- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pista0001
addikt
válasz
nebancsa #5113 üzenetére
Addig fogom használni, amíg be nem adja a kulcsot :P
Hamarosan kap új komplett burkolatot, egyben a színe is változik. Eredetileg fehér/ezüst modell, fekete/szürke lesz. Minden megvan már hozzá, csak rá kéne szánnom magam. Időközben én is elgondolkodtam az új akksin. Te milyet tettél bele, honnan szerezted, és mennyiért? Még az eredeti van benne, azért 1 napot még kihúz közepesen aktív használat mellett, nem tudom így hirtelen, hogy az még jó-e.
-
nebancsa
senior tag
Sziasztok! Visszatértem :) Lányomnak már kevés lett a mate 7 tárkapacitása, kapott egy honor 20 128 gigásat. Mate 7 kapott egy új akksit és oldalsó gombsort. Most tesztelem.... Hát a mate20 után már lassúnak tűnik :)
Kíváncsi vagyok rajtam kívül van még valakinek mate7 ? -
Botigta
aktív tag
Üdv,
Mi a legutolsó Android, amit fel lehet tenni a készülékre? -
Von Guldi
csendes tag
Üdv Urak !
Saját kezűleg elvégezhető a Mate 7 akksi cseréje vagy nagyon macerás,van benne buktató, s inkább szervizbe ajánlatos vinni ?
A szervizekről hallott, olvasott rémtörténetek borzasztóak
, ha lehet megoldanám sk. pl. youtube oktató videók segítségével.
-
AthosBee
újonc
Ja még valami...
ha nincs logo mappa a /cust/special_cust/MT7-TL10/hw/eu/ mappában, akkor létre kell hozni..és ha valakinek L09 es készüléke van, értelem szerűen a /cust/special_cust/MT7-TL09/hw/eu/ mappába kell tenni a /logo/oemlogo.mbn fájlt.
Fkv...
-
AthosBee
újonc
Üdv Mindenkinek!
Akit érdekel, találtam megoldást az oemlogo.mbn (splashscreen) lecserélésére....Én A B571-es firmware alatt csináltam.
Tehát öveket bekötni!!!
Tehát szükség van a következőkre:
- Rendszer mentés !!!! valamely rendszer backup progival.] (mert lesz majd system reset)
- A megfelelő verziójú TWRP recovery felrakása. (Tehát rootolni kell)
- Paint.net, vagy más hasonló képszerkesztő, amely képes kezelni az .rgb565 kiterjesztéseket.
- az eredeti recovery.img, és a boot.img (ez nem biztos hogy nélkülözhetetlen, de zavarkeltésnek a rendszerben jó)
- az eredeti oemlogo.mbn ami sok helyen megtalálható a romban, de a /cust/preinstalled/public/logo/ könyvtárban biztosTennivalók:
- Feltesszük a TWRP-t (bootloader nyitás, stb..)
- Kimásoljuk az eomlogo.mbn-t a /cust/preinstalled/public/logo/ könyvtárból, és átnevezzük .mbn ről .mbn.rgb565 a kiterjesztésre, hogy lássa a paint.NET.
- Megszerkesztjük a Paint.NET vagy társaival (ha a paint.NET el szerkesztjük, szükség lesz egy Rgb565.dll pluginre is hogy értelmezze az rgb565 kiterjesztést)
- Ügyeljünk a képszerkesztés során, hogy 1080x1920 a képméret, és ne legyen elcsúszva a szerkesztett kép, mert akkor hótfehér lesz a splashscreen-ünk. Valamint a mentésnél .rgb565 a mentendő kiterjesztés (én csak másolatot csináltam az eredetiből, és a szerkesztés végén sima mentést csináltam)
- Ha ez meg van (ne kérdezzétek miért...) másoljuk vissza twrp-ben vagy ES explorerben, root explorerben, stb. az elkészült oemlogo.mbn-t a... /cust/special_cust/MT7-TL10/hw/eu/logo mappába.
- indítsuk újra bootloaderben a telót, és fastboot flash boot BOOT.IMG, fastboot flash recovery RECOVERY.IMG tehát rakjuk fel az eredeti recoveryt, és boot.img-t
- Indítsuk újra a telót, POWER, VOLUME+ -al hogy a gyári recoverybe jussunk.
- ott először WIPE CACHE, majd FACTORY RESET.
- Ha minden igaz az újraindítás után már a saját oemlogonk fogad.Nagyon sok oldalt átnéztem megannyi zsákutcával. (oeminfo hack, csere, stb)
Nem mondom hogy egyszerű, vért izzadtam mire ezen az úton sikerült 5 ből 5 ször kicserélni.Ezzel az eljárással kicselezzük az oeminfo-t, nem beleintegráljuk mi az oemlogo-t, hanem rávesszük hogy integrálja bele saját maga.
Tehát ha valaki kipróbálja, CSAK ÓVATOSAN!!!
Üdv!
Athos -
Elektrosokk
veterán
sziasztok
már másodhegedűs szerepben lévő de kiváló mate7 készülékemet szeretném egy kicsit felfrissíteni.
build number b331-re végződik. mi a legegyszerűbb módja hogy 6.0 kerüljön rá? a lehető legegszerűbb mód érdekelne, MIUI 8 For Huawei Mate 7 vagy Ascend Mate 7 Final Full & OTA
Listed: 05/05/2017 3:16 am
ROM Version: Android 6.0amit kinéztem needromon. ezekhez is kell a root ?
illetve jól értelmezem hogy a b650-as full eu jó nekem ?
-
Neonflake
tag
válasz
Neonflake #5103 üzenetére
Gyorsan csináltam pár tesztet, megosztok pár dolgot arról milyen a Mate 7 után használni a Nokia 7 Plust:
Hasonlò érzés:
- akku üzemidő hozza a Mate szintet (must have)
- fotòk amiket készít ugyanúgy vállalhatóak
- a multimédiás hangszóró megfelelő
- ujjlenyomat olvasò teszi a dolgátJobb lett:
- fülhallgatò kimenet hangerő alapból hangos, nem kell moddolni (moddolva Mate 7 jobb)
- kijelzőnek teltebbek a színei, kontrasztosabb
- netezésnél előnyösebb a képarány, a menük nem vesznek el annyit a hasznos felületből
- kényelmesebb kézben tartani, keskenyebb és valamibel könnyebb
- oprendszer vegytiszta, frissebb (le is jött a 8.1)
- érezhetően gyorsabb a használatNem jobb:
- Wifi térerő a Mate 7-nél jobb volt (csak fele sávszélet érek el, ugyanazon a helyen)
- anyaghasználat Mate 7-nél jobb volt (tized milliméteres hézagot fedeztem fel a kijelző és káva között, egyik oldalt, engem zavar de túlélem)
- a 16/9 es videòk kissebbek lettek, nincs kihasználva a kijelző ilyenkorAkkor a kérdésre a válasz:
Pár év alatt fejlődött a technika annyit, hogy ha a Mate 7 cserére szorul van használható alternatíva. Hozzáteszem már nem használom a telefont komolyabb filmezésre, abban a Mate 1 és Mate 7 marad számomra az etalon. Ha az szempont lett volna Mate 9-re váltottam volna, még ha drága is de annak még 16/9 es a kijelzője.
Ennél többet már nem írnék az új telefonról, az már másik fórum területe.
Remélem hasznotokra lesz az infò.
Legjobbakat!Neonflake
-
Neonflake
tag
válasz
Neonflake #5100 üzenetére
Úgy néz ki családon belül volt igény a Màtéra. 3 év használat után átadtam, kiköltöztem. Nagyon sajnálom, hogy a Honor View 10 nem jött hozzánk hivatalosan. Nokia 7 Plus marad így. Aki még használja, azoknak a legjobbakat! Ennyire időtállò telefonom még nem volt, lehet nem is lesz
-
szornyu1
tag
Eladóvá vált telefonom, készülék váltás miatt. Privátban lehet érdeklődni.
-
nebancsa
senior tag
Érdemes a mate7 lecserélni mate10 light ra? Akksi időbe és gyorsaságban nem lenne visszalépés? Gondolom tárhelyben és kamerában nagy ugrás lenne.
Mate 10 pro lenne az igazi, de sajnálok rá 260e-ret. -
nebancsa
senior tag
Újra kaptunk téma frissítést, nem is értem...
-
kocsevi67
csendes tag
Kb. egy hónapja nem jelennek meg a témák!
Szervízben azt mondták 4-5 nap a kivizsgálás 4300-ért, frissítés 5600 ft.
Ki-bekapcsolás, gyári adatok visszaállítása megvolt, de nem segített! Szerintetek van valami megoldás? -
nebancsa
senior tag
Ilyen nincs és mégis van.
Kaptunk borítófrissítést.
-
csiziktomi
senior tag
válasz
csiziktomi #5086 üzenetére
Na meglett, de nem sikerül rootolni, mert az írja, hogy nem lehetséges. Gondolom az utolsó frissítés miatt. Android 6
-
Jacak
senior tag
Megváltam a Mate7 Premium Gold-tól.
Sziasztok! -
aAron_
őstag
válasz
csiziktomi #5083 üzenetére
Csak roottal, keress rá itt a topicban.
-
csiziktomi
senior tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Adott ugye ez a készülék. Telenoros. Létezik erre dupla koppos ébresztés?
-
kisbago
aktív tag
Sziasztok b571 gyári romból melyik a legfrissebb?
-
nebancsa
senior tag
Én is meg vagyok elégedve, egyedül az autós kihangosítom nem működik. Lehet egy próbát megtennék a visszaállításra, majd valami leírást kéne keresnem. Bár így lassan 3 éves készüléken nem tudom kéne mókulnom. Bár késztetést sem érzek hogy lecseréljem, az akksija még mindig bajnok, amivel játszok az még mindig elfut rajta, a többi része is elég gyors. Rég volt ilyen telóm ami így tartja magát. Pozítivan csalódtam a huawei ben.
-
Jacak
senior tag
Nos,többek véleményével ellentétben én úgy érzem,határozottan jobb ez a teló a 6.0-val...
-
storm4
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Mennyiért érdemes még egy ilyen készüléket használtan megvásárolni?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
ktg3
őstag
Visszavittem a készüléket másodszorra is a kijelző foltosodása miatt így 10 nappal a garancia idő lejárta előtt.
Kíváncsi vagyok, hogy tudják-e cserélni. Azt sem bánnám ha levásárolhatnám az árát.
Kéne már az a mate 9. -
montis
újonc
Sziasztok!
Ma a következő történt. Root megvolt, átállítottam kínai verzóról európaira, majd valami oknál fogva, nyomtam egy wipe-ot. Ez mindent "levitt". Volt egy üzenet a végén: NO OS. Na, ekkor nem nevettem fel...
Azóta csak a Huawei logo-ig jut el a vas, se kép se hang. ADB nem tud csatlakozni rá.
Van valakinek ötlete? Vagy Bp-en foglalkozik valaki ilyennel, mert megmentene, ha valami varázsmozdulattal életet lehelne a telóba.
Köszi Kollégák -
nebancsa
senior tag
Használtok autós kihangosítót? Melyik tipus vált be? Nekem Nokia ck-200 van, régóta ezt használom, talán 6 éve, minden telefonommal jól müködött, ezzel is. Viszont mióta a 6-os android van a telón nem hallanak mikor hívás van.
-
Freezee
senior tag
Én is ezt szívtam be
mondom wipe mert sok adatom volt rajta. Olyan jól lewipeolta hogy a system mappa is szevasz lett
azért nem indult. Onnantól próbáltam visszarakni bármelyik verziót. Aztán ha vártam volna 1x 15-20 percet elindult volna de végig azt hittem hogy nem megy és lefagyott. Azért próbáltam minden vackot..nem kellett volna
-
Freezee
senior tag
Hali ki az aki ért a Mate 7- hez szoftveresen? Le akartam törölni a cuccaimat Wipe-ot toltam neki és azóta nem indul. Elvinném hozzá ha budapesti hogy ránézzen.... Privátba dobjon egy számot plz felhívom. Sos köszi.
-
vimike76
újonc
Hello Mate 7-esembe meghalt a mikrofom,engem nem hallottak beszéd közbe.Új alkatrész beszerez cserélve a régi,és semmi ugyanugy süket vkinek vmi ötlet hogyan tovább?A.másik nekem is foltos lett egy idö után a kijelzö mitöl van ez?Csak fehér háttérnél látszik.
-
kcsa
veterán
-
kcsa
veterán
Csak puszta kíváncsiságból: akinek még Mate van, futtatna a kedvemért egy friss antutut?
-
Neonflake
tag
Megértem a cseréket, sok sikert az új telefonokhoz! Az új Emui miatt jobb lenne nekem is váltani, de még nyüstölöm egy darabig.
-
kcsa
veterán
Csütörtökön én is eladtam, egy hónap híján két évig volt meg, soha rosszabb telefonom ne legyen
P10 Plusra vártam de beteg áron van, szóval inkább lejjebb adtam, és P10 Lite lett belőle. Vicces, de egyértelműen pörgősebb mint a Mate, és a plusz egy giga ram is sokat dob rajta. Nem érzem rossz cserének egyelőre.
-
Freezee
senior tag
Sziasztok, úgy néz ki közel 2 év után megválok a Mate 7 től. Jó volt szép volt, már kicsi, nagyobbra váltanék
. Nekem semmi panaszom nem volt a Mate 7-re nekem bevált.
Jó volt köztetek köszönöm a segítséget mindenkinek.
Ha valakit érdekel adás vételben található. -
nebancsa
senior tag
Egy nap alatt lemerül a telóm, mondom ez nem létezik. Kiderült hogy az egészség app frissítette magát, és ez az új verzió megakasztja a telót. Próbáltam minden féle beállítást, eljutottam oda hogy ha belépek az appba ki is lép belőle. Szóval lehet törlés lesz a vége... Huawei programokra ez nem jellemző, kapják össze magukat kicsit.
-
dlaj
őstag
Köszi minden hozzászólónak.
Azért nem vettem rootoltat, mert 3 db eladó Mate7 volt az országban, és ebből egy abban a városban, ahol lakom. Szóval nem volt választék.
Az összefoglalóban lévő megoldás nekem egy kicsit sok, azért próbáltam volna megoldani egyszerűbben. -
Jacak
senior tag
..már rég nem kell bootloadernyitás a rootoláshoz...jézusom,van,akinek nem haverja még a Google?
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
Most vettem használtam egy Mate 7-est. Az összefoglalóban olvastam a bootloader nyitásáról.
Írhatunk a Huawei-nek, és várhatjuk a kódot. Ha megérkezik, mit kel vele csinálni?
Egyszerűbb így, mint a továbbiakban írtakat megcsinálni? -
Poultier
tag
Sziasztok,
Lenne egy Mate 7-em, amit húgomtól kaptam, de szeretném eladni, viszont a napokban néztem meg jobban és foltos a kijelző.. Mit tudok ezzel kezdeni? Garanciában cserélik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
nebancsa
senior tag
Úgy látom mindenkinek jó szuperál a telója
Majdnem elcsábultam telenoros Mate 9 miatt, de az ára visszatartott és hogy a 7 még mindig tartja magát. Olvasgatom a 9 es fórumot eléggé pörög, úgy látom bejött a huawei-nek a felső kategória elég sokan választják. Anno a mate 7 elég úttörő volt kevesen merték bevállalni. -
OutSider17
senior tag
Újra nálam a Mate 7. Cserélték a kijelzőjét, hangszóróját, érintő paneljét, akkumulátorát. Sajnos az üveg fóliám helyett kaptam egy sima fóliát ami atom buborékos. De legalább javították a telefont.
Minden esetre én köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Elméletben javították a Mate7-esem már csak a vissza jelzést várom hogy mehetek érte (Kijelző csere). Ha kézhez kaptam írok hogy mennyire vagyok elégedett a telemax munkájával. -
Skimaster
senior tag
Skacok én lépek innen,vettem egy p9 plust,párom kapja az én mate 8-am,az ő mate 7 -ét pedig piacra dobjuk...további jó munkát!
Örültem és köszi a segítséget... -
montis
újonc
Sziasztok!
Van egy Mate 7 TL10-es telefonom, még régebben hozta egy barátom Kínából. Ez az arany színű, 3/32Gb-s, dual SIM-es.
Minden nagyon szuper a géppel, de a ROM-ja nem az igazi. Elég sok kínai cucc van rajta, meg a karakterek sem az igaziak. Néha meg-megjelennek kínai karakterek a szövegekben, stb. Amúgy magyar nyelv tökéletes rajta, minden müxik.
Hogyan lejetne ezt a típust "magyarítani"? Már annyi fórumot elolvasta, de ehhez a típushoz nem találok semmit.
A Huawei oldalárül letöltött firmware sem tehető fel rá, megáll az install (az ...C900...-hoz való, az enyém pedig ...C00...)
Valaki tudna segíteni? Very big like járna érteModellszám: HUAWEI MT7-TL10
Build: MT7-TL10C00B561
EMUI 4.0
Android 6.0 -
Freezee
senior tag
Sziasztok
Rég jártam már erre, hol tart most a hivatalos Android a Mate 7-re? Nekem még a gyári 4.4.2 van rajta amivel vettem közel két éve. A Mi band miatt viszont lehet frissíteni kellene mert 30-ból 1x sikerül kapcsolódnia
. Azt írták 6.0 -tól már jóval stabilabb lenne.
-
vmk
tag
Kijelző csere meg volt itt is garban. Elég penge lett.
-
aAron_
őstag
válasz
OutSider17 #5026 üzenetére
Ez fura
Honor (Note) 8-cal kapcsolatban nagyon sok rosszat hallottam ilyen téren. Pedig a 4 gb ram abban is ott van.
-
kcsa
veterán
válasz
OutSider17 #5026 üzenetére
20+ alkalmazás már biztosan nem fut, csak suspendel. Valódi multitaskingra kíváncsi lennék én is, pl. weboldalakat újratölti-e ha már több app meg lett nyitva böngésző után.
-
aAron_
őstag
válasz
OutSider17 #5022 üzenetére
Multi tasking milyen? Ha megnyitsz 10+ alkalmazást, vissza tudsz térni bármelyikhez, anélkül, hogy bezárná?
Értesítéseket kapsz megfelelően? (Snapchat, gmail, fb messenger, viber, stb) -
ktg3
őstag
válasz
OutSider17 #5022 üzenetére
Grat! Leírnád majd a jelentős különbségeket? Hadd csorogjon addig is a nyálam.
Hétvégén én is megtapiztam egyet az MM-ben. Kívánatos darab. -
OutSider17
senior tag
Szervusztok.
A mai nappal leadtam szeretet Mate7-esem és vettem egy Mate 9-et.
Eszméletlen jó telefon! -
kisqp
tag
Vajon mitől függ, hogy előjön-e vagy sem ez a foltosodás? Mondjuk még csak hét hónapja használom, de telefon es tablet helyett, ket simmel(bár ez nem számít)
Jól emlékszem, hogy két év gari van rá? -
kcsa
veterán
Sorry.
Tényleg kicsi, de itt van:
-
OutSider17
senior tag
Probáltam én is megnyitni, de nekem sem engedte.
-
kcsa
veterán
Ez csak egy kisméretű kép xda-ról, így néz ki ha hibás.
-
kisqp
tag
Sziasztok!
A kijelző foltosodásról hol lehet képet fellelni?
-
OutSider17
senior tag
válasz
szabochris #5008 üzenetére
Tudomásom szerint 2év.
-
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
A Médiában vettem én is, ott 1 vagy 2 év gari van rá? -
kcsa
veterán
válasz
OutSider17 #5006 üzenetére
Amíg reménykedtem a vételár-visszában, én is a P9-et nézegettem. Aztán visszakaptam a telefont is, és a vásárlást is elhalasztottam.
-
OutSider17
senior tag
Hát mostmár sötét alapon is kezd látszódni. Kíváncsi leszek mit mondanak rá a jövő hónapban.
Nem értem hogy történhetett meg ez egy ilyen kaliberű telefonnal. A P7-em még mindig tökéletesen üzemel az új gazdájánál. Nagy érvágás lesz a kisebb telefonra való váltás....... (P9) Sajnos csak ez van ebben az árban Huawei a Media Marktban. -
kcsa
veterán
válasz
OutSider17 #5004 üzenetére
Főleg ott lehetett látni nekem is, de sötét alapon sötét környezetben (tipikus felhasználási terület: játék a wc-n
) is foltos volt.
-
kcsa
veterán
válasz
OutSider17 #5001 üzenetére
Ez garantáltan csere, ne nagyon várj ha zavaró.
-
ktg3
őstag
válasz
OutSider17 #5001 üzenetére
Érdekes
Amúgy tuti cserélik. Amikor először vittem, akkor nem volt olyan látványos a foltosodás, nem is amiatt vittem, hanem a mikrofon miatt és akkor is kicserélték.
Én még mindig kivárok, hátha lesz addigra mate 9 jó áron.
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Először is boldog új évet mindenkinek!
Másodszor pedig volt olyan akinek nem csak foltokban, de csíkokban is halványabb volt a kijelző bizonyos pontjai? (Nekem a kijelző alsó fele kezdett el függőleges csíkokban halványodni.Legjobban fehér háttérnél látszodik.) Durván 50forintos méretet képzeljetek el. Illetve szaporodnak a foltok is. Csak várok még egy keveset. Félek hogy ez még nem elég látványos nekik.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.: Norbi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 1 / 2
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest