- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9 #38612 üzenetére
Válaszolt a MM a Garancia Plusz szolgáltatás kapcsán: "Tájékoztatjuk, hogy a Garancia Plusz Gold és Garancia Plusz Platina biztosítása csak áruházban vásárolt vagy online rendelt és áruházban átvett készülékekre köthető a vásárlással egy időben, ez az információ elérhető webes felületünkön is."
De én egyiket sem kértem, csak a normál GARANCIA PLUSZ-t.
-
-
Anubis_9
addikt
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Anubis_9 #37074 üzenetére
Ajánlották, illetve ltátam róla tesztet hogy jó. A gond csak az, hogy ami van a cégnek lencséje, abban nincs VC. Annyira biztsonak nem érzem magam, hogy nagyobb zoom esetében nem remeg úgy a kezem, és nem lesz használhatatlan a kép. Bár legutóbb a 18-55-el végig így fotóztam mert nem vettem észre hogy nem kapcsoltam vissza. Nem lettek olyan mosottak, pedig portré is volt, meg "nagyobb" zoom is.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Anubis_9 #36920 üzenetére
Pl en is milcrol valtottam.
Okok:
Meret (lapat kezem van nem birtam normalisan fogni)
Lencsek (a fenyeros lencseket szeretem F2.8 felett nem igazan van lencsem Sony Zeiss vonalon indokolatlanul draganak talalom pl a prime meg zoom lencseket)Minoseg.
5 ev alatt gyakorlatilag szarrakopott minden a vazon.
Az a7 nex6 is kopik illetve a bordazott lencseiket remalom tisztan tartani gyakorlatilag lereszeli a kezedrol a legaprobb koszt is es szepen megtartjak a recek... -
mazsi70
senior tag
válasz
Anubis_9 #36920 üzenetére
Erősen szubjektív :
A Sonynál az objektív kínálat volt a problémám .Használt piac eléggé gyengus .Újban nekem nem pálya .Ha ,esetleg zoom obit akarsz nem sokkal kapsz méretben-térfogatban (táska!) ,súlyban-meg pláne , kisebbet .
- Tudom lehet adapterezni ,hogy Canon obikkal lehessen használni .
- Tudom,lehet rá tekerni 30 éves manuális obikat (adapterezve) ,mert van focus peaking .
De ! Nem azért veszek egy modern vázat ,hogy ilyenekkel "bohóckodjak" .
Panasonicnál (G7) rendszeresen alul exponált volt a kép .Lehet ,hogy user error ,de a Nikonnál nem tapasztalom .
ISO 3200-nél vége volt a napnak ,90%-ban ISO1600-ig mentem .
Itt is a használt obi piac szűkebb ,mint a Nikoné ,de szépen alakul .
Viszont mindkettő gép kiváló videós képességekkel rendelkezik !Erős túlzással a Nikonhoz minden van .Büntetlenül fel tudok menni ISO6400-ig .Az ,hogy nagy és nehéz ?
Volt Panasonic FZ1000-em ,az is elég méretes gép .Ez szigorúan a saját véleményem a közepes fotós tudásom tükrében .
-
rekid
addikt
válasz
Anubis_9 #36908 üzenetére
Sőt egy "kis" túlzással még lehet drágább lesz az időközi emeléseknek köszönhetően.
Nézd meg a d7100-et. 2013 februárban jelentették be. Most 250e. Lehet gondolkodni. Tavaly év elején volt olcsóbb aztán nyáron volt egy drágulás Nikonéknál... ami az utóbbi pár évben nem példa nélküli és nem csak a Nikonnál.
d7200-at 2015-ben hozták ki. Szóval vagy vársz még legalább egy évet és talán olcsóbb lesz. Vagy lősz egy jó akciót valahol..
Undorító mi?
-
-
Throme
veterán
válasz
Anubis_9 #36082 üzenetére
A 7200 jól sikerült és hozott értékelhető frissítést.
Kijött idő közben a D500 is. Majd innen kéne 1-2 'fícsőrnek' lejönni a 7300-ba, de ezek miatt lehet még jegelik a DX vonalat. Belépő téren is jött ki mostanában váz, 3400/5600. Elegük lehet a DX vázakból
Közben FF vonalon csak pletykák vannak d760-ról.
Nem tudom ezt most bejelentették, vagy sem... -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Anubis_9 #29113 üzenetére
Jelen
Nálam is a 18-105-öt váltotta, nekem eddig bevált, annak ellenére, hogy sosem hittem igazán az ultrazoomokban. Sajnos Nikkor vonalon a 18-140, a 18-200 és a 18-300 szemtelenül drága, azokra nem tudtam váltani, viszont két gyerek mellé jól jön az így kialakult egy objektíves szett. Én jpegben fotózom, a pixelbuzulással is leálltam már egy ideje, monitorméretben nézegetem a képeimet, úgy meg teljesen rendben vannak.
Két dolgot tudok felajánlani: privátban megosztok veled pár webalbumot amiknek a képei ezzel készültek, illetve ha Dunaújváros környékén jársz, egy kipróbálás erejéig összefuthatunk.
-
t181
senior tag
válasz
Anubis_9 #25902 üzenetére
Nekem 8 gigás Kingston-nal csinálta azt, hogy az egyik képet még mentette, a következőre már ezt a hibát dobta. Otthon betettem kártyaolvasóba, lemásoltam a képeket, visszaraktam a kártyát a gépbe és ment tovább rendesen. Ez egyszer fordult elő, azelőtt és azóta sem, pedig ugyanaz a kártya van benne. Lehet felteszem.
-
antee_g
tag
válasz
Anubis_9 #24997 üzenetére
Utána kérdeztem a Nikonnnál, ott azt a választ kaptam, hogy a két kisebb méretű garancia papír(nemzetközi vagy európai gari vagy valami ilyesmi) alapból 1 év garanciára jogosít és mivel az obikra csak 1 év gari van, ezért annak és a számla bemutatása is elég, ha gari időn belül hiba volna. Gondolom a magyar hivatalos jótállás a vázhoz szükséges, ezért van csak egy belőle a dobozba.
-
fireman123
őstag
-
fireman123
őstag
válasz
Anubis_9 #24796 üzenetére
Hát úgy tűnik tényleg nem.....
Egy másik fórumon is olvastam korábban (talán pixinfo), hogy a 220v nem mindig hivatalos nikon-os garival forgalmazza a gépeket.Majd tékoztass légyszi bennünket is, mire jutottál a gari vonatkozásában ...én a D5300 +18-105-el szemezek egy ideje, de még nem döntöttem, és jó lenne egy kis árcsökkenés még.....hátha a többiek is elkezdik mérsékelni az árat a 220v mintájára
-
fireman123
őstag
válasz
Anubis_9 #24783 üzenetére
Érdekes, hogy a 220volt nem található a Nikon hivatalos partnerek között, szemben más nagy nevű fotós cuccokat is forgalmazó üzletekkel (Extrém D, MM, Digitcam, Mediker, Fotoplus ...stb).......
....ettől még lehet, hogy hivatalos Nikon garit adnak? ...legalábbis az weblapon ezt írják.
-
-
Andie
őstag
válasz
Anubis_9 #24590 üzenetére
Hát még ez lesz a vicces, ha ezekután velem is kifizettetik a 4000 ftot. Ezen már törtem a fejem amúgy.
Merhogy mindez elkerülhető lett volna, ha szóba áll velem a főnökúr, és mindjárt ott helyben ismerteti az álláspontját. Nem kéne újra bemásznom, át a Váci úton, stb. De ha ma délután elémteszik a számlát, valszleg énis kiborítom a bilit, mert azért nem fizetek, hogy ránéztek azáltalam lőtt képekre, és ráfirkantották a papírra, hogy szölávi. -
meridaharcos
senior tag
válasz
Anubis_9 #21892 üzenetére
Azért van más különbség is a két gép között...
Íme:
http://pixinfo.com/cikkek/nikon_d3300 -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Anubis_9 #21739 üzenetére
En azert biztonság képpen csinálnék pár képet állványról is egy 45fokos skálán hogy biztosan kizárjuk a júzer errort.
Nekem kenonon volt az 50/1.8 ilyen, a harmadik pontosan fókuszált.Madgie: a tükör annyira halott, hogy a foci VB-n milcek csattogását hallottuk folyamatosan
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #21739 üzenetére
Esküszöm, hogy a tükrös használók háromnegyedének, ha nem többnek, milcet ajánlanék már. (Ilyenkor titokban úgy röhögök, elképesztő ez a millió fókusz-mizéria, a kis Oly meg mocskosul telibe lőtt mindent, mondjuk a 800 is, mióta LiveView-ban portrézok, nem keresőből..
) ..
A tükör halott.A kollégádnak fogalma sincs a dolgokról, de vigyél bele egy kis humort nyugodtan: mondd meg neki, hogy neki 51 AF pontja téved összevissza, Neked meg csak 11.
Obit kalibráltass, de előtte nézd meg más üveggel is.
- Ha ők pontosak -> 50-esed kalibráltasd a vázadhoz.
- Ha minden egyéb kölcsön-üveg többé-kevésbé hasonlót produkál, mint az 50-esed, akkor a vázad kalibráltasd. -
aleister
veterán
válasz
Anubis_9 #6520 üzenetére
MF és szűk blende. Egyébként meg halk AF-ű obi plusz külső mikrofon...már ha a D3200-ön van ilyen bemenet.
(#6523) Bazsee71:
Már miért köveznénk? Ha jobb, akkor jobb.
Egyébként is mondani szokták, hogy videózásra a dslr-ek között a Canon ajánlottabb...fotózásra meg a Nikon. -
Sequoyah
tag
válasz
Anubis_9 #6101 üzenetére
Én a laptopomon + 1 külső merevlemezen tárolom a képeket. Ezen kívül legalább 2 felhőbe is feltöltöm őket; amíg azok léteznek, addig a legbiztonságosabb megoldás, ha pedig megszűnnek arról időben értesülünk és elköltöztethetünk mindent (Flickr, Skydrive, Google Picasa).
A legrosszabb ami történhet, hogy a képek eredetijei elvesznek, de egy szerkesztett, leméretezett (de még mindig nagy) verzió biztos marad valahol.Ha ennek ellenére elvesznek, akkor valszeg már folyik a világháború és rohadtul nem érdekel az egész
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #6101 üzenetére
Házilag épített NAS. Sima pc általam jónak tartott alkatrészekből. NAS4Free oprendszer, ami egy 8GB-s Sony USB stick-ről bootol és fut. 3x2TB Seagate HDD. Zfs fájlrendszer, raiz-z1 (a raid5 megfelelője, de annál sokkal többet tud). Hasznos terület így 4TB körül, redundancia így megoldva és mivel ez a fajta "raid" fájlrendszer szintű, az alatta lévő kontrollertől (jelen esetben alaplapi) teljesen független. Tehát a hardverhiba 1 HDD kiesésig megoldva - és ez már az én rizikóm, hogy miért nem 4 vinyóval raid6-ozok, de úgy gondolom, egyszerre max 1 HDD hal meg. Logikai hiba vagy human error ellen a raid-ek sem védenek, a zfs-ben viszont vannak ún. snapshot-ok, amik ez ellen is adnak némi biztonságot: ha törlök egy fájlt véletlen úgy, hogy a heti 1x snapshot nemrég futott le, a snapshot betöltésével a fájl újra meglesz, ugyanis zfs-nél amíg van elegendő szabad hely, a törölt fájlt az oprendszer nem írja felül, hanem mellé ír. Ily módon snapshot-ból visszahozható bármikor, ha rossz irányba jár el a kezem. Atomtámadás ellen persze ez sem véd és több helyszínt sem használok, én azért mégsem a wall street pénzügyi tranzakciós logokat tárolom, csak a kis saját cuccomat. Tehát ha jól berúgok és az egész gépet kidobom a harmadik emeletről úgy, hogy a betonon szétmenve mindhárom HDD sérül, buktam mindent. De erre megint kicsi az esély..
-
A Zéé
addikt
válasz
Anubis_9 #6104 üzenetére
nem akarlak én meggyőzni, de egy ilyen 50 gigás lemez 3500 pénz, ami 70 Ft/GB, míg egy egy terás külső hdd 25-27k, ami 25-27 Ft/GB. Még ha 2 merevlemezt használsz is olcsóbb mint egy bd lemezt használni. És akkor az írót még nem is számoljuk az árba. A biztonság meg szerintem nagyságrendekkel nagyobb.
Mondom, nekem elveszett minden ballagós, Párizsban nyaralós, Königsee-nél nyaralós képem, mert amikor elszállt fater merevlemeze a gépében, akkor még azt hittük, hogy a dvd is örök életű. és elég csak azon tartani a biztonsági mentéseket. Aztán meg nem...
-
A Zéé
addikt
válasz
Anubis_9 #6101 üzenetére
dvd óta 0 bizodalmam van az optikai meghajtók iránt (kb az összes régi képünk elveszett, mert olvashatatlan lett a dvd, +barátnőmnek kb az összes 6-7 évnél régebbi, nem noname dvd-je behalt rengeteg tv-ből felvett műsorral, ilyen.olyan sorozattal), szóval merevlemezre. Egy a notiban, meg egy külső usb-s egyenlőre. Álmom egy NAS, vagy microserver RAID1-el, de nincs se pénzem, se helyem rá.
-
-
aleister
veterán
válasz
Anubis_9 #6056 üzenetére
Nemigen láttam mostanában használt 50G-t. Régebben a 35G körül/minimálisan felette ment el. 45k tán reális érte.
(#6055) subidu:
Igen, láttuk. Mérsékelt lelkesedést okozott.
A 140-es végével az ajánlás a madárfotósoknak kicsit erős. Mondjuk, ha griffeket fotóz az ember... -
JohnyBlue
addikt
válasz
Anubis_9 #5784 üzenetére
Nem tudja sajna. De tizen pár dodó és házhozviszik a megoldást
-
Throme
veterán
válasz
Anubis_9 #5784 üzenetére
Abban lehet nincsen. A D5k-tól van azt hiszem ilyen lehetőség az 5ezres sorozatban és felette.
A manuálban rákeresel az "időzített fényképezés" címszóra és kiderül.
szerk2: A D5k egyébként úgy észrevétlenül behozott egy-két újdonságot a nikon dslr termékpalettában, és mindezt már belépő szinten.
Ilyen a Csendes fényképezési mód, a kihajtható LCD, ez az időzített és automatikus kép készítés (bár lehet ez utóbbi a D300-ban is benne van... nem tudom).
Ok, nem ezektől zsibbadnak a fotósok, de egy belépőtől szerintem nem rossz! -
aleister
veterán
válasz
Anubis_9 #5598 üzenetére
A képminőséget figyelembe véve teljesen mindegy, mert ugyanazt a motort használja mindkettő. A különbség a kezelésben és a működésmechanizmusban rejlik.
A Lightroom ajánlott a fotósoknak, mert a úgy tervezték, hogy funkcionalitását tekintve könnyebben/gyorsabban boldogulj vele egy hagyományos képfeldolgozás során, mint PS-sel. Ellenben kemény retusra, extra képmanipulálásra ez már kevés. Én fotókhoz kb 95% LR-t és 5% PS-t használok.
-
Throme
veterán
válasz
Anubis_9 #4950 üzenetére
"....újabb objektív típusokkal. Magyarul a frissebb Nikkor optikák torzítás adatai is elérhetők, és így javíthatók lesznek."
/pixinfo/A 18-105 az nem új lencse.
Torzítás csökkentés most is van a vázakban.
Amennyiben új fejlesztésű lencsét veszel és használsz, akkor számodra hasznos a frissítés.
A 18-105 nem tartozik ide.(#4953) Eperkutyus: a firmware otthoni frissítés nem jár garivesztéssel?
Nem csak a nikon teheti fel a szervizben? Azt értem, hogy 2 pillanat az egész, bárki meg tudja csinálni.... csak a gari miatt kérdezem.... -
A Zéé
addikt
válasz
Anubis_9 #4829 üzenetére
akkor lehet, hogy az utolsó mondatom az igaz, nem kizárt
Februárban kértem ajánlatot utoljára névjegykártyákra, akkor biztos, hogy srgb-t írtak több helyről is. De most hogy mondod, lehet, hogy cmyk-ba lett nyomtatva végül. Abba már nem vagyok biztos. tif-be kérték, az tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest