégedett a telemax munkájával. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok.
A mai nappal leadtam szeretet Mate7-esem és vettem egy Mate 9-et.
Eszméletlen jó telefon! -
OutSider17
senior tag
Probáltam én is megnyitni, de nekem sem engedte.
-
OutSider17
senior tag
válasz
szabochris #5008 üzenetére
Tudomásom szerint 2év.
-
OutSider17
senior tag
Hát mostmár sötét alapon is kezd látszódni. Kíváncsi leszek mit mondanak rá a jövő hónapban.
Nem értem hogy történhetett meg ez egy ilyen kaliberű telefonnal. A P7-em még mindig tökéletesen üzemel az új gazdájánál. Nagy érvágás lesz a kisebb telefonra való váltás....... (P9) Sajnos csak ez van ebben az árban Huawei a Media Marktban. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Először is boldog új évet mindenkinek!
Másodszor pedig volt olyan akinek nem csak foltokban, de csíkokban is halványabb volt a kijelző bizonyos pontjai? (Nekem a kijelző alsó fele kezdett el függőleges csíkokban halványodni.Legjobban fehér háttérnél látszodik.) Durván 50forintos méretet képzeljetek el. Illetve szaporodnak a foltok is. Csak várok még egy keveset. Félek hogy ez még nem elég látványos nekik.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.: Norbi! -
OutSider17
senior tag
Ez emberenként változó szerintem. Nekem elég sok problémám volt vele.
Személy szerint kicsi is volt, a home gomb is olyan helyre került hogy kényelmetlen volt a használata. A telefon sokszor éppenhogy nem esett ki a kezemből pont az előbb említett home gomb miatt. Az aksija is gyenge szerintem. Kamerára sem a legjobbak közé sorolható. (Telefonon szép, de gépen már elég érdekesen néz ki némelyik.) Kicsi a kijelző, kicsi a felbontása is.
Ennyi pénzért pedig ilyen hardvert amit belepakolnak.... hát erősen túl van árazva. Macerás a zene, képek, videók pakolása telefonról gépre, vagy épp fordítva. De a kedvencem az az hogy nem bővíthető memóriakártyával.Bármelyik iPhone nulla lenne android rendszerrel. Úgy hogy úgy gondolom hogy a rendszerük kiemelkedő és nem a készülékük.
Én maradok a Huawei-nél. Eddig nem találtam jobbat. -
OutSider17
senior tag
Boldog,békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
OutSider17
senior tag
Akkor nagy valószínűséggel csupán csak besokallt a rendszer. Ha hosszú ideje nincs újra indítva a telefon akkor hajlamos rá a rendszer. Bár én mindig újra indítom hetente legalább egyszer.
Hozzá tenném hogy még mindig azt kell hogy mondjam hogy az eddigi legjobb telefonom. Pedig volt előtte iPhone 5s, Galaxy S6 Edge Plus, Sony Xperia Z3, Huawei Ascend P7 Sapphire Edition. De egyiksem volt összeségében ennyire jó. Sőt még fele ilyen jó sem volt. Az pedig még mindig meglep hogy a Canon kompakt fényképező gépemet megszégyenítő képeket készít. -
OutSider17
senior tag
Igen. Az elején amikor meg vettem és teszteltem játékkal, programokkal akkor indulgatott újra pontosan 2szer. Szeret forró fejű lenni a hardver megfelelő terhelés mellett aminek általában kikapcsolás a vége. De csak kizárólag gpu temp-el indult újra.
Ami normális is ilyen magas hőmérsékletnél hogy "megszólaljon" a védelem.
Neked nem volt forró a hátlap mikor újra indult?
Az enyémet konkrétan alig lehetett már a végére fogni annyira forró volt. -
OutSider17
senior tag
Én még nem mertem leadni a telefont amíg nem lesz egy másik arra a ""rövid"" időre amíg ezt bevizsgálják.
Légyszíves írjatok majd a fejleményekről.
Köszönöm előre is. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Eladó sorba került szeretett Mate 7-em.
Akit érdekel esetleg az privátban érdeklődjön. -
OutSider17
senior tag
Nekem sincs vele gondom. Nekem a frissítés óta szépen, stabilan fut a rendszer. Viszont az androidnál még nem találkoztam olyannal hogy nem lehet downgradelni. Ehhez is találtam leírást, de mivel nem tudom hogy mennyire biztos így nem javaslom a downgradet. Majd körbe kérdezek ismerősöknél. Hátha van aki megcsinálta már és tudd róla nyilatkozni. Addig is próbáld meg a gyári visszaállítást hátha megoldja a problémát.
-
OutSider17
senior tag
6.0-ról nincs rollback 5.1.1-re?
Szerintem lehet downgrad-elni. Mint ahogy minden androidos telefont lehet.
Skimaster De ha lesz egy kis szabad időm utánna járok ha gondolod. -
OutSider17
senior tag
válasz
Von Guldi #4847 üzenetére
Szervusz!
Nekem nem szokott ilyet csinálni, pedig én is használom kihangosítóval is. Igaz nekem csak egy alap változat van.
Milyen szoftver van fent jelenleg?
Esetleg egy gyári vissza állítás után észhez tér. Vagy ha frissítetted lehet ott történt valami gikszer. Bár erre kicsi az esély. -
OutSider17
senior tag
válasz
bodoraudio #4851 üzenetére
Szervusz!
Amit hírtelen találtam az aliexpres és ebay volt. Hogy melyik a gyorsabb, megbízhatóbb arról sajnos nem tudok nyilatkozni. Még nem rendeltem egyik oldalról sem. De lehet találsz itthon is valahol eladót.
Csak gondoltam rá guglizok gyorsan telefonról. -
OutSider17
senior tag
válasz
nebancsa #4843 üzenetére
Én azért általában a telefont fényképezni is használom. Egy kisebb DSLR gépet mire előveszek meg rátekerem az obijektívet le megy a nap, vagy éppen fel. (Napszaktól függően.) Illetve a gépnek sem tesz túl jót a sok obijektív csere. Ezt edig csak a zsebből kell elő vgyem és már használhatom is.
Nem tudom nekem előbb tört a járólap mint a kijelző.
Üvegfólia is 2 hónapos rajta és alig karcos, pedig nem finomkodok vele. Ráadásul melóhelyen is velem van mindig. -
OutSider17
senior tag
Majd kiderül hogy lesz-e 7.0 Mate7-re, vagy sem. De anno P7-re is nehez dobták ki a Lollipop-ot. Meddig vártam rá....... vagy 5 hónapot, de csak sikerült megcsinálniuk. Az egyetlen amit bánok a Mate7-nél hogy ez még nem 64bites, csak 32bites hardvert kapott. De azért reménykedem az új rendszerben. Még legalább egy.évig nyúzni szeretném ezt a telefont ha már van rajta még garancia.
-
OutSider17
senior tag
válasz
szabochris #4834 üzenetére
Nem biztos még hogy nem jön rá ez a frissítés. A HTC pedig softver fejlesztés szinten el kell fogadni hogy jobb mint a Huawei. Több készülékükre készítenek új szoftvert még akkor is ha úgy gondolják a tulajdonosaik hogy túl régi készülék ahhoz hogy megkapja a legújabb rendszert. De szerintem a Mate7-re is jönni fog az új rendszer. Bár nagyon várom a Mate9-et már.
-
OutSider17
senior tag
válasz
raven24 #4809 üzenetére
Hát.... sokan panaszkodnak rá, én nem tapasztaltam semmi hibát az új rendszerrel. De körülbelül 1000-ből 1 vagyok ezzel így.
Úgy hogy jól gondold át. Ha meg vagy elégedve a 4.4.2-vel akkor nem érdemes. Csak ha fényképezésre is használod a telefont. Én is csak emiatt frissítettem. Rengeteg képet készítek a telefonnal. Meg új kamera apk-ot próbálok készíteni, kisebb, nagyobb sikerrel.Bár mi kérdésed van keress nyugodtan!
-
OutSider17
senior tag
Elméletben csak hátérben futó nem aktív alkalmazást zár be a 6-os rendszer ahogy megfigyeltem. Privátban ha megírod az apk nevét akkor meg nézem hogy nekem mit csinál a telefon vele. Nekem nem zár be semmi ilyesmit, csak ha tényleg nem használom az adott alkalmazást. Konkrétan ennek köszönhető a plusz 10%-ék akkumulátor idő javulás. Esetleg még annyi tippem lenne hogy intelligensből tedd át teljesítmény módba. Ha nem használod úgy akkor így sem eszi jobban az akkumulátort, vagy ha még is akkor nagyon minimálisan.
Nekem nincs semmi bajom amúgy a 6-os androiddal, de sokan panaszkodnak rá.
Pedig sokszor a laptop helyett is a telefont használom. -
OutSider17
senior tag
Pro-Kontra.
Pozitívum: 10%-ékkal nőtt az akkumulátor idő. A telefonnal készített képek szebbek, élesebbek lettek. Az éjszakai funkcióval készített képek sokkal jobbak lettek (vakú nélkül). Negatívumnak a ram kezelést (kicsivel többet eszik belőle az új rendszer) és még talán annyit hogy néha nem reagál a kijelző az érintésre (bár ezt csak olvastam.) Ennyit tudok csak írni.
Illetve ezzel a rendszerrel már te állítod be hogy melyik alkalmazás mihez férjen hozzá telepítés után. (Tartózkodási hely, tárhely, kapcsolatok, ilyenek. Amiket eddig automatikusan engedélyeztél telepítésnél.)
Teljesítményre nem változott szerintem. Idáig is nagyon meg voltam elégedve vele, ezután is. Illetve még a tárhely igénye csökkent az új rendszernek. Kicsivel kevesebbet használ. -
OutSider17
senior tag
válasz
promagus00 #4766 üzenetére
Ahogy írták már előttem a nagyobb akkumulátor és a kisebb fogyasztású alkatrészek miatt bírja tovább a Mate7. Ezek mellett ott a stabil, megbízható, gyors rendszer is. Nekem ahogy már írtam volt pár konkurrencia készülékem. Jelenleg kipróbálás céljából van nállam egy Mate 8 is. De a Mate 7 számomra jobb. Nem melegszik annyira és az akkumulátorja is jobban bírja ugyan olyan használat mellett. Amiben egyértelműen jobb az a kamera illetve az erősebb hardver. De az erősebb hardvert nem igazán érzem mivel nem játszok a telefonon.
-
OutSider17
senior tag
válasz
promagus00 #4760 üzenetére
Az ok egyszerű. Rengeteg új készüléket dobot piacra a Huawei és használtan már majd hogy nem "apró" pénzért megvehető lassan a Mate 8 is az induló árához képest. Jelenleg körülbelül 110-130 ezer között mozognak. A Mate7 pedig úgy gondolják sokan hogy már régi telefon így az ára is rengeteget esett.
Viszont amelyik boltokban még kapható a Mate 7 ott bizony keményen megkérik az árát (125 és 150ezer között mozog az ára).Legalább is én így gondolom hogy ez az oka.
-
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17 #4751 üzenetére
Helyi frissítéssel B331-ről frissíts B522-re. (Ha engedi.)
Huawei hivatalos oldaláról letöltve. Ha nem engedné akkor előtte fel kell menjen a Béta B513-as verzió.De amúgy ha a HiCare alkamazást le frissíted, ott is írnia kell hogy új szoftver érhető el.
Minden esetre először HiCare. Ha nem megy akkor úgy ahogy le írtam. -
OutSider17
senior tag
Nekem még nem fordult elő ez a probléma. Nekem minden rendben működik.
-
-
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok.
Ma sikerült bőrig áznom és sajnos a telefonom is úszott a vízben rendesen.(eső.)
Amikor haza értem még a töltő csatlakozóból folyt egy kevés víz. Még az esőben ki kapcsoltam a telefont. Haza érve kiszárítottam. ( 1órára ki raktam az ablak párkányra az árnyékba.)
Jelenleg a telefonról írok, semmi baja. Tavaly a P7-emmel is megtörtént ugyan ez hogy egy zivatarban meg ázott. Annak sem lett semmi baja. Érdekes hogy egyik sem víz álló készülék, még sem lett egyiknek sem baja. Gondoltam megosztom veletek ezt az újjabb csodát amit a Huaweinek köszönhetek. Ettől függetlenül óvjátok a víztől!
Csak egy kis érdekességnek szántam.
Hátha érdekel valakit. -
OutSider17
senior tag
Mivel nem kivehető az akkumulátor így az is garanciális tartozék. A P7-emnél legalább is az volt. Persze hogy mérhető. De amúgy szoftverrel nézik az elhasználodási szintjét mint ahogy a laptopok nagy részén is követhető. Nem árt néha kikapcsolásig meríteni aztán úgy fel tölteni. A Polimer aksiknak is van memória effektusa. Azaz megjegyzi a töltési szint kezdetét.
-
OutSider17
senior tag
válasz
szabochris #4680 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem volt már minden féle, fajta. De ennél jobb még nem volt. A frissítéstől el tekintve mindennel megvagyok elégedve. Bár a frissítés is a P7-esemnél volt probléma. Ígérgettek folyamatosan, csak a határidő tolódott hónapról, hónapra. Ár-érték arányban nagyon meg vagyok elégedve a Mate szériával!
Minőségi készülék korrekt áron. Idáig egy gyári hibás készülékem sem volt a Huaweitől. Samsungból volt bőven. (S5, S6, S6 Edge/ Sony Z2, Z3/iPhone 4s, 5, 5s)
Úgy hogy ezek után csak is a mate széria marad. -
OutSider17
senior tag
Nekem a három hónapos telefonom rekordja az új rendszerrel 8óra 47perc volt. Ebben volt 4G, youtube, zene, film, játék.
Ha nem használom ilyen intenzíven akkor 2 napot simán ki bír, de volt hogy 4-et is ki bírt napi 3óra zene + 2óra böngészés és facebookkal. Nagyon meglepődtem hogy mennyire bírja az igénybe vételt. A következő telefonom is Mate lesz. Ez már biztos!Illetve hátlapi kamerában is veri a Cannon 600D fényképező gépemet és a volt P7-emet is.
-
OutSider17
senior tag
válasz
kalapacsolok #4665 üzenetére
Szervusz!
Az új rendszernél (6.0) a nem védett alkalmazásokat be zárja miután le zárod a kijelzőt. Energia takarékosság miatt. -
OutSider17
senior tag
Előre is elnézést kérek mindenkitől, aki esetleg várta a kamera applikációm. De tegnap este valamit elcsesztem a kamera applikációmba így az most sajnos háttérbe szorul. Amint vissza teszem az applikációm és elindítom, újra indul a telefon.
Keresem a hibát. Az alap applikációval nincs gond. Csak közben munkám is van rendesen. Így kérdéses hogy még a hónapban meg lesz-e.
Hát lehet hogy sokat akart a szarka ...... a többit ti is tudjátok. -
OutSider17
senior tag
Egy jó ideje már én sem találkoztam új magazin képekkel.
-
-
OutSider17
senior tag
Engedjétek meg hogy meg mutassam hogy mire képes a Mate 7 egy kis finom hangolással és egy apró színmélység állítással.
Tesztelés alatt az általam finom hangolt kamera apk.Egyenlőre ezt tudja.
-
OutSider17
senior tag
Hát sajnos a Huawei marad az efféle alap dolgoknál. 30Fps. És a kijelző, kamera felbontás is maximumja az 1920 x 1080p. Ami nem gond. Mivel ekkora kijelzőn felesleges is szerintem nagyobb felbontás.
A kamera minősége pedig telefonhoz képest nagyon jó. Mondhatni kiemelkedő. De egy Nikon, Canon, vagy épp egy Leica gépet nem überrel természetesen.A konkurens márkák szeretnek a számokkal dobálozni csak (Samsung, Sony, LG) 2k, 4k meg a hasonlók.
-
OutSider17
senior tag
Te hol láttál Mate 7-nél 60 / 120Fps-t?
30-at írnak minden felbontásba (1080p/720p/480p/360p/stb.)
Nem kötekedés képp írom. Csak érdekel hogy honnan jött ez a 120/60fps.Az akkumulátor üzemidejéhez csak annyit fűznék még hozzá hogy reggel 6óta nincs töltőn a telefon, Forma 1 időmérőt néztem rajta végig, telefonáltam,zenét hallgattam, illetve neteztem és végig ment a 4G a hátérben így állok 65%-on. Szóval én még ezt sem igazán értem. Nem lehet hogy az aksid kezdi megadni magát?
-
OutSider17
senior tag
válasz
ricshard444 #4583 üzenetére
Én meg vagyok elégedve a 6.0-ával. Kicsit rosszabb a ram kezelése, de nem észre vehető annyira. Én is csak első indítás után éreztem. Csak még új a 6.0 így vannak apkok amik elég optimalizálatlanok.
De egy kis idő és jobb lesz szerintem. Kamera szoftver fejlődött az 5.1.1-hez képest. Szerintem jobb így pár hét használat után. -
OutSider17
senior tag
válasz
ricshard444 #4581 üzenetére
Igazán nincs mit.
-
OutSider17
senior tag
válasz
ricshard444 #4578 üzenetére
Szervusz!
Szerintem meg éri. Én 80ezerért vettem az enyémet. (2év garanciával.)
De ha szeret selfizni akkor a Honor 7 jobb választás. Erősebb is hardverben kicsit a Honor 7. De nekem a Mate7 is bőven elég.
Bár az elő lapi kamerája gyengébb sokkal mint a P7-embe volt. De pro, és kontra. Hardverben veri, aksi űzendőben szint úgy. Illetve nekem fontos volt a nagy telefon. De összeségében nekem nagyon tetszik! -
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17 #4574 üzenetére
Szervusz!
Sikerült? -
OutSider17
senior tag
Leszeded a szoftvert, de ha kell akkor el linkelem üzenetben. Aztán sd kártya gyökér könyvtárába csinálsz egy dload mappát és be másolod a mappába.
Aztán frissítő szoftvert elindítod és helyi frissítéssel simán fel megy. Fontos hogy 100%-on legyen az aksid. Nekem is merült egy 20%-ot.
Ha bármi kérdésed van írj. -
OutSider17
senior tag
Illetve melyik típus a készüléked? (Például az enyém: MT7-L09)
-
OutSider17
senior tag
A P8nál tapasztalt animáció pedig a téma része nagy valószínűséggel. Így Mate7-nél nagy valószínűséggel nincs ilyen animáció.
-
OutSider17
senior tag
Nálam a messengerrel nincs probléma. Nálam kedden volt teszt céljából egy Mate S. Erősebb, pörgősebb, de a kis akkumulátor egy óra leforgása után már látszódott. Ezért is vettem meg még az nap a Mate7-et. Amennyivel kevesebbet tud azt a méretével és az akkumulátor idejével vissza is hozza.
Az éjszakai funkció a kamera alkalmazásban pedig annyira meglepett hogy az állam le esett tőle. A P8-nál láttam ilyet először. Szerelem volt első látásra. Így én már biztos hogy maradok a Mate szériánál és azon belül is egyenlőre a Mate7-nél.
Nálam 10/10 minden téren ez a telefon. Még így is hogy a gyengébbik verzió. -
OutSider17
senior tag
-
OutSider17
senior tag
Köszönöm szépen a segítséget!
Egyre inkább úgy érzem hogy ez a tökéletes telefon számomra. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
P7-ről váltottam Mate7-re, és érdekelne hogy helyi frissítéssel B331-re rá frissíthetem-e a B522-őt?
Huawei hivatalos oldaláról le letöltve. Csak a pdfben meg említi a Béta B513-as verziót is. És gondoltam megkérdezem hogy azt kihagyhatom-e vagy mindenféle képen telepítsem azt is.Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.: Norbi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest