- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
Én is javasolnám az önálló tisztítást, persze csak miután beszerez valami normális tisztító eszközt!
Sőt, inkább ezt javasolnám mint a nyílt napokon való tisztogatást!Nekem eddig két gépemben lett sokkal porosabb a kereső, ami azért bosszantó.
Elég lett volna egy érzékelő nedves tisztítás, ami nyilván megelőz pár befújás az érzékelőre, de nem ennyi, és nem ennyi irányból...
7100-am makulátlan volt, csak a szenzoron volt por... Tisztítás után lett a keresőben is...Tizenpárezerért van profi lenspen készlet... És nem egy tisztításra elegendő. Inkább ilyet kell venni, mint utána évekig bosszankodni. Na persze nem zavaró annyira az a pár porszem, de ugye ott a tudat...
Pénzért nem tudom milyen munkát végeznek, de gyanítom abban az esetben is visszahozza a tisztító készlet az árát pár pucolás után.
-
hotkar
senior tag
Hát a zárat biztosan nem fogja tönkretenni. Amikor Live View módba kapcsolod, egyszer felcsapja a tükröt, kinyitja a zárat és úgy marad végig a videózás alatt. Nem fogja 30 (vagy 25) fps-sel csapkodni a tükröt meg nyitogatni a zárat. Ilyenkor (videózás alatt!) csak az elektronikus zár megy, ami az érzékelőre hat. (Már 11 fps is horrorsebesség egy DSLR-nek
)
Szerintem.
-
Throme
veterán
Azért az durva lenne, ha egy "fícsőr", amit a gyártó beépít a termékébe, at haza is vágná azt egyben....
Ha megjött próbáld ki, és ha elégedett vagy, akkor nincs probléma.
Kérdés, hogy milyen szintű videókat akarsz készíteni.
Pl én nem igazán foglalkozom ilyesmivel, így azt mondom, a vázam jó videókat készít.Azt szokták mondani a fórumokon, hogy ha a videó fontos inkább milc-et vegyen az ember.
Ha fotózni vetted a gépet, akkor szerintem a kezdeti próbálgatások után nem igazán fogod használni "filmezésre".
Aggódnod nem kell, ha rendeltetés szerűen használod (kezelési útmutató), akkor nem lesz gondod a d3400-zal.szvsz
-
Imifej
senior tag
Így már más. Szerintem vaku mindenféleképp kell előbb utóbb beltérre, minimum olyan, ami forgatható. Vannak kisebb méretűekben is. Nekem most Meike van, és teszi a dolgát ahogy kell. De szerintem bármelyiket választod, csak nyerni fogsz vele. Kínából egyik sem túl drága. De hazai üzletben is válogathatsz.
-
Én ugatom még csak a vakutémát - de arra a vázra én egy Nissin i40-ben gondolkoznék. Viszonylag olcsó, elég kicsi és könnyű - de tud iTTL-t, forgatható, dönthető. Nyilván ekkora testből nem lesz egy atomvillanás (GN27-40), de azért teljesen rendben van.
Vagy van még a Yongnuo 586 (nekem is) - az még olcsóbb is, erősebb is, többet is tud... viszont elemek nélkül is 400g. Ami majdnem annyi, mint a vázad, és nem biztos, hogy a legjobb kombó lenne...
-
Azt, hogy kikapcsolva is villogtatja néha a kártyaírás LED-jét, és közben szívja le az akksit, mint a bolond. (Tehát ha azt akarod, hogy másnap is legyen még töltés, akkor állandóan ki kell tárazni... nem annyira kényelmes.)
Ha pár nap próbagarival is meg tudod venni, akkor persze ez kiszűrhető.
-
nesa
veterán
Nem biztos hogy zárat kell cserélni volt a d40 nel valami motor kenési hiba ami egyszerűen volt javítható, nincs mit veszteni.
-
Throme
veterán
Nem tudom mennyi lenne a javítási költség, ha lenne alkatrész, de gyanítom azért már kapsz használt d40-et, ha ehhez a vázhoz ragaszkodsz. Az elektronikai kütyükkel ez a helyzet. Nagyon gyorsan avulnak. Ami az utóbbi 10-15-20 évben készült, az nem az örökkévalóságnak lett tervezve. Valószínű a mostani új belépő vázak is hasonló sorsra jutnak 10-15 év múlva (nár ha nem a vitrinnek vette valaki).
szvsz.
-
A Zéé
addikt
vége az életciklusának. Az annó eladott gépek elenyésző százaléka lehet még használatban, egyszerűen nem éri meg alkatrészeket tartani hozzá.
Ez kb. mindenhol így van, sőt... Nekem az autóm ugyanúgy 11 éves, mit a te vázad, és már ahhoz sem tart polcon alkatrészeket a márkaszerviz, mert hogy "az ilyen korú autókat már senki sem ide hordja". Oké, ők legkésőbb másnapra beszerzik, de az autó életciklusa azért hosszabb, mint a fogyasztói elektronikai cuccoké. Ha alkatrész kell a vázadhoz, akkor kb. marad az ebay. -
Throme
veterán
Hát én nem vagyok guru, de itt valami tényleg el van bakkerolva.
Én is kipróbálva ezt a beállítást, 2200 iso-n készült kép, és a fényviszonyoknak megfelelő lett az eredmény.
(nyílván mások a fényviszonyok nálam)Úgy tűnik a fénymérésed működik, mert most tolta az iso-t 1600-ig, és ezt tág rekesszel végzi a gép.
Konkrétan nem tudom mi lehet, hogy a rekeszt állítja túl szűkre exponálásnál, vagy valami más a gond...Talán valaki itt megmondja a frankót, de ha nem lesz más megoldás, akkor a szerviznél kell kopogtatnod, sajnos ismét.
Azt nem hiszem, hogy fw gond lenne, bár nem olvastam utána a neten, hogy van-e más, akinek ilyen gondja lenne, az adott fw-el...A gép vissza van állítva default-ra?
Amit írtál reset-elést, azt erre értetted? -
Roachy
senior tag
1.0-és nincs, de az utolsó előtti fönt van egyébként.
http://downloadcenter.nikonimglib.com/en/products/6/D40.html -
Roachy
senior tag
Kár, hogy lejárt a gari, mert így lehet újra fizetned kell egy zárcserét. Nem hinném hogy fw probléma lenne, nem szokott ilyen lenni a Nikonnál. Általánosságban elmondható, hogy mindig a legújabb a legjobb.
Vagy visszahozod Pestre a Nikonhoz, bízva abban hogy belátóak lesznek és javítják ingyen. De az igazat megvallva erre szerintem elenyésző az esély. Sajna a magyarországi hivatalos szervizről nem lehet túl sok jót elmondani...Talán ha van náluk infó az expó számról amikor náluk járt, azt összehasonlítva az aktuálissal elenyésző lesz a különbség. Így látszik, hogy nem volt azóta széthasználva, tehát nem azóta keletkezett a hiba. Csak így úszhatod meg hogy ne kerüljön pénzedbe.
Vagy elviszed egy másik szervizbe, vagy egy szakihoz. Azt mondjuk nem tudom találsz e hozzád közelebbit mint Bp. Én ezt tenném a helyedben, ha a Nikon nemet mond az ingyen javításra. Megkérdeznék pár függetlent, hátha tudják javítani. És ha minden kötél szakad, akkor vissza a gyárihoz. -
Byk01
őstag
Hogy összefoglaljam: portréra inkább az 50-es, stb-re inkább a 35-ös, makróra pedig pénztárcától függően egy harmadik (kevés pénzből fordított manuál nagylátó, sok pénzből pedig dedikált makró obi)
Esetleg még egy AF-S 40/2.8 G micro-Nikkor [link], ami kicsit jó mindenre, de a portréra talán kevésbé.
-
r.levente75
addikt
Jó képeket lehet vele készíteni, ami az optikából, tulajdonságaiból ered. A közgyűrű a minőségből semmit nem vesz el, csak a fényből. Egy jó stabil állvány kell a művelethez, nekem van két man makrósinem alatta a finombeállításhoz, mivel, ha mindhárom gyűrű rajta van, akkor a leképezési arány miatt nagyon keskeny az élesség és oda nekem szükséges. 99%-ban kézzel állítom ilyen kombóval az élességet. A gyűrű mknden adatot átvisz, fénymérés és af is van. Egy pár kép róla.
Linkeket rendberaktam.
[ Módosította: #65675776 ]
-
Byk01
őstag
Kb. a legolcsóbb, aminek nem tükröződik a belső felülete (de ha mégis, akkor egy kis bársonnyal meg lehet mókolni)
De biztos AF-D-t akarsz? Azzal csak manuális fókuszod lesz a D40-en. akkor meg már eleve manuális obival jobban járnál (jellemzően olcsóbbak is, és a fókuszgyűrű is hosszabb úton jár, így pontosabban állítható a fókusz) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest