- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
-
Cyrin
addikt
válasz
assemble #12781 üzenetére
A SlideIT-on anno én is megvettem, amikor még a Market-en nem is lehetett vásárolni.
Viszont a szótára az nem volt valami jó, a swype sokkal jobb volt, így arra váltottam és azt használom defy-n és nexus7-en is, azóta változott jó irányba?
A swype jobban bejön mint a swiftkey, ami viszont sokkal jobban eltalálja a következő szavakat.
A swype-ban viszont idegesítően lassú a visszafelé való törlés egy kész szóban. -
-
fPApi
őstag
válasz
assemble #12320 üzenetére
1: Ha megnéznéd azt is, hogy mit ír a másik, látnád, hogy azon nem is vitatkozik senki. És a kiinduló kérdés sem erről szólt!
2: Ilyen alapon nézhetnénk a timbuktui árakat is.
3: Ami az árról (és egyébként a többiről is) írsz, az meg egyszerűen döbbenetes: úgy fordítod ki a saját hozzászólásaidat és a többiekét, hogy a tényektől és a valóságtól függetlenül csak Neked lehet igazad. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
assemble #12316 üzenetére
Valoszinuleg nincs ralatasod a szerviz viszonyokra. Nem az szamit, hogy szerinted mi a helyzet, hanem, hogy mi a valosag. A pick up and return ( vagy barmi legyen a neve) garanciakkal az a baj, hogy ugyintezes soran legalabb 3-4 emberen megy at az informacio, sokszor elvesznek reszletek es ha a hiba nem allando (peldaul random fagyas) akkor jo esellyel javitatlanul kapod vissza a gepet.
Gyere at a Milyen notebookot vegyek topikba, ahol Brumit is megtalalod egyebkent. Ott majd megtudod ezernyi peldan at, hogy mit er a Dell NDB garancia egy ASUS elszallitasos garanciaval szemben. Meg ugy altalaban miert jobb a kicsit kenyelmetlenebb szemelyesen beszallitos magyar szervizben javitos garancia. Erdekes, hogy a Lenovo a draga uzleti gepeit itthon javitja, mig az olcso consumer laptopokat futarrsl viszi kulfoldre.
Nekem is volt nem egyszer keseru tapasztalsztalatom ASUS, Acer, Toshiba futaros garanciakkal. Szerencsere a Nexus 7 sokkal egyszerubb joszag, mint egy laptop, kevesebb a hibalehetoseg. De ettol meg a futaros garancia egy nagy szemfenyvesztes.
En is a kereskedelemben dolgozom, mi is latunk/hallunk szep sztorikat.
-
brumi1024
veterán
válasz
assemble #12316 üzenetére
Ezért az árért egy elég korrekt csomagot kapunk, de ne állítsuk már be tökéletesnek. Az, hogy nálad nem jött elő egyenlő azzal, hogy ilyen probléma nincs? Na ez nem jó hozzáállás. Olvass vissza, mennyi probléma volt a 4.2/4.2.1-el. Villogás: 1, 2.
Wifi: [link]. És mint látod nem egy embernél van így. Itthon mind a Nexus 4-el, mind a Nexus 7-el ez van, holott semmi más nem problémázik, és a hálózatnak sincs semmi baja. De az egyetemen is ezt csinálta gyári rommal, pedig ott nem "egyszerűbb" SOHO routerek vannak, hanem komolyan kiépített infrastruktúra van.A szervizre: pedig, ha hiszed ha nem hátrány a futáros, külföldi gari. Volt még itt 2 hetes kijelzőcsere, illetve hibásan visszaküldött tab, ami ellen sok mindent nem tudsz tenni, mert a szerviz jó messze van.
Nem mondom, hogy rossz a tablet, szeretem, használom, csak nem kell vakon védeni, és nem kell leszólni az olcsóbb kínai tableteket, mert ez is ugyanonnan jön, csak más van ráírva, és az simán lehet, hogy anyag és kijelző minőségre jobbak a noname gyártók termékei, és mindkettőn custom romokat használnék, szóval a támogatottság sem rossz. És főleg nem kell azt hinni, hogy tökéletes, mert vannak bőven hibák(pl nálam eszméletlen a bevilágítás mértéke, és van vagy 6 beégett pixelem, menne is szervizbe, de kérték, hogy fotózzam le a problémát, ami nem lesz egyszerű), de ezen az áron még elviselhető(48k). 80-ért nem venném meg az biztos.
-
fPApi
őstag
válasz
assemble #12304 üzenetére
"Megjelenesekor tobb, mint 3-szoros kulonbseg volt, mas arat nem talaltam, de ha azota mar "csak" 2-szer annyiba kerul, a lenyegen az sem valtoztat sztem."
Nem tudom, hol nézted, de a megjelenéskor a galaxy tab 7.7 170-185 E Ft volt, míg a 3G-s nexus 7 még most is 99,9 E Ft az edigital-nál. Még a kétszeres is túlzás.
Egyébként meg pont a lényegen változtat, hiszen azt mondtad, hogy háromszor annyiba kerül, ami nem igaz. -
brumi1024
veterán
válasz
Azért ne túlozzunk, a Nexus is tele van szoftveres hibákkal. Fényerő ugrándozás, Wifi drop(ez Nexus 4-en is), az üzemidő brutális ingadozása egy-egy verziónál(4.2, 4.2.1 tragikus volt ilyen(és sok másik) szempontból), és az animációk folytonossága sem tökéletes, ahogy kb semmilyen androidos eszközön sem az.
A szervizre: ez a házhozjövős gari a legnagyobb átverés. Extraként hirdetik sokszor, pedig a gyártónak olcsóbb, és sokkal megbízhatatlanabb, mert nincs hova mennie a vevőnek verni az asztalt, mivel a szerviz külföldi. Ha esetleg egy olyan hibád van, ami nem mindig jön elő, akkor ha szerencséd van kijavítják, ha nincs akkor visszakapod hibásan a terméket. És az egy hét sem igaz, nekem 3 hét volt a kijelzőcsere. Egyébként azt hiszem ugyanaz a szerviz, mint a notebookjaiknál, ami pedig híresen gyenge. Telefonos/tabletes supportra a samsung a csúcs. Még decemberben vittem be egy galaxy s-t(egy akkor már 2,5 éves modell!) kijelzőcserére az Allee-ba, az egész művelet nem volt több 1 óránál. Az előtte lévő alkalommal sem volt hosszabb a művelet, egy fél évvel korábban. Ott jár egyébként futáros gari is, és amíg elviszik kapsz cserekészüléket is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
"Ha ez neked tularazas, es ezt nem akarod tamogatni, ahhoz nem tudok mit hozzafuzni."
Az N7 esetében pont azt mondtam, hogy az eredeti külföldi vételára teljesen reális. A többi gépet kritizáltam. A Samsung, ASUS (Transformer Pad), Apple táblagépek az ilyen 150-180k árkategóriában túlárazottak, nem egyszer 60-80% vagy 100% feletti haszonkulccsal dolgoznak. Nálunk nem olyan kiélezett a különbség egy Nexus 7 és ezek között. Ezért mondom, hogy ebben az árkategóriában minden egyformán túlárazott.
"Amit a szinekrol mondasz (plane fotoskent), az pedig eleg erdekes, termeszetellenes, tularado szinekrol beszelsz, mikozben koztudott, hogy az N7 kijelzojen eppen hogy kicsit mosottasak a szinek es alulszaturalt osszessegeben kicsit."
Ha ráeresztenék egy műszeres kalibrálást, akkor még sokkal többet visszavenne belőle. A Wayteq 70dci képernyője sokkal neutrálisabb, közelebb áll a valós színekhez. Persze a vásárlók többségének nem tetszene, mert az asztali monitoron is az agyon húzott kontraszthoz, szaturációhoz és túláradó színekhez szoktak, meg a televíziókat is gyárilag ilyenre kalibrálják.
"A Wayteq-el kapcsolatban pedig csak ugyanazt tudom mondani, mint eddig. Latatlanul is biztos vagyok benne, hogy nincs olyan minoseg es tamogatas mellete..."
Ez már off, nem akarom a Wayteqet védeni, de tényleg vedd kézbe, mert látatlanul ítélkezni buta dolog. Abból indulsz ki, hogy nem tudod elhinni, hogy egy olcsóbb gép is lehet épp olyan jó, mint a nagy gyártóké. Például a Samsungot anyagminőségben agyba-főbe verve neveti körbe bármelyik újabb Wayteq, mert vagy ugyan azt tudja ötször olcsóbban vagy esetenként íveket ver rá. Korábban meg akartam venni a Samsung Galaxy Note 10.1-et a nyomásérzékeny toll miatt... kézbe vettem azt a szerencsétlen gépet és úgy ropog, hogy fáj hallani.
Én egy Wayteqtől sem vagyok elájulva, de még a prémium kategóriától sem. Engem egy kis krómmal meg alumínium betéttel nem lehet megtéveszteni. A gyenge konstrukció, gyenge összeszerelés, recsegés, ropogás akkor is jelen van még a felső kategóriában is, ha ezt egy csicsás design mögé rejtik.
Egyébként egyszerű a trükk az olcsó, de jó géphez: Ezek a kínai gyártók a nagy gyártók után megmaradt alkatrész készleteket vásárolják fel. A nagyok felhalmozzák, majd amikor leáll egy-egy készülék gyártása akkor mindig marad valami ami nem vihető tovább az utódjába. Ezeket a készleteket meg nyomott áron adják el. Ezért kerül annyi Rockchip, Snapdragon, Exynos, Mali400 meg képernyő panelek a kínai gyártókhoz. Nagyjából egy éve az Apple alaposan visszavett az iPad 2 gyártási volumeneiből és a felhalmozott IPS képernyőket eladta és egy csomó kínai gyártó elkezdte ezekkel elárasztani a piacot... egymást érték a 100-150 dolláros 9.7"-es 1024×768 felbontású IPS kijelzővel felszerelt gépek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
assemble #12264 üzenetére
Amúgy azt tudod, hogy az USA-ban a forgalmi adó 3-5% körül van államtól függően? Ha a bruttó USD árat nézed még az sincs a közelében az 1:1 USD - EUR váltásnak. De egyébként a 200 EUR is még jó ár ezért a gépért, ezt is leírtam.
Én nem hőbörgök, csak a véleményemet mondtam el. De már megszoktam, hogy akármelyik népszerű termék topikjába megyek, ott rossz szót nem lehet rá mondani, mert az valamiféle szentségtörés. Akkor hol mondjam el a negatívumokat, egy iPad topikban?
A 200 USD teljesen reális ár ezért a gépért, van rajta a gyártónak 25% haszonkulcsa minden legyártott példányon, ennek nagyon sok más gyártó tudna rendkívüli módon örülni. A baj az, hogy az összes normálisabb táblagép kegyetlenül túl van árazva, kihasználva, hogy most ez a legnagyobb őrület és mindenki táblagépet akar venni. Ha nem baj, akkor ezt a gyártói magatartást nem fogom díjazni és méltatni fórumokon, akkor sem ha tudom, hogy így működik a kapitalizmus. Nem csak a Nexus 7 hazai 80k árát sokallom, hanem a közvetlen konkurenciáét is.
Amit meg a Wayteq gépekről mondasz látatlanban az merő sületlenség. Jól összerakott gépek, főleg az aluminium unibody darabok és a support elsőrangú. X-Tab 70dci van öcsémnek, azon is már gyári 4.2.2. JB ketyeg, abban is IPS monitor van szép képpel (kevésbé túlszaturált és kontrasztos, mint a Nexus 7-nek, sokkal természetesebb, szebb színekkel, de ezt fotósként mondom, az én ízlésem szerint, neked (meg a vásárlók 80%-nak) valószínűleg a természetellenesebb túláradó ragyogó színek jönnek be, ami nem baj, ez nem negatívum). A hardver egyedül gyengébb, na az közel sem Tegra, de sokan eleve nem játszanak a táblagépen, oda meg édesmindegy. Aztán az egész került 35k pénzbe. Ha meg nem izgat a garancia, akkor Kínából rendelve 25k. Na ez a nem mindegy!
Ha megnéznéd a "másik oldalt", hogy mi van jelenleg a kínálat alsó szegmensében, akkor onnan nézve látnád, hogy a "prémium" (vagy annak mondott) gépek csúnyán túl vannak lőve árban. Ezen az sem segít, hogy egymás árlistáit másolják, ezért ha onnan válogatsz, akkor minden feleslegesen drága. Majd az lesz szép, hogy az idei Snapdragon egységek nagyon csúnyán erősek lettek és ezek mellett olcsók... Amikor majd a 30-40k pénzbe kerülő táblagépek is hozzák a felső kategória teljesítményét, ugyan olyan összeszerelési minőséggel, akkor lehet majd szépeket pislogni.
Szerk: Azért soroltam negatívumokat abban a hozzászólásomban amin még mindig ugrálsz, mert az illető pont ezeket kérdezte. Én meg leírtam, hogy szerintem mik azok. Ezt már sokadszorra mondom el. Ha ezt nem vagy hajlandó figyelembe venni, akkor légyél szíves ne is reagálj semmit a regényemre.
Ettől függetlenül a vadiúj, 48k-ért vásárolt Nexus 7-el teljesen elégedett vagyok. Akit nem zavar a 80k ár egy 16 GB-os, 3G nélküli példányért az nyugodtan vegye meg. Mondtam például az MHL hiányát is. Ha téged ez nem zavar, akkor megveszed ennek ellenére is és nem is esel neki a fórumtársad torkának, mert ezt merészeli mondani. Épp így, ha téged nem zavar a 80k ár, akkor megveszed úgy.
Unalmas már ez a boszorkányüldözés, hogy ebben a topikban bárki bármilyen negatívumot mond, azt rögtön le kell támadni.
-
ackos
csendes tag
válasz
assemble #12264 üzenetére
Szerintem "Stauffenberg" hozzászólása inkább volt egy teljesen kultúrált vélemény nyilvánítás, mintsem hőbörgés. Ez viszont:
Abban pedig latatlanul is biztos vagyok, hogy sokkal jobb osszeszerelesi minosege van, mint barmelyik wayteq-nek vagy hasonlo nevu cuccnak.
Hát hogy is mondjam.Hiba.
Én az első Wayteg tábla után (xPad 70) váltottam a Nexusra és meg kell mondanom, hogy a Wayteq igazán minőségi termék volt összeszerelés terén. Masszívan egybe volt az egész, jó volt kézbe venni. Ráadásul olyan supportja volt ( talán még van is ) hogy a termék fórumán folyamatosan figyelték a felhasználói visszajelzéseket és igyekeztek minden problémára megoldást találni, illetve folyamatosan jobbá, gyorsabbá tenni a gyári ROM-okat. Ezúton is köszönet érte kelzsoca fórumtársnak. Ráadásként: a táblagépem a garancia lejárta előtt kb. három héttel mondta be az unalmast, és mivel addigra már nem gyártották a típust, az utód pedig nekem nem felelt meg a BT hiánya miatt, egy rossz szó nélkül adták vissza a teljes, újkori vételárát. Ilyen tapasztalatok után nekem nehezen emészthető a hozzászólásod, vagyis csak simán nem érzem indokoltnak.
Toolkittel kapcsolatban annyit javasolnék, hogy próbáljátok ki ezt is:
teljes grafikus felület, 4.2.2 támogatása, ráadásul minden lépést szájba rágósan, screenshotokkal magyaráz el a telepítés folyamán, így szinte lehetetlen elrontani
-
steveboy86
tag
válasz
assemble #12268 üzenetére
Köszi a gyors választ. Akkor marad a root meg a bootloader nyitás, inkább most mint később...
Már csak annyi kérdésem lenne, hogy egyszer próbáltam már rootolni az első hsz-ben megadott toolkittel, de a waiting for device-nél nem ment tovább..
Ez lehet attól van, hogy már 4.2.2 van rajta, vagy én rontottam el valamit? Esetleg tudsz linkelni egy toolkitet amivel mindent el tudok intézni (esetleg backupot is)
köszi előre is -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
assemble #12261 üzenetére
Közel sem 199 USD az ára mindenhol. Az csak a US only ár. Európában hivatalosan 199 EUR az ára, ami nem is kevéssel magasabb (előbbi 45k lenne, utóbbi meg 60k).
Amúgy meg pont magad ellen beszélsz, mert azt mondod, hogy nálunk drága, de ezen ne aggódjak, mert mindenhol máshol 199 USD. Én köszönöm, de nem aggódom, mert forintosítva pont 199 USD összegért vettem az enyémet és úgy érzem pont ennyit is ér. Még a 199 EUR (60k) összeg lenne a lélektani maximum egy 16 GB-os új példányért amit reálisnak érzek... de a 80K szerintem már sok. Mindegy mivel tud (vagy mivel nem tud) előlépni a konkurencia.
De ugye leírtam, hogy ez csak a szubjektív véleményem. Ha én kiadnék érte 80k pénzt, akkor tuti jobb összeszerelési minőséget várnék és nem azt, hogy "no para, majd garanciában javítják".
BTW akit nem zavarnak az ilyen dolgok, annak best buy. Ezt a részét sosem vitattam, mert sokkal több pozitívuma és értéke van, mint negatívuma (de a kolléga csak a negatívumokat kérte). Engem sem kifejezetten zavarnak, csak azért néha kicsit bosszantó, hogy öcsém 30 ezres Wayteq gépe is masszívabban lett összerakva.
A futár hozza-viszi garancia meg egy jó szemfényvesztés. Én kétszer szívtam meg vele. Csak egy olyan hiba kell hozzá ami nem mindig jön elő (pl: random fagyás) és tuti javítatlanul kapod vissza a gépet.
-
ottar
tag
válasz
assemble #12232 üzenetére
1. KÖSZÖNÖM! (na ezt az életben nem találtam volna meg..
2. Na ez nem ment. Ilyent még nem láttam (A router felületén néztem: NAS bekapcsolva, 192.168.1.9 kiír. tökjó. a wired devices között. Bekapcsoltam a nexuson a wifit, és abban a pillanattban a NAS eltűnt, a Nexus megjelent 1.9 véggel...
3. Köszönöm!
Azt hiszem siker. -
randras
veterán
válasz
assemble #11298 üzenetére
Örülök, hogy ennyire elégedett vagy a rendszerrel. Nem egy telefonon, nem egy ROM-mal tapasztalt élményeimről számoltam be. Sajnos nekem másfél év android használat alatt csak ez jutott, a szívás. Felső kategóriás eszközökkel...
Az pedig, amit az eszközeid akku-konzisztenciájáról mondasz, számomra hihetetlen. Tényleg.
Tájékozódni jöttem, és egy androidot elmondása szerint elég régóta használó felhasználó véleménye pontosan ugyan azt támasztja alá, amit a fent említett másfél év alatt én is tapasztaltam: a megbízhatatlanságot. Na abból köszönöm elég volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
assemble #11206 üzenetére
4 óra 47 perc körül volt a kijelzőidő amikor 14%-on töltőre dugtam, szó sincs 6-7 óráról. Ez mondjuk még elketyegett volna 5 óra fölé, de kizárt, hogy a 6 órát elérte volna.
Amúgy nem a Flash Player zavar be, mert oké, hogy sokszor lefagy mert szar és a rendszer ezt be is zárja, viszont az őt meghívó böngészőnek meg fogalma sincs, hogy mit tegyen ilyenkor. Desktopon a Firefox például kiírja, hogy a Flash Player bővítmény leállt. De droidon ez kissé hektikus és a böngésző még háttérbe küldve is teljes prioritással vár egy olyan pluginra ami lefagyott vagy már nem is fut. Nem törvényszerű, hogy így történik, de megesik.
Egyébként N7-re nem tettem fel Flash Playert, telefonon még van, mert az még egy régebbi 2.3 alapú CM/MIUI hibrid ROM-ot futtat, ahol a böngésző nem helyettesíti a flash videókat HTML5 - H.262 anyaggal. Én csak a kolléga visszajelzésére reagáltam, hogy ő tapasztalt beragadó/indokolatlanul erőforráshoz jutó alkalmazásokat.
"hogy a legtobb nagyobb/profibb cuccot elobb-utobb mindket platformra kiadjak."
Sajnos nagyon sokat nem. Amiket felsoroltam, azok sok esetben már 3-4 éve léteznek iOS-re és semmiféle üzleti érdek nem fűződik ahhoz, hogy elkészüljön Androidra is. Egyszerűen azért, mert ezekben a szakmákban a legtöbben iOS eszközökkel rendelkeznek. Szerencsére én nem munkához vettem a táblagépet, így a Nexus 7 is teljesen megfelel az igényeimnek, de azért tud egyik-másik remek alkalmazás hiányozni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
assemble #11192 üzenetére
"mert nem fogsz leulni vele egy huzamban 9 orat bongeszni, hanem pl 2-3 nap alatt jon ossze, amibol tobb nap keszenlet van, jo esellyel WiFi-vel bekapcsolva, x cuccal folyamatosan szinkronizalva, stb, es igy mondjuk birja 6-7 oraig."
Naponta töltöm, pedig nincs agyon nyúzva. De beágyaztam a screenshotot, ott is látszik, hogy alig több, mint egy napja volt lehúzva töltőről amikor a kép készült.
"Az "App Killer"-ek pedig talan 2.2 ota semmit nem hasznalnak..."
Watchdogot használok telefonon, ami nem klasszikus app killer, hanem csak akkor jelez ha valami beakad, indokolatlanul pörgeti a CPU-t és képes is szabályosan leállítani azt. Örülök, hogy te évek óta nem találkoztál ilyennel, de nálam megesik. Nem mondom, hogy nagyon sűrűn, de például a böngésző szokott néha napján ha esetleg úgy megy a háttérbe, hogy egy kívülről behívott plugint tartalmaz az oldal. Jó példa erre a Flash Player, akkor is ha a böngészőben egyébként tiltva van a megjelenítése.
"minosegi alkalmazasokbol tengernyi van"
Nem akartam az iPad témát folytatni, mert igaz, hogy nem itt a helye. Viszont ebben kitartok. Ezek közül hányra tudsz rámutatni ami van droidra is? Vagy éppen a REDsync és a hozzá hasonlók mikor árasztják el a Google Playt? És ez? Na és ez?Nem akarom a végtelenségig sorolni őket. Hétköznapi igényekhez mindkét platformon remek alkalmazások vannak, de például a fenti példákra nincs droidos megfelelő vagy ha igen akkor kevés és/vagy gyenge minőségű. Lehet azzal jönni, hogy ez szűk rétegnek szól, de például a REDSync komoly játékszer, komoly munkához, ráadásul a többi is roskadásig árasztja el az iTunes-t, szóval igény az csak van rájuk.
-
bzoley
veterán
válasz
assemble #10557 üzenetére
Ebbe fölösleges belemenni. Nem fejezted be a mondatot, ami fordítva is igaz. Nálunk hivatalosan legális "ingyen" filmet, zenét letölteni, kvázi átalánydíjas rendszer van. Amíg ez így van, senkinek joga warezt kiáltani, másokra mutogatni. Nyilván más okok miatt van ez így, és a bűnöst feljebb kell keresni. A többi csak magyarázkodás.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
assemble #10554 üzenetére
Franc ezekbe a korlátokba. Most ott tartok, hogy nem veszek semmit, mert a legnagyobb durranások, legjobb akciók nem érhetők el nálunk.
Én hajlandó és képes vagyok fizetni filmért, zenéért, de nincs kinek...
Kimegyek, megveszem a kütyüt, használom ott két hétig, utána pedig nagyjából dobhatom el, itthon a médiatárak nagy része nem érhető el. Siralmas.
-
Hegasus
senior tag
válasz
assemble #10361 üzenetére
a tegra 4 a kemény, nem a faláb!
azért azok a pontok... szóval igen.
részben "örülök", hogy jövöre még nem tegra4-el jön ki a nexus7 utódja, mert nem kell cserélnem
részben meg nem örülök, mert ez egy akkora fegyver lenne a google-nak hogy csak na...
azért nem kis ugrás az eddigi socokhoz képest, azért kíváncsi leszek a többi beéri-e... -
arcsi84
aktív tag
válasz
assemble #10361 üzenetére
Amúgy Samsung galaxy tab 2 7.0 8gb +32gb 3G memó kártya 77k-ért vagy nexus 7 32 gb 3G 100k-ért.
Megéri az a 23k plusz és minusz 8g tárhely? Első tabletem lenne, szóval még csak ismerkedek a dologgal,
ami a fő tevékenységem lenne, az a filmézés, netezés, esetleg játék.
Igényes kivitel, tartósság.Szóval ezek alapján szerintetek? Mert ha megéri megveszem a tegra 3-mat, de ha 3 hónap múlva kijön valami, ami szénné alázza, akkor inkább a samsunggal ismerkednék, aztán valami komolyabbat veszek.
Ha 100k-ért veszek tabletet, akkor elvárom, hogy 2 évig legalább ne ütközzek futtatási hibákba (ergo elég legyen a teljesítmény)
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
assemble #10174 üzenetére
Legutóbb mikor lementettem mindent, akkor kissebb részletekben másoltam, és a nagyobb android mappát ott hagytam éjszakára. Reggel megnézem, mondom biztos már kész, erre windows ablak: xy fájl már létezik felülírod? 63%-nál volt, hát nem voltam túlságosan boldog
(#10175) Syl: Win8-at használok, ami nemigazán támogat másik drivert a sajátjain kívül, így a Toolkitet is csak úgy tudom használni, hogy felraktam a "PDAnet" nevű progamot. Ez elég sufnisan, de megoldja, hogy lássa az N7-et a program, ráflashelni rátudok romot, de lementeni még nem próbáltam vele.
Amúgy a belső tárhelyet is lementi? A romot már lementettem TWRP-vel. -
alacka
tag
válasz
assemble #9517 üzenetére
A legfrissebb valahogy szaggat, nem úgy mint sto1911 linkje.
(#9529) bzoley már rég kifogytam a 32-ből
nincs hova backupoljak, kívülre miért nem jó a kártyaolvasód?
(#9531) mrrm Úgy vettem észre az enyém akkor lassul, mikor halom frissítést és üzeneteket tölt le a hálózatról, ill. amikor terhelt weben vagyok
(#9533) htw médiatartalmon kívül közvetlenül mást nem lehet, vagy valami HTC médiaeszköz kell (sok píz)
vagy ha nem fontos a HD, közbülső számítógép képét monitorkábelen kitenni, azon meg távoli android képernyőjét kezelni (VNC stb.)Kérdésem nekem is van!
Hogy lehet Nexus és PC könyvtártartalmát összehasonlítani?
PC-ről nem csatolható a Belső tárhely, Nexuson meg TC nem látja a PC osztott könyvtárát, csak AstroFM, ami nem két panelos. -
Skynet258
veterán
-
margithid
veterán
válasz
assemble #7179 üzenetére
Remélem nemsokára meg lesz oldva gyárilag, mondjuk az android 5 megjelenésekor
Viszont szeritnem eddig azért sem erőltették ,mert kell hozzá vas.
De talán a 4 mag, 2 GB Ram elég fog lenni, samsungnál elég jól megoldották úgy tudom.
Csak a note 2 150k, egy nexus 7 meg már van 70k-tól, ha hozzászámolok még egy sony xperia tipo-t kártyásan telenornál (netmegosztásra), akkor is 95k-ban megáll.
Azért nem mindegy.
Na mindegy, remélem ez meg lesz oldva és belépek én is a tabletesek táborába -
C.Brigante
veterán
-
fatty
aktív tag
válasz
assemble #6635 üzenetére
Akciós billentyűzetek Swiftkey3, Tablet verzio
3.99$- 1.99$,
Smart keyboard PRO2.65$- 1.31$ -
Syl
nagyúr
válasz
assemble #6438 üzenetére
Persze, pont arról az esetről beszéltem, ha két program között többször kell oda-vissza kapcsolni.
A task-váltó gombnak is megvan az előnye, nyilván.sto1911
Böngészésre én Firefoxot használok és táblagépen a "three finger swipe" kiegészítővel nagyon kényelmes a lapváltás, -bezárás. Persze az xScope megoldása sokkal jobb, de az nincs desktopra (ubuntu, win7) és nem szinkronizál oda-vissza.
-
assemble
addikt
válasz
assemble #6382 üzenetére
Amit inkabb erdemes neha megcsinalni: csekkolni a settings/apps/running-ban (ehhez ki is lehet tenni shortcut-ot home screen-re) nem fut-e valami olyan aminek nem kene. A normalis appok nem szoktak szolgaltatasokat futtatni folyamatosan ha nincs ra ALAPOS okuk (olyan programoknal amik tenyleg csinalni is akarnak valamit a hatterben, pl: zenelejatszo, torrent, stb). Ha valamelyik ketes eredetu program feleslegesen futtat ilyeneket a hatterben, erdemes lehet uninstallalni.
A backround process limit az aksira szerintem ha barmilyen hatassal lesz, akkor csak rontani fog rajta. Felesleges program ujraindulasokat fog okozni, ami sokkal jobban szivja az aksit, mint egy folyamat ami csak a memoriaban van es nem csinal semmit.
-
Krisz0630
senior tag
válasz
assemble #6086 üzenetére
Maga a doboz nem volt bontatlan egyiknek se. Az információs csaj mutatta, hogy egy termék se bontatlan, mert ki kell bontaniuk minden terméket az áru átvétel során a tartalmi ellenőrzések miatt. De mindkét Nexus-on látszott, hogy a gépen lévő fóliából még nem volt kiszedve a táblagép. Én az első Nexus-nál gyártási hibára gyanakszok.
-
Mankó
veterán
válasz
assemble #6048 üzenetére
Értem, akkor a cache dolgokat csak hagy kezelje a rendszer magának. Leszedtem a gsm battery monitor progit és az android rendszer és a system együtt, több mint 700x ébresztette fel a gépet lockból (ez az alvás lenne?).
Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Kicsit mintha kevesebbet is menne az aksi.
Vagy az a baja, hogy letiltottam az álmodozás funkciót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest