- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
chepavel #45562 üzenetére
+többiek: most már, hogy egy NVMe SSD-t is belepakoltam a gépbe, és azon van a LR, a catalog, és a képek is, na most megy úgy ahogy azt elvárnám, és majdnem, de csak majdnem flawless a képek közti váltás, a presetek is gyorsabban adják a previewt. GPU gyorsítás nem osztott nem szorzott, ebben a konfigban egy GTX750Ti sem volt sokkal lassabb. Kicsit kidobott pénznek is érzem a 1060-at így, tekintve hogy nem játszok.
Szóval tényleg gyanús hogy a SATA HDD, majd a SATA SSD sebessége sem volt elég neki, kell az NVMe a képek tárolására is, legalább a feldolgozás idejére.
Legalábbis a 24 MP-es NEF-ekhez, és így még kicsit on is vagyok
-
-
válasz
chepavel #42698 üzenetére
Ahh, oké, így részletesebben már érthető - elsőre nem vágtam, hogy mit is forgattál el tkp.
Tehát nem a vakut, hanem vázat, és nem vízszintesen, hanem tengelyirányban. Így már tiszta.
Nem, ez egyáltalán nem normális - legalábbis én még nem találkoztam a jelenséggel. Valami gyártási szórásból eredő, QC által meg nem fogott mechanikus problémának tűnik. Garis új gép, vidd vissza és mutasd meg az eladónak, hogy mi a pálya. Vagy cserélik helyben (illene, de nincsenek illúzióim...), vagy megküldik egy körre a szervízben, aztán onnantól passz, hogy mihez kezdenek vele.
De így jogos, ez valódi hibajelenségnek tűnik.
-
válasz
chepavel #42696 üzenetére
"vizszintesrol oldalra forgatva es vissza, minimalisan"
Őőő... nem pontosan értem, hogy mire gondolsz.
De ha tényleg a beépített vakut akartad forgatgatni, erőszakkal... akkor naná, hogy kilötyögősödött. Sőt - örülj, hogy nem maradt rögtön a kezedben.
(Amire gondolsz, az valszeg a "hot shoe", magyarul vakupapucs.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest