- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Huawei Ascend Mate7 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szornyu1
tag
Eladóvá vált telefonom, készülék váltás miatt. Privátban lehet érdeklődni.
-
szornyu1
tag
Szerintem a full pack ami kb 1,2 GB az felmegy.
-
szornyu1
tag
Itt megtalálod, ha lejjebb görgeted az XDA-s hozzászólást.
-
szornyu1
tag
A fészbúk appal az a baj, hogy annyi helyet foglal amennyit akar. Ráadásul rosszul optimalizált, szerintem egy rakás sz...
Kolléga is panaszkodott hogy lassú a tabja amióta felrakta. Lepucoltam és láss csodát jó lett. Ha nem tudsz a fészbúk nélkül élni, akkor tanulj meg együtt élni vele. Csak hegesztik állandóan,de jó nem lesz soha sem. -
szornyu1
tag
Nekem most tölti le OTA-n. Nekem is a béta 513 van fent.
-
szornyu1
tag
Lehet jelentkezni béta tesztelésre:
Mate 7 Marshmallow Betatest [offiziell]
Én már dobtam egy emilt. -
szornyu1
tag
Aki esetleg szeretné kipróbálni: B331update
Ez nem a teljes 5.1.1, hanem a B324 frissítése ami ~60 MB.
Forrás: huaweiblog.de
Nálam már teszt alatt van, telepítés után egy két dolgot alapértelmezettre visszaállít. Szerintem gördülékenyebb, az akku eddig jobbnak tűnik. -
szornyu1
tag
Elindult a béta teszt, igaz csak Kínában és a TL10-re, de ez már biztató.
Huaweiblog.de -
szornyu1
tag
Virnyák gyepát én sem használok, a rádiót is csak kipróbáltam. Fészbúk nem játszik, mert valóban megeszi a telefont. Naptárnak pedig a Sunrise kalendáriumot használom, kiválóan értesít, több naptárat is hibátlanul kezel.
-
szornyu1
tag
válasz
Szoke1982 #3694 üzenetére
Én a huaweiblog.de
oldaláról töltöttem le amikor megjelent, azóta is hibátlanul teszi a dolgát.Próbálgattam a Huawei Theme Creator Appot. Ahhoz képest hogy még egy két dolog béta benne, egész jó kis alkalmazás. Főleg hogy root nélkül megy csak. Egy két dolgot már meg csináltam kíváncsiságból. Illetve elküldtem a magyar fordítást is de még nem reagált a fejlesztő.
-
szornyu1
tag
válasz
szabochris #3642 üzenetére
Az egész romot próbálgatod, vagy csak a párszáz megás frissítést? Nem mindegy.
-
szornyu1
tag
A BL nyitása csak akkor kell, ha recoveryt is akarsz cserélni. Ha csak root kell akkor nem fontos. Különbség pedig szerintem nincs. Amúgy egy kis olvasni való:
"A bootloader a készülékünk... - biker1988 -" -
szornyu1
tag
-
szornyu1
tag
Leírom még egyszer: a gyári romot nem tudod ADB-n keresztül felrakni. Ha nyitva a bootloader, akkor tedd vissza a gyári recoveryt. Ezt a csomagot töltsd le, csomagold ki valahova. Csatlakoztasd a készüléket fastboot módban majd indítsd rendszergazdaként a bat fájlt. A menüben a 2. pontot kell választani, ez teszi vissza a gyári recoveryt (először lehet egy felsorolást kapsz). Ha ezzel a segédprogrammal nem sikerülne, akkor ebből a csomagból másold a RECOVERY_ori.img fájlt a platform-tools mappába, ismét fastboot módban legyen csatlakoztatva a teló. Ugyan ebben a mappában nyiss rendszergazdaként egy parancssort, majd add ki a következő parancsokat:
fastboot devices
fastboot flash recovery RECOVERY_ori.img
Ha sikeres volt a művelet akkor az SD-re csinálj egy dload mappát, ebbe másold a B137-es rom UPPDATE.APP-ját. Azután mehet a három gombos kényszerített frissítés. Csak a gyári recoveryvel tudod a gyári romot visszatenni. -
szornyu1
tag
Nem tudom mért nem keresgéltek a Google-n. Ezeket 2 perc alatt szedtem össze:
Huawei Product ID Generator
Ezzel csinász egy product id-t. Típusnak az y300-0000 válaszd add meg az IMEI-t és amit még kér.
Az összefoglalóból:
Emotion UI-Unlock Bootloader
Ide regisztrálj be, majd add meg a készülék adatait és kapsz egy kódot. Ezzel a kóddal ki tudod nyitni a bootloadert. Onnantól pedig vagy visszarakod a gyári recoveryt és a gyári romot, vagy felteszel egy custom recoveryt meg egy custom romot. De szerintem válaszd az első lehetőséget és ne piszkáld többet a telefont. -
szornyu1
tag
USB kábellel?
Félre a tréfát, a platform-tools mappában nyiss egy parancsort rendszergazdaként, majd add ki a következő parancsot:
fastboot devices
Ha itt megjelenik a készüléked, akkor rendben a kapcsolat. Ha nem akkor telepítsd még fel a Huawei Handset drivert. A készüléknek megfelelőt válasz. -
szornyu1
tag
Ha indul fastboot módban (hang le +power) akkor megpróbálhatod visszaflashelni ADB-n keresztül a gyári recoveryt. Ha sikerül akkor már menni fog a kényszerített frissítés. Ha viszont sérült a bootloader akkor necces. Az összefoglalóban megtalálsz majdnem mindent, kivéve a gyári recoveryt.
Van egy segédprogram amivel ki lehet csomagolni a Huawei UPPDATE.APP-ját, 4.4.x alatt használtam, felette nem próbáltam. Azt hiszem a MoDaCo oldalán van valamelyik Huaweis topikban. De szerintem az XDA-n is megtalálható, csak a nevére nem emlékszem. Lehet meg is van: link -
szornyu1
tag
Nem az elméletileg. Sajna úgy néz ki hogy lemaradt
, javítok még pár dolgot rajta.
Addig is: Automatikus root script -
szornyu1
tag
Megszületett: Téma összefoglaló
Ha kiegészítenéd esetleg valamivel, akkor írj rám. -
szornyu1
tag
Készül az összefoglaló, kb 50%-ban áll jelenleg.
-
szornyu1
tag
Ha 5.1 volt fent és vissza akarsz térni 4.4-re akkor elsőre a B300-as, majd a B137-es. De szerintem a B317 elég jó már napi használatra, fele annyit nem szenvedek vele mint a B308-al.
B317 LETÖLTÉSE
B308 LETÖLTÉSE
B317 LETÖLTÉSEFelhívnám mindenki figyelmét hogy a B317 nem megy fel a B312-es romra. Csak a B308-ról telepíthető!
A B308 pedig ajánlott a B137-re telepíteni! Frissítésként is telepíthető a frissítő alkalmazásból, így nem okoz adatvesztést. -
szornyu1
tag
A készülék visszaállítása gyári állapotra:
-Letöltöd a b137-es romot ami egy UPPDATE.APP
- Az SD-n létrehozol egy dload mappát, ebbe be másolod az UPPDATE.APP-ot
- A készüléket a következő módon indítod: hangerő le és fel + power gomb
- El kell induljon a frissítési folyamat, melynek végén gyári állapot kel fogadjon. Ez vissza írja a gyári recoveryt is, viszont a bootloader nyitva marad ha nyitottad. Gondolom nyitottad ha recoveryt tudtál cserélni.
Hozzátenném, ha már 5.1 volt fent és így akartál romolni, akkor először a B300-as rom kell, majd a B137.
Nem nagyon erőltetném az xposedet. mert nem minden kiegészítő működik.
Nem árt tisztában lenni azzal hogy mit akarsz csinálni, mert nagyon hamar lesz egy nagyon drága téglád. Fontos utána olvasni, legyen mentésed mindig.Lehet összedobok egy összefoglalót az első hozzászólásba.
-
szornyu1
tag
Ez a pénzért adom a 2 év gyártói garanciát azért már pofátlanság
Ha a gyártó 2 évet ad, mindegy hogy a forgalmazó mit mond. Ilyenkor nyugodtan fel lehet hívni a figyelmét erre. Ha az Öreg kontinensen veszed (unión belül), mindenhol kell javítsák garanciában. Szerintem.
A legtöbb hely csak felvevő és a Telemaxhoz küldi. Nálam is így volt. Speedshop-ba vittem és tovább küldték. Csak nem írják ki, max a helyszínen közlik.
-
szornyu1
tag
válasz
Ferenczi Áko #2723 üzenetére
Huaweiblog.de itt szoktam nézelődni.
Ma végre visszakaptam a szeretett tepsimet a szervizből. Majdnem 2 hétig kínlódtam a régi symbianos Nokia E51-el. Mit ne mondjak a hajam hullott, persze a maga idejében csúcs készülék volt.
Alaplapot (Main FPC), aksit és SWAP (*H823*) cseréltek benne.Kaptam még mellé egy szép beszédes gyári tesztsor adatot. Remélem most már nem lesz baja. -
szornyu1
tag
válasz
Bigiboy77 #2701 üzenetére
Ezt a B300 amit felraktál? Erre mehet a B137. Kis katyvasz volt a linkekkel.
-
szornyu1
tag
válasz
Bigiboy77 #2697 üzenetére
Itt a második hozzászólásban van a B300 linkje. Felmásolod az SD-re: dload mappa, ebbe az UPPDATE.APP-ot. Majd a 3 gombos módszerrel indítod. Ha kész, akkor a dload mappába másolod a tetszőleges B akármilyen romot, (én a B137-et raktam vissza) majd szintén a 3 gombos módszerrel indítod.
-
szornyu1
tag
-
szornyu1
tag
válasz
#86973952 #1916 üzenetére
Én ma csináltam egy wipét recoveryből, és egyből hasít a Lolli. Sebességre hozza a KK-t, ha nem veri. Viszont mentésből nem jó a visszaállítás, inkább javasolnám az appok újratelepítését. Lehet így macerásabb, de nem laggol egyik se. És teljesen igaz, hogy nem jó csak simán frissíteni, főleg verzióváltásnál. Kb egy óra alatt megvoltam vele. Tehát ha nem akarod hogy akadjon a rendszer, akkor frissítés után csinálsz egy factory resetet. Ebben teljesen egyetértünk.
A Chrome meg sajnos egyre szarabb, és ez igaz a windózos verzióra is. Már nem is használom, állandóan összeomlik a legváratlanabb pillanatban. A CM browsert használom csupaszon, amiket ajánl még, nem szabad telepíteni.
Kíváncsi leszek, hogy ezek után hogy bírja az akku. -
szornyu1
tag
Pár napos használat után egy két tapasztalat:
- Gyári tárcsázó erősen laggol
- Sunrise (naptár) néha nem indul
- IGO Szülinapi rendesen megy
- Kamera programjaim rendesen futnak (SecuViewer,SuperLive Pro, for Foscam)
- Riasztómat nem tudom kezelni, az iParadox folyamatosan frissíteni akarja magát, pedig ez a legfrissebb verzió
- Ujjlenyomat olvasó rendesen, bármilyen pozícióból megy
- Akku majdnem olyan mint az előző verzióval.
Viszont CM Browserből nézve a videókat, látványosan csökken a szintje. Amúgy tetszetős, ahhoz képest hogy béta, ez szerintem nem sok hiba. Tetszik hogy kikapcsolható az értesítési sávon a szolgáltató, csak a zárképernyőn látszik. A launchert nem cserélem, nekem tetszik. Ami még bosszant, hogy az automatikus fényerő nehezen talál magára, néha nem látszik rendesen a hívó.
Röviden ennyi lenne. -
szornyu1
tag
Felraktam én is, bár tartottam tőle. Akollégám HTC-jén frissítés után, nem ment egy csomó app. Igaz neki 5.0-ra frissült. Nekem eddig minden megy. Csak nekem tünt fel hogy a gyári launchernél már megy a háttérkép görgetés? Az újdonság varázsa 😃
-
szornyu1
tag
A kedves felhasználók telepakolják felesleges és rosszul optimalizált alkalmazásokkal a készüléket, majd sírnak hogy milyen szar az adott gyártó készüléke. A fészbúk alapból megeszik kb 100 Mb-ot, de ez függhet a készüléken futó Android verziótól is. A kollégám Galaxy tabján a példának okáért már több mint 250 Mb helyet foglal, ő is rinyákol hogy megint lassú a tab. Én is szoktam fészezni, de csak böngészőből, nem tapasztaltam semmilyen akadást. A másik pedig hogy nem szoktam még kíváncsiságból sem telepíteni semmilyen csoda appot telepíteni, ami úgymond optimalizál. Felesleges, ha baja van akkor úgyis nyekereg. Ez nem vindóz, ha kevés a memória akkor bezár valamilyen háttérben futó alkalmazást.
Akinek nem inge ne vegye magára, de már nagyon kikívánkozott. -
szornyu1
tag
válasz
peterson1190 #1454 üzenetére
Változik a Huawei hozzáállása is. Míg az előző készülékeimnél a G520-ig bezárólag kaptam gyári kódot, az ez utániakhoz már nem. Sőt a G730 egy rom frissítés után már a fellelhető módokon sem nyitható. Egyre inkább kezd hasonlítani a Samuhoz a hozzáállásuk. Tehát valószínű hogy belekötnek az esetleges garanciáztatásnál. Ráadásul nekem még nem sikerült visszazárni nyitás után a bl-t.
-
szornyu1
tag
válasz
nbukta77 #1302 üzenetére
Nekem is csak a gyári fólia van rajta. Nincs tok, igaz a hátlapon van már egy halvány folt, de ez saját hibám. Koccant már nekem is, de szerencsére nem lett baja.
Más, aki annyira romolni szeretne az ezekből szemezgethet (én nem próbáltam egyiket se):
KangVip rom
MK44.4 CM11
FIUI CM11
ERYKINE MT7 v1.1.0
Személy szerint még nem éreztem szükségét a mókolásnak. Még root sincs. -
szornyu1
tag
Nálam még csak ennyi:
-
szornyu1
tag
Eddig jobbnak tűnik. Böngészőből (CM browser) sem gondolkodik videó lejátszásnál. Navit még nem próbáltam, akkuról is csak később tudok nyilatkozni. Reggel mikor felraktam, 74%-os volt az aksi. Most perpillanat 63%. Frissítésként raktam fel, minden adat megmaradt. Mondjuk mentésem mindig van. Összességében jobbnak vélem, az ujjlenyomat olvasó sem gondolkodik annyit.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- YouTube
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest