- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsi84
aktív tag
Igazából nem az árat néztem.
Először kinéztem a 16-os nexus 7-et, de kiderült, hogy abban nincs 3g, a következő lépcső a 32-es nexus 7 volt, de az már egy árban volt az ipad minivel, akkor kezdtem el filózni apple terméken. Ahogy egyre többet utána olvastam kiderült, hogy ha már 100k-t kiadnék pl egy apple termékért vagy egy nexusért, akkor lehet jobb lenne egy ipad 4 a kijelző meg a hardver miatt is. (130k-ért)Csak sajnos ebben a 120-130k-s árban nem igazán van megfelelő 10"-os androidos termék. Sajnos a nexus 10-et, a 32GB-osat 200k-ra árazták be, ami szerintem nevetséges. A többi pedig jelentősen gyengébb a nexus 10-nél.
Amúgy érdekelne hogy szereztél a magentásoknál nexust, én kérdeztem ma bent, hogy mikor lesz nexus 7 és közölték, hogy azt nem tudják, csak azt, hogy jelenleg nem forgalmazzák.
Helyette van samu tab 2 10.1, remek egyszerű húzásra akad, mint az állat.
luna 40: igazából nexus 7 esetén otg-s pendrive-ról max filmeket olvasnék be, vagy fényképezőről fényképeket.
-
arcsi84
aktív tag
E-digi-nél néztem a 32GB 3G változatot. Majd net-et rakatok bele, ha úgy ítélem meg, addig is mobil tethering. Csak legyen meg a lehetőség a folyamatos net kapcsolatra. Meg mivel a nexus nem bővíthető sd kártyával a 32 GB már elég kell legyen mindenre.
Amúgy én is ezen filózom, hogy laptopom van. Általában magammal is hordom, de azért el tudnám képzelni az életemet egy 300-650g-os táblával a 3,5 kg-os laptop helyett.
Felmerült az igény arra is, hogy ágyban fekve is kényelmesebb lenne táblával, mert pl laptoppal az ölben nem látom a TV-t. (pl snooker közben a snooker fórumon értekezni, vagy F1 közben nézni a köridőtek, fúrum stb)nevelőfaternak ipad 2 van és azon a 9,7"-os méreten nagyon kényelmes a netezés, de azért krussel tokkal együtt majdnem 1kg azért az hosszú távon/egy kézzel tartva kényelmetlen.
A 7"-os méret viszont sokkal mobilabb lenne. Aminek szintén megvannak az előnyei.
Persze, ha nem ez lenne az első táblagépem, akkor pontosan tudnám, hogy hol, mennyiszer és mire használom, és akkor a méretről is könnyebb lenne dönteni. De sajnos ez lesz az első.
-
arcsi84
aktív tag
Nálam minden rendben, de köszi.
Nem a nexus 7 a lényeg, hiszen írhattam volna nexus 10-et is. iOS vs Android.
Ha iOS mellett döntök, akkor eszemben sincs az avétos technológiájú és kijelzőjű minit venni, azért írtam az ipad 4-et.
Ha már kiadok valamiért 100k-t akkor inkább hozzáteszek még 30-at, és ipad 4-et veszek. -
Kaminski
tag
Persze, igazad van! Minden tiszteletem a fejlesztőké! Csak hangosan gongolkodtam egy esetleges másik lehetőségről! Nyílván nem kellett volna rögtön frissíreni. De azért még sokan tartanak ettől a neten megadom a kártyám adatait vagy utalom ide oda kitudja kinek. Én nem is oly rég kaptam egy olyan gmailt, hogy vki be akart lépni a fiókomba valahonnan az USA ból azonnal változtassam meg a jelszavam!
-
alacka
tag
Natessék!
Nem elég romozni, recoveryzgetni, ui, launcher, meg kernelezni is! Rút egy játék ez!
Akkor most lehet gyorsan az 1. hszbe beleírni hányféle kernellel próbálkoztatok és melyik milyen, mi az ajánlat!Vagy legalább valami linket, mint fatty romjairól!
(Megjegyzem launcher elemző gyűjtemény sincs.)Jajj! Majd lemaradt. Nincs valami jó autós tartószerkezet ötletetek? A shopban nem is láttam semmilyent (lehet az én hibám). Valami krokodilszájú megoldás jó lenne, amibe bőrtokkal együtt be tudnám fogatni, s a szélvédőmet ne szedje le.
-
törölt tag
Nekem a stock böngésző (ParanoidAndroid 3.00 latest nightly, JB 4.2.2 + M Kernel a37) azonnal kifagy, ha megnyitok valamit, miután felraktam a Flash Player 11.1 for Android 4.0 (11.1.115.47)-t. Vajon miért? Korábban is próbáltam már, az eset ugyanaz volt. Nem folytam bele és nem is égető, mert óriási szükség nincs rá. De ha könnyen megoldható, miért ne menjen?!
-
alacka
tag
Nekem hibaüzeneteket dobált fel a firefox, mikor alóla akartam az adobe flashplayert telepíteni, azt írta ez alá a verzió alá nem lehet. vagy ilyesmi ... de azóta - ezer éve - valamelyikőtök segítségével sikerült a megfelelő helyről a megfelelő playert letölteni. Jahh és a firefoxot sem én kreáltam a gépre, gondolom a playról szedtem le.
Hülye Chrome.
Na azt mondja meg valaki, mi a bánatnak alap egy olyan böngésző, ami nem akar flasht játszani?SoftAP alól a Google Play sem műxik, mint az appok proxy mögül, csak a böngészők?
-
-
-
-
-
-
törölt tag
ROM: ParanoidAndroid 3.00 (2013-02-09)
Launcher: Apex Launcher Pro
Theme: DCikonZ ADW Apex Nova Go Theme
Wallpaper: DCwallpaperZ
Widget: Zooper Widget (lehetőségek végtelenek, egy órát is el lehet lenni vele) -
törölt tag
Semmi hibája nincs a ROM-nak. Kernellel együtt pedig 15600 pontot szokott dobni az AnTuTu (persze overclockal: quad 1.6 Ghz performance/deadline, 560 Mhz GPU, zram on és fsync off).
Aki javasolta az EDGE játékot, tetszik. Grafikailag semmi, de elindítottam és nem töröltem le egyből, ami jó.
Akik pedig mértek sebességet, köszönöm nekik.
-
fatty
aktív tag
Most SlimBean rom-ot hasznalok, eddig ezzel semmi gond. Nincs pie menu, es alvo modba nem hasznalhato az NFC, de amugy eleg jol testreszabhato, mint pl a ora+datum az ertesitosavon. SlimBean kepek.
Erdekessegkent MIUI kepek. -
fatty
aktív tag
Felraktam, es le is csereltem, amit irtam #9306-os hozzaszolasban.
Ez az egyik legjobban testreszabhato rom, az eddig kiprobaltak kozul. Szinte mindent beallithatsz a kinezeteben, es a kezelhetosegeben. Egyetlen hibaja a folyamatos FC, benchmark-ot mar nem is futtattam, mert odaig nem jutottam el. Volt fent a sima RootBox, annak egyanez volt a hibaja. -
csabám
addikt
Engedelmeddel berakattam eme irományt az első/nulladik hsz.-be.
Szóval lehet hivatkozni nyugodtan rá a későbbiekben, hogy nem kelljen folyton linkelni, keresni, leírni az újonnan érkezőknek.Aki akarja és érez magában affinitást, az átszabathatja az egész első/nulladik hsz.-t.
Mert valljuk be elég karcsú most már és sok hasznos dolgot bele lehetne tenni -
Syl
nagyúr
Nexus 7 root 101:
0. A táblagép ne legyen rádugva a számítógépre!
1. Nexus Toolkit letölt, telepít
XDA fórum
Toolkit.exe2. Nexus Toolkit elindít
Első kérdésre "no"-t beír, majd értelemszerűen gépnek megfelelőt kiválaszt.
Drivereket az 1. menüponttal telepít (OS-nek megfelelőt kiválasztani).
Amikor a Win7 sikít (piros tábla), akkor jóváhagyni a telepítést.2.1. Táblagépet FastBoot módba elindít
Hangerő LE és FEL + Power gomb egyszerre nyom és tart.
Hanyatt vágódott zöld robot megjelenik a képernyőn.
Táblagépet számítógépre rádugni2.2. Nexus Toolkit 3. menüpont - Unlock boot loader
1. menüpont kiválasztása, majd "yes" begépelése.2.3. Táblagép normál indítása
2.4. Fejlesztői menüpont előcsalogat
Beállítások / A táblagépről / Buld-szám-ot 7x gyorsan megbökni2.5. USB hibakeresés engedélyez
Beállítások / Fejlesztői lehetőségek / USB hibakeresés2.6. FastBoot indítás
3. Nexus Toolkit 4. menüpont - Root
1. vagy 2. menüpont, ahogy tetszik.
2. menüpont (supersu)
"yes" begépel.4. Ha mindennel végzett, akkor táblagépet újraindít, majd a SuperSU programmal ellenőriz a root sikerességét.
Remélem nem hagytam ki semmit
-
sto1911
veterán
-
Integra
titán
továbbra sem ideális ez a profil váltás így..
az a baj, hogy ha egy profilt készítek, amihez a market miatt hozzáadom a saját profilom, mindenhova beteszi az összes adatomat és szabadon hozzáférhető. chrome bookmarks, contacts, gmail etc.. hiába szedi ki az ember a pipát a settingsben a saját profilomnál, akkor is, egy gombnyomás és már mindent újrabehúz. ezt kellene megoldani, hogy gyakorlatilagk kóddal tiltható legyen a profil behúzás adott eszközön.. ha ez működne, nem lenne gond -
Skynet258
veterán
Nem, gondoltam 2013-ban egy telekommunikációs cég megbirkózik olyan nehézségekkel, mint adatok és rendelése felvitele egy adatbázisba... Vagy ha esetleg mégsem, akkor ne legyen lehetőségként ott, hogy én telefonon és online intézhetem náluk az ügyeimet.
Én örülök, hogy neked soha semmi gondod nem volt, de ugye megérted, hogy ez most nekem sovány vigasz...Nekem már offline ügyintézésnél is volt problémám, szintén hasonló okok miatt, a kedves hölgy valamit elrontott mikor nem kellett volna. Cserébe még mehettem vissza párszor, mire egy másik ügyintéző 3 perc alatt helyrerakta - azt, amire egyébként az ottani kisfőnök azt mondta, hogy nem lehet már helyrehozni.
Ez is jól bemutatja, mekkora ott a fejetlenség... -
Balinov
titán
esetleg acskapocs?
Skynet258: koszi, akkor itt van az eb elasva, miert nem tudjak odatenni recommended part-kent magat a tartot is. Az ebay-es linkert koszi
, ennyi penzert szvsz siman megeri,
Ja, amugy minap olvastam a N7 tapasztalatos irasod, korrekt iras es raadasul ugyanazt a tokot hasznaljuk
-
sto1911
veterán
Arra nem emlekeztem, hogy linux alatt van baja, ezt probaltad (gMTP) esetleg?
-
sto1911
veterán
Nem tudom konkretan neked volt-e problemad a gepre masolassal, de nekem pl. egybol ment, mass storage nelkul is, szuz gyari rommal is, ott a PC-vel lehetett a gond.
Commanderbol szinten elerheto, csak a Commanderben kell egy pipat betenni.
A kokanyolt romokbol en sem kerek, de egy CM10-et nyugodt szivvel felrakhatsz
-
bzoley
veterán
Az Androidra eddig is csak te mondtad, hogy szar
Max. a rom, vagy a tervezese kerult rossz kezekbe. Mindenesetre nem gondoltam, hogy az elejen igy meg fog szivatni minden. Eppen sikerult takarodora egy normalis alapot osszehozni. Szerintem fogok meg kenyelmetlen megoldasokkal talalkozni. -
-
alacka
tag
Köszi! Görcs nélkül, csak szeretném nevén nevezni és megismerni a Nexust az androidjával együtt, pláne mikor nem várt helyzetek adódnak - pl fut a program, nem tudom megállítani, zavar mert hangos és nem töltődik be más. A tárolt appok között találtam meg, ahogy Dzsuri említette volt.
Ez a recent meg éppen nem mutatta a ténylegesen futók között, tehát nekem nem recent.
Néhány futó appot mutat, s max kidobom a listáról és vagy tovább fut vagy sem.
Azokat meg amelyek futását momentán indokolatlannak tartok, mert csak heti egy-két alkalommal használnék és nem is a gyári alap, csak taskmanager appal vettem észre, hogy futnak, meg üzengetnek,
eltávolítani meg nem tudom egyikkel sem uninstall nélkül.
Lehet, hogy mindnek át kell néznem a beállításait, hátha van rajtuk kapcsoló, hogy ne induljanak automatikusan (eddig nem találtam meg). -
Dzsuri89
őstag
Most megnéztem én is, de a Tárolt folyamatok közé akkor is bekerül a rohadék.
(#8220) alacka
Beállítások/Alkalmazások/Futó majd jobb oldalt felül van egy olyan, hogy Tárolt folyamatok. Ott keresd ki a Tunein Radio-t és állítsd le. Ha itt lövöd ki a progikat, azok nem fognak majd újra bekerülni a futó és/vagy tároltak közé, amíg újra el nem indítod. -
Hegasus
senior tag
De jó hogy megkérdeztem a backup dolgot
Szóval root nélkül is lementhetem a játékok mentéseit a toolkit-el, csak akkor kell rootolni, ha vissza akarom tölteni őket... ami remélem nem következik be egyhamar...
és nem csak magát a programot menti, és semmi beállítást, meg mentést, mert már jártam így a root nélkül backup programokkal a telefonomon....amúgy a bootloadert minden nyom nélkül vissza lehet zárni, ha garanciáztatni kéne ugye?
-
Dzsuri89
őstag
Én meg csak azt használom.
(#8167) lafaty80
Tudom, hogy sehogy, már 2 éve vagyok androidos élvonalban.(#8170) -Gerzson
Nem irigyellek akkor. Még jó, hogy nálunk csak én használom a táblát meg fater, de ő 2 hétben egyszer és csak net, úgyhogy nálam nem probléma. Amúgy én tolok egy gyári visszaállítást minden frissítés után, hogy tiszta lappal induljon a rendszer és elkerüljem a sok hülye hibát, amiket már telefonon megtapasztaltam az elmúlt jó pár hónap alatt. Ilyen például a gyorsabb aksi merülés és társai. -
ssspr
csendes tag
Nekem ezzel nincs gondom, első dolgom volt rootolni, most meg hetente mentek rá titaniummal... Csak abban nem vagyok , hogy ha felrakok rá egy cm10-et,mondjuk, akkor a visszaállítást követően meglesznek - e a játék mentéseim.
amúgy ha már Explorer : ajánlom az Antek-et, nagyon hasznos. -
ssspr
csendes tag
-
alacka
tag
Köszi, vettem, rootoltam már ezer éve telót, gpst, de ezt nemakajooom olyan nagyoooon.
más ... meg lehet vhogy nézni a legutóbb telepített appot, widgetet? naplo file? esetleg időrendben rendezetten? root nelkül?
meg kellene vmi pgupp pgdwn gomb is, mert majdleradirozom az ujjbegyem, meg a penjeim.. -
ssspr
csendes tag
Ez is jó ötlet, bár én néha szeretem, ha ott vannak azok a gombok... Így csak akkor tüntetem el, ha teljes képernyőt akarok. (játék, böngészés). Bár ha már játék: némelyik továbbra is azt hiszi, hogy ott a sáv, csak kinyújtja a képernyőt, ezért a gombok fölé kell nyomni, hogy érzékelje...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest