- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sima Mate -et már nem támogatják. Amúgy az eleve mostohagyerek volt, mert az EU -ban nem nagyon erősítették. Alig lehetett valahol kapni, ott is állandó készlethiány volt...
Mellesleg az is igaz, hogy a 2013 -as (-ig) készülékek támogatása a Huawei részéről siralmas volt. Kb. 2014 óta változott a hozzáállásuk, bár még mindig van mit csinálni, fejlődni. Viszont már korrekt cégnek tartom.
TeleMax -ot kellene kigolyózni. Megmozdult egy olyan pletyka, hogy talán saját szerviz hálózatot fog kiépíteni a Huawei (/Honor), erre kíváncsi leszek.
-
törölt tag
válasz
KonZumo #2106 üzenetére
A tárcsázóba beírod a következőt:
*#*#2846579#*#*Miután az utolsó karaktert is beütötted, meg fog jelenni a szerviz menü.
Ezután ProjektMenü --> Network setting --> SIM card lock state query.
- DEACTIVE = független
- ACTIVE = függőROM -tól függhet, hogy van -e még külön ProjektMenü, tehát nem egyből oda lép be. Általában van.
-
törölt tag
Az mindenképp szerviz. Ahogy elnézem a hozzászólásaidat nem csak ezért. Sanszos az általad leírtak alapján, hogy szoftveres probléma. A general verzió sem cserél le minden blokkot/partíciót, ilyenkor újra SW -zik. Persze majd kiderül, lehet más (vagy több) gond is.
Többször is csináltattam a TeleMax -szal. Régen valóban problémás volt, egyszer elő is fordult, hogy karcosan érkezett vissza az egyik cucc. Abban az időben ez nem volt ritka, de ennek már több éve, és azóta sem volt ilyen. Mellesleg van két fontos dolog, amit mindig javasolni szoktam másoknak:
- Meg kell nézni, hogy mit ír a szolgáltatós dolgozó (vagy a bolt, szerviz) a papírra, mert szokszor ráírják, hogy karcos, pedig nem az. Ráadásul pontosítani is szükséges, mert 1 karctól még nem lesz karcos.
- Csinálj fotót a telefonról több oldalról is. Úgy, hogy látszódjon a papír a dátummal.Ez egyébként nem TeleMax specifikus. HA ezeket a pontokat kihagyod, akkor egy telefonnál/szerviznél/márkánál sem bizonyítod be az igazad.
Rendszerint néhány nap, 1 hét alatt megfordultak a telefonok, de volt már 30 napos javításom is. Az utóbbi időben semmi problémám nem volt velük.
Legutóbb egy MiFi 2 hét (teljes csere lett a vége), egy telefon pedig 4 nap (főpanel cserével).
Beérkezéskor lehet követni a javítás állapotot fényképekkel. Nem kell megijedni, karcos a scanner lencséje.
-
törölt tag
Akkor az sanszos, hogy szoftveres. Vagy SIM probléma.
HA nincs gond a SIM -mel, akkor én újratelepíteném az FW -t 3 gombossal adatmentés után. Szoftveres probléma esetén el is szállhat teljesen a kapcsolat. Persze más esetben is, de így az általad orvosolható legnagyobb hibát (meg néhány kisebbet) ki lehet zárni.
-
törölt tag
válasz
Eligzendra #1958 üzenetére
HA jól emlékszem 25-26 giga körül volt a szabad belső tárhely gyári állapotban (32 gigából). Telerakva nálam sosem volt a telefon, de egy pár 100 megányi limit szerintem van a végére. Legalábbis általában szokott lenni.
-
törölt tag
válasz
szornyu1 #1921 üzenetére
Nekem még soha nem volt ilyen, pedig sokat ROM -olok és több készüléket is használok. Ez persze nem zárja ki azt, hogy nem létezhet ez a probléma. Na meg persze az is igaz, hogy főverziós frissítésnél (meg amúgy is) tisztább mindent újratelepíteni.
Mellesleg pl. P7 -nél volt olyan, hogy EMUI 3.0 bétánál nem ment fel a 2.3 -as backup. Végleges verzióban javították, de azért előfordul ilyen bosszantó hiba.
Általában amúgy azért szoktam a gyári mentést javasolni, mert egyszerűbb, menti a beállításokat, egyebeket is. Na meg az emberek többségének nincs lehetősége neten xxx programot leszinkronizálni. Én legutóbb szintén meg voltam lőve, mert kb. egyszerre halt meg a router -em és a Mifi -m is.
Szerk.:
Én most (meg már egy jó ideje) Dolphin -t használok minden telefonon. Jelenleg számomra ez igen megbízható, a billentyűzeteknél sem kavar be. Huawei Swype, sima Swype, Xperia billentyűzet, és SwiftKey -vel. -
törölt tag
válasz
Freezee #1915 üzenetére
Nem az OTA -n keresztül érkező frissítés rossz, hanem maga a telepítés menete. Ez pedig minden márkánál és telefonnál így van. Lehet példákat hozni az ellenkezőjére, de attól még így lesz. Az OTA nem egy nagy méretű general, okozhat problémákat az is, ha nem wipe -olt rendszerre kerül. Feltéve, ha nem kisebb frissítés, hibajavítás. Nem 100% -ban, de azért bőven előfordul.
HTC volt eddig az egyetlen márka, ahol nem tapasztaltam ilyen problémát. Bár azért ott is előfordul (-hat). Elég sok telefon fut át a kezem alatt.
A fórum tagja vagy, így ha problémád van kérdezz és megpróbálnak a fórumtársak segíteni.
Szerk.:
Idő? Ez nem rengeteg idő, ráadásul nem kell napi szinten elvégezni. -
törölt tag
válasz
Freezee #1912 üzenetére
Gondolom OTA -n frissítettél. Újra kellene telepíteni a frissítés general verzióját 3 gombossal, miután csináltál egy mentést SD -re. Ez nem normális, ami nálad van és OTA okozhat ilyet.
A Chrome új frissítése hazavág egy csomó billentyűzetet. Tudnak róla, lesz javítás. DE ennek semmi köze a telefonhoz.
-
törölt tag
válasz
aurora65 #1890 üzenetére
Vannak vele mostanában gondok, több Huawei -nél is. Azt mondták, hogy majd jön rá frissítés, tudnak róla.
Szerk.:
Amúgy a Chrome több billentyűzetet is hazavág a legutóbbi frissítés óta. Egy másik telefonnál pont ez volt a téma. 44.0.2403.54 verzió óta, 2015. június 17. frissítés. -
törölt tag
Kirin 925 nem erősebb a Snapdragon 801 -nél. Magok számától függetlenül, mivel ez még önmagában nem fog teljesítmény növekedést hozni. Másfelől meg konkrétan alig fogja valami kihasználni a 8 magot, pl. AnTuTu.
Az A15 erősebb a Krait 400 -nál, DE messze nem azonos órajelen vannak.
Magában a 2 SoC -ban nincs óriási különbség, de a Kirin 925 nem szárnyalja túl a Snapdragon 801 -et.
Az, meg hogy kinek melyik jobb, azt döntse el mindenki maga. DE az már tényleg nem ide való.
-
törölt tag
válasz
Geller72 #1862 üzenetére
Ott van, hogy MTK 6595 van benne, ami valóban 8 magos, de nem biztos, hogy igaz. MTK Droid Tools -szal összekötöd, akkor kiírja. DE az sem biztos, hogy igaz lesz. Ahogy a többi adat a hirdetésben.
Van egy klón telefonos topik, talán oda való. Cappa lehet többet tud mondani, de túl sok mindent szerintem ő sem tud kezdeni ezzel.
Szerk.:
A szintetikus teszteket nagyon könnyű átverni. Már egy sima build.prop szerkesztéssel is. DE szinte bármi mással. -
törölt tag
válasz
Geller72 #1859 üzenetére
Én ezt nehezen tudnám megmondani. Több dolog miatt, és több okból is lehet tiltani egy telefont, és nem csak a szolgáltatók tiltanak.
Gyári visszaállítás után is ez a helyzet, akkor szerintem túl sok mindent nem tudsz vele kezdeni, mert klón telefonhoz szinte esélytelen ROM -ot szerezni. Már ha szoftveres a probléma. DE szerintem nem.
-
törölt tag
válasz
Geller72 #1857 üzenetére
Külföldi (kínai) rendeléses ügyben inkább a dual SIM -es topikban vannak nagyobb szakértők. Visszatérítés, egyebek. DE ennél szerintem egy kicsit több infót írj a rendeléssel kapcsolatban.
Egyébként a leírt modellnek semmi köze ehhez a telefonhoz, ahogy ezt te is írtad.
Gondolom egy régi MTK SoC -s telefont kaptál. ÉS abban sem lennék biztos, hogy 8 magos.
AnTuTu -n nyomsz egy tesztet, szerintem MT6589 -et vagy 6592 -t fog írni. HA így lesz, akkor rádugod a gépre, amin fent van az MTK Droid Tools és jó esetben ezt igazolja, vagy kiírja a valódi modellt. Valamilyen régi 4 vagy 2 magos MTK -t. Feltéve ha rendesen azonosítja. Szerintem.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
2thletme2day #1812 üzenetére
Ahhoz képest, hogy mekkora kijelző méretről beszélünk, azért igen jó az előlap kihasználtsága. Mellesleg, ha bemész pl. egy Telenor üzletbe meg tudod nézni.
Amikor elsőként eljutott hozzám a készülék én nagyon meglepődtem a mérete miatt. (pozitív értelemben)
Persze Z1c -hez képest meg kell szokni, mert ha csak kijelzőből állna a telefon, akkor sem lenne kompakt méret. Slim farmerből kilóg, de amúgy "normálnál" jó elbújik a zsebben.
-
törölt tag
válasz
Neonflake #1784 üzenetére
Az lehetséges. Így viszont érthető, hogy nincs szimpla visszatérés a bétáról. Remélem azért a normál visszatérést meg lehet oldani köztes ROM -mal később. Nekem mondjuk mindegy lenne, de nem mindenkinek jön be az újabb EMUI.
Valaki pl. a 2.3 -ért van oda és eszébe sincs feljebb váltani. Pedig 3.1 -hez képest már igen elavult. Ennél mondjuk nincs 2.3 -as ROM, de több telefonnál van (lesz) 3 EMUI verzió. Pl. P7, Honor 6.
-
törölt tag
Szedd le a mega oldaláról a desktop programot. Telefon esetén meg Play -en fent van az app. Bár regisztrálni kell hozzá, hogy használhasd, de igen stabil. ÉS nem szólnak bele a böngészők hülyeségei. 50 giga tárhely is jár ingyen.
Utána: SDkártya/dload/update.zip és helyi frissítésből kell feltenni.
-
törölt tag
Német huaweiblog.de cikk elsősorban a Mate 7 frissítésével kapcsolatban. Úgy néz ki 5.1, nem 5.0.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #1685 üzenetére
Közben valaki már kérdezett a frissítésről a Huawei -től, amire ez a válasz érkezett:
"Huawei Device Hungary A béta verzió valóban májustól jött ki, viszont a Mate 7 készülékekre előreláthatólag csak júliustól érkezik a hivatalos verzió. Amint lesz frissítés, a készülékeden az értesítések közt fog megjelenni. Ha bármilyen új információt kapunk, azt a hivatalos honlapunkon illetve a Facebook oldalunkon közzétesszük, ezért kérjük továbbra is kísérj minket figyelemmel. Ha bármilyen további kérdésed lenne, bátran fordulj hozzánk! Szép napot kívánunk!
"
-
törölt tag
válasz
nebancsa #1691 üzenetére
Az kizárt. Simán megy mellette.
Nem tudom mi van a Telenornál, de talán egy vagy két hete nekem kapcsolási gondjaim is vannak, 2 telefonon is. Pl. hosszú másodpercekig nem csörög ki, de próbál fellépni a vonalra, vagy ki sem csörög, hanem átvált foglalt hálózatra.
Azt nem mondom, hogy feltétlenül van összefüggés, mert nekem nincs ilyen értesítés. DE az biztos, hogy volt olyan, amikor nem tudtak elérni az utóbbi időben, mert azt jelezte ki vagyok kapcsolva. Más telefonoknál (2 Telenor előfizetést használok).
-
törölt tag
Eddig úgy volt, hogy béta FW -kről (ami EMUI és/vagy droid főverzióknál volt) vissza lehetett gond nélkül térni az előzőre, tehát gyorsan orvosolható, ha nem oké valami, vagy nem tetszik.
Végleges változatról viszont meg kell várni az un. köztes FW -t, amivel szintén vissza lehet térni. Ez a frissítés után nem sokkal hozzáférhető.
Nekem van néhány fenntartásom, ami nem hiba, inkább stílusjegy és nem tetszik. Egyik fő "gondom" az értesítő sáv legördítésén az ikonok elhelyezése, csoportosítása. EMUI 3.1 -ben már csak 3 oszlopban vannak az ikonok... P8 Max -nál is, ami ugye jóval nagyobb ennél a telefonnál. Tehát valószínűleg itt is így lesz. Ezt csak azért írom, mert pl. EMUI 3.0 -nál 5.5 colig 4, felette már 5 oszlopban voltak az ikonok. Szerintem ez a használhatóságot befolyásolja (bár lehet, hogy ez nem mindenkinek fontos).
Annak tekintetében érdekes ez, hogy EMUI 2.3 -ban még 5 (ami nagyon kényelmes megoldás volt), 3.0 -nál már a legtöbb készüléknél 4, 3.1 -nél meg már csak 3 oszlopban rendezhetők az ikonok az értesítő függönyön...
Nem beszélve arról, hogy 2.3 -ban még nagyon jó volt a lebegő gomb (bár én nem használtam, nem szerettem, de mindig hasznos megoldásnak tartottam), 3.0 -ban viszont már értelmetlen. Ez így marad 3.1 -ben is.
Szóval van néhány dolog, ami nekem nem tetszik.
-
törölt tag
Pedig sanszos, hogy 5.0.+ lesz, szerintem 5.0.2. Meglátjuk. Huawei azért jól össze szokta kapni a szoftvert, remélhetőleg most is így lesz. Egyesek szerint (ahogy Color, vagy MIUI...stb.) már mondhatni külön OS (fork), amiben némileg igazat is lehet adni.
Szerk.:
Amúgy igen, jobb választás lenne az 5.1.1, de szerintem a legutóbbi kiadott szoftverek után (P8 család) túl kevés idő telt el, és az EMUI -ban elég sok dolgot változtattak. -
törölt tag
válasz
#86973952 #1683 üzenetére
Közben már látom a mai napon felkerült a huaweiblog.de -re is. Ezek szerint nem csak az olaszoknál lesz teszt.
-
törölt tag
válasz
Neonflake #1682 üzenetére
Mostanában nem nagyon volt/van időm neten nézelődni, így nagyon hasznos ez a link. Köszönöm.
Igen, így szokott lenni. Pl. német és holland teszteknél is így volt más Huawei készülékeknél. Legutóbbi egy holland volt év elején, rá egy hónapra jött a végleges. A németeknél szintén, arra jobban emlékszem. Ott december elején jött új EMUI béta verzió, és január elején jött a végleges.
-
törölt tag
Igen, annyi különbséggel, hogy a nagyobb méretű mappa már dload. Csak ugye nehezen lehetne egymás mellett két ugyanolyan nevű mappa.
Általában úgy néz ki, hogy a nagyobbik fájl:
- dload/update.appA kisebbik:
- vendor/update.app
vagy
- vendor/dload/update.app
vagy valami hasonlóA lényeg az, hogy a kisebbik fájl is majd ugyanúgy dload mappában legyen, mert az automata updater úgy ismeri fel. A kisebbik fájlt lehet egyből helyi frissítésből is felrakni, annál nem annyira fontos a tiszta telepítés, mert csak kiegészítő fájlokat tartalmaz. Pl. mozgásvezérlés, custpack -hoz néhány dolog...stb.
Másszóval:
1. SD kártya/dload/update.app (nagyobbik fájl)
aztán ha kész
2. SD kártya/dload/update.app (kisebbik fájl, ha van a csomagban) -
törölt tag
Ki kell csomagolni. A zip -ben lévő dload mappát a benne lévő app fájlal az SD -re kell másolni.
HA van benne még egy mappa (a legtöbb esetben van), akkor azt is az SD -re kell másolni, miután végeztél a nagyobbik méretűvel. Azt meg át kell nevezni dload -ra, mert eredetileg nem az a mappa neve.
-
törölt tag
A szoftveres próblémákat szinte majdnem minden esetben helyre hozza a general verzió újratelepítés. Bár utána egy kicsit próbálgatnám, hogy minden rendben van -e. Mielőtt visszatenném a cuccokat rá. Meg ugye backup és wipe sem árt előtte.
3 gombosnál mondjuk auto wipe van.
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1601 üzenetére
Csak azért írtam a general -t, mert az unROOT -nál nem minden esetben (és sok telefonon/márkán) áll vissza teljesen a jogosultság. Tehát valószínű a BL -t sem lehet sima unROOT után visszazárni. HA egyáltalán engedni fogja.
Szerk.:
Akkor mindegy, egyébként okos dolog volt visszatenni a general -t. Sokaknak nem jut eszébe. -
törölt tag
válasz
peterson1190 #1599 üzenetére
Igen, sanszos.
Szerk.:
Stock állapotra visszaállás után? General telepítése mindent visszarak, kivéve a BL -t, meg a boot logót (ami az animáció előtt van). -
törölt tag
Kulcsszó: téma emui 3.0 theme
007Csaba:
Azokat a tisztítónak mondott valamiket teljesen felesleges használni. Clean Master -t meg főleg, mivel semmivel nem jobb, mint a gyári EMUI 3.0 alatt. ROOT alatt sem (mert sokan azt hiszik).Csináltál valaha wipe -ot (gyári visszaállítást)? FB nem egy stabil alkalmazás. DE én mindenképp csináltnék egy wipe -ot biztonsági mentés után (SD -re), első körben.
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1570 üzenetére
2 főverzió közötti visszalépéshez szükséges, mert általában nem megy 1 lépésben.
EMUI és/vagy Android újabb verzióról visszalépés az előzőre.
Fiktív példával:
Van egy telefonod 2.0 rendszerrel, amit frissítettél 2.5 -re. Nem tudsz visszatérni addig 2.0 -ra (ha nem jönne be, vagy nem stabil), amíg ki nem jön egy pl. 2.3, amire vissza lehet telepíteni a 2.0 -t.Több mint sanszos, hogy ez esetben is így lesz, de majd meglátjuk.
-
törölt tag
Kulcsszó: téma emui 3.0 theme
A betűtípust ezeknél nem minden esetben hasznos alkalmazni, mert lehetnek hiányosságok. Pl. a magyarban is használt ékezetes karaktereknél. Ezt ki kell próbálni, nekem nem volt időm mindegyiknél.
Az időjárás widget -ben lehet eltérés (képekhez képest), ezt nem kell mindig figyelembe venni.
-
törölt tag
válasz
gabex00 #1566 üzenetére
EMUI 3.0 alatt elég ritkán működik a downgrade. Bár többségében ez is orvosolható adb-fastboot -tal. Ez viszont a legtöbb embernek már nagy feladat, és nem is egy alap telepítési módszer.
Hivatalos oldalról amúgy este 10 után érdemes letölteni. Egy ideig működött a letöltés rendesen letöltés vezérlővel (pl. Internet Download Manager -rel), de már az sem használ.
Korábban tettem be alternatív letöltőket az egyik hozzászólásban. Neked írtam válaszként, tehát nem kell sokat visszakeresni. Attól függ mit/melyiket akarod feltenni.
-
törölt tag
válasz
BoSSanCS #1564 üzenetére
A 4 soros magyar nekem is nagyon bejött. Kellene még néhány téma, és elég jó billentyűzet. Én is szeretem, ha külön kint vannak az ékezetes betűk. Olyan billentyűzeteknél, aminél nem plusz sorba rakja nagyon kényelmetlen tud lenni, ha a többi közé nyomja be... Olyankor állandóan félre nyomok.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #1562 üzenetére
Amúgy a 3.1 lesz az első olyan EMUI, amit nem igazán várok, és szerintem ott is lesznek bajok. Főként a droid miatt is.
Én biztos nem frissítenék addig, amíg ki nem jön a köztes FW (rollback). Volt barátnőmnek majd biztos meg kell csinálni hamarosan, de mivel az enyémet vette meg, arra biztos hamarabb lesz rollback is (mivel nem EU -s).
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
szkorhetz #1558 üzenetére
Ennek nem sok köze van a hardverhez. Feltéve, ha a "chipestet" alatt az SoC -ra gondolsz.
Én is próbálgattam már "korábban ezt a billentyűzetet". Nagyon sok dolog tetszett benne, viszont nekem is volt olyan néha, hogy csúnyán szólva beragadt a shift. Stock droidon is. Egy darabig még próbálkoztam vele, aztán repült. Kár érte...
-
törölt tag
válasz
gabex00 #1555 üzenetére
SIM kártyának nincs köze ehhez a folyamathoz, nem kell kivenni.
Ezek szerint nem sikerült 3 gombosan indítani, mert ha jól gondolom recovery -ben indítottál. Mind a 3 gombot nyomd. HA lehet tok nélkül, mert úgy egy kicsit nehezebb érzékelni. ÉS a nagyobbik gombot a két szélén nyomd, hogy rendesen érzékelje.
Egy automata frissítő, un. upgrade menübe fog lépni, ahol semmit nem kell csinálnod. Magától indul el a telepítés.
Nem jár garancia vesztéssel. Egy hivatalos FW -t telepítesz, amit egy hivatalos oldalról töltöttél le.
Huaweikezdő:
Ez a Mate 7 témája. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
left177 #1539 üzenetére
Most néztem én is (bár másikon), és nem nagyon tudtam TB -val megoldani. Pedig mind a két fájlt kijelöltem, meg Pro verzió van, tehát csináltam egy custom recovery -ből telepíthető zip -et, de úgy sem mászott fel a gyári ROM -ra.
Majd rákérdezek erre, szerintem a system -ből vagy a ROM zip -ből szedhette ki az az orosz figura. Rákérdezek majd 4dpa -n. Úgyis kellene pár ikon név, mert kínai ROM -okban több beállítás van az értesítési sávon. Főleg KangVIP -pel.
Szerk.:
A PM Plus -t legalább meg lehet oldani gyári backup -ból. Mivel az nem elérhető Magyarországon, azt is egy külföldi ROM -ból szedtem ki. Csak ugye a KangVIP -et a gyári backup nem látja...Szerk.2.:
Próbáltad amúgy abban a ROM -ban, hogy mindegyik hívás működik -e 3G/4G -n? Keletről származó ROM -okkal szokott olyan gond lenni, hogy Telenor irányába vagy onnan érkező hívást torzítva kezel 3G/4G -n. Ugyanez Telekommal vagy Vodával tökéletesen működik. Sajnos ezt általában a cust csere sem oldja meg... -
törölt tag
válasz
gabex00 #1535 üzenetére
Mindegy mivel másolod, csak azok a fájlok legyenek ott, amit írtam.
Én ezzel az FW -vel nem találkoztam itthon, de lehet csak le vagyok maradva. Legalábbis hivatalosan. A készülék amúgy honnan van? Bolti? Másnak is van ilyen FW fent?
Amúgy linkeltem feljebb a letöltőt, de csak román oldalon találtam meg. Érdekes, hogy németeknél csak az OTA verzió van fent.
-
törölt tag
válasz
gabex00 #1529 üzenetére
Elsőként csinálsz egy biztonsági mentést SD -re mindenről (saját biztonsági mentés app -ból).
Utána a letöltött, tömörített fájlból rámásolod az sd kártyára a dload mappát a benne lévő update.app -vel. Tehát így nézzen ki: SD kártya --> dload/update.app
Utána több módon is tudod telepíteni, én a 3 gombost szeretem. Kikapcsolt telefont úgy indítod el, hogy mind a 3 gombot (bekapcsoló, hangerő +, hangerő -) nyomva tartod addig, amíg be nem jön az un. updater menü. Elkezdi telepíteni, közben mutatja hogy halad. Amikor befejezte, újraindul a készülék. 3 gombosnál nem kell előtte wipe -olni vagy gyári visszaállítást csinálni, mert a telepítés része automatikusan.
Wipe során egyébként szintén minden felhasználói és beállítási adat törlődni fog. A cache partíció adatai is. Az alaprendszer vagy az SD kártya nem.
Ezek után vissza lehet tenni a gyári mentést.
HA van egy másik mappa is a tömörített fájlban (egy kisebb update.app), akkor azt hasonló módon tudod feltenni, szintén dload mappában kell elhelyezni az SD kártyán.
Magyarázat nélkül sorrendben:
1. Biztonsági mentés gyári app -ból SD -re. (ha tárolsz valamit a belső tárhelyen, akkor azt is)
2. dload mapp másolás.
3. 3 gombos telepítés.
4. Másik update.app másolása. Szintén 3 gomos telepítés. (HA VAN MÉG FÁJL)
5. Biztonsági mentés visszaállítás. -
törölt tag
válasz
gabex00 #1527 üzenetére
Újratelepítés meg szokta oldani a problémát.
Huawei -nél (mint még egy-két márkánál) 2 fajta FW -vel találkozhatsz:
- OTA
Ez érkezik automatikusan, amikor a telefonod jelez, hogy van elérhető frissítés. Magától telepíti. Ezek általában kisebb, jóval 1 giga alatti frissítések.
- General
Ezeket általában a hivatalos Huawei oldalról lehet elérni. Ugyanaz, mint a general, csak több fájlt cserél/tisztáz. Biztonságosabb és stabilabb. HA csak eleve az FW -vel nincs gond (ami nagyon ritka), akkor szinte kizárható a későbbi hibalehetőség.Ez gyakorlatban így néz ki (csak egy példa):
B001 OTA = 600 mega
B001 general változat = 1.2 giga tömörítve, kicsomagolva ~ 2 giga.Nálam most nincs egy Mate 7 sem, de a sajátom china verzió volt, aminél mások a frissítések build-száma. Illetve amik nálam jártak, azok mind B12+ FW -vel voltak. Ezért kérdeztem, hogy honnan van a készülék, illetve másnak is ez a build-szám van -e fent, mert nem találtam itthoni oldalon.
Egyébként egyszerű telepíteni, újratelepíteni. DE ezeken a kérdéseken jó lenne túllenni.
-
törölt tag
válasz
gabex00 #1525 üzenetére
Ez magyar készülék? Csak azért kérdezem, mert a Huawei általában fel szokta rakni a general verziót a saját magyar weboldalára. Kicsit le vannak maradva.
Román oldalon találtam a general változatot.
Illetve németeknél az OTA verziót.Én mindenképpen újra tenném az FW -t. Egyébként nem a legjobb dolog OTA -n frissíteni. Nem könyvelhető előre, hogy gond lesz, de ez is tipikusan olyan hibának néz ki. Szokott még SD kezelési probléma lenni, vagy megbolondul a közelség érzékelő...stb.
Szerk.:
Ez lenne az első lépés/kérdés:
HA ez magyar készülék, és másnak is ez van hivatalosan, akkor a Huawei -nek is lehet írni. Általában hamar felteszik az FW -ket. -
törölt tag
válasz
gabex00 #1523 üzenetére
Bemész a beállításokba és lent a telefonról részben megnézed a build-szám -ot.
A többit azt nem Neked írtam. A KangVIP Tool az egy felület/működést módosító program.
left177:
TB látja. Abból nem próbáltad még visszatenni, egy másik ROM -ra? Hátha sikerül, miután kimentetted a kínaiból. -
törölt tag
-
törölt tag
Csak azért kínai karakteresek, mert olyan készüléken csinálták a képet (pl. a fejlesztő kínai), aminél az van beállítva nyelvnek.
Olyannal még nem találkoztam, aminél hiányzik egy-egy karakter (pl. magyarban használt ékezetes betűk). Általában ezek multik, de ha találtok ilyet akkor szóljatok. Illetve a témák kb. 95 százalékában nincs saját betűkészlet, ami csak a stílusra vonatkozik.
-
törölt tag
válasz
nebancsa #1508 üzenetére
Mindig az SD -re másold az új témákat, aztán nem lesz ilyen gond. Csinálsz egy HWThemes mappát és kész. Vagy az is segít, ha a .hwt fájlban átírod a fájl nevét és a description.xml -t (ahova beírkáltam, hogy melyik mit jelent, ezek vonatkoznak az elnevezésre):
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<HwTheme>
<title>TÉMA NEVE, TÉMA VÁLASZTÓBAN EZ JELENIK MEG</title>
<title-cn>TÉMA NEVE, A FEJLÉCBEN EZ JELENIK MEG</title-cn>
<author>FEJLESZTŐNÉL JELENIK MEG</author>
<designer>TERVEZŐNÉL JELENIK MEG</designer>
<screen>HD</screen>
<version>3.0.1</version>
<font>Default</font>
<font-cn>默认</font-cn>
</HwTheme> -
törölt tag
válasz
nebancsa #1504 üzenetére
Jut eszembe... lehet félre értettelek. Gyári témákat a témázóból el tudod érni. Saját fül alatt az alapértelmezett témáknál. Feltéve, ha nem "gyilkoltad" őket ki a telefonról. DE gondolom nem, csak én értettelek félre.
Persze ha mégis így lenne, akkor szólj és feldobom. Közben eszembe jutott, hogy felesleges lenne a neten keresgetni, mert ki lehet bontani az update.app -ből.
-
törölt tag
válasz
nebancsa #1504 üzenetére
Még nem néztem, de amúgy itt is érdemes körülnézni. Szerintem van köztük néhány jó darab.
Szerk.:
Illetve itt van még a Default Gold Themes (bővítve egy-két ikonnal). -
törölt tag
Átlátszó gyári óra widget. Ki lett mókolva a háttere. Semmi mást nem kell tenni, mint az adott .hwt kiterjesztésű téma fájlba bele kell másolni. HA van már benne ilyen, akkor azt érdemes előtte törölni.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1476 üzenetére
DE ha nagyon szigorúan vesszük, akkor ő.
DE az tény, hogy a Samsung indította el az "őrületet" a Note -val.
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1469 üzenetére
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1467 üzenetére
Az is valami, legalább sikerült.
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1465 üzenetére
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1462 üzenetére
Nekem még sosem sikerült visszazáni. Olvastam már én is ezt a parancsot, de egy Huawei -nél sem működött. Mate 7 -nél még nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
left177 #1458 üzenetére
Be tudnád bökni az eredeti nyelven?
Amúgy az egyik Huawei készüléknél a spanyolok panaszkodtak arra, hogy elutasítják a kód kérést, nálunk meg lazán küldözgette a gyártó.
Magyarországon amúgy nem túl felkészültek a szervizek szoftveres tekintetben, meg nagyon idejük sincs órákig szórakozni egy telefonnal. Általában ez annyiban kimerül, hogy ha valamilyen oknál fogva nem tudják újra SW -zni, akkor főpanel csere és kész. Ez inkább a felhasználónak jó, mint a gyártónak.
Az esetek, vagy inkább a márkák többségénél így van. Rákérdezek egyik ismerősömnél, mert az egyik kollégája TeleMax -os volt és a Huawei volt az egyik profilja.
-
törölt tag
válasz
left177 #1453 üzenetére
Melyik kettőt? Van amikor érdemes újra, vagy akár 3. alkalommal is elküldeni. Bár általában 24 órán belül megjön. Én kb. 2 napot szoktam várni. Legutóbb 10 perc volt.
peterson1190:
Nem lehet visszazárni, de amúgy egyelőre én is lyukra futottam ebben a kérdésben. Még egy kört futok egy másik kontaktal, aztán meglátjuk. Én nem igazán szoktam vele foglalkozni, de most két olyan Huawei -t is kell (-ene) mókolnom, ami nem az enyém. Más tulajdonával meg nem akarok szórakozni.Szerintem a kutya nem veszi észre, ha nyitott a BL, de arra azért kíváncsi lennék, hogy a szervizben hogyan SW -zik a telefont. Feltételezem nem BL -ből, hanem kikapcsolt (de áram alatti) állapotból. Erre rá is kérdezek, mert eddig erre nem is gondoltam. Nem hiszem, hogy túl sok a szabad kapacitása van a szervizeseknek.
Ráadásul javítottak pár hónapja (bár másik márka, de szintén TeleMax) készülékét úgyis, hogy custom ROM alatt halt meg, egy teljesen másik márka boot animációjával.
"Természetesen" garanciában.
-
törölt tag
válasz
peterson1190 #1436 üzenetére
Volt Honor 6 -od, akkor e tekintetben nem fog túl sok meglepetés érni. Kirin 925 egy mondhatni 920 -as upgrade, minimális különbséggel.
-
törölt tag
peterson1190:
Kb. május + 1 hónap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest