Hirdetés
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Aki szeretne egy Nillkin Smart Cover Slim tokot, de nem szeretne (vagy tud) eBay-ezni, az bátran írjon rám egy privit, mert az enyém fölösleges lett.
-
-
törölt tag
Az új PA nightly-ban írnak a changelog-ban battery percentage-ről. Ezt hol lehet beállítani? Ha az amire gondolok, ideje volt már...
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
ParanoidAndroid 04MAR-2013 ota nem tudok YouTube videot nezni. Nem biztos, h van osszefuggges, de leirom reszletesen mit hasznalok. M Kernel mr1, PA full gapps 2013-02-09. Nexus Louder V6B5. Wipe cache/dalvik-t nyomtam a vegen termeszetesen. Azota kijott a PA 05MAR-2013 is. Ugyanez a helyzet:
Mieeert?
Galaxy S-nel meg a CM10.1-nel jartam igy es nem tudtam a megoldast. Valaki tudja?
-
törölt tag
M Kernel update van a37 után, mr1 néven. Mivel a 'milestone' mappába volt, ezért nem mertem felrakni. Érdekesség: a38-hoz n/a van írva, szóval ha jön a38, akkor nem tudom milyen vonal ez az mr1. Ha nem Nexus 7 kernel lenne, akkor gondolom lett volna egy csúnya bootloop-om. Lényeg a lényeg, újra van ROW scheduler. Much smoother a rendszer, köszönhetően a magasabb olvasási sebességnek (deadline-al szemben). Már annyira nem is kell nekem az a performance mód. Touchdemand-ba annyi módosítást végzek ezen felül, hogy a touch min cores-t 0-ról 4-re állítom, míg az up threshold-t 98-ról 95-re csökkentem. Ez mind aksit rombol, de cserébe igen smooth a touchdemand governor is. Már majdnem performance. Csak itt nem megy üresjáratban is kokszon a CPU, viszont ha hozzányúlok, akkor igyekszik minél magasabb órajelen pörögni, hogy minél simább legyen a használat, a scrollozás (facebook app-ban igen problémás ez a jelenség, ahol performance módban úszik egyedül tükör simán a görgetés).
-
törölt tag
Megjott ma az OTG kabel. Poccre jatsza le az R500-as pendrive-rol a filmeket. Eddig egy 720p mkv-t probaltam. Megnyiltak a lehetosegek. Utazashoz neznek valami mini hangfalat. Sokat nem koltenek ra es tenyleg legyen kicsi, de sokkal jobb a beepitett hangszoronal. Hasznalja valaki igy az N7-t? En a Logitech Z130-ra gondoltam elso korben. Otletek, javaslatok?
-
-
törölt tag
válasz
Menthirist #10439 üzenetére
Hibákról nem igen tudok. Ha mégis, arra van a garancia. Ami két év jobb helyen. Az, hogy mindkettő IPS, attól még lehetnek különbségek és vannak is (képtelenség, hogy egy 35 ezres tablet ugyanazt a kijelzőt kapja, mint a 80 ezres). Quadrant semmit nem ér, erre ne alapozz. Egyik barátom Samsung Galaxy S Advance készüléke annyi pontot kap, mint az N7. Például AnTuTu-ban simán ráverem több, mint a dupláját.
S2 biztos, hogy megél az XDA-ból, de a ConCorde meg a WayteQ nem.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #10437 üzenetére
Messze elmarad mind az N7-től. Ha van rá keret, vedd azt. Olyan nincs, hogy nem használod ki. Ugyanazt tudja mindegyik. Kérdés, hogy beéred-e rosszabb kijelzővel, lassabb sebességgel, gyengébb anyaghasználattal, support, stb.
-
törölt tag
(#10379) dejaris: mármint mit hasonlítottál mivel? És melyik az ég, melyik a föld?
(#10380) H3gam: Dead Trigger-ből van THD verzió? Nem látok ilyet a Play-ben. Ennek ellenére látok ilyen videót. Most akkor mi van? Egyébként nem a Shadowgun-al kevered? Abból van sima és THD is a Play-ben.
(#10397) assemble: Chrome-t egyenlőre felejtsd el (-500ms). Stock browser. 204/1700 MHz @ 4 core Touchdemand scheduler {touch_min_cores: 4 és up_threshold: 95}. Deadline governor. FsyncOFF/ZramON. GPU szvsz irreleváns, de 560 MHz (+ScalingOFF). Ezt így is használom. Leszámítva, hogy "csak" 1600 Mhz-en és ScalingON.
-
törölt tag
válasz
ZoliM@ster #10391 üzenetére
Tudtommal ebben a ROM-ban benne lesz. Állítólag a következő update.
-
törölt tag
válasz
arcsi84 #10362 üzenetére
Kissé soványka a Tab 2 7.0. Persze a Nexus 4-hez képest. Jó átmenet a 30 ezres tabletek és egy N7 között (árban is). A Nexus behozza az árkülönbséget szépen. Mind sebességben, kijelzőben, minőségben. ROM support oldalról meg aztán pláne. Szerintem el tudsz lenni 2 évig egy N7-el. Május közepén jön az új Nexus. Én azt kihagyom értelemszerűen és majd a következőre fogok cserélni. Ami pont két év.
-
törölt tag
Extreme Digital-nal levo microUSB-s OTG kabel, ami 990 Ft (szerintem csak egy ilyen van nekik, ezert nem is linkelem), jo lenne a Nexus 7-hez? Lenne toluk egy rendelesem a mai napom es akkor hozzacsapnam.
-
törölt tag
válasz
belavagyokbp #10291 üzenetére
Biztos belefogjak irni. Biztos, hogy nem hulyek hozza. Szerintem mast tartanak fontosnak vagy tudom is en. Peldaul az uj PIE animacio a PIE-hoz. Olvastad a changelogot? A vegen a HDMI dolog igen erdekes. Meg a vegen ra tudjuk kotni TV-re az N7-t? Fasza lenne.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
HUNPablo #10264 üzenetére
Nekem az N betű mellett (=a kijelző felé), és N betű alatt recseg, ha erősebben nyomkodom (de nem nyomkodom). Normál használat mellett nem recseg a kecseg.
23FEB2013 PA elérhető, az imént dobta ki a GooManager.
Más: 1.2 GHz-en (2 aktív maggal) az MPU-ra -300as Offset-t állítok és beton stabil vagyok (lejjebb még nem mentem). Másnál is megy ilyen értékekkel? Nem hiszem, hogy kivételes lenne az N7-em, mert az 1.7 GHz sem volt stabil.
-
-
törölt tag
Nekem a stock böngésző (ParanoidAndroid 3.00 latest nightly, JB 4.2.2 + M Kernel a37) azonnal kifagy, ha megnyitok valamit, miután felraktam a Flash Player 11.1 for Android 4.0 (11.1.115.47)-t. Vajon miért? Korábban is próbáltam már, az eset ugyanaz volt. Nem folytam bele és nem is égető, mert óriási szükség nincs rá. De ha könnyen megoldható, miért ne menjen?!
-
törölt tag
Értem. Nekem ilyen szempontból stabil a kép. A (mindennapi) használata valóban lassabb, viszont amikor nem kell annyit multitaskolni és zömében olvasgatsz, akkor jól jöhet az "extra" tér és megéri a felárat.
Így lehet némi időt nyerni:
System settings/Toolbars/PIE controls/PIE style: quick.Nekem jobb oldalról nyílik (jobb kezes vagyok). Már így is gyorsabb, mint ha az alapértelmezett lenti pozícióból nyílna a PIE.
-
törölt tag
válasz
belavagyokbp #9915 üzenetére
Parandoid alatt már megtalálható az 1 másodperces kikapcsoló gombos menüben is (Screenshot néven).
bzoley: nekem jól működik, nem villog. Most megnéztem újra. Villan egyet a képernyő, amikor megnyomom az Expanded desktop-t. De utána már nem. Szerintem ez belefér. Neked is így?
-
törölt tag
PIE Control. Ezt próbáljátok ki. ParanoidAndroid alatt természetesen működik már alapból is. LMT Launcher-el pedig további customizáció érhető el.
Daily game recommendation: Hill Climb Racing.
Abbahagyhatatlan fizika-alapú vezetőjáték, az egyik legszórakoztatóbb a maga nemében, ami valaha is készült Androidra! Ráadásul ingyenes!
P.S.
Chrome még 4.2.2 alatt is lassabb, mint a stock browser. Jelenleg még nem látom, hogy mikor nyomja le valami a stock browser-t. -
törölt tag
válasz
BigBlackDog #9895 üzenetére
Apex Pro.
-
törölt tag
Nem tud valaki ParanoidAndroid 3.00-hoz (Jelly Bean 4.2.2) Battery Circle Mod-t? Lehetőség szerint ne CWM, hanem TWRP-s legyen. XDA-n lévő VRTHEME mod-al sajna nem működik. Attól tartok nincs ilyen, de egy kérdést megért.
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #9814 üzenetére
Stock browsert használok, smooth like butter.
-
törölt tag
Paddle THD 5 dollár helyett most $0.99.
-
törölt tag
Kint van a ParanoidAndroid 4.2.2-es verziója.
-
törölt tag
Annyira idegesítő, hogy nem minden app smooth. Kivéve, ha nem kapcsolom át performance-ra a governor-t. Pld Facebook lassú görgetésnél ondemand és touchdemand-ban is riceg. Viszont performance-ban igen jól merülök, bár minden ultra fast és smooth. Ezt csak úgy megjegyeztem, tudom nincs rá megoldás. Kivéve ha Trickster MOD-ban kapcsolgatok a governor-ok között, de ahhoz sok kedvem nincs (így Deep Sleep ~10 óra, 666 Mhz ~4 óra és ~1600 MHz 10 óra után lassan töltés). Néha csak egy kicsit használom az N7-t, arra az időre pedig nem kapcsolgatok, de legyen mindig minden ultra smooth. Hát ez bizony komoly battery darin-el jár.
-
törölt tag
ROM: ParanoidAndroid 3.00 (2013-02-09)
Launcher: Apex Launcher Pro
Theme: DCikonZ ADW Apex Nova Go Theme
Wallpaper: DCwallpaperZ
Widget: Zooper Widget (lehetőségek végtelenek, egy órát is el lehet lenni vele) -
törölt tag
Semmi hibája nincs a ROM-nak. Kernellel együtt pedig 15600 pontot szokott dobni az AnTuTu (persze overclockal: quad 1.6 Ghz performance/deadline, 560 Mhz GPU, zram on és fsync off).
Aki javasolta az EDGE játékot, tetszik. Grafikailag semmi, de elindítottam és nem töröltem le egyből, ami jó.
Akik pedig mértek sebességet, köszönöm nekik.
-
törölt tag
válasz
Balinov #9595 üzenetére
Ha van időd. Látom nálad a rendszer abszolút adott. Csak kíváncsi vagyok, hogy mi az amiről lemaradok itthon a jelenlegi 25/1.5-es a netemmel (korábban 120/10 volt egy E3000-es router mögül).
Apropó, más téma. Játékok. Angry Birds Space és Star Wars mellett, ami le tud kötni az a Spirits és Osmos. Tudtok ehhez hasonló igényes és ilyen szintű grafikával megáldott, ilyesmi stílusban mozgó játékokról? Az se baj, ha nem free.
PS:
Imádom a ParanoidAndroid 3.00 + M Kernel kombót (szerintem best). -
törölt tag
WiFi-n kinek mekkora sebességet sikerült eddig elérnie az N7-el? Mondjuk egy 120/10-es vagy 80/25-ös nettel, hozzá megfelelő routerrel, normális távolságon belül?
-
törölt tag
Melyik a legjobb scheduler benchmarkra?
Illetve melyik a legjobb, ha csak erre a négyre van lehetőség? Noop, deadline, row, bfq.
-
törölt tag
Több a beállítási lehetőség és emiatt szimpatikusabbnak tűnik a RootBox. Viszont máris vannak FC-k. Paranoid alatt SOHA az életbe, pedig hónapok óta azt használom. Betegesen mindig updatelem, ahogy M Kernel-t is mindig, mert azt azonnal kell. Igaz, amit mondanak. A ROM cserélgetés függőséget okoz.
Mi az a PIE mneü?
-
törölt tag
Rövid leszek és tömör: Vanilla RootBox Nightly vagy ParanoidAndroid?
Eddig csak is kizárólag az utóbbit használtam (M Kernel-el), de most úgy hallom nagyon menő ez a RootBox. Érdemes cserélni? A kereső semmit nem dobott rá. Hátha valaki up to date és tud érdemben válaszolni.
-
törölt tag
Valakinek már van fogalma arról, hogy a YouTube-on miért riceg a hang? Minden videót érint a történet. MX Player-ben játszott mkv-ben például nem riceg/ugrál a hang. PowerAMP-ban sem, ha zenét játszok le.
-
törölt tag
Kicsi a világ. Én vagyok onnan a sima Newman, igen. Azt hiszem már voltál is nálam (talán Epos ügyben).
(#4027) sazo:
Ez jó hír, mert akkor nem a hangszóró rossz. Viszont emlékeim szerint a Youtube is csinálta. Amúgy még nem volt időm megtesztelni azon módon, ahogy azt írtam. Talán még ma, majd később sor kerül rá. Megírom mindenképp, tényleg. Nincs elfelejtve. -
törölt tag
válasz
kissandras20 #4015 üzenetére
Gondolom akkor refund.
"Nem tudok fájlkezelő szerűen böngészni, csak típus szerint kigyüjtve....apple filling". Ezt hogy rühell(t)em...
-
törölt tag
válasz
kissandras20 #4010 üzenetére
Nem a Google csinálta, én is pénzt kérnék érte. Letöltötték 50.000-en. Ez 35M Ft. Ha csak a harmada a fejlesztőé, van pár éve csinálni egy új appot. Addig nyaralhat.
-
törölt tag
* Akkor a ROM (és/vagy tuning) miatt semmiképpen nem lehet. Pipa.
* Lustaságból még nem vettem OTG kábelt, tehát nekem a nélkül is fennáll a jelenség. Pipa.
* Látom nálad BSPlayer-el volt problémás, de nálam MXPlayer volt a lejátszó. Tehát ez sem okozhatja. Pipa.(#4006) agabe:
A fentiek alapján már csak erre tudok gondolni. Most hogy így beszélünk róla, támadt egy ötletem. Be fogok kapcsolni egy netradio-t és figyelni fogom hogy megakad/megreccsen-e a lejátszás. Ha nem, elindítok egy YouTube videót (lejátszom stock browser-ből és app-ból is), majd egy filmet is berakok MXPlayer-el és megnézem mi mit produkál. A fejleményekről beszámolok.P.S.: Véletlen nem az AVF/AVX-es agabe vagy?
-
törölt tag
válasz
Balázs1621 #3998 üzenetére
Szakmai? Az az XDA, de nem ez a topic.
[tisztelet annak a kevés kivételnek] -
törölt tag
válasz
Balázs1621 #3983 üzenetére
Fuck. A csajomnak is...
-
törölt tag
Ezt aláírom. Nem pontos és nem gyors. Viszont voltak gps tweak-ek, még ha csak kicsit is segítettek. Aki viszont a telefon ennek funkcióját ritkán vagy csak korlátozottan használja, az akár a mai napig elégedett lehet vele. Lassan azonban az egy mag és fél giga RAM már cserés lesz.
-
törölt tag
Végül nem kockáztattam meg a külföldi beszerzést, megvettem a Mammut MM-ben 79999-ért, 2 év garanciával. Plusz 5999 Ft-ért adtak volna még 1 év garit, de én beértem kettővel.
Az itthoni árakhoz képest kintről a 8GB-os éri meg leginkább, az olcsóbb érzékelhetően. De nem olyan jelentősen (-10 ezer -1 év gariért cserébe). Ahogy nézem, a 16GB-os N7-em így is csak 13GB-al enged gazdálkodni, így jó döntés volt, kell nekem a 16-os (8GB-os verzió esetén maradt volna 5GB szabad hely). Ott van még a Drive, de azért itthoni viszonylatban még úri passzió a sok GB-os internet mobilra (gondolva itt a WiFi hotspot-ra). Egyébként azért maradtam az MM mellett, mert azonnal elérhető volt és a többi normális bolttal egy árban volt (Aqua, Extreme Digital, stb.). Továbbá az MM-ben a 3 napos cserélés is nagyon lazán megy, szóval ez még egy plusz előny volt az azonos ár és azonnali elérhetőség mellett. Arena MM-ben amúgy van egy korábban kiállított lecsomagolt, de látszólag semmi baja, olyan 75-76e körül (lehet még lehet picit alkudni belőle, nem tudom), ha valakit érdekelne. Én átmentem inkább a Mammut-ba újért és nem azért mert féltem egy újabb mennyezet leszakadásától.
Egyébként ez az első tabletem és egyben első Nexus készülékem (amire igen büszke vagyok
). Valahogy úgy érzem, hogy ez A tablet az Androidos élvonalon (sőt, az első nap után semmiben nem rosszabb egy iPad2-nél, sőt, még egy iPad3 mellé is oda merném tenni). Tudom, hogy jön a 10"-os Nexus, de vélhetőleg aranyárban, látva mivel szerelik. Egyébként is a 10"-os már "nehéz", de különösen nagy is számomra. Egy 12"-os notebook helyébe került ez a tablet. Tényleg csak zömében netezésre használtam, esetleg 1-2 sorozat, youtube és emailezés. Arra nagy és kényelmetlen, no meg nekem lassú volt (AMD Brazos).
Nem akarok flémet indítani, de az iPad Mini 100 ezerért "vicc" az N7 mellett csak 80-ért. Félreértés ne essék, nincs bajom az Apple-el, néha a store-ba... sőt, volt iPod Nano, iPod Shuffle, iPhone 3G-m és már a második Wired Keyboardjukat nyúzom.
Visszatérve Nexus-hoz. Ennek ugye az az óriási előnye, hogy azonnal és a legnagyobb optimalizálással kerül rá az Android. Mennyire szoktak custom ROM-t pakolni a Nexus gépekre? Most maradjunk a tárgynál, az N7-nél. Ha ezt megcsinálom, minden a Nexus készülék minden előnyét elvesztettem, ezért ilyesmire ne vetemedjek? Sima Galaxy S-emen Jelly Bean ROM-t használok már hónapok óta és láttam van N7-re is, gondolkoztam azon, hogy feltegyem. Mi a véleményetek? XDA-t ismerem.
Első ízben zavarnak a reklámok az appokon belül, szóval a root már nagyon is érik, mert akkor ezeket azonnal eltüntethetem. Jó lenne 3 napon belül, mert ha elcseszem, visszaviszem MM-be és kérek másikat.
-
törölt tag
válasz
oliverkiss32 #3736 üzenetére
Fújj, de rühelltem mindig is a brútuszt. Nem tudom miért - lehet okkal - ez a technológia engem (szerencsére) ez idáig 99%-ban elkerült.
-
törölt tag
Tervezek venni angol eBay-ről Nexus 7-t. Használtam a keresőt ebay, anglia stb kulcsszavakra és a techplus-on is olvastam egy cikket a garanciával kapcsolatban. Arra azonban nem derült fény, ami igazán érdekelne. Ha ebay.co.uk-ról rendelek egy Nexus 7-t, arra itthon 1 vagy 2 év garanciám van? Egyáltalán tudom garantáltan itthon érvényesíteni a garanciát a cikkben leírt szimpatikus futáros megoldással (ha nem, más módom)? Inkább rendelnék kintről 65k-ért 8GB-ost, mint itthonról 80k-ért 16GB-ost.
Látom sokan rendeltek külföldről, azt hiszem érthető okokból kifolyólag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Apple iPad 10th Gen + Logitech billentyűzet tok laptop élmény! 2 ÉV GARANCIA!
- Xiaomi Redmi Pad Pro 5G 12,1" 6+6/128GB +Pen,+tok,+védőüveg
- Google Pixel Tablet tok Spigen Thin Fit Pro hibás
- Samsung tab3 eladó.
- 4G/LTE Samsung Galaxy Tab - újszerű, 10.4" 2000x1200, kék, karcmentes, szuper akku! SZLA +garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest