- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freezee
senior tag
Én is ezt szívtam be
mondom wipe mert sok adatom volt rajta. Olyan jól lewipeolta hogy a system mappa is szevasz lett
azért nem indult. Onnantól próbáltam visszarakni bármelyik verziót. Aztán ha vártam volna 1x 15-20 percet elindult volna de végig azt hittem hogy nem megy és lefagyott. Azért próbáltam minden vackot..nem kellett volna
-
Freezee
senior tag
Hali ki az aki ért a Mate 7- hez szoftveresen? Le akartam törölni a cuccaimat Wipe-ot toltam neki és azóta nem indul. Elvinném hozzá ha budapesti hogy ránézzen.... Privátba dobjon egy számot plz felhívom. Sos köszi.
-
Freezee
senior tag
Sziasztok, úgy néz ki közel 2 év után megválok a Mate 7 től. Jó volt szép volt, már kicsi, nagyobbra váltanék
. Nekem semmi panaszom nem volt a Mate 7-re nekem bevált.
Jó volt köztetek köszönöm a segítséget mindenkinek.
Ha valakit érdekel adás vételben található. -
Freezee
senior tag
Sziasztok
Rég jártam már erre, hol tart most a hivatalos Android a Mate 7-re? Nekem még a gyári 4.4.2 van rajta amivel vettem közel két éve. A Mi band miatt viszont lehet frissíteni kellene mert 30-ból 1x sikerül kapcsolódnia
. Azt írták 6.0 -tól már jóval stabilabb lenne.
-
Freezee
senior tag
6 töltő van otthon mind gyári ( samsung, lenovo, sony + sajátja) Különböző helyeken töltve ( otthon, munkahely, stb) mindenhol ezt csinálja. Nem lehet felvenni a telefont ha csörög mert semmit nem érzékel a kijelző szinte, ha töltőn van.
Beraktam védett alkalmazások közé de úgyis megszakad a másolás. Ellenben ha 9db 3 gigás fájlt másolok az simán felmegy. Valami itt a fájlmérettel lesz gond. Csak a nagy fájlokat nem rakja fel
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Az miét van , hogy fel akarok rakni filmet, fájlt mind1 ( a telefonban lévő 32GB-os SD kártyára)ami kb 4 giga vagy picit nagyobb, elkezdi másolni majd a felénél kiírja hogy leállt a másolás és a ezek után a telefon és a Pc között a kapcsolat is megszűnik. Ha sok kisebb fájlt rakok fel akkor simán tele tudom másolni és lejátsza őket, tehát nem SD kártya hiba lehet.
A kártyát a telefonban formáztam meg.
A másik problémám ha feldugom tölteni a telefont bármilyen töltőre, abban a pillanatban teljesen pontatlan lesz az érintésekre. Megnyomom alul hogy elindítsak valamit és egy teljesen másik programot indít el ami a képernyő tetején volt. A húzási funkciók teljesen halottak és ugrál a kijelző olyankor. -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Miért nem engedi szinkronizálni a naptárban lévő bejegyzéseket. Gmail fiokhoz viszem be az adatokat ott mentem el de amikor szinkronizálná kiírja hogy szinkronizálási hiba. Megnéztem mindent szinkronizál, alkalmazás adatok, névjegyek, mailek, jelszavak stb, csak a naptárat nem.
Valakinek valami ötlet miért? -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Nekem semmi frissítés nem jött/jön már nagyon régóta. Ez lehetséges?
Build-szám: MT7-L09V100R001C00B137SP03
-
Freezee
senior tag
Akinek root-olt a készülék annak is felmegy az OTA frissítés? Ha igen, gondolom utána a Root ugrik.
-
Freezee
senior tag
Komolyan kiadtak úgy egy új verziót hogy nem lehet névjegyeket rendezni? Na hagyjuk... aki szerint semmi gond nincs ezzel a frissítéssel az nem tudom hol él
-
Freezee
senior tag
válasz
csalafinta65 #2913 üzenetére
Igen ha rájössz hogy hova kell tenni akkor szinte mindíg oké volt nekem is.
-
Freezee
senior tag
válasz
Skimaster #2893 üzenetére
Wifiről vagy mobilnetről állítod be. Mert nekem a küldés például csak mobilnetről megy mert annak az küldőszervere van beállítva. Ilyenkor h wifire csatlakozok ugye megváltozik nekem az SMTP és akkor nem megy. Lehet hülye gondolat de nálad nem lehet ez gond?
Ird le plz miket állítasz be a t-online kapcsolatnál akár képernyőmentéssel ha ugy egyszerűbb, összehasonlítom az enyimmel. -
Freezee
senior tag
válasz
Skimaster #2887 üzenetére
Nem tudom nekem mind a Tonline-os, mind a saját levelező szerverem levelei oda jönnek be. A Gmail-est pedig a gmail appal kezelem. Nekem tökéletesen működik, talán annyi az egyetlen kis dolog amire még nem jöttem rá, hogyan lehet külön fiokonként szinkronizálni kézzel.
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
137SP03-as a verzióm viszont nem ajánl fel frissítést. Valakinek van ötlete miért?
-
Freezee
senior tag
Nem fanboykodunk. Egyszerűen fogadd el hogy ez csak nálad jött elő senki másnál. Nem kell azt mondani hogy minden mate 7 szar mert 30 másodpercig tölti a launchert. Sose mondtuk hogy tökéletes csak azt hogy ilyet senkinél sem csinál. Tipikus "minden hülye szembe jön" effekt vagy.....
Itthon jelenleg egy Sony Xperia Z3 compact, Samsung galaxy s5, és 3db lumia 650 van a családba. Ezeknél mind gyorsabb és egyforma gördülékeny a Sony-val együtt. Egy Lenovo K900-ról majd egy samsung note 3 és Note 4 ről jöttem át. Nem kell kábítanod el tudom helyezni hogy mit tud a Mate 7..... -
Freezee
senior tag
Nekem soha nem jön elő ilyen probléma, nem tudom te mit csinálsz a telefonnal , de valószínűleg a többi telefon is így járna a kezed alatt, tehát nem mérvadó hogy 1 embernél előjön 1000 -nél meg nem....
Sokunknál semmi ilyen probléma nincs. Ha 10 mp et töltene valami állandóan rég elhajítottam volna..... -
Freezee
senior tag
válasz
#86973952 #1913 üzenetére
Értem én hogy OTA -n nem jó de akkor ne adjanak ki frissítést ha nem lehet OTA-n tolni már bocs. Miért várják el hogy órákon át mindeféle eszközökkel meg vegyek SD kártyát meg továbbképzés stb hajtsak végre egy egyszerű frissítést? Ezek után mi lesz a Lollinál? ott hogy kell frissíteni 3 SD kártya kell meg 4 szervízes ember? Meg 10 letöltött youtube video, meg Héber nyelvtudás? Érted mire akarok kijukadni remélem. Ez nem állapot. Ha nem megy OTA-n úgy hogy egyszerű halandó is el tudja végezni akkor nem jól dolgoznak a supportnál. Akkor dolgozzanak rajta még 1 hónapot úgy hogyha kijön akkor probléma mentes legyen. Ez nem nexus hogy kisérleti egér legyek
Nincs rá időm éjjfélre érek haza, gyerek alszik, reggel 6 kor megyek dolgozni újra a francnak van ideje ilyennel bajlódni , már bocsánat. -
Freezee
senior tag
Az elmúlt 1 hónapban jött frissítés. Azóta a telefon laggol mint állat, a billentyűzet totál más betűket üt be olyan lassú mint amit megnyomok. Amikor szeretnék megnyitni egy alkalmazást kb 2 mp mire elindul...
Az elmúlt 1 hónapban semmi új dolgot nem raktam fel, semmit nem csinálok másképp mint eddig. Mégis mintha telejsen megenné valami a "gépet".
Nem csak a 4.4.2 re jött frissítés hanem valami feloldási magazine 2 hetente nyaggat, hogy töltsem le ha nemre nyomok akkor pár óra múlva megint feljön addig nem hagy békén amíg le nem töltöm. A google play ben is a Chrome ra, meg billentyűzetre jött frissítés azóta mind2 trgaikus stb stb... -
Freezee
senior tag
válasz
szabosasito #1909 üzenetére
Remélem még egy darabig nem adják ki , mert a sima egyszerű frissítések amik mostanában jöttek a 4.4.2-re teljesen szétcs..ék a telefont
Ha ez sem megy nekik nem kell erőltetni a Lollit.
Inkább dolgozzanank még rajta és ne szivassanak minket..... -
Freezee
senior tag
Hogyan lehet a rezgés erősségét növelni? A Note 3 után elég harmatos a rezgés erössége, az asztalra lerakva nem is érezni
-
Freezee
senior tag
Hát 1-2 dolgot tudok használni max. Ráadásul amiket látok azt a jelenlegi rendszer is tudja.
ami talán érni fog valamit ha sikerül jól megcsinálniuk és mi is látni fogjuk az előnyét:
Support for 64-bit CPUs
OpenGL ES 3.1 and Android Extension Pack (AEP) on supported GPU configurations
Audio input and output through USB devices
User-customizable priorities for application notifications
Device protection: if a device is lost or stolen it will remain locked until the owner signs into their Google account, even if the device is reset to factory settings.
High-definition voice calls, available between compatible devices running Android 5.1 - mire mindenkinek 5.1 lesz....Ami tök felesleges nem érint vagy már hasonló eddig is volt...
Recent activities screen with tasks instead of applications, up to a configured maximum of tasks per application
Support for print previews
Material design, bringing a restyled user interface - ez ultra gáz
Refreshed lock screen, no longer supporting widgets - ez is kuka
Refreshed notification tray and quick settings pull-down - kuka
Project Volta, for battery life improvements - ebből semmi nem látszik
Searches can be performed within the system settings for quicker access to particular settings
Lock screen provides shortcuts to application and notification settings
Guest logins and multiple user accounts are available on more devices, such as phones. - vicc kuka..
Third-party applications regain the ability to read and modify data located anywhere on external storage, such as on SD cards.
Pinning of an application's screen for restricted user activity.
Recently used applications are remembered even after restarting the device.
WebViews receive updates independently through Google Play for security reasons, instead of relying on system-wide vendor updates
Addition of 15 new languages: Basque, Bengali, Burmese, Chinese (Hong Kong), Galician, Icelandic, Kannada, Kyrgyz, Macedonian, Malayalam, Marathi, Nepali, Sinhala, Tamil and Telugu - kuka
Tap and Go allows users to quickly migrate to a new Android device, using NFC and Bluetooth to transfer Google Account details, configuration settings, user data and installed applications. - ez megoldottuk eddig is
A flashlight-style application is included, working on supported devices with a camera flash. - diszkó marhaság
Smart lock feature - pfff
Ability to join Wi-Fi networks and control paired Bluetooth devices from quick settings - érdekes én elérem ezeket most is 1 érintésből
Support for multiple SIM cards - nem érint és az emberek többségét sem
Improvements to the notification priority system, to more closely replicate the silent mode that was removed in Android 5.0.stb stb cserébe megint nagyobb lesz, még tele van problémával és gyorsulást abszolut nem tapasztaltam a samsung Note on
De semmi gond nincs valakit érdekel az nem baj csak remélem nem lesz kötelező frissiteni....
-
Freezee
senior tag
Az ART max az egyetlen amit fel tudok hozni előnynek. De seesség növekedés abszolult nem volt ( samsung pl ) futtatás micro SD-ről nem érint nem is vettem észre ennek a hátrányát soha ( meg a telefonban gyorsabb a belső tárhely mint a Micro sd ).
Igen láttam több LP-ot is illetve használtam is. De akkor is tartom amit mondtam több vele nyűg mint az előny. Élen a WiFi problémával, néma mód, memória hiba, stb. Aztán valamit javítottak valami meg jött helyette....
De valaki várja valaki nem, ennyi.
A felület pedig:
[link]
[link]
hát erről eszéltem hát ez vicc.. Fém meg üveg telefonokért könyörög a nép és ilyen ákombákom gyerekrajzok virítanak a telefon kijelzőjén. Szerintem ez több mint "tudathasadás" ez förmedvény. -
Freezee
senior tag
Ez valami egyedi probléma lesz nálad.
- Hangerő problémával amit írsz nem találkoztam. Headset és bluetooth stereo headsettel használom mind2 vel tisztán beszélek.
- Éjszaka ( este 10 től reggel 6 ig ) 1-2% erül pedig wifi és mobilnet is hagyva van és szinkronizál éjszaka is. Megy az időjárás, watchdog greenfy, stb is folyamatosan.
- Bootloadert nem próbáltam visszazárni de nem is érdekel.
- Lollipop meg remélem sohase jön el a Mate 7-re mert mindent elb...sz. Nem találkoztam olyan telefonnal ami jobb lett volna a Lollipoppal , arról nem is beszélve hogy egy nagy "színes hányás " a kinézete "gyerekrajzos ikonokkal " megspékelve....
Mi új opciót hoz a Lollipop amit annyira vár mindenki? CSak hibákat és problémákat hozott eddig is semmi ujdonságot. -
Freezee
senior tag
Miért van az hogyha lehúzom a "redőnyt" fenntről akkor 80% ban tökmind1 melyik oldalt húzom le ( főleg jobb oldalt szoktam lehúzni ) az értesítések jön le nem pedig a parancsikonok?
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Hogy lehet több hangos profilt beállítani? Mert jelenleg csak a néma/rezgő/hang létezik
Szeretném ha lenne egy halk rezeg+cseng és egy rezeg+nagyon hangos profil. -
Freezee
senior tag
válasz
#86973952 #1355 üzenetére
Innye
köszi a részletes leírást , de ezt egyenlőre lementem és ha lesz energiám lehet nekiállok. Azt hittem ez egyszerűbb lesz, a Note 3 mon csak rányomtam-install-kész volt
Igazából max 1-2 ikon kinézetét változtatnám meg fémes hatásúra mert azok tetszenek de ezért nem berhelném szét az egész telefontEsetleg arra nincs tipped amit kérdeztem pár hsz-el feljebb? Hogyha hazaérek és fellépek wifire, vagy érzékeli a wifi-gps kombo miatt hogy otthon vagyok akkor ne kérje a PIN kódot/ujjlenyomatot amikor feloldanám a képernyőt? Ha elmegyek otthonról akkor pedig igen?
-
Freezee
senior tag
válasz
#86973952 #1353 üzenetére
Szia,
Root van nekem is meg Super su stb. Azzal semmi gond nem volt.
Azonban az Xposed-et nem tudtam még felrakni.( annyira nem erőszakoltamde 2x nem sikerült és hagytam a dolgot ) Neked hogy ment fel?
Jah nem vagyok Telefon programozo guru inkább csak koca szinten mozgok szóval ha ennyi tudással kivitelezhető. -
Freezee
senior tag
Én nem bántam meg.
Nekem kellett
-a root
-Nagyobb kijelzö
-szép megjelenés
-több napnyi akkuidö
- több év garancia megint
- kiváncsiság egy uj teloraNem kellett,vagy fölösleges volt
- knox
- sok samsungos cucc amit nem tudtam lelöni mert nem volt root
- sPen
- lassu kamera (viszont szép képeket csinált) -
Freezee
senior tag
A.Sebinek lett volna válasz a Hsz első része
Jópár telefonon vagyok én is túl általában fél évet van 1 telefonom. Legutobb egy Note 3 ról váltottam, és egy iphone 5 a céges valamint egy Samsung galaxy tab van otthon. ( elötte, Lenovo k900, Samsung S4, S3, S2, HTC, Sony Z1 ) Egy picit tényleg halkabb MAX hangerőn de szerintem max hangerőn nem lehet hallgatni mert már zavaró. Egyedül filmnézés közben ( Full HD x264 kodolás azthiszem ) Jabra bluetooth szettel, és JBL jó minőségű ( 17.000Ft os nem gagyi ) agybadugós fülessel valóban halkak. DE sokszor a film halk alabból mert másik filmet felmásolva viszont jóval hangosabb.Valamint a bluetooth szett is ront a minőségen viszont így kényelmes a BKV-n közlekedni. Amint látod ha a hangos buszon a filmet értem a zene is simán hallható, nem a halk és élvezhetetlen kategória. Valamint például a MX player képes +100% hangot ráadni amivel ha esetleg halk lenne a film alapból akkor megoldható hogy jó legyen.
Más: Én féltem elöször hogy a note 3 után a 3GB ram és gyors procikat mellőzve gondom lesz a Mate 7 el. Azonban kellemes csalódás volt. Akkor kezdett el akadni amikor munka miatt a honlapokon szereplő linkeket "uj lapon" jalanítem meg és átlagban 20-27 megnyitott oldal van egyszerre a Chrome ban. Ott azért már döcög, de őszintén, mi nem? Ez extrém felhasználás és nekem is ritkán fordul elő hogy egyszerre kell ennyi. Nekem nagy kezem van egy kézzel is tudom kezelni bár a BKV-n a tömegben néha nehézkes és félek is valaki kilöki a kezemböl. Nem melegszik, nem fagyott még 1x sem le pedig elég sokminden fut rajta egyszerre film+24 chrome lap+viber+levelezés+néha még hívás is jön be+amig egyik járműtöl a másikig megyek zene szól és csak pause van a filmen hogy ha leülök egyből tudjam folytatni.
Nekem egy idegesítő dolog jött elő:
-A ro..t levelezés teljesen kiszámíthatatlan. Hol frissül hol 2 napig nem frissül. Lejönnek a levelek de amikor a Pc-n lehívom a leveleket azok még 2-3nap után is a telefonban figyelnek pedig már rég el kellett volna onnan tünniük. Tudok vele élni csak nem értem...és egy dolgot nem tudok megoldani:
- Létezett a note 3 -mon egy olyan funkció hogyha hazaértem és felcsatlakoztam az otthoni wifi-re akkor nem kért kodot képernyő feloldáskor. Ezt be lehetett állítani hogyha XY esemény bekövetkezik ( wifi csatalkozik, bizonyos helyre érek ) akkor tegyen meg bizoyyos dolgot. Ezt nem találom a Mate 7-en. Azt szeretném hogyha hazaérek és fellépek a wifire akkor ne kérjen ujjlenyomatot ha kinyitom vagy bekapcsolom a kiejlzőt.Valakinek erre a kettőre tipp?
-
Freezee
senior tag
Milyen zenelejátszóval használjátok a mate 7et? A gyári valahogy nem győzött meg azonban elötte a note 3mon is a gyárit használtam az viszont tetszett. Igy most fogalmam sincs mit válasszak
-
Freezee
senior tag
Sziasztok.
Még mindég nem tudtam rájönni hogyan kell kézzel szinkronizálni a gyári email fiokban. Ha1 orára állitom ha 5 percre csak akkor szedi le a leveleimet ha ugy van kedve. Van amikor 7-8 orán át nem szedi le van amikor 5perc alatt többször is megnézi. Az a baj többször van 8 ora mint 5 perc.
Valakinek valami ötlet? -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Tudja valaki hogyan lehet kézzel szinkronizálni a beépített mail kliensben? Be van állítva két pop3 fiok és csak óránként 1x nézi meg vagy még akkor se. Azt szeretném ha belépek akkor hívja le az új maileket azonnal.
A gmail kliensben ezt lehet... -
Freezee
senior tag
válasz
Pista0001 #1040 üzenetére
Sajnos nem lehet csak a teljes billentyűzetet kikapcsolni és átváltani a gyári google keybordra. De az gáz. CSak azt a funkciót kapcsolnám ki hogy megpróbálja kitalálni a szavakat meg csúsztatni a gombokon át...
Illetve arra nem jöttem rá hogyha fentről lehúzom a "redőnyt" hol az értesítések jönnek le hol a parancsikonok. Mitől függ mikor melyik jön le?
-
Freezee
senior tag
válasz
nebancsa #1037 üzenetére
Én ha rányomok egy névjegyre hivja egyböl, nem kell még1x megnyomni. Viszont nagyon jó lett a huawei billentyűje csak azt a roh..t swype ot nem lehet kikapcsolni....
A droidos bellentyü meg rossz mert nincsenek ékezetes betűk kirakva hanem hosszan kell nyomni hozzá ráadásul még oldlara is el kell huzni mert valami más karakter jön elő elsőre nem pedig az ékezetes.
Szoval valakinek nincs ötlete hogyan lehet kilőni csak a swype funkciót . Hogy ne tegyen hülye javaslatokat a billentyü felett és ne akarja kitalálni mit akarok irni? Ugyse sikerül neki.... -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Egy újabb kérdésem lenne
Mivel lehet leszedni azt a fóliát amit a gyárilag ráraktak a kijelzőre? Én nem szeretem a fóliát és úgyis tokban lesz. -
Freezee
senior tag
válasz
szabadgy #1027 üzenetére
Köszi.
természetesen nem a skin alapján döntöttem, de ha már Lúd akkor legyen kövér
Ha egysuer nem tudnak egy nekem nagyon tetsző kinézetet összelapátolni akkor megpróbálok importálni valahonnan
Végülis egész nap a kijelzőt nézem legyen esztétikus szerintem.
amugy nem is értem a külső szép fémházhoz miért nem ilyen szép fémes hatású skint toltak ráVazze ez német
csak angolul tudok....
-
Freezee
senior tag
válasz
szabadgy #1025 üzenetére
Szia,
Root-ot merre találok hozzá? Hogy a legegyszerűbb elvégezni a dolgot? Esetleg vannak "skinek" is valahol az ikonokhoz? A lenovo k900 on volt olyan ikonkészlet amit azóta sem tudok megszerezni, az valami etalon azóta is számomra
És jópár ikon animált volt. A memóriából amikor kiürítettem a futó profikat akkor az ikonban lévő szint elkezdett csökkenni és lötyögni és megállt olyan magasságban amennyi RAM maradt , stb.
Nem tudja valaki nem lehet valahogy felszerkeszteni ezt a skint a Mate 7-re? -
Freezee
senior tag
Ér 40.000 Ft al többet a +1GB RAM és +16GB tárhely? Mert most Note 3 ról váltanék és nem tudom hogy a kevesebb memóriával hogy tudnék bánni? A tárhelyet megoldom az nem zavar annyira.
Szóval 2GB RAM-mal is lehet élni nincs akadás, nem fogy egy a rendszer alól a memória?
Vagy esetleg van valainek eladó 32GB os értelmes áron? -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Sehol nem lehet kapni 3/32 Mate 7 -et? Mindenhol csak a 2/16 -os van
Fekete/fehér színből is lesz 3/32 és ha igen mikor és hol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 Plus - 64 GB - rozé arany (134)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2288
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest