- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
coleen
aktív tag
nahh, fél perce próbáltam megint, megint szétesett a kép nem pörgött fel a venti... ezek szerint nem kap meg vmilyen jelet a laptól?
...az a baj, hogy nem szívesen viszem vissza a boltba a lapot, mert félek kóklerek kezébe adni egy ilyen méregdrága konfigot, hogy majd "teszteljék"
-
coleen
aktív tag
Ok megnézem, bár játék közben nem tudom mérni, mert nem látom a Desktopot ugye... vagy van vmi progi ami esetleg log-olja?
Most kikapcsoltam az Intel SpeedStep-et és nem tudom, hogy ettől vagy nem, de most jól mennek a gamék, vagyis most amikor 3D-be vált a kari, akkor felpörög a venti és hűt, amikor kilépek, akkor lekapcsol, vagyis most így okés. Viszont eddig meg csak a Crysisnél volt hajlandó felpörgetni a ventit, a többinél halál csendes volt... gr.... nem értem én ezt
-
tzsolesz
nagyúr
a 280 még a leggyorsabb egy magos kártya
Még hozzá nem kis előnnyel, de úgy tudom, ezt senki nem kérdőjelezte meg.
Azt meg hogy a Warhead majdnem 30%-al gyorsabb DX9-ben, és legalább olyan szép mint 10-ben, csak megerősíteni tudom. nálam normális beállításokkal játszhatatlan ez a game Dx10-ben. Így hát ezt az XP-re raktam én is. Viszont a Crysis tűrhetően megy DX10-ben is, bár azt is átraktam XP-re.
-
tzsolesz
nagyúr
Bundás22 féle babérokra törsz?
Nem (na ne mááááár)
, de mondtam hogy le vagyok maradva. Csak azért kérdeztem, mert említette a DX10.1-et.
Ha itt már szakmai témájú kérdéseket sem lehet föltenni, akkor rendben.
Az lehet a baj, hogy annyira érzékenyek vagytok mostanában a nem kifejezetten - például GTX260-at vagy GTX280-at istenítő - hozzászólásokra, hogy azonnal támadtok. Az föl sem merült senkiben, hogy esetleg valakit aki nem NV fan, még érdekelhetik ezek a karik. Elvégre ma ezek a legerősebb NV karik, érdekelhetnek mást is....
De ezért nem orrolok senkire.
-
coleen
aktív tag
-
Beowulf_78
addikt
Nincs 64bit XP-d?
rumkola: Tökéletesen igazat adok neked is. Más dolog valamit bizonygatni szóban, és más dolog látni, és tapasztalni. Bizonygatásból kijutott bőven, viszont tapasztalni...én még személy szerint nem tapasztaltam, és ezzel gondolom nem vagyok egyedül.
Pedig AC-et DX 10.1-be toltam végig 3870 X2-vel...
-
bim
veterán
igazábol én nem vagyok az a bizonygatós fajta.ha valamivel szeretnék játszani és nem megy ugy akkor lejebb veszek a grafbol..nyilván ha kiadnak egy uj drivert akkor azt felteszem és megnézem csak marketing duma vagy valoban használ.ez pont olyan mint nálatok.amint kijött az FC2 tele volt a topik azzal hogy az nv. már ki is adott hozzá illő külön drivert ami érdekes módon kékhalálokat okozott.
nem kell bemutatnod az nv. oldalt mert nem oly rég nekem is az volt és emlékszem amikor imátkoztam hogy csak adjanak ki már egy olyan drivert amivel végre tudom játszani a COJ-t. mert vagy nem volt egyáltalán árnyék vagy villogott vele.és lám lám 1(!) hónap után tudtak egy olyan béta drivert kidobni amivel más ugyan nem volt játszható rendesen de a COJ meg ment.közben az X19xx tulajok meg szénné röhögték magukat rajtam.
szóval nem fenékig tejfel egyik oldal sem... -
Croft-21
őstag
Ja, e szerint a cikk szerint kell rá cooler is, vagyis venti.
Tehát így önmagában nem lene jó?Mennyibe kerülhet egy cooler? Ez az AC S1 rev2 4500 az Users-be.
-
Speed®
titán
Nekem azért megfordul a gyomrom ha arra gondolok, hogy nV mit tett a fejlődés ellen azzal a politikával amit művel a G80 óta. De ti azért csak játsszatok, élvezzétek, nem vágyom elrontani örömtök
Imi87
Az s1 bordái nagy területen nyúlnak el de alapvetően keskenyebbek. Hőleadó felület nagysága a lényegDe tényleg mindegy, főleg itt. OFF OFF
-
ImI87
őstag
ez igaz......
én nagyon szerettem volna egy 280-at, most meg már inkább 290-et, de kezd elmenni a kedvem a dologtól......majdnem megfelel nekem ez a 260-as, és azért a 15-20%-ért fizessem ki a dupláját?
most hogy ennyire felmentek az árak, és nem lehet találni semmi "jó vételt", már pláne nem éri meg...... sajna ez van, ez a hajó elment, legalábbis nekem. -
Beowulf_78
addikt
Egészen addig amig a kis GTX-et meg nem huzza a szerencsétlen user az alap 280 szintjére,ahova a HD4870 a jeges tenger összes vizével sem tud menni....
Hogy ez mennyire igaz!
Már le se írom, mert nem érdekel, ki milyen tévhitben ringatja magát 4870 vs. GTX 260 kapcsolatban. 1 biztos...az alap GTX 280 szintet hozza. Megkockáztatom hogy kicsit többet is.
Az viszont nem vitás hogy a 20-30% meghúzott 280 gyorsabb.Igen jól látod a béta driverekkel van gond...
Még az a jó hogy a WHQL driverek jók. Képzeld mi lenne ha havi 1 drivert kapnánk, "eszed-nem eszed", és az is kula lenne. Jah és persze mindig be lenne ígérve hogy "pfúúú ez az új most kurva nagyot fog ütni".
-
Speed®
titán
Picit félreérhető lett talán az a mondat, de a te szövegértőkéddel is van némi probléma valszeg. Természetesen a Vantageról beszéltem végig (a DM06ot zárójelben érintettem) a képek megnézése után.
"MINDENHOL" ez nem negatív hozzáállás, max túlzó kijelentés volt. De legyen igazad, a 4870 csak az esetek többségében veri a GTX260at.
A húzott 4870 10%ra van a GTX280tól, alapon 20% van köztük. Rendben, húzd a 280ast, mondjuk 10%al. De ha annyit húzol a 4870en is, az arány ugyanaz marad.. Tudod mi a jó arány? A 4870X2 a GTX280hoz képest ~10%al drágábban hoz ~50% teljesítményt. Ennyi.
Nekem tökmindegy ki mit vesz, de pont ott tartunk jelenleg, hogy elkezdenek becsordogálni a DX10.1 megoldások, ami főleg az AA területén lesz kellemetlen a zöldeknek.
Tudod mit gondolok? Ha egy hasonló 4870t vettél volna a 4850CF után, azzal is ugyanúgy elégedett lennél mint a GTX280al. Piszok gyors mindkettő, kompromisszummentesek a legtöbb helyzetben. És ez a lényeg szerintem. -
tzsolesz
nagyúr
-
Henk
veterán
Ez sem igaz teljesen,nekem most is a 180.42 beta van fenn és semmi gondom nincs vele.Sőt még az órajel visszavétel is jobb mint a régebbiekkel.
Speed(R):azok az árak még valósak lehetnek?Az utóbbi 2-3 hétben elég sokat emelkedtek az árak.Illetve a 2 eladó nem nagyker garival kínálja? -
Speed®
titán
Tisztában vagy vele, hogy a szerencsétlen userek hány %-a tuningol?
Ha olyan nagy lenne ez a szám mint véled, nem lenne gondban az nV ami a GTXek eladásait illeti. Amúgy egy tuningolt 4870 is odaér a GTX280 alá, nem olyan nagy szám az, alapon alig 20%al gyorsabb csak (+60%ért árban..).Jó, nem összevissza, szimplán sz4rrá
50% átlagban, szerinted..?
Kezdem nem érteni az RV770 topikba járó zöldeket . Itt havonta megy 2x-3x a szivatás bétákkal, odaát meg havonta 1x hoznak ki egy működő drivert. Szerintem ez egál (persze nyílván az lenne a jó, ha piacrakerüléskor már 100%os lenne a drivertámogatás itt is-ott is..).
Cyberpunk
Vannak helyek ahol nem uralkodott el a haszonvágy a gazdasági szíváson felül..
Amúgy Alienéknél a Powercolor 4870 PCS+ 1GB nagyon jó áron van, sasold +. -
Speed®
titán
Ahogy mondod, nem egy kategória (bár néhol közel van
), de árban sem.
Aprókba belekeresve hirtelen 80 alatt nem láttam (már aminek tiszta a garipapírja), 4870ből meg rahedli van 55 alatt újonnan is. A 4870nek nem feladata a GTX280al mérkőzni, arra ott van a 260, amit le is gyűrCyberpunk
Persze, hogy nincs nagy difi az árak közt és inkább GTX280 a 82ks 4870/1G helyett, de szerinted mi/van értelme az 1GB VRAMnak a 4870en? Semmi, 0, zéró értelme, felesleges pénzkidobás, sőt, lassabb chipekkel szerelik ezeket, tehát még tuningban is hamarabb végük van. Ha ennyire el vagy eresztve, inkább a 4870X2t nézegesd, 100ért tudsz szerezni, cserébe összevissza veri a GTX280at ahol csak akarod..Jól látom, "ideát" is megy a szívás a driverekkel és a hőmérsékletekkel? Ejj
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen nem egy kategoria
Most kinéztem egy BFG GTX280 OC-t 93.000 Ft-ért vagy egy Gainward Bliss 4870-est 82.000 Ft-ért. Azért gondoltam a GTX-re mert nincs túl nagy difi árban köztűk és lehet hogy megérné azt a + tizest és teljesitményben jobb általában
Na persze ehez közre játszik a válság is, de a GTX az biztos ár
-
Cyberpunk
félisten
És milyen nem bántad meg?
Azért kérdem mert én is venni akarok egy új kártyát és a HD4870 1GB-os vagy egy GTX280 között vacilálok, szóval nem nagyon akarok mellé nyúlni. Igaz hogy kb. egy év múlva újra csere az új generációkra (HD5000 vagy GT300) De addig sem akkarok szívni veleAz meg hogy melyik gyártó nekem tök mindegy volt már mindkettőböl (igaz hogy több volt az Nv
)
-
ImI87
őstag
jól teszed, jó játékot!
annyit azért mondj már, hogy nálad hogy szuperál ez új driver!
mindenki mást mond, valakinél jó, valakinél teljesen szar.és nem tudom, hogy feltegyem-e vista64-re. én nem nagyon szeretem az ilyen nem whql driver-eket, de ha ez kell a far cry 2-nek, akkor üsse kavics...... -
ImI87
őstag
jó de ilyen minimálisan, 4-5 % a kihasználtság.....
és pl warhead altt is a "dolgozó magok" 80-85%-on mentek.abban igazad van, hogy érezhető a -2 mag, ha sok dolgot csinálok egyszerre, akkor már nem ugranak be azonnal a progik, mint annó a quad-dal.
de ettől még nem leszek öngyilkos, a különbség minimális, kb fél másodperc....
-
TTomax
félisten
Itt van AA nékül is...
Teccik... -
Petya2900XT
aktív tag
Ja annyira azért nem fontos!!!Ráér ám!Lényeg,hogy 1440*900 vagy ami közel van hozzá pl:1280*1024-be lenne a legjobb,mert olyan a moncsim!Semmilyen bench nem kell kössz,nem akarom rabolni az időd,csak egy anyi kellene,hogy az adott felbontások közelében(amit írtam)multiba toujane-on(csak ott játszok
) ott fullon:átlag,minimum és maximum fps-ek kb hol helyezkednek el!Ja és még ha ráérnél pls nézd meg h meddig kell visszavenni,az fps-t,hogy kiakadjon mármint 1000fps-nél
Isten vagy már így is,hogy válaszolsz,de ha megteszed nem egy Isten leszel hanem AZ Isten! -
Abu85
HÁZIGAZDA
4 GB fizikai memória alkalmazása esetén ugyanúgy lesz szétosztva a virtuális memória, mint a 32bit-es Windowsnál. Ha több fizikai memóriád van akkor már ténylegesen más a helyzet 64-bit-es winnel.
Én sem adtam el még a CF rendszeremet, mert működik ... A PH-s cikkekben is működik a dolog. Azt nem értem másnál, miért nem megy...
Az nV nagyon örülne, ha többen úgy gondolkodnának, mint te, de hát az eladások nagyon gyengék a GeForce rendszerek körül. Nem véletlen húzza az AMD a HD 4850 x2 kiadását. A HD 4870 x2 verziót veszettül viszik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
32bit-es Vistával és SP1-gyel semmi lassulás az XP-hez képest. 64bit-es Vistán már más a helyzet ... de hát ki használ 64-bites visztát arra még nincsenek normális driverek.
Egy 280 GTX árából kettő HD 4850 kijön ... olyan dolgokat hasonlítasz össze amik árban nem egyeznek. -
Beowulf_78
addikt
Érdekes...150mb a driver. Az utsó 178.24 WHQL Vista 64bit pedig 104mb. Csak került bele valami mod.
Főleg ha jobban mennek a játékok, akkor tuti.
Gondolom hasonló megoldás lesz majd FC2-re is, ha esetleg nem menne úgy ahogy szeretnénk.
Azért ha tudod nézd meg a többi játékkal is. -
Rusher
őstag
Ezt észrevettem én is, de attól függetlenül jól fut a Warhead csak mondjuk minden fél órában megáll egy pillanatra ~3-4mp mintha betelne a memória és swappol...de nem olyan gáz sztem
Egyébként meg sztem minden játék jól fut Vista64bit-en is nem tudom miért mondja mindenki, hogy lassabb meg nem jó az oprendszer....és alapból gyorsabb mint az XP...
Henk Állítsd 30% úgy már nem lesz hangja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Képregény topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest