- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
leslieke #24899 üzenetére
Általánosságban véve érezhetően. Eleve kompromisszumokat kell kötni, mint például Facebook-ból maximum a lite-ot telepítem. Ugyanakkor médiatartalom fogyasztására (Streamek), továbbra is ideális. Ha viszont böngészni akarsz olyan sebességgel mint az általad említett 4.3 vagy 4.4.4 esetében az jó eséllyel nem fog összejönni, maximum megközelítheted és azt sem a beépített Chrome-mal, de még nem is a Firefox-sza, hanem csak az Operával.
Most sebességben kicsit javult, mert a fiókok között az eddigi kettőnél csak egy Google fiókomat hagytam benne, és kivettem a Yahoo fiókomat is, sőt még az Outlook-ot is. 5.0.2 óta nem volt rajta gyári-visszaállítás. Azt tervezem, de már nem úgy, hogy magamnak, hanem Karácsonyi ajándékként családtagnak. Akinek szánom, elég Google fiók + egy Skype, annyit el fog bírni, és nincs táblagépe. De az is lehet, hogy majd eladom, ezt még nem tudom, de az biztos, hogy eljárt felette az idő, a 6.0-t már nem kapja meg, nekem már annyira táblagép sem kell, lett a szobámban egy LG 32LF632V tévé, ami energiatakarékos is, elég nagy is, szóval óriás tabletre sincs szükségem feltétlen. Lehet a dokkolót is eladom, ameddig lehet kellemes áron, még tényleg nem tudom. Most úgy vagyok vele, hogy útra telefon is elég. 40K-t meg nem adok már egy refurb 2013-asért, mert annak meg kb a 6.0 vagy a 6.1 lesz az utolsó gyári ROM-ja.
-
alacka
tag
válasz
leslieke #20776 üzenetére
Hmmm. akkor most kiprobálhatom (letoltés után), hogy csak ala natur hény filmet bírok mostanában.
Úgy éppen egyre saccolok. Nem tudom mi eszi az akksit, de múltkor kínomban ráengedtem a Clean Master memória gyorítását, s attól kezdve nem evett annyit. Biztos valaki telepakolta minden xarral.JAJJ for ALL
Akkor ténylegesen nem fut n7-en az iHelath (MyVitals)? a Kezdés után nem lehet vendégként sem továbblépni, mert leakad? Nekem azt írta a play, meg néhány külföldi site, hogy compatibilis.
Azt hittem az én gépemmel van baj. -
Horpe
csendes tag
válasz
leslieke #20781 üzenetére
Köszönöm a válaszokat megoldottam.
Ha te az usb kábellel a számítógépre kötöd akkor a (pc-s)Total Commander látja mint meghajtót mert nekem nem.
Valami média eszköznek felismeri és csak a számítógép ablakban látom mint média eszköz a vinyók alatt.
Neked/nektek is így működik?
-
törölt tag
válasz
leslieke #20683 üzenetére
Ezt annyival pontosítanám - saját tapasztalataim által -, hogy ameddig egy felhasználó van csak bejelentkezve, mert nálam ha már a másik családtag fiókjába is történik bejelentkezés, akkor kikapcsolásig belassul. Köszönhetően annak, hogy csak átjelentkezés van, és nincs kijelentkezés, így viszont az 1 GB RAM már kevés.
-
törölt tag
válasz
leslieke #19630 üzenetére
Nekem sem sürgős. N8-ra megéri várni, csak jöhetne már végre alapból 32 GB háttértárral, microSD slot hiányában el kellene felejtenie Google-nek a 16 GB-ot. Ha jól tudom, a tavalyi 32 GB Wi-Fi only sem jött hivatalosan Magyarországra, de lehet tévedek. LTE pedig tablet esetében nekem felesleges.
(#19632) kovsol: Igazad van, érezhetően lassabb multitaskingnál Z-hez képest is, de 1 GB RAM-ból ennyit lehetett kihozni. Bőven az élmény-kategória így is, csak a másik mellett néha szokatlan.
-
Marcika80
tag
válasz
leslieke #18765 üzenetére
Igen! De ez kicsit nehezebb mint a copy paste, itt terminálozni kel de rendesen, három weboldalt kellet átnézem, hogy az enyémen működjön, viszont észrevettem ezen a megoldáson, hogy külön van a betöltő rész "driverekkel 1ütt véve" mint a rendszer része, ki fogom próbálni hogy kde helyett, ezekkel a driverekkel betöltetem az ubuntut. Lehet így még fullosabb lesz a dolog, össze szedem az általam használt weboldalakat neked és adom a linkeket. Pillanat!
-
dajkapeter
senior tag
-
csimpas
tag
válasz
leslieke #18256 üzenetére
nekem is befosott a 4.4 frissítés alatt
hátha valakinek segít
én n7 toolkit v5-el hoztam helyre
főmenünél 10-es opció, majd telepítettem a clockworkmod-ot, ezután újra tudtam indítani az n7-en belül a clockworkmod módban, full wipe, cache törlés, szokásos törlések után bebootolt a rendszer.
-
dombila
őstag
válasz
leslieke #18260 üzenetére
Már hogy ne lehetne! Ha felismeri a telefont, Ubuntu-ra is van Android SDK. Ott csak annyi a gond, hogy nem tudod csak az [adb, fastboot, plusz 2 dll] csomagot letölteni, hanem installálni kell a komplett SDK-t.
Onnan már működik a fastboot és az adb is. Ezek kellenek mindkét megoldáshoz.A factory image-ben nem csak flash-all.bat van, hanem ./flash-all.sh is, azzal fel tudod tenni Linux alatt is.
-
dombila
őstag
válasz
leslieke #18258 üzenetére
Akkor van remény
Ha az adatok nem kellenek, akkor a legtisztább egy factory image flash. (Itt van egy leírás a sok közül)
Ha kellenek az adatok, akkor az OTA-t is meg lehet próbálni feltenni adb sideload-al. (ehhez gyári recovery kell, hogy legyen a tableten, különben a 4.4 bootloop-ba kerül). (Ehhez is egy leírás) Az adb sideload-hoz be kell menni a gyári recoverybe:
- hang le + bekapcs
- menüből Recovery kiválaszt
- felkiáltójeles kis robotnál bekapcs nyomvatartása mellett hang fel => erre be kell jönnie a stock recovery-nek. -
-Valinas-
senior tag
válasz
leslieke #18070 üzenetére
Olvastam, egyre inkább a Nexus 7 felé húz a szívem.
Pár kérdésem lenne:
Valóban bevilágít sötét képeknél az oldalsó világítás? Zavaró mértékben?
A refurbished készülékeknél ha azt mondom pl., hogy ez karcos, akkor 3 napon belül kicserélhetem?
Ha rootolok, akkor simán rakhatok fel főzött romot, majd egy resettel szervizeltethetem garanciálisan? -
alacka
tag
válasz
leslieke #16632 üzenetére
Köszi! A GooglePlay továbbra semindul a gépemen
Gyorsítótár, adatok törölve első lépésben, majd visszaálltam korábbi GooglePlay verzióra is.
Eredmény semmi, GooglePlay indításkor felvillan, majd el is tűnik.
Ellenben N7 kikapcs, bekapcs után az alábbi üzim lett az indítóalkalmazás megválasztása előtt:
Sajnos a(z) com. google.process.gapps folyamat leállt. Jelentés OK -
-
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
leslieke #15533 üzenetére
Na megvan a megoldás: (kipróbáltam , működik)
1. Letöltöd innen http://www.ncry.eu/?cry=download a 3.3.6 -os toolkitet.
2. Kicsomagolod
3. Rádugod a gépedre a nexust kábelen
4. Elindítod a toolkitet, majd Root menü és CF-Root
5. Fastboot indítása a programból majd ezt követően Start gomb
6. Telepít, újraindul és frissíti magát a nexus
7. Örülsz mert rootolt a géped. -
Szaszabond
aktív tag
válasz
leslieke #15513 üzenetére
Na már csak valami hasonló step by step útmutató kellene a rootoláshoz. Mert sajni a rootkeeper nem működik, a superSU azt írja, hogy manuálisan kellene rootolnom a gépet, a toolkit meg jelenleg csak 4.2.2 ig támogat....
Custom firmwaret nem szeretnék felrakni, éppen eléggé örülök, hogy a normált sikerült frissítenem végre.
Bootloader nyitva van csak a frissítés után tűnt el ugye a root. Ezt kellene visszaállítani, hogy tudjak rá stickmountot tolni, meg usb netet. -
Szaszabond
aktív tag
válasz
leslieke #15510 üzenetére
HUH köszi, bár ez sajnos egy kicsit magas nekem
...
Eddig amit csináltam, hogy uninstalláltam a stickmountot és most próbálgatom, hátha beadja megint a frissítést, de sajni nem akar megtörténni.
Nincs valami egyszerűbb módja a javításnak mintsem fileok adatait átírni? Mondjuk egy kész filet letölteni és felülírni valahol valamit a teljes file copy paste módszerrel?
-
assemble
addikt
válasz
leslieke #15320 üzenetére
"Fogalmam sincs, hogy mikről beszélsz."
Latod, ez a problema. Illetve a megnagyobb problema, hogy ennek ellenere ugy csinalsz mintha lenne rola fogalmad, aztan pedig az OS-t fikazod a sajat tajekozatlansagod miatt, effektive a sajat topicjaban.
Megis mit segitene a factory reset azon hogy tudsz-e frissiteni 4.3-ra, vagy barmire? Elarulom: semmit.
Ha tenyleg ilyen fontos hogy frissits, azt a factory image-el (amit 4 napja kiadtak mar) barmikor megtehetted volna nagyjabol ketto gombnyomassal. -
dombila
őstag
válasz
leslieke #15320 üzenetére
Korábban azt írtad, hogy csak root-oltad a készüléket. A hibaüzeneted alapján
Warning: No file_contextsVerifying current system...assert failed: "/system/bin/debuggerd"
azonban más változás is történt. A /system/bin folderben megváltozott a debuggerd file is a rendszerben. Az OTA ellenőriz minden file-t a /system folderben, és ha ott olyan talál, ami része a ROM-nak, de nem eredeti stock (nálad most a debuggerd), akkor hibával leáll.
Lehet, hogy tudtodon és akaratodon kívül változott meg ez a file, de ez tuti nem stock. (A root miatt tudott megváltozni, mert írható lett a /system folder...) Így az OTA nem fog felmenni.Így marad az, hogy a Google factory image-t (4.3-at) felteszed a Nexus 4 Tool-al vagy kézzel fastboot-ból. Erre utalt assemble is, ha már resetel-tél, akkor feltehetted volna a factory image-t, az is reset-el.
-
assemble
addikt
válasz
leslieke #15304 üzenetére
Ha mar teljes factory resetet csinaltal, nem lett volna egyszerubb egy factory image visszaallitas 4.3-ra, arrol nem beszelve, hogy az a legtisztabb modja is a felrakasanak?
Zold ocsmanysag? Gratulalok, ezzel (az elobb bemutatott tajekozodottsagoddal osszeadva) nepszeru leszel egy Nexus topicban.
Legalja, gyerekek... -
fatty
aktív tag
válasz
leslieke #15304 üzenetére
Visszaraktam 4.2.2-t n7 toolkit-tel, ujraindit, google szolgaltatasok keretrendszer torol, 4.3 letolt, es sikeresn telepit. Szinten n7 tookit-tel, twrp IMG feltol, twrp-vel supersu telepit, twrp-vel fix file permission, es megvan a root is.
Mas: 4.3 alatt nektek mukodik es explorer felho tarhely(ek) csatlakozasa?
-
Phoenixy
senior tag
-
assemble
addikt
válasz
leslieke #14743 üzenetére
+ erdemes egy par gigat uresen hagyni a lassulasok elkerulese vegett (sokak szerint 3 gigat), igy effektive ~10 giga marad csak.
(egyebkent nem csak a rendszer foglalja el a maradek helyet, ~1.1 gigaval kevesebb van a giga-gibi konverzio miatt is, igy a rendszer kb 1.6 gigat foglal le osszesen)belajkl: ezek mind tobb, mint 1 gigas jatekok (egyenkent), nemelyik kozel 2 is megvan. Szoval ha ilyesmikben utazol, es tobbet akarsz tartani egyszerre rajta, mindenkepp 32 gigasat javasolnek.
-
mckangi
senior tag
-
törölt tag
válasz
leslieke #13777 üzenetére
Igen, pontosan ezért írtam körül. Nem pálya a külföldről való behozatal sem azoknak akik egy összegben mindenféle elkötelezettség nélkül szeretnék megvásárolni. Mielőtt tudomást szereztem volna a rendkívül vonzó szolgáltatói akcióról nézegettem az angliai árakat, de ott sem volt olcsóbb.
Az előző posztomhoz hozzátenném még, mert sokan vásárolnak hitelre, hogy a T-nél nincs hitel elbírálás sem - sokan ezen buknak el ugyanis.
-
törölt tag
válasz
leslieke #13739 üzenetére
Két naponta néztem rá az utóbbi pár hétben, így ma volt a második. Számítani lehetett rá, hogy végre meglépik. Sokáig tartott amúgy, de kiváló minőségben HD-ben szaggatás nélkül jön WiFi-n. Egyetlen hátránya, hogy a programválasztó függőleges elrendezésű, de még nem néztem a beállításokat lehet van rá mód, hogy tableten az is horizontális legyen.
-
törölt tag
válasz
leslieke #13516 üzenetére
Azért az az érdekes, hogy hangsúlyozzák, hogy alaposan letesztelt stb, de csak fele annyi garanciát vállalnak rá, mint egyébként.
A másik dolog pedig az, hogy ha csak a csomagolás sérült maga a készülék illetve a készülékháza egyáltalán nem, és emiatt leértékelik az a gyártó/kereskedő szemszögéből miért kifizetődő? Pl elszakadt a doboz... aztán esik az ára 20-30k-t, ahelyett, hogy betennék egy új dobozba ?
Nexus 7-re is frissült egyébként a Google +
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Hardcore café
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 3
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest