- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
a legújjabb driver van fent. 185.85. több driverrel is próbáltam már. hát akkor a ramokat nem cserélem le. neked is olyan procid,vga-d van,mint nekem. jó lenne ,ha megnéznéd nálad mennyi fpsed van! persze,ha van kedved! szerintem neked is ennyi fpsed lesz,nem sokkal több. ha neked meglesz 1000 fps égre nézve,akkor tuti a vga-m a rossz.
-
Zoli1222
addikt
Igazad van.
De miután leírtam, már én is rájöttem, h csak félig igaz amit írok.
Casanova*: Nem mind1, h 1000fps vagy 700? 26fps-től már folyamatosnak látod. Vagy multiban nem így van? Nekem jelenleg 380x9-en megy a masina. A Crysis 1920x1200-on akadás mentesen megy. Teljesen mindegy részemről, h 40 vagy 400fps. Ne akadjon és kész. Úgyhogy ennyi is elég a 280gtx-hez. Nekem. Más lehet, h nem elégszik meg ennyivel.
Meg persze a Zotac alapjáraton emelt órajellel megy, ez is sokat számít. 600/650 helyett 700MHz-es órajelen. -
Casanova*
veterán
1280x1024 felbontásban. állítólag a gtx260 simán 1000 fps-t produkál min grafon cod4 multiba (pl. falnak vagy az égbe nézve) és játék közben megvan a fix-fix 250 fps. na mindegy! kicsit csalódtam! azt gondoltam simán meglesz a fix-fix 250 fps. de hát nem. másoknak fix 333 fpsük van.
az az érdekes GTS-el égbe nézve 800-900 fps volt. GTX-el (1680x1050 felbontásban) 700 fps. jóval kevesebb.
-
_core
aktív tag
BFG normalisan jeloli a termekeit...216SP-s kartyai:
GTX 260 OC MaxCore
GTX 260 OC2 MaxCore
GTX 260 OCX MaxCoreGTX 260 OC MaxCore 55
GTX 260 OC2 MaxCore 55
GTX 260 OCX MaxCore 55196SP-s kartyai mar kifutottak es a tipus utan nem volt MaxCore felirat ami 216SP-t jeloli.
(Nem kotoszkodni szerettem volna csak tajekoztatas keppen irtam be az adatokat es kulonben is az egyik kedvenc gyartom a BFG) -
Zájec
veterán
nálam 2D-ben 1.06v kap... (lásd #15881h.sz.)
nemtudom miért különbözö....a "szörösfánk"-al kapcsolatban nálam is ez a helyzet...
nemmozdul ,de a höérséklet növekszik..annyia bajom ezzel a GPUtool-al hogyha nyomok neki egy "revert"-et ,akkor nem állitja vissza a feszt 1.06v-ra ,hanem többre lövi be...lehet hogy 3D -s fesz értékre állitja be... nemtudom, majd este megnézem az otthoni gépen...
-
Zájec
veterán
- lehet hogy a 216sp -k a kevesebb fogyi miatt picivel kevesebb feszt is kapnak...
-a shader-en fogok még húzni, megpróbálom 1600 alá feltornázni...
"proci pontokban van jó 3k előnyöd. Kéne nekem is egy i7 és ott is lennék a nyomodban kb.."
szerintem nem ott van a kutya elásva
ime a meglátásom....::
a 3dmark a pontszám kb. ugy jön ki hogy:
SM2.0 score + HDR/SM3.0 score + CPUscore osztva 2-vel.. = 3Dmark06 score..nálad : 7400 + 8200 + 2800 ::= 18400..
nálam: 8750 + 9250 + 4000 ::= 22000..szóval a két cpu core között 1200pont az eltérés, tehét nincs az általad emlitett 3k cpu score elöny.... 1800 pontot pedig a VGA score-nál kell keresni.... de hogy pontosan mitöl és hol adódik ez a külömbség az nem tudom, pedig elég közeli a két beállitás..
(#15896) Lauda :: köszönöm a biztatást
"tovább" nem igen van már , itt lehet a vége kb, még a shader-en meg a gpu-n probálok emelni....
ezzel az ereményel sikerült a listában a 7.helyre való felkerülés... azé az nem rossz a sok 280 és 285 kari között... ha meg az nézem hogy 260 , ahhoz képest sem rossz...zed1983
-
-
rup1u5
nagyúr
Fogalmam sincs mi történt de minden helyreállt.
Elindítottam a farcry2-t, játszogattam kicsit a beállításokkal, nézegettem az fps-t és miután kiléptem visszavette az órajeleket és a feszt is ahogy azt kell!
(vista alatt dx9 módban majdnem 10fps-el lassabb mint dx10 módban!)
Íme:
ugyan azzal a 30%-os ventivel amivel 80-90közé ment idle, most 56 fok. -
rup1u5
nagyúr
nem-nem-nem-nem.
elfelejtetek valamit!
a tegnapi 80-90 fokos idle hőfok 25-30%-ra levett ventivel volt.
defaultból 40%-on áll a venti idle-ben és perpill így 53 fok.
full load alatt szépen viszi fel a ventit és 70-80 fok körül szokott lenni.
jól mér a precision, mert ha megfogom a ház hátulján a kártya takarólemezét akkor érződik, hogy nem hülyeségeket mér.
itt van egy szkrinsot mester!
mit hámozol ki belőle?mégegyszer összefoglalva, a problémám az, hogy idle módban 30%-os ventivel a 80+ fokok arra utalnak, hogy nem veszi vissza a gpu feszt.
most megnéztem gpu-z-vel is. érdekes mert azt írja, hogy nem veszi vissza most még a frekiket sem amit multkor még megcsinált.
azt hiszem körül kéne néznem a driver beállításaiban. -
rup1u5
nagyúr
megnézem.
TTomax: fapados 55nm-esnél nem mutat semmi feszt a gpu-z.
....bár ahogy a képen elnézem amikor ezt a szkrinsotot csináltam akkor éppen 300/100 on ment a kártya, tehát elméletileg az órajelet visszaveszi. de akkor viszont a precision miért mutat változatlanul 3d órajeleket és miért megy fel 80-90 fokra idle ? -
-
sb
veterán
Akkor lehet, hogy rosszul mérhet. legalábbis, ha érzésre is van különbség akkor az lenne a logikus, hogy a mért értéken is látszódjon.
Beowulf_78
Nem arról a pár MHz-ről van szó, de már elég egyértelműen le lett írva, nem tudom mit nem értetek rajta:1. A gyártó állíthat be idióta feszeket és órajeleket idle állapotra. Miért ne javítsunk rajta kézzel, ha egyszerűen megtehető. És itt most nem arról van szó, hogy a 200MHz-et leveszi 150-re. Vagy hogy egy másik példát is mondjak: a HD4870-90 nem veszi vissza a memória órajelét. Folyamatos 3800-4200mhz (ki mennyire húzza).... ha visszaveszik tudod mennyit jelent fogyasztásban? 30-50W! Egy átlagos kártya fogyasztása magában.
2. Lehet olyan is, hogy nem működik megfelelően a 2D/3D váltás. Pl. nálam sem. A gyári 2D-vel semmi bajom nem lenne: 200/400/100... de pl nekem sokszor csak low 3D-ig vált vissza, ami már 400/800/xxx.... minek?
3. Black-core feszt akart visszavenni. Ez is jogos lehet, itt is csinálhat hülyeséget a gyártó: pl mint említettem nálam a GTX 2D-ben is ugyanannyit kap, mint 3D-ben... ráadásul magasabbat, mint más kártyája 3D-ben.
1.11V... mikor most kézzel levéve 0.96-on is elszaladgál.
Ja és kérdezed az okot: Te tudsz rá okot mondani, hogy miért ne fogyasszon és fűtsön kevesebbet idle-ben - amiben az esetek 80%-ában megy a kártya? vagy te mindkét tulajdonságot pozitívnak értékeled? És spec örülök annak, ha kevésbé fűti a szobát nyáron a 30 fokban, kevésbé fűti a többi hw-t a gépen belül... és annak is ha kevesebbet eszik, kevesebb a számla. Környezettudatosság. Van ilyen is.
Természetesen vigyázni kell az állítgatásokkal, de mitől menne tönkre a kártya, ha nem rak rá extra nagy feszt? Azért, mert alacsonyabb órajelen visszaveszi? Érdekes lenne...
-
sb
veterán
Ez elég érdekes. Pedig a 40 és 70% között nagyon nagy különbség van légmozgatásban.
Black-core
Rivatunerrel tudsz feszt állítani, igaz csak parancssorból, ha jól tudom. (Én onnan állítom).
Azt nem tudom mennyi különbség van fogyasztásban, de valószínű, hogy van, mert a hőfokokon nagyon látszik. Most 150/300mhz-es gpu-t állítottam be idle-re 0.96V-tal. Látványosan jobban hűl vissza így, mint 1.10V-on.Egyébként már csak azért is érdemes ránézni a feszekre, mert eddig két kártyából nekem kétféle volt. A 192sp-s Zotacnál idle alapfesz 1.06V, 3D 1.13V. A 216-osnál idel 1.11 és 3D: 1.11V.
Ráadásul HSM írta, hogy az ő 216-os Asusa pedig 3D-ben is 1.06-ot kapott (Ment is neki a tuning rendesen és mellette jóval hűvösebb volt, mint az enyém.)Most nálam a 216-os idle 150/300/120 0.96V és 3D: 712/1458/1260 1.10V-ra van állítva.
(A 192-es hasonló órajeleken egyébként 1.15V-on volt stabil, de mégis hűvösebb volt kicsit.)zed1983
A Zotac Synergy Edition elvileg már az "új refnyákos" (kék) GTX260 lenne: megnyirbált érzékelőkkel, olcsósított nyákon, hátlap hűtés nélkül. FDR jelzéssel, ez lenne: kép1, kép2
De valójában a régi, nem butított nyákos/hűtésű kártyák voltak a dobozban (legalábbis a 2-3 héttel ezelőtti szállítmányban), FDR jelöléssel, de FSP típussal: kép1, kép2Az, hogy 192 vagy 216sp-s, már szerencse kérdése... de ha csak az érdekelt, hogy mennyiben tér el a referenciától, akkor azzal nem lesz gond, és szvsz olyan árakon bármelyik megéri ezekből.
-
-
X@b3e
addikt
-
Henk
veterán
A riva-val úgy tudod,hogy megnyitod a hardware monitoring ablakot.Jobb alul setup-ra katt,bejön egy új ablak ebben bal alul plugins-ra katt.Most újabb amiben egymás alatt különböző dll-ek vannak felsorolva,pipáld be az összeset aztán ok.Most a hardware monitoring setup ablakban a data sources pontban pipáld be azokat amiket szeretnél,hogy monitorozzon a riva,aztán apply.Ezek után már fogja mutatni a vrm hőfokokat,illetve mindet amit bepipáltál.
Én azért nem szeretem fixre rakni a ventijét mert már 40%-on is kihallatszik a gépemből.Vissza is vettem idle 30%-ra. -
Elég is az neki szerintem, egyik játék se terheli annyira, mint a fánk, oda meg 100% a jó, főleg nálam az AMP! órajeleken.
Monitoroztad közben? Hány fokos volt a cucc?
Én még anno 100-ért vettem volna Giannitól ilyen super oc-t, csak elfogyott neki, aztán 90 ropiért beugrott a Giga.
-
Nem lesz a kártyának semmi baja, csak nem fűti be annyira a környező cuccokat és a házat, bár ha jó a szellőzése, akkor tökmindegy. Egyébként 80% fölé nem érdemes pörgetni a ventit ha zavar a hangja, mert ott már nem nő számottevően a szállítási teljesítménye. Engem abszolúte nem izgat a hangja, azért megy csutkán 50 fok felett.
Henk: Azért gondoltam, hogy oldalról fújjon be a venti, hogy a kártya mindig friss levegőt szívjon, bár nekem is így van, mégis elég meleg a kártya, igaz oc-n megy állandóan.
-
Henk
veterán
Ott valami nem jó szerintem.Nálam 73 foknál kezdi emelni a fordulatot ha auto vezérlésen hagyom.Olyan 83-nál szokott megállni addig felengedi és ott megáll.(játék közben)
Lauda: én próbáltam,hog teszek egy 12-es ventit közvetlenül a kari elé ahol szívja be a venti a levegőt mert azt mondták azzal lehet javítani a hőmérsékleteken.Hát talán 1 fokot javult. -
budo82
tag
Én NiBiTor-ral profiloztam be a BIOS-t automatikus szabályozásra. 35% a legkisebb seb. és elvileg ~90°C éri el a 100%-ot. Eddig a legmelegebb tavaszi délutánon 1-2 ó Crysis alatt nem ment 74 ° fölé (ami venti sebességben nem túlságosan hangos még - inkább hallgatom, mint melegedjen...)
-
schwartz
addikt
Teljesen mas memory managementet hasznal mint az XP.
"The memory management system in Vista is completely new it is actually designed to fill almost all memory on any system all the time. It does this by caching data from the hard drive that you use frequently (Superfetch)" [link]
-
Black-core
aktív tag
Hello! Na csináltam egy kis tesztet. Warhead-ban a q6600 al és a gtx 260al 1920x1080 ban minden beállítás csúcson, Frapsal mértem ugyan azt az utat tettem meg az első pályán! Az eredmény:
1920x1080 minden csúcs nincs élsímítás q6600 2.4ghz: ----19 és 24 fps között
1920x1080 minden csúcs nincs élsímítás q6600 3.3ghz ----21-és 26 fps között
Ennyire nem számít hogy a proci menyin megy hogyha a vga limit van? -
-
TTomax
félisten
És még most van benne egy 9600GSO ami tényleg nincs terhelve,mert csak szinkronban tudom hajtani igy annyit megy a GTX is ha foldingolok.Amúgy pedig több ez 300W-nál mert bizony a GTX dolgozik a legtöbbet,állandó 80-85fokos a gyári hűtővel,702/1458/1260.Semmi rivatuner fanbuzera amit megy annyit akar,kb most megy 4hete folyamat.Ha leég akkor gariba visszaviszem,ennek bírnia kell!!!!!
Ezt amúgy arra írtam milyen jó kis tápok a Corsairok,alig langyos a HX520...
Amúgy most a 9. vagyok a magyar csapatban van egy srác akit üldözök GerBeGurGya-hivják azt hiszem ö az USA-ban él,és egy HD4870CF-el nyomja a foldingot van még kb. 350.000 pont előnye,de szépen fogyatkozik.Jelenleg egyébként az én gépem a "legerősebb" a csapatban ezt nagyban köszönhetem az NV-s féle Cuda támogatásnak mert terraflopsok ide vagy oda bizony GPGPU-ban baromi erős a GTX.
Amúgy itt egy napra kész statisztika a csapatrol ha valakit érdekelne[link]
-
rup1u5
nagyúr
Nem vagyok benne biztos, hogy a kártya volt de egyszer hallottam valami furcsa sípolást GTA indítása után. Másodszorra nem. Viszont még mindíg kifagy a Mirrors Edge és a Crysis is. Közben cseréltem drivert és az sem segített. Nem értem. GTA hibátlanúl megy, pedig annál háklisabb programot én még nem láttam. Lehet, hogy újra kéne húznom s Vistát? Még a Radeonos Vista van fent. Valamikor átvinném hozzád a kártyát, hogy megnézzük mit megy a te tápoddal tuningban. Nálam 700-on csak a GTA szemetel, így most 690-en hajtom. Az is furcsa, hogy a gyári spec 576Mhz-et ír, miközben alapból 626.
-
Valty
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Horizon Forbidden West
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest