- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
beloadjoker
őstag
válasz
sto1911 #24847 üzenetére
igen itthonra értettem
P 200+, X 140 körül de 2gb ram sztem vicc, főleg ha azt vesszük hogy nexusok fejlesztői telók /voltak/, pl én szoktam linuxot rakni a telóimra, aminek nem árt a több ram stb, én megmondom őszintén úgy képzeltem hogy Xben legalább annyi lesz mint oneplusomban 3gb ram 64gbal kb 140ért, P meg legyen csúcs 4gb rammal 170ért ne 200nál kezdődjön!
Nexus 5 /régi/ még rendben volt, vettem is azonnal akkor, de 6óta kicsit változtak a nexusok :/ -
asturel
őstag
válasz
sto1911 #24603 üzenetére
Neked a jack ajzaton volt 'fém keret'? Másodjára most direkt olyat rendeltem, aminél a képen is van, erre ugyanolyat kaptam mint az előző 800Ft-os csak több mint dupla annyiért..
(Az előző nekem 1-2 hét alatt olyan szinten tropa lett hogy a kanapén heverve kicsúszott belőle az usb kábel mindezt úgy, hogy itthon se voltam)
-
boda.adam967
csendes tag
válasz
sto1911 #24773 üzenetére
érem, és valami igaz dokkolót nem tudsz hozzá?
és akkor ez se az nem? inkább csak tartó?
http://www.amazon.com/Multipurpose-Portable-E-readers-Smartphones-Compatible/dp/B00TQ7MA9M/ref=sr_1_57?ie=UTF8&qid=1440837355&sr=8-57&keywords=nexus+7+dock
az asus shop-ból már nem lehet rendelni dock-ot?
-
zolikaDB
veterán
válasz
sto1911 #24762 üzenetére
Ahogy nézem, az egyik kollega olyat kapott, aminek a jack csatija "műanyagnak" tűnik képről.
A Nexusé ha jól tudom fém -> ez megfelelne? -
Slukkica
őstag
válasz
sto1911 #24536 üzenetére
cm-11-20141112-SNAPSHOT-M12-grouper-F2FS-by-slukk.zip
Formázásra én a MultiROM-os TWRP recovery-t ajánlom. Mivel ez tudja az f2fs file rendszert.
Azt vagy manuálisan vagy a MultiROM manager alkalmazással lehet a készülékre flash-elni.MultiROM manager bővebben:[link]
A manuális:
fastboot flash recovery TWRP_multirom_grouper_20150630.img
TWRP letöltés: [link]Ha már van megfelelő recovery akkor lépjünk bele. Megkeresve a megfelelő menüpontot (wipe/advanced wipe/change file system) formázzuk az alábbiakban felsorolt particiókat ext4-ről f2fs-re.
Full f2fs:
/system
/data
/cacheA /data formázása az sdcard tartalmát is törölni fogja!
Ha van rajta fontos adat akkor le kell menteni pc-re vagy akármire.Ha ez megvan akkor a rom-ot rá kell másolni az N7-re.
Még mindig recoveryben belépve dolgozunk. Felmásolásra ez az én módszerem:adb push cm-11-20141112-SNAPSHOT-M12-grouper-F2FS-by-slukk.zip /sdcard/
Itt szükség lehet ez újraindítás recovery-be. (abban az esetben ha a recovery nem "látná a frissen felmásolt rom-ot")
Persze lehet egyéb módon is.
Innen már semmiben nem tér el egy szokásos rom flash-től. SuperSU nem kell. Én GAPPS csomagot nem használok.
A ROM és kernel semmilyen finomhangolásra nem szorul.Remélem valaki hásznát veszi.
-
Slukkica
őstag
válasz
sto1911 #24506 üzenetére
Gmail-re szinte bármilyen email program jó. Nem próbáltam a Gmail app-ot hogy megy-e. Hangout már érdekesebb történet. "Olvasás" és sorozat nézésre használom, így nekem ezek nincsennek telepítve.
24 alkalmazás van fenn egyébként. Böngészesre csak Chrome. Természetesen bejelentkezve. Ezt az egy szinkront használom egyébként! Szeretem ha egy másik eszközön megynitott füleket rögtön tudom használni.
Kijelenthetem így 5 nap után, Google keretrendszer nélkül is lehet élni és az N7 továbbra is gyors és nem akaszható meg. Asszem erre a tabra nem is fogom vissza rakni a Google account-omat.
Ha valakinek kell a rom linkje amit használok akkor szóljon.
(#24507) Teagol:
Nem tervezek, mivel semmi extra nincs a dologban. Annyi hogy mellőztem a Google Services-t teljes mértékben. (csak rom-ot flash-eltem, gapps csomagot nem)
Valamint minden particiót f2fs-re formáztam át. -
-
mexel
veterán
válasz
sto1911 #24278 üzenetére
Van saját is, adnak újat is, csak hogy álljon itt nem érdemes. ha nagyon olcsó lenne akkor megvenném (az olcsót a piaci ár alatt értem jóval. Ha pl 20 lesz az ára akkor nem sok értelme van megvenni ha nem használom, mert ha kell ilyen a piacon is lesz ennyiért. Ha 15-ért odaadják akkor nyilván elhozom, annyiért jó ha van
)
Csak annyi árat láttam a hardveraprón hogy nem tudom mi lehet a valós ára amit meg is ér vagy megadnak érte. Akkor úgy saccolom 20-25 körül lehet venni-eladni egy ilyet. Azt hittem valami drágább dolog, de ahogy nézem a régebbi tabletek ( főleg a 7"-os) eléggé lent vannak már.
Én meg nem értem mit nem értesz... -
SoldierL
senior tag
válasz
sto1911 #24139 üzenetére
Én el is vesztettem a hitemet a tabletről, klasszisokkal több reményt fűztem hozzá anno. Jó hardver, de sajnos nem sikerült kiadniuk rá egy normális romot, ami tényleg elfogadhatóan röcc mentes. Na meg a töltési idő nagyon-nagyon hosszadalmas. Szerintem ez széria hiba vagy ilyesmi. (Le is cseréltem egy ipad mini retinára) na de ezt nem is szabad egy lapon említeni a nexusal. Senkit nem akarok megsérteni de ezzel a tabbal nyelrem a legtöbb ideget. Ugy cserélgettem-telepítgettem a romokat mint más az appokat. Kerestem az igazi romot. Végül a gyári 4.1-es jött be nekem a legjobban. Az volt a legstabilabb. Csak az állandó update üzenet ment az agyamra, amit root nélkül ki se lehet kapcsolni...
-
válasz
sto1911 #23645 üzenetére
A Megoldás itt van (akár az első postba is mehet):
What worked for me (on Windows) was:
- Plug the Nexus 7 into your computer with the USB cable.
- Open Device Manager: Start -> Run (or Win+R), type in: devmgmt.msc and hit enter. This opens up the device manager.
- Find "Android Composite ADB Device" near the top and expand the node. Double click on the device. (Note: Sorry, I don't see it anymore so it might be named slightly differently.)
In the properties window that pops up, uninstall the driver. You should choose to delete the current driver as well.
- Unplug the tablet and plug it back in.At this point mine got recognized as a Nexus 7 instead of an Android ADB device and allowed me to transfer files again.
I'm not sure how this will affect debugging (especially if you delete the old driver) but it worked for me after days of searching.
-
válasz
sto1911 #23640 üzenetére
Hátlapi csatlakozóval csináltam, több gyári USB kábelt is végig próbáltam.
Valamiért a PC-m volt a ludas, laptopról rögtön ment.
Egyébként sem "szereti" a Nexust... 10-ből egyszer látja csak a többi alkalommal ismeretlen eszköz-t ír ki. Ennek mi lehet az oka?MOD: Amúgy én is beállnék a sorba 5.0 majd 5.02 után a 4.4.4 fénysebesség. Google-s nyelven csak annyit mondtam volna +1...
-
Pow
tag
válasz
sto1911 #23628 üzenetére
Köszönöm
Bár nem szerettem volna rootolni,találtam egy másik megoldást, de nem találom az adott folyamatot.Syl(#9280)
Nos, a FotaKill-t nem sikerült felraknom, de abban az xda topicban van egy egyszerűbb megoldás (#5-ös komment): com.google.android.gsf.update.SystemUpdateService letiltás. Tökéletes! -
törölt tag
válasz
sto1911 #22971 üzenetére
Már ketten vagytok, esetleg hárman, ez már kritikus tömeg
... Tehát nem érintetlen, látom nehezen esik le, hogy az az egyik lényeg.
Szerk: én nem szívtam vele, ezt a szívást múltkor is te magyaráztad be... már akkor is értelmetlen dolgot magyaráztál. Letöltöttem, elvégeztem vele (elsőre sikerült), letöröltem ennyi. Csupán megjegyeztem, hogy tehettem volna a HDD-re is, és akkor még mindig fent lenne. De ezek szerint a szövegértelmezéssel is vannak gondok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest