- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
Minden olyan esetre, amire a többi gyártó is ad garit.
A porosodás valszeg nem tartozik bele, azt nem tudom, hogy ha egy másik keresős vázba, ami nem nikon, belemegy a por, akkor mi van, de rákeresve a canon, fuji, oly gépeknél is volt panasz ilyenre, szóval nem tudom mennyire egyedi a nikon esetében (szerintem nem példa nélküli, min ahogy egyik hozzászóló lehúzta emiatt csak a nikont....). Említett gyártóknál a pormentesítés ha beletartozik a gariba, akkor az örvendetes.
Egyik volt kollégám kb 3 naposan ejtette el a vázat betonra és sérült a burkolat. Zsebbenyúlós volt a javítás, de nem is számított másra, 3 év gari ide vagy oda. Ez teljesen normális eset.
Nem védem a szervizt, mert nekem is volt afférom velük, azóta sokkal körültekintőbben járok el.
Sok sikert, ha belevágsz!
(#45461) r.levente75: ahogy mondani szokták, el lehet menni...
-
Throme
veterán
Azt nem egészen értem, hogy mi előnyöd származik abból, hogy nem itthon veszel gépet. A vázra kapásból kapod a 3 év garit, amit egy külföldi vétellel elbuksz.
Porosodás előfordulhat németországi géppel is.
Javítani kiküldheted Németországba az itthon vásárolt gépet is, csak mondjuk 1 évig lesz garis, nem 3.
Egy dolog szól csak mellette, ami az ár, mert gondolom nem 27% áfa van külföldön (illetve tudom, hogy nem annyi).Ha bevásárolod magad milcbe, akkor már nem biztos, hogy még egy rendszert fenn fogsz tartani, persze eladhatod és visszajössz, de ez mind bukóval jár.
-
-
gaben22
senior tag
Japánokan nagyon szeretem, ők nem szeretik, ha valakinek kellemetlenséget okoznak. Én Japán felé írkálnék valamit. Előttem szólóhoz hasonlóan neten kutakodni, sajnos nem lesz olyan könnyű, mint bármilyen latin betűs országból levadászni valakit, de attól még LinkedIn, japán Nikon facebook oldala megnézve képeken kik vannak betaggelve stb, Instagram, (vérmérséklettől függően) Tinder
...
-
tvamos
nagyúr
En sem a Magyar (vagy jelen esetben a Sved) szervizvezetonek irtam, hanem talaltam valami CEO, vagy mittudomen ki titkarsaganak az USA-ba, meg a helyi (nem szerviz) kepviselet vezetojenek, akiket 2 ora vadaszat utan csak megtalatam a neten. Milyen mar, hogy szivatnak a gari lejarta elott 2 hettel!?..
-
tvamos
nagyúr
En ezt azert csak tovabbkuldenem a Nikon felsobb vezetesenek.
A HP-val jartam hasonloan cifran. Csutortokon irtam levelet, hetfon felhivott a kepviselet igazgatoja, hogy ne haragudjak, es legyek szives neki szemelyesen megirni, hogy holveheti fel a gepet a futar. Azt is mondta, hogy az e-mail-je mar a mailboxomban van. (Ugy is volt.)
-
randras_83
addikt
A D5300 nálam is koszolódott. Tovább megyek kétszer cseréltettem markolat gumit mert elkezdett leválni a meg egy éve se használt vazrol, a második alkalommal ki akarták fizettetni, mondtam hogy ne viccelődjenek, aztán gariba cserélték. A D200amat ingyen takarították mivel magyarországi vas. Szóval van itt pozitív meg negatív tapasztalat is. A keresőbe én beletörődtem.
-
Byk01
őstag
Azt is kijavítod, amit a gyártó neked nem fizet ki? És ha te lennél a gyártó, akkor bevállalnál egy olyan tételt, amiről tudod, hogy minden egyes darabon kb. havonta cserélhetnéd, és a gép árának tizedébe kerül? (arról ne is beszéljünk, hogy a rendeltetésszerű használatot nem is akadályozza)
Persze mondhatnád, hogy olyanra csinálod, ami kiküszöböli ezt a hibaforrást, csak akkor meg az árversenyt bukod el a boltokban (hidd el, ha többet kellene érte fizetni, nem lenne a vásárlók nagy része olyan háklis a tisztaságra, mint ha ingyen tisztítanák).
Nem tudom, te hogy használod a géped, de én biztos nem tudnám most megmondani, hogy az enyémnek a keresőjében van-e por vagy nincs? Egyszerűen nem arra fókuszálok (pont, mint ahogy az objektív frontlencséjén lévő porszemet sem veszed észre az elkészült képen). Ettől még szíved joga háborogni emiatt, de a gyártók hozzáállása nem fog változni. Ha ez ennyire fontos kérdés, javaslom, a tükör nélküli gépeket nézegesd, ott ennek kisebb az esélye. -
randras_83
addikt
Kérdés, hogy mennyi időt akarsz beleölni, azért lehet őket szorongatni, lehet vinni az ügyet felügyeleti szervhez is. Én anno a 70-200-am miatt szívtam velük egy hónapot. Elvileg itthon javítják, gyalorlatilag ki kellett küldeni a csehekhez, van ott egy másik szerviz is nem csak a DX, és iszonyat lassan ért vissza. Hozzá teszem egy órás munka volt vele, az AF csúszóérintkező nyákját kellett visszaragasztani a tubusban.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Hmm, nekem anno (másfél éve) még a vadi új d7100 szenzora bekoszolódott, másfél hónapja volt meg a gép. Nem tudtam normálisan letisztítani.. aztán beküldtem gariba.
Leírtam hogy új a gép stb,írták is hogy mivel nem zárt ezért van esély a koszolódásra meg ilyenek.Kijött a futár elvitte, ott volt kicsit több mint egy hetet tisztították, aztán küldték is vissza.Érdekes,hogy ilyenen műsoroznak nálad..
-
Szia,
így végigolvasva az eseted, nem akartam elhinni... de most a Nikon garanciafeltételeket is átolvastam. Hihetetlen, hogy ezen a téren ennyire szar a Nikon.
Nekem ugyan soha nem volt gondom Nikon géppel, de amikor először Sonyra váltottam, akkor volt problémám a vázzal és a garanciáztatás 2 hét alatt lezajlott, bármilyen extra fizetés vagy probléma nélkül.
Utána, amikor Fujira váltottam egy objektívvel volt gondom és garanciaidőn (3 nappal a lejárat után) túl sem kellett semmit fizetni és minden problémamentes volt.Nikonnál kb. akkor van teljeskörű garancia, ha kiveszed a dobozból a gépet és nem működik, vagy ők ismerik el, hogy valami gond van, mint pl. annó a D600 esetén.
Nagyon nem szimpi ez az oldaluk
-
Throme
veterán
Kereső porosodás nem egyedi eset. Igen, ilyen kis fekete pontok.
Nekem is a D5000 keresőjében van. Fórumtárs havernak is (még ő mutatta az övét, és csak utána láttam valamit az enyémben...).
Szóval bejuthat oda nagyon pici szennyeződés. Hogy az pontosan mi nem tudom...
Ilyenek ezek a szervizek. Logikai bukfenc van a magyarázatukban, de ragaszkodnak a bullshit dumához, akár le is írják et neked a munkalapra.
Nagyon nem kell aggódnod, és szerintem felesleges ezért 50k-t kifizetni, mert az újban is lesz...előbb-utóbb...
Normál esetben a keresőben nem a pöttyöket fogod nézegetni, hanem a témát és ilyenkor a szemed messzebbre fókuszál és nem látod a porszemeket.
Kezdetben a tudat még lehet zavarni fog, hogy bakker poros, de idővel nem fogsz vele foglalkozniszvsz.
-
Gyanús nekem, hogy itt valami alapvető félreértés lehet... ha nem tévedek nagyot, akkor a "mattüveg" , az a focusing screen, és te is kipattinthatod otthon - aztán vagy megtisztítod, vagy veszel helyette ebayről másikat osz' csá.
Ami "megbonthatatlan egység", az a pentatükör - abba elméletileg tényleg nem juthat bele szennyeződés. (Ha mégis, akkor meg garinak azt intézni KELL.)
-
wms
senior tag
Eddig Ők sokkal korrektebben álltak a javításokhoz, mint itthon. Szerintem ne hagyd annyiban és remélhetőleg meg lesz az eredménye!
Naná, hogy az 50e érzékeny tétel, nekem is az lenne! De az ember azt gondolná, hogy pont erre való a 3 év gari, hogy ne legyen ilyen kiadás. -
randras_83
addikt
a cseh szervizes kollégák rendkívül segítőkészek amúgy
(#44993) Mozsdicz: mi bizonytalanított el? én a második D750-em nyúzom, jó kis váz. a visszahívások miatt nem kell aggódni azt javítja a nikon a garanciától függetlenül, bár az újabb gyártásból már nem hiszem hogy belefutsz ilyenbe.
(#44996) marcitp: bezony, szétszórhatták volna jobban az AF pontokat, majd a D760-ban.
-
i-sti
senior tag
Oké az agyon szaturált képek csúnyák de egy minimális WB korrekció, kicsivel "kisebb" fekete, színeket kicsit igazítani szerintem még belefér.
Úgy érzem túl sok időt töltök Lr előtt a zajcsökkentéssel és az élességgel bíbelődve. Ezért is gondoltam arra, hogy Fx-re lépnék. Ismerősi körből mindenki arról számolt be, hogy Fx vázon ugyan olyan technikával alapból élesebbre jönnek ki az ő képeik.Lehet, hogy akkor D610 lesz mellé pedig egy 24-70 f2.8-at néztem. Portréra pedig marad a 85.
-
master90
aktív tag
Nekem is d5300-amvan
Kitobival 18-55 mm 3.5-5.6g Vr
Itt vettem hardverapron
C 1.03
L 2.000
És ezt már én frissitetem 130.000 +polaroid uv 1e
500 expovalEddig minden rendbe van a géppel
Jelenleg:5011 expovan a gépbe
Úgyhogy 3 honapja van meg a gép
Volt hogy bekapcsolva marad
És le sem merült aznap használtam is.Eredeti aksi van benne
En-el14
7.4 v
1030mAh
7.7Wh
Ha nem videozok akkor legalább 450kép
De ha video is van sok 10 perc akkor
Fényképezes aránya lecsökken
Meg persze live ban fényképezés is van
Elégé meg terheli a kis akutJó nem mai gép az előd volt ő
Egy sony A580 volt 1600mAh
Nagyon sok expoval
Olcsó húsnak híg a leve.
Jó nagy aksivalEn-el14a tipus 1230mAh
Van ilyen isSok hasznos infot kaptál itt másiktól
Remélem megoldodik a problémádValaki esetleg valami véleménye
En-el14a utángyártott aksikról? -
Throme
veterán
Valószínűsítem azért pártolnak el, mert a nikon komolyabb fotós érdeklődés esetén D7xxx és felette ad megoldást, amivel már a fókuszhibákat lehet valamennyire orvosolni házilag is.
Belépőket keresőknek meg majdnem mindegy a szenzorméret, és egy milc szoftveresen okosabb, nincs fókuszprobléma, amit kalibrálgatni kell, kisebb és/vagy könnyebb, mindig náluk lehet, és a fotós tudásukat bőven lefedi a point and click. Nekem is van kis milcem, mert van olyan szitu, amikor nem bohóckodok egy tükrössel. Telefonnál, kompaktnál jobb képeket lő, és az aps-c-hez képest bizonyos helyzetekben lő csak rosszabbat.
(persze ettől még a tükrös valahogy jobban bejön, de van létjogosultsága a milcnek is nálam).#43621) csacsi77: Természetesen nem látok a nikon lapjaiba, de már annyira facsargatják ezt a belépőt, hogy kiszorítják az előző kiadásban lévő "fícsöröket"
. Egyre kevesebbet tudnak az új vázak.
Ha most kezdeném 0-ról, és rendszer kéne választani nem lenne könnyű.... -
t_a_m_a_s
addikt
És a szerviz tényleg beletolt 1000 expot a gépedbe? Az azért fasza...
Az ismerős akksijával többet bír. És az ismerős gépe a te akksiddal? Bár ha álló helyzetben 7-8 nap alatt lemerül, akkor valami fogyaszt, mert nekem hónapokig nincs bekapcsolva a D5000, és utána gond nélkül megy, 7 éves akksival.
Esetleg valami maszek szerelő, aki ért is hozzá? Forgott itt pár név egy időben... -
gaben22
senior tag
Biztos kérdezték már, de LCD-t mennyit használod? Nekem 3 éves gyári akksival D750 kb 500-600 képet tud úgy, hogy minden kép után pár másodpercre LCD bedobja a preview-t, vakut ritkán használom (vagy épp soha). Vagy esetleg próbáld meg másik objektívvel, hátha annál van valami (VR teker megállás nélkül...).
-
Viperator
őstag
Próbáld meg egy másik töltővel feltölteni az akkudat és egy másik akkut feltölteni a te töltőddel.... így is lehet kiszűrni valahogy, hogy valamelyik a ludas. Ha mégsem, akkor a váz lesz. Esetleg az akkudat egy másik vázzal is próbáld meg használni teljes lemerülésig (hogy mennyi képet tudott kreálni vele).
-
Throme
veterán
Azért, mert garis javítás. Ügyféltől nem jön zseton.
Aztán az itteni, vagy a központi managementnek lehet nyalni, hogy alacsonyan van tartva a költség.
Esetleg még az, hogy a KPI mutatójukban nem néz ki jól a garis/nem garis javítási arány. Jó arány esetén bónusz, amitől nem jó elesni. Persze leírják, hogy hiba nem tapasztalható....
Ha valaki nikont vesz, tegye azt online rendeléssel és a 14 napban tegyen a gépbe 10000 expo-t, és tesztelje minél több obival. Ellenkező esetben, ha gondja van így jár.... -
Throme
veterán
Nem tudom milyen milcet nézegettél már, de az aps-c szenzoros vázak nem sokkal könnyebbek (50-100g), és nem sokkal kisebbek (dslr-nél a markolat duci ez kb + 20mm, és ugye a kereső kipúposodik a vakuval együtt, cserébe kényelmesebb) egy belépő dslr-nél. Az m4/3 már tud kisebb és könnyebb lenni érezhetően, viszont szenzorban kisebb.
Ha nincs család, vagy egyéb cuccolás, akkor - szerintem - felesleges váltanod, vagy másodgépre költened.Nekem családi megmozdulások miatt kellett egy kicsi gép, ami még a kompaktnál, és a telefonnál jobb képet lő.
Ha tehetem, a nikont viszem. -
gaben22
senior tag
Meg akkor is küldje be, ha valaki szeretné, hogy 1000 képet csináljanak a gépével
. Nem tudom, ezeknél az "agyon bonyolított" akksiknál mi a helyzet, de jellemzően egy egyszerű feszültség méréssel meg lehetne állapítani, hogy feltöltötte-e rendesen az aksit vagy nem... Szevíznek illene ezt tudni megoldani
-
Throme
veterán
Ha nem lenne garis lehet megoldanák, habár nem ők javítják egy ideje az aps-c vázakat....
Én valszeg kiküldetném a csehekhez javításra.
Gariztatásnál sok cég ellővi a "túl sokáig tart" patront, hogy eltántorítsa a kétkedőket.Nikon szervizzel nekem sincs kellemes tapasztalatom......
-
KFORboy
senior tag
-
KFORboy
senior tag
30 nap elteltével jogos panasszal élhetsz !
Ha kicsit még lapozgatod azt a könyvet akkor találhatsz pár hivatkozást amikből az adódik össze, hogy 15 nap amit további 15, ünnepek esetén 20 nap lehet de ez is relatív.
A legfelsőbb index a 30 nap átlagban és azon felül már nekik kell jelezni feléd, hogy kérnének hosszabbítást... De a 45 napot így sem kellene túllépniük.
Kényes téma ez a gari meg gari szerviz dolog, de itt azért jól látható, hogy magyar eladású, magyar gari papíros magyar gari szervizbe szóló extrém hosszú irracionális szerviz idő van ami sehogy sem frankó.Ellenben ha most elfogadod az ajánlatuk, akkor nincs panasz !
Tehát jelezd nekik, hogy ez nem áll meg a fogy.törvényekben és bőszen kellemetlen neked is.
Tehát mik a további lehetőségek, trallala és ezt ott azonnal mondják meg neked, mert bevizsgálás megvolt.Valószínűleg megdobnak egy akkuval.
-
Throme
veterán
Azt mindig a vásárló dönti el, hogy hova viszi gariztatni a terméket. Ha neked egyszerűbb a boltba vinni, akkor oda viszed. Ilyenkor még előfordul, hogy megpróbálnak eltántorítani olyan dumával, hogy ok, de sokkal tovább tart....
Ez egy nagy szívás egyébként, hogy országon belül nincs szerviz. Habár én az itthoni szervizzel se vagyok megelégedve, de ez az én magán problémám...
(ha most kéne 0-ról kezdeni, hát nem tudom mit vennék... nekem a szerviz is viszonylag prioritás, habár eddig szerencsére a 2 nikon vázam 100%-os, obibol meg egyre inkább kerülöm a nikkort...)
Szóval nem kell elkeseredni, olyan terméket kell választani, amivel kevesebb a macera. Szerencsére ma már sokkal nagyobb a paletta....
-
Roachy
senior tag
Próbálj kölcsön kérni egy aksit valakitől, vagy a tiédet kell tesztelni másik gépben.
Egyébként meg a Nikonnal nem jó stratégia levelezni, mert általában megpróbálják lerázni az embert. Oda kell menni, csak van valamijük amivel tesztelni tudják. Talán ezért még nem küldik ki a csehekhez.
Garanciális új gép, a saját gyári aksijával, ami perpillanat nem úgy működik ahogy kéne. Ez bőven elég indok, hogy garanciába bevegyék.
Ha vagy így, vagy úgy tesztelésre kerül a sor, a töltőt se felejtsed ki, arra is lehet gyanakodni. -
Kiskopika
senior tag
Ez rosszabb mint nalam. En azt vettem eszre ha gyorsan kattingatok (rovid ido alatt csinalok tobb kepet) esetleg sorozatlovessel, talan mintha tobbet birna. Ha viszont lassabban fenykepezek es tobbet szoszolok a beallitassal (targy igazitas) esetleg tobbet varok ket keo kozott, akkor rosszabb, de ez lehet csak placebo.
-
Kiskopika
senior tag
Es ha fenykepezel hany kepet tudsz csinalni? Vagy csak akkor merul ha kikapcsolva all a gep? Mert nekem d7100 nal kikapcsolva is hetekig tartja magat de frissen toltott aksival csak 200-300 kep megy. Szerdan jon az uj tolto aksi, nagson kivancsi leszek valtozik e valami.
-
randras_83
addikt
ez mindenhogy kevés. lehet az utángyártott töltő tényleg sz@r és nem akarja az igazat, a d5300-val is simán löttem 700+ képet egy töltéssel, a D750 most 64% és 148 képet lőttem vele, de vagy egy hete nem töltöttem. Amikor rajta van a portrémarkolat, akkor meg sose fogy ki, elöbb lennének tele a kártyák.
-
Roachy
senior tag
A Nikon gépekkel is ugyanolyan gyönyörű videókat lehet csinálni mint más gépekkel, ha le tudsz mondani az AF kényelméről. Amiatt nem ajánlják, mert az tényleg csapnivaló. A Nikon kontraszt alapú élességállítást használ liveview esetén, míg a többi gyártó fáziskülönbség elven működőt. Utóbbi sokkal gyorsabb, pontosabb.
Az már más kérdés, hogy a profiknak, vagy haladó amatőröknek tök mindegy, mert ők így is úgy is kézzel állítják az élességet. -
ftamas0201
senior tag
Erre én is kíváncsi lennék mert a d7000 valami hihetetlenül csúnya videókat csinál fix 50el és a 18-140el is. Kamerán szép és jó, gépen meg tiszta pixel, nem tudom igazából hogy én csinálok valamit rosszul vagy ennyit tud, de nekem is jól jönne valami jó kamerázási lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Diablo IV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest