- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
válasz
alacka #23062 üzenetére
Igen, az Access Point is megoldás lehet. Ha nincs a boltban Access Point vagy drága (aránytalanul), akkor egy wifi router is tökéketes erre a célra, csak a DHCP szolgáltatást ki kell benne kapcsolni és megfelelően bekonfigurálni, hogy ne routerként működjön, hanem csak mezei Access Point-ként és jóvilág.
-
Pompi
nagyúr
válasz
alacka #23056 üzenetére
Leghamarabb A
Azért nem mert nem minden kompatiblis mindennel. Gondolom ilyen driver szinten vérzik el ami nem megy és lehet a Sony belebűvészkedett a rendszerbe olyat ami a gyáriban nincs benne. Amikor vettem, én eleve olyat kerestem ami visszaigazoltan működik a Nexus 7-tel.Leghamarabb B
ez a topik az első Nexus 7-ről azaz a Nexus 7 (2012)-ről szól, tehát értelem szerűen erről beszélünk.
A 2014 előtti modell pedig nem annyira beszédes, mert a második generációs Nexus 7 az 2013-as, tehát mind a kettő 2014 előtti. És összesen ez a két féle N7 van, 2012-es és 2013-as. -
Bozek
nagyúr
válasz
alacka #23043 üzenetére
Z1C-nél bármikor segítek, de Nexus 7-ből csak a 2012-est rootoltam. Viszont szerintem a SkipSoft Unified Android Toolkit megcsinálja Neked a 2013-ast is.
-
lafaty80
addikt
válasz
alacka #23038 üzenetére
Vettem én is egy ilyet "hálókártyát" magamnak, a majdani céges laptophoz, meg az otthoni ASUS T100TA-hoz.
Nos Windows-okon megy frankón, viszont és root-olt N5 (5.0.1) és N7 2012 (4.4.4+root, 5.0.2+root) nem akarta az igazságot, lehet hogy valami progi még kellene neki, de alapból nem mászott fel az otthoni hálózatra LAN-nal. -
-
Polllen
félisten
válasz
alacka #22284 üzenetére
Nálam most van egy, ismerősnek vettem laptop-tv összekötéshez. Csak ott próbálgattam, de akkor este megnézem nexus 7-tel is. Lényegében ez nem több, mint egy képernyő tükröző (mint chromecast), de droid-n nem néztem. Illetve upnp progikkal is működik.
Amúgy van róla logout-s cikk is.
-
-
-
törölt tag
-
cselt
senior tag
válasz
alacka #16476 üzenetére
Megnéztem nálam lejön rendesen a zip. A telepítés meg csak annyi hogy TC-ben megnyitod a zip fájlt, ekkor észreveszi, hogy ez egy plugin és megkérdezi, hogy akarod-e telepíteni. Rányomsz, hogy igen és már működik is. Szerintem usb debug nem kell neki, anélkül is tudod használni.
-
Subimp
tag
válasz
alacka #14825 üzenetére
Megoldódott. Az Auchan T-pontban a SIM kártya vásárlásánál hűségpontokat használtam fel, amik 3 hónapra szóltak. A hölgy azonban elfelejtette bepipálni, hogy ennek lejártával álljon át automatikusan az előfizetéses számlázásra, ezért aztán ők deaktiválták a kártyát. De ezt az ügyfélszolgálatos 10 perc után találta ki.
Kaptam egy új SIM-kártyát, és betették a pipát. -
zhagyma
őstag
válasz
alacka #13838 üzenetére
Természetesen szólok. Mondjuk nem most lesz mert ma adták fel Koreából.
1. Lehet hogy tokostól is "bemegy", meglátjuk.
2. Szerintem függőlegesen elég jól állíthatónak tűnik.Ahogy látom a képeken víszintes felületre is felszrelhető lesz. Inkább a nagy, domború felületeknél lesz gond a "döntési" pozícióval. -
barnam_
nagyúr
válasz
alacka #13651 üzenetére
Biztos, hogy nem megy el annyit. Itt van egy kernel teszt akku idő szempontjából, itt 100% fényerő mellett 720p videót játszottak le: a gyári kernel ment 5 órát, Franco kernelével 7 óra 50 percet.
Én filmet nem nagyon nézek rajta (max youtube), de automata fényerővel, 1.4Ghz-re húzott procival netezéssel, olvasással, néha játékkal olyan 6-7 órás képernyő időt tud.
-
alacka
tag
válasz
alacka #13305 üzenetére
My Data Maneger
Letöltéskezelő 843 MB, Streaming Media 609 MB, OS Services 372 MB, VPlayer 175 MB,
Alkalmazások 100 MB, Skype 100 MB, GooglePlayer 98, egyéb böngészők 170 MB
ebből biztos van amit nem tudok csökkenteni OS Service, Streaming Media valami akkor megy ha nem is videozok. -
sto1911
veterán
válasz
alacka #13283 üzenetére
Sztem kulfoldon barmilyen mobilneted van, a gatyad, kocsid, hazad ramegy, ha ott akarsz netezni, es itt nem tobbszaz mega netrol beszelek! (Most voltam Hollandiaban, jott az sms, hgoy 1 MB 250HUF, pl. az index desktop lapja tobb mega!)
Mivel valoszinuleg fuggelten mindegyik nexus, jobban jarsz, ha kint veszel egy kartyat netezni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
alacka #11687 üzenetére
Fogalmam sincs, utálok TV-ben sportot nézni. Egyedül a Tour de France érdekel, mert én is pedálozok, de abból is csak neten nézek összefoglalókat. Na meg ha TV-t nézek, akkor rendes TV készüléken teszem, ha meg nem vagyok TV közelben, akkor beállítom telefonról/táblagépről, hogy vegye fel (IPTV).
Csak régen próbáltam (még telefonon) ilyen TV néző alkalmazásokat puszta kíváncsiságból és volt benne m1, m2, Duna, stb is. Keress rá Play-en, van egy pár.
-
Mankó
veterán
válasz
alacka #11344 üzenetére
Nem a %os kijelzo miatt ment a hercehurca, hanem a tablet ui miatt, akkor meg nem tudtam, hogy 4.1.2 alatt eleg a ppi -t atirni. 4.1.2 meg az aksi fogyasztas minimalizalasa miatt kellett volna.
fatty: elkepzelheto, hogy ez a pie menuredszer, ami a paranoid rom system ui-ja, raheggesztheto a 4.2.2 + franco m kernel + tablet ui harmasra?
rolywrx: fogyasztasban en ugyanezt tapasztaltam, mikor 4.2.1-rol updateltem. Majd meglatom valtozott e valami ugy hogy most 4.1.2-rol valtottam.
Esetleg kiprobalhatnal egy aksi kalibralast. Artani arthat. -
Mankó
veterán
válasz
alacka #11336 üzenetére
4.2.2-ről vissza váltottam 4.1.2-re. Kiakartam próbálni a tablet ui-t ezért az xda-ról leszedtem egy zipet és felraktam. Miután az aksi fogyasztás nem hozott sokkal jobb eredményt, gondoltam vissza váltok 4.2.2-re, de a frissítés nem ment le, mivel változtak a rendszer fájlok a tablet ui miatt. Kerestem egy 4.1.2 stock ui-t és cwm-mel felinstalláltam. Utána bootloop fogadott. Próbáltam wipeolni + factory reset, helyzet nem változott. Utána próbáltam Toolkittel factory imaget bele flashelni, de amikor tar fájlt kellett volna kitömörítenie, kidobott. Megnéztem a hivatkozott könyvtárat, de csak egy 9 k-s fájl volt benne.
Leszedtem egy 4.1.2 factory image tar fájlt és betettem a megadott könyvtárba. Flash, utána csak a fastbootig jutott el, ott kiírta, hogy booting failed. Furcsa mód a bekapcsoláskor mindjárt a fastbootba lépett be.
Visszazártam a bootloadert és felraktam egy cwm-et. Ott wipe cache működött a többi nem. Nyitottam megint a bootloadert, Toolkit 9, bemásoltam megint a tar fájlt a put_google_factory_image_here könyvtárba és flash. Megtörtént rendben a flash és felbootolt a tab 4.1.2-vel.
Most fejezte be a 4.2.2 flashelését, már az is van rajta. Most akarom majd a franco kernel beletenni, + a fatty oldalán lévő tablet ui-t is kiakarom próbálni, amiben a %-os aksi ikon is benne van.
Ennyi a történet. Szolgáljon a fenti írás segítségül a hasonló hibába belefutó ph tagoknak. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
alacka #11159 üzenetére
Mindig magam zárom le ha nem használom amúgy nem tudom mennyi idő alatt megy magától aludni, alapértelmezetten van. Szóval az a 4 órányi képernyő használat egyenlő azzal amennyit abajgattam a gépet az elmúlt egy napban. Ebben pár perc játék volt, de annyira sem jelentős, hogy a Chrome is több energiát emésztett fel.
Konkrétan csak netezgettem kb 2 órányit míg a többi része Tumblr és Twitter böngészés volt, illetve emaileket olvasgattam.
Ezért is tartom irreálisnak, hogy közel 70%-ot merül 4 óra alatt ezektől a tevékenységektől, miközben 9-10 órákat említ a Google.
-
Halo
senior tag
válasz
alacka #10781 üzenetére
hacsak nem akarod "OTG-síteni" a készüléked, akkor eléggé speciális program kell ahhoz, hogy muszáj legyen a root. De ha olyan programot használnál, akkor már könyékig lennél az N7 motorházteteje alatt, úgyhogy tárgytalan a kérésed.
győzz meg arról, hogy miért is kellene meggyőzni arra, hogy ne rootold a készüléked
-
sto1911
veterán
válasz
alacka #10812 üzenetére
Launcher - nem kell root
kétszer annyi üzemidő, - nem
display fogyasztás drasztikus csökkentése, - nem
multiwindows, - nem
mindenhonnan beúszó, lehulló további alkalmazásindító menük, - nem
FM rádió, - nem, nincs benne HW, a tunein-t ajanlom helyett, az megy kikapcsolt kepernyovel is, szoval akar a masodik pont is kipipalva
hatalmas transparency figyelmeztető üzenetek a képernyőre (akksi fogyás, busz indulás, lottó feladása stb.). - adott programnak illene tudnia -
bzoley
veterán
válasz
alacka #10781 üzenetére
Na de úgy tűnik, neked perpill nem hiányzik semmi, mert akkor arra keresnél megoldást. Vagy esetleg úgy tedd fel a kérdést, hogy van-e valamiben vaalami plusz, vagy nem is tudom. Én legszivesebben hagytam volna mindent gyári állapotban, ha az normális lett volna. Nekem kellett a TabletUi, ezért cserélni kellett a romot. Díszítés miatt a gyári launcher helyett kellett egy Apex, stb. De minden egy-egy igény miatt került változtatásra.
-
bzoley
veterán
válasz
alacka #10772 üzenetére
Mi a fenének, ha nincs rá szükség? Ha szükség lenne rá, úgyis adná magát. Ha csak ezért kell, hogy csesztesd a gépet, akkor meg nem kell motiváció. Elkezded az elsőnél, és kipróbálgatod, végignyomkodod mind, addig úgysem nyugszol. Bár ezt cél nélkül hülyeségnek tartom.
-
brumi1024
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
alacka #10081 üzenetére
Wifi-t alapból kikapcsolom mielőtt elküldöm aludni, root is van, app is van ami elküldi mély alvásba, mégis felébresztgeti valami a tabot sok ezerszer.
Nem akarom minden nap ki-be kapcsolgatni, van rajta egy mágneses tok, lehajtom és kész, a program meg elküldi mély alvásba, de így sem kerek valami. -
Skynet258
veterán
válasz
alacka #10065 üzenetére
Hát, pl. ha beállítasz egy NFC-s tag-et, hogy kapcsolja ki a Wifi-t, meg vegye le a hangot (éjszakára jól jöhet), és ezt leteszed az éjjeliszekrényre, akkor jó lehet, ha nem kell külön bekapcsolnod a készüléked, majd aztán odaérinteni a tag-et, hanem csak az utóbbit teszed meg.
-
Skynet258
veterán
válasz
alacka #10058 üzenetére
Megávlaszolom már ezt az "alvás közben NFC dolgot", mert látom nagyon izgat.
Amikor a készülék alszik (tehát nem megy a kijelző, standby-ban van, készenlétben, satöbbi), akkor nem működik az NFC modul. Az NFC-t gondolom nem kell magyaráznom, így már lényegében azt sem, hogy miért jó, ha alvás közben is működik; nem kell bekapcsolni a gépet (ergo felébreszteni), hanem egyből érzékeli az NFC-vel kapcsolatos műveleteket (file fogadás, adatok fogadása, és így tovább).
Megspórolsz magyarán plusz egy mozdulatot (gép felébresztése).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Hálózatokról alaposan
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest