-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
thomas77 #92362 üzenetére
Igen, de az, ahogy írod, teljesen más. A 4G tisztán IP alapú, így a 4G-n felépített hívás is teljes egészében internet csomagokra bontva közlekedik a hálón. Ebből ered minden előnye és hátránya is. Alapvetően szükséges, hogy hardveres, szoftveres és szolgáltatói oldalon is támogatott legyen. Valószínűleg pár év múlva kérdés nélkül minden készüléken működni fog, ez most egy olyan átmeneti teszt időszak, ahol a szakik megfelelő háttérrel az apple és samsung készülékek által tudnak vizsgálódni.
-
Keem1
veterán
válasz
thomas77 #92350 üzenetére
Milyen feltételei vannak a 4G Hang működésnek?
"A Telekomnál jelenleg támogatott készülékek: Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s Plus, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 Plus, Apple iPhone SE, Samsung Galaxy A3 2016, Samsung Galaxy A3 2017, Samsung Galaxy A5 2016, Samsung Galaxy A5 2017, Samsung Galaxy J3 2017, Samsung Galaxy J5 2017, Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+."
Mivel itt nem látok Xiaomi készüléket, a rom támogathatja, ha a szolgáltató nem...
-
GEPESZ66
veterán
válasz
thomas77 #92335 üzenetére
Nálam nincs a szolgáltató részéről engedélyezve, de mégis benne van a Telekom menüjében.
Tehát ezért nem értem, hogy a független szoftverben hogy lehet ez a kettősség.
Igaz valahol, az IPhone-val kapcsolatban olvastam, hogy csak akkor jelenik meg, ha a szolgáltató támogatja.
Nem annyira fontos, csak érdekel! -
Ferike81
senior tag
válasz
thomas77 #91897 üzenetére
Olyan 2 hete lomtalanítottam a szekrényben, és ezt találtam. Mondom mekkora poén lesz, belerakom a céges kártyámat. Feltöltöttem, ugyan csak 3 órát bír, meg max 5 perc telefonálást az akksi, de a benzinkúton mikor bevillantottam, jobban megnézték mintha egy Note 8-at tettem volna a pultra. Bár a kislány aki a kávét főzte azt hitte, hogy számológép.
Egyidős lehetett a telefonnal.
-
kchris78
veterán
válasz
thomas77 #91897 üzenetére
Miért olyan nagy dolog ez? A legtöbb Nokiának ugyanaz az algoritmusa a dekódoló kódhoz. Windowsos programok sokarkoznak típus szerint, vagy eleve webes cucc... Nincsenek millió típusok... Elrakják ezeket típusok szerint kategórizálva azt kész... Ezeket a dolgokat már akkor is meg kellett tartani hiszen függetleníteni eddig is lehetett csak pénzért.
-
Nikaré
őstag
válasz
thomas77 #91849 üzenetére
Na akkor írom mi történt eddig, tárcsázóba beütöttem a megfelelő kódot és
a Hálózatzár menüpontba belépésnél, PIN kódot kér, ami azt jelenti, hogy függő a készülék,
méghozzá T függő.
Ilyenkor mit lehet tenni
Miért küldeném el újból az IMEI számot, ha jót küldtem elsőre is? -
Akelaus
senior tag
válasz
thomas77 #91559 üzenetére
Az 1-es kérdésre szerintem kapsz választ az oldalon, mert a Nokiáknál két dologban tettek különbséget. Winfosos, vagy "régi" Nokia. Szóval, ha szerencséd van, akkor az ott megadott kóddal ki is nyitod akár már most a készüléket. 2-3 ilyen márka van, ahol leírták a nyitást, és nem kell külön az sms-ben kapott kód. Egy próbát megér szerintem a dolog, azaz hogy megteszed amit a Nokiáknál leírtak.
2-es: erre nem tudom a választ.
3-as: Szerintem ellenőrzi. Hiszen a hűségnél kedvezményt kaptál, itt kérheti akár annak a kifizetését. (Hozzáteszem ez feltételezés, mert addig amíg nem nyittat ki valaki ilyen telót, csak a régi megoldásukból tudok kiindulni. Ott fizethetett ki az ember egy valag pénzt)
4-es: Ez jó kérdés. Ha az elvet nézem, akkor igen bárki kaphat, nem csak a tulajdonosa. Ehhez kell egy szám ahova elküldi az sms-t(ha kell), illetve az IMEI szám kell csak. Jelenleg ezt kéri (vagy kérné a 3.6-os menüpont). -
-
Miska0330
tag
válasz
thomas77 #90171 üzenetére
Szia!
Igen a HVG is írt róla cikket. Telefonon is lehet őket kérni hogy kapcsolják be.
http://hvg.hu/tudomany/20170905_telekom_iphone_4g_hang_bekapcsolas_mobilnet_hivas_kozben
iPhone SE telefonom van. Még a Notebook.hu -n vettem.
Felhívtam őket, hogy kapcsolják be. Segítőkészek voltak. Kérdezték, hogy milyen telefon illetve hol vettem. Mondták, hogy sajnos szolgáltatófüggetlen készüléken nem tudom majd használni a VoLTE-t.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
thomas77 #89924 üzenetére
A roaming helyzetből indított hívás olyan, mintha belföldről hálózaton kívülre telefonálnál.
Azaz roaming helyzetben felhívni egy Telekomost ugyanolyan, mint belföldön felhívni egy Telenor/Vodafone/stb számot, ez alapján fiztned kell érte.Azt be tudnád nekem linkelni, hogy hol írják, hogy a Domino Most és Domino S nem lehet együtt.
A 19 forint nem biztos, hogy hiba, a honlap szerint a Most opció is EU kompatibilis lett.Emellett a 19/25 ft/perc roaming többletdíj mentes, lehet az volt a cél ezzel, hogy a méltányos használatot nem veszik figyelembe, tehát korlátlanul telefonálhatsz roaming helyzetben Telekom irányba.
-
tsteve
senior tag
válasz
thomas77 #89922 üzenetére
az a gyanúm hogy a 2 opció tekintetében nem történt meg a hivatalos eltörlés még eddig ... ezt pótolta a Telekom most hivatalos módon is, noha ténylegesen nem alkalmazta eddig sem... a változás leírása alapján ez a tippem...a 19 ft-os percdij viszont számomra is fura... de szerencsére itt a felhasználók javára téved a számlázási rendszerük...
-
tsteve
senior tag
-
tsteve
senior tag
válasz
thomas77 #89914 üzenetére
a "domino s" csak hálózaton belül ingyenes...roamingban kikerülsz ebből, hisz hálón kívülről inditod....
a "többletdíj nélküliség" sem jelent ingyenességet az esetedben...
a percdij pedig -elvileg- a domino s-nek megfelelő belföldi percdij kell hogy legyen roaming helyzetben...
-
-
-
RoSSo3
senior tag
válasz
thomas77 #87789 üzenetére
Köszi az infót! Azt hiszem, ezt néztem én is - csak nem tiszta, hogy erre mehet-e a maratoni 4GB utána. De ha jól gondolom, igen, mert ez az előbbiekben tisztázottak alapján már nem csak netes kártya. De erősíts meg kérlek!
Egyszerűbb lenne bemennem, mert ott rögtön gondolom a szerződést i meg lehet kötni, nem kell telefonálgatni, meg postai levelet várni a kóddal, amit sms-ben vissza kell küldeni. Hamarosan utazom, és jobb lenne még itthon lerendezni a dolgot. Viszont félek, hogy az adategyeztetés miatt tele vannak a T-pontok
Itt van kettő, ahol lakom, teszek egy próbát azért szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- HP notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest