- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
-
i-sti
senior tag
válasz
TayRol #44592 üzenetére
+1 a D610-re. Nekem is van van. Jó az AF.
Más:
Mivel nem tudom hogy akarok e zoom obit venni, vagy fél évet kihúzok 35 dx és 85 fx párossal, utána újra gondolom. Fő célpontok az esemény és portré fotozás. Utóbbihoz a 85 a tuti, előbbihez megfelel a 35, ha olyan a terem (színpad, székek, sorok stb)
Viszont néha kirándulni, már jobb lenne egy zoom pajtás.Pár hónapja láttam egy programot ami egy adott mappában levő fotókat lecheckol és készít egy diagramot, hogy melyik hány mm volt fotózva.
Kíváncsi lennék melyek voltak a kedvenc mm-eim.24-120 f4 N használtan a fele az újnak.
kb 15%-al drágább mint a használt Sigma 24-105. -
marcitp
őstag
válasz
TayRol #44560 üzenetére
Azt lenne jó tudni, hasonlóan jó-e a 610 af-e, mint a 7200-é.
A 7200 elég gyerekhez beltérben is, vagyis rosszabb fényviszonyok mellett is pontosan talál mozgó gyereket, ez tapasztalat.
Mosás, portré miatt meg inkább a 610, bár egy 70-200/2,8 szépen mos DX-en is.
Vakuval meg érdemes barátkozni, a manuálisak sem ördögtől valóak, akár egy YN560. Strapabíró, jó kis vaku, ebay-ról olcsó, könnyen tudod majd fejleszteni, vezérelni, stb.
Beltéri gyerekfotónál pl nagyon jól jön, akár kettő darab ilyen - nem a vázon -, bevilágítja a szobát. Marad a zársebesség is, nem kell egekbe tolnod az ISO-t, és jól beállítva normális fényeket kapsz. Ne arcon vakuzásba gondolkodj, nem rossz a vaku. Vagy egy iTTL, azzal egyszerűbb, csak drágább kicsit. -
tvamos
nagyúr
válasz
TayRol #37676 üzenetére
En a D7200-at valsztanam, a kijelzo, meg az olcsobb obipark miatt, ha nem lennek bokeh manias. (Meg lenne ra penzem.) Szerintem jol sikerult az a vaz. (
A D7500-zal szemben is valoszinu azt valasztanam. Bar ez nem biztos. Sot, talan nem is. Aaa.. nem tudom. Nagyon draga a D7500.) -
válasz
TayRol #37656 üzenetére
Ha a nevetségesen szűk AF-lefedettség* nem probléma számodra, akkor túl sok negatív meglepire nem kell számítanod. Mondjuk inkább egy szervizelt D600at néznék akár több tízezer expóval, aztán a maradékból utaznék...
(*Nekem nem az - idejét nem tudom, mikor nyomogattam el középsőről, focus & recompose aztán csá.
)
-
torzo
őstag
válasz
TayRol #23061 üzenetére
No, no. Fuji X-T1 még itt pihizik mellettem, az egy finom darab. Pl. iso tűrésben d800 szintű, af nem lő mellé, kicsi, csinos.
Tényleg jó lenne már egyféle mellett kikötni!
Lehet, tényleg a Fuji lesz majd az valamikor, de ahhoz még elég gyér (és rohadt drága) az optikai választékuk. Nincs super tele, ami nekem nagyon kéne. -
törölt tag
válasz
TayRol #22311 üzenetére
Pedig az Alfa 7-est köpködtem a legjobban
Nem tudom amúgy. Fogalmam sincs. Ködösen alakul valami ki már a fejemben, de még érnie kell.
Egy fullframe OM-D E-M1 kéne egy 150 milis 1.8-as saroktól sarokig karc üveggel
Szerintem csapok egy kört, mint Freddy, keresem a grált
de azért megpróbálom élvezni is kicsit és hasznosítani, amit megtanultam eddig. Túlélek egy E-PL5-tel addig valszeg.
-
Larry303
addikt
válasz
TayRol #22006 üzenetére
én hiszek neked, csak mondom, nálam D9 módban olyan fények mellett ahol már lehet hogy értelme sincs fotozni, ott is instant a keresztszenzorossal, -szélsőkről ne beszéljünk az tényleg más tészta- szal csak azt nem értem, hogy lehet az instantnál gyorsabb
milyen üveggel próbáltad? -
aleister
veterán
válasz
TayRol #20806 üzenetére
Szerintem is. f8 felett sajnos nálam már nem vignetta hatás, hanem konkrét fekete körvonal volt. Akinek olyanok a fotózási szokásai, hogy ez belefér, annak teljesen jó kis üveg ez. 40-ért. Ráadásul az LR is szépen kiszedi a peremsötétedést.
(#20807) Kleroo:
+1 Az FX alapzúm nagy mumus. Btw nem most lett vége nemrég a Photokina-nak? Ott kellett volna debütálnia a Tokina 24-70 f2.8-nak és a Sigma 24-70 f2 OS-nek. Azokkal mi van? -
-
Throme
veterán
válasz
TayRol #20187 üzenetére
Vagy mondhatjuk úgy is ilyen lesz a D7200 ha megjelenik valamikor....
(#20189) m3ss: szvsz azért van ennyi FX, hogy a haladó amatőröknek több alternatívát kínáljanak a királykategóriában.
Ezzel behúzzák öket a rendszerváltás örvényébe. Új váz, obik...stb
Látod itt is belekóstolnak a jóba d600-610 formályában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Anime filmek és sorozatok
- Társasjáték topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest