Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
válasz
HUNgaroczel #17227 üzenetére
Szerintem a töltő az a kategória, ahol nem érdemes "gagyiban" gondolkodni, főleg, hogy több eszközhöz is használható!
-
fPApi
őstag
Furcsa az akku használatom:
Az akku használatnál összesen 3 tétel van: Android OS 87%, Képernyő 7%, Táblagép - tétlen 6%. Az elmúlt 1 napban nem nagyon használtam, kb. 25 percnyi képernyő használatot ír, egyébként alvóban volt, ki volt kapcsolva minden szinkronizálás, sőt repülőgép üzemmódban volt a tablet. Ennek ellenére az ébren tartásra 1 nap, 2 órát ír, és a 25 perces képernyő használattal lement 42%-ra.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja? -
fPApi
őstag
válasz
Grande Ale #16907 üzenetére
Küld vissza!
-
fPApi
őstag
Ha a toolkittel akarom felrakni a gyári imaget, akkor előtte kell zárnom a bootloadert, meg unroot-olnom, vagy maradhat nyitva és rootolva?
-
fPApi
őstag
válasz
zuzu000 #16329 üzenetére
És pl. ez a bootloader nem az a bootloader? Mert mintha itt a 3G-s nexus 7-hez a bootloader felrakásához adnák az infót.
-
fPApi
őstag
Ezt a MultiROM-ot használja valaki? Kíváncsi lennék, hogy mennyire megbízhatóan működik?
-
fPApi
őstag
válasz
barnam_ #15554 üzenetére
Ezt egy toolkit-el simán flash-elem és kész? Nekem az mskip féle TOOLKIT V5.0.0 van fenn a pc-n, illetve a nexuson P.A.C. ROM és persze CWM recovery. Vagy ennél azért bonyolultabb?
-
fPApi
őstag
Úgy néz ki engem is elért mindenki rémálma: frissítés után (PAC ROM) csak a google feliratig és a nyitott lakatig jutott el, majd megállt. Ha hosszan nyomom a power gombot kikapcsol, majd újraindul, de csak ugyanaddig. Felraktam a toolkitet, de nem látja, miközben ha csatlakoztatom a PC-hez, akkor felrakja Google Nexus 7 ADB interface-ként. de a toolkit továbbra sem látja. És nem reagál a szokásos power + hangerő fel/le kombinációkra sem.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehet kezdeni? -
fPApi
őstag
Van a most elérhető ROM-okra friss összehasonlítás? Ami legjobban érdekelne:
- akku minél tovább bírja,
- lehessen állandóra rakni a nav. sávon a menü gombot,
- alul legyen a nav. sáv, felül az értesítő sáv
Most a PAC ROM-ot használom, ami szinte mindent tud, viszont az utóbbi időben az akku használat egyre rosszabb lett a javításokkal. -
fPApi
őstag
válasz
Jano_023 #14169 üzenetére
Én sok ROM-ot kipróbáltam, végül a paramoidandroid és a P.A.C maradt nálam, mint használható. Jelenleg a P.A.C ROM-ot használom már egy ideje, nincs gondom vele. Ez egy "3 az egyben" ROM, a ParanoidAndroid, Cyanogen, AOKP egybefaragva.
-
fPApi
őstag
-
fPApi
őstag
válasz
fpatrik17 #13666 üzenetére
tt124307 jól összefoglalta a dolgokat! Én annyit teszek hozzá, hogy most már lassan 1,5 éve váltottam át a papíralapú könyvekről elektronikusra, 1280*800-as felbontású, 7"-os tablettel. Nekem teljesen rendben van (lassan bejön a tablet ára is), bár általában 1-3 órát olvasok csak egyhuzamban, de erre tökéletes.
-
fPApi
őstag
válasz
havri1 #13385 üzenetére
Ez nem paranoid különlegesség, hanem 4.2-es:
"Újdonság, hogy a fejlesztői lehetőségek előcsalásához immár egy apró trükkhöz kell folyamodni, a beállítások menü about phone pontjának build version bejegyzését kell hétszer megérinteni, ezután elérhetővé válik a már jól ismert opció."
Szerk: elkéstem -
fPApi
őstag
válasz
cucuska79 #13270 üzenetére
"ha lehetne nem szeretném rootolni"
El kell döntened, hogy megfelel-e a gyári ROM és annak lehetőségei, vagy sem. Ha a gyári-nál maradsz, root nélkül, akkor nagyon lecsökkennek a változtatási lehetőségeid. Ha szeretnéd a gyárinál jobban testreszabni, akkor jobb az elején elfogadni a root-olást, mivel sokszor fogsz beleszaladni, hogy de jó lenne, de ehhez is, meg ahhoz is root kell.
Persze van sokk app, amivel változtatni lehet, de a mélyrehatóbbak már root-ot igényelnek. -
fPApi
őstag
válasz
Jano_023 #13239 üzenetére
Ha meg vagy elégedve, és nem hiányzik semmi, akkor nincs értelme custom ROM-ot felrakni, mert azoknál azért mindig van valami bibi (valamit, valamiért...). Ha meg mégis: én a P.A.C ROM-ot használom már elég régóta, és eddig nagyon bejön (igazából egy több ROM-ból a -nekem- hasznos funkciókat összegyúró ROM).
-
fPApi
őstag
Emlékeztetőül: Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
-
fPApi
őstag
válasz
assemble #12320 üzenetére
1: Ha megnéznéd azt is, hogy mit ír a másik, látnád, hogy azon nem is vitatkozik senki. És a kiinduló kérdés sem erről szólt!
2: Ilyen alapon nézhetnénk a timbuktui árakat is.
3: Ami az árról (és egyébként a többiről is) írsz, az meg egyszerűen döbbenetes: úgy fordítod ki a saját hozzászólásaidat és a többiekét, hogy a tényektől és a valóságtól függetlenül csak Neked lehet igazad. -
fPApi
őstag
válasz
assemble #12304 üzenetére
"Megjelenesekor tobb, mint 3-szoros kulonbseg volt, mas arat nem talaltam, de ha azota mar "csak" 2-szer annyiba kerul, a lenyegen az sem valtoztat sztem."
Nem tudom, hol nézted, de a megjelenéskor a galaxy tab 7.7 170-185 E Ft volt, míg a 3G-s nexus 7 még most is 99,9 E Ft az edigital-nál. Még a kétszeres is túlzás.
Egyébként meg pont a lényegen változtat, hiszen azt mondtad, hogy háromszor annyiba kerül, ami nem igaz. -
fPApi
őstag
válasz
havri1 #12280 üzenetére
Nehéz tételesen indokolni, mert a 4 mag, csak 4 mag, de nekem csak ez volt/van a plusz a nexusban. Én úgy fogalmaznék, hogy a 4 magon kívül a felhasználói élményem jobb volt a galaxy tab 7.7-en. Ez persze a használattól függ, így mindenkinél más lehet. De azért a nexus 7-el sem vagyok elégedetlen, főleg, ha az árát nézem.
De azt hangsúlyozni kell, hogy a galaxy tab 7.7-ről beszélek, ami a galaxy tabokon belül is az egyik (ha nem a) legjobb.MurdR: Ha nem akarod, hogy vita legyen, akkor ott kellett volna befejezni, hogy "De jó vas van a kijelző alatt", mert ezzel egyet lehet érteni.
A "szerintem odavágja a GalaxyTabot" mondattal mondasz egy vitatható véleményt, majd gyorsan kéred, hogy ebbe ne menjünk bele: "De ne menjünk bele mert feneketlen vita lesz.". Akkor minek mondod? -
fPApi
őstag
válasz
#41133696 #12145 üzenetére
"Érdekes, hogy néhány esetben pl Youtube vagy Google Chrome hiába van bejelölve, hogy magától is frissülhet mégis manuális frissítés szükségeltetik."
Én úgy vettem észre, hogy ez akkor van, amikor olyan nagyobb léptékű frissítés van, amihez újra el kell fogadni a feltételeket, mert valami fontosabb változott benne. -
fPApi
őstag
válasz
tehervonat #11653 üzenetére
Már többször elhangzott, hogy ha megveszed, akkor tudja a 4.2.2-t is.
-
fPApi
őstag
A táblázatban (fatty) nincs benne a CM10.1-re épülő temasek ROM. Van valakinek erről tapasztalata (miben más, mint az official CM10.1, mennyire stabil)?
-
fPApi
őstag
Baromi jó, hogy átmentünk akku statisztika topicba, de ennek csak akkor lenne értelme, ha készülne egy folyamatosan, mindenki által írható táblázat a dologról! Mert így ki emlékszik, hogy 100 hsz-el korábban ki, mit írt az akku használatról/merülésről/töltésről? Mindig végigbogarászni meg ....
-
fPApi
őstag
válasz
ólomvarjú #11005 üzenetére
A böngésző választás elég szubjektív, a "ki, mire használja" miatt, de szerintem az egyik legjobb most a dolphin browser.
A bill. valószínűleg azért nem mutat magyar javaslatot, mert vagy nincs beállítva a magyar nyelv a bill. beállításoknál, vagy nincs magyar szótára. A gyári bill. azért jóval kevesebbet tud, mint a play-en letölthető legjobb bill. programok, próbáld ki, hogy neked melyik a legjobb (én pl. a Kii Keyboard-ot használom a magyar kiegészítőjével együtt). -
fPApi
őstag
válasz
Gery15 #10825 üzenetére
A menü gomb eltűnése nem hiba, hanem ez az alap beállítás (ha a programnak kell, akkor ott van). De be lehet állítani, hogy mindig látszódjon, mivel nekem is kellet a nova miatt, épp ezért választottam a CM-et, mert itt be lehet állítani. Érdemes átnézni, mivel baromi sok minden be lehet állítani, nagyon személyre lehet szabni.
Az alkalmazás eltűnést is biztos, hogy valami más okozza (pl. van olyan launcher, ahol beállíthatod, hogy el legyenek rejtve az alkalmazások). -
fPApi
őstag
válasz
Gery15 #10795 üzenetére
Honnan veszed, hogy 4.1.2.-re épül? CM10.1_xda
-
fPApi
őstag
válasz
Juan187 #10767 üzenetére
"Nézegettem a táblázatot az első hsz.-ben de engem a saját tapasztalatok(tiétek)érdekelne."
Ha jól értettem, akkor az a táblázat fatty saját tapasztalata, jól összefoglalva. Szerintem jobbat nem fogsz kapni, mivel minél többen írnak, annál eltérőbb lesz a végeredmény, mivel különbözőek vagyunk. És azt is tudni kell, hogy a custom ROM-ok azért messze nem tökéletesek, az egyikben ez, a másikban az nem működik rendesen, így mindenkinek az jön be, amiben az nem működik, amit ő épp nem használ (vagy neki nem fontos). A táblából ki tudod venni, hogy a neked fontos dolgokat melyik ROM(ok) tartalmazza(ák), azt viszont nem úszod meg, hogy saját magad próbáld ki, hogy ezek közül melyik jön be neked.
-
fPApi
őstag
Szerintem ezt emeljük ki még egyszer, mert magyarul, ennyire jól és tömören összefoglalt dolgot már régen láttam! Ha még nem tettük, én mindenki nevében köszönöm!
Ha valaki ROM cserében gondolkodik és keres, annak ez kihagyhatatlan.
Jól látom, hogy a téma összefoglalóban nem szerepel (vagy csak nem találom)????????? -
fPApi
őstag
válasz
v_angelus #10598 üzenetére
"A Nexus 7 szerintem nem ebook olvasásra való."
Azért ezt nem jelenteném így ki! Én már több, mint egy éve csak tabon (galaxy tab 7.7, majd nexus 7) olvasok könyveket és szerintem jók arra is. Volt nálam kindle is, tehát össze tudom hasonlítani a két olvasási élményt, nem eget-rengető a különbség.
-
fPApi
őstag
A kalibrálásra van sok program a play-en (alapvetően a kalibrációs fájlt törlik), én a battery calibration-t használom, de láttam már olyan cwm-et is, amiben benne volt.
ROM csere alkalmával factory reset, cache és dalvik törlése igen javasolt (ha csak update van, akkor a factory reset esetleg elhagyható). Nem tudom fontos-e a sorrend, én egy cwm belépéssel szoktam megtenni az új rom felrakása előtt (factory reset-cache törlés-dalvik törlés-új rom). Van, aki azt mondja, hogy az új rom után se árt cache + dalvik törlés, de én nem szoktam, csak ha a rom ismertetőben külön kérik. -
fPApi
őstag
válasz
Menthirist #10446 üzenetére
Ha ilyeneket használsz, akkor biztos, hogy érezni fogod, hogy azért a nexus 7 más kategória. Ha ezen túl tudsz lépni, akkor jó lehet az olcsó is, ha nem, akkor minden használatnál bánni fogod, hogy nem a nexus 7-et vetted.
-
fPApi
őstag
"fPApi a #9968-ra: akkor minek legyen ott a terület, ha nem használható semmire?"
Nekem mondjuk jobban tetszik inkább a háttér, mint egy nem használt kereső sáv. De pont azért vannak a különféle launcherek, hogy ha nem jön be a gyári, akkor lehessen válogatni.
Egyébként azt is lehet már régóta tudni, hogy a flasht megpróbálják kiváltani, ezért van az, hogy a chrome pl. nem támogatja.
-
fPApi
őstag
Az 1. hsz-t (téma összefoglaló, minden oldal tetején) olvastad? Az azért a nagyon alap kérdésekre választ ad! Azt meg ne várja el senki, hogy minden kérdésére készen kap egy leírást (ki csinálja meg, a sok ember sok kérdésére?).
A fórumnak pont az a lényege, hogy felteszed a kérdést és aki tudja megválaszolja. Egyébként meg van egy igen jó kereső része, amivel a közel 10 ezres hsz között is meg lehet találni szinte mindent. Ennyi meg azért elvárható mindenkitől!A #9968-ra: pl. ha valaki soha nem használja, akkor minek legyen ott?
-
-
fPApi
őstag
válasz
lordyka #9212 üzenetére
Ahány ember, annyi bug (legalább). Nekem tökéletesen megfelelne, egyedül az aksi használat volt igen rapszodikus (volt amikor jó volt, de volt olyan, amikor villámgyorsan lemerült, ugyanolyan használattal). De pl. galaxy tab 7.7-nél a paranoid nálam nem csinált ilyet, szóval próba-szerencse ...
-
fPApi
őstag
Ha nincs semmi problémád (ahogy írod) akkor nem érdemes kísérletezned, mert azért a custom ROM-ok jellemzően tartalmaznak kisebb-nagyobb hibákat. Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor érdemes custom ROM-ot felrakni, ha már olyan igény merül fel, amit a gyári nem tud kielégíteni és mondjuk az adott custom ROM hibája épp nem érint. Itt sokan visszatértek a próbálkozások után a gyári ROM-ra, csak vissza kell olvasni.
-
fPApi
őstag
Azt vettem észre teljes feltöltés után, hogy mikor valami miatt 1 napig nem használtam, azaz alapvetően alvó módban volt, az akku használatnál azt írja, hogy "ébren tartási idő" több, mint 18 óra (és ennek megfelelően jól merült is). Azt tudom, hogy a wifis frissítések miatt időnként feléled, de ez azért soknak tűnik. Van valakinek valami ötlete?
-
fPApi
őstag
válasz
belavagyokbp #8948 üzenetére
Még egy kérdés: neked wifis van, vagy 3G-s? Mert olvasom az xda-n, hogy a 3G-sen még javítani kell.
-
fPApi
őstag
válasz
belavagyokbp #8948 üzenetére
Köszi! Ez igen biztató, azt hiszem kipróbálom!
-
fPApi
őstag
válasz
belavagyokbp #8930 üzenetére
Tényleg nem tűnik rossznak. A navigációs sáv 4 ikonja mindig látszik, vagy lehet állítani pl. hogy hány és mi legyen látható?
Másik kérdésem, hogy a kapcsolókat (wifi/gps/stb.) lehet testre szabni, hogy mi jelenjen meg és milyen sorrendben az értesítő sávon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest