- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.levente75
addikt
válasz
szmayer1 #45627 üzenetére
Próbáld meg egy Fotoplusban kipróbálni. Ha szerencséd van a Nikon pont jön valamikor bemutatót tartani, és mindent ki tudsz próbálni. Ha nem jönnek akkor is segítőkészek az említett boltban. Nekem még azt is megengedték anno, hogy kivigyem a boltból a terméket a tetőn lévő parkolóba, és kattintsak párat...
-
gaben22
senior tag
válasz
szmayer1 #45624 üzenetére
Lehet Media Marktban vagy hasonló helyeken van kirakva gépezet, szerintem ha bepattintod a saját kártyádat lehet durrantani pár képet. Ahogy előttem mondták, aki FF-ben gondolkodik az számolja bele az objektívek árát is, mert ha szart teszel rá, akkor kb. adtál a szarnak egy pofont. Azok meg ugye csillagos ég, gondolj csak egy 14-24mm f/2.8G ED-re vagy 24-70-re. És ezek még nem is a legdrágábbak. D7xk elég állat gépezet, rendes objektívekkel meg főleg. Akár rakosgathatsz rá FF objektívet és akkor pont kiesik a szar rész a képekről. Nyilván felhasználástól függ, van olyan, ahol ez nem opció, de DX-re is vannak ász objektívek. Amúgy meg a tehetség kb. kompenzál minden limitációt
.
-
válasz
szmayer1 #45593 üzenetére
Én csak annyit tennék még hozzá, hogy sosem lesz "na ez majd mindenre IS elég lesz!" végső setup. Neked is volt már több vázad, tehát nem ez az első rodeód... ha arra van kedved, próbálj ki akár egy kicsit leharcoltabb D800-at is - max. beleraksz párezer kockát, aztán minimális bukóval tovább passzolod.
-
randras_83
addikt
válasz
szmayer1 #45585 üzenetére
Igazából amolyan áll leesős érzés, amikor az 50 f/1.8-ot egy DX váz után felcsavarod egy FX-re.
Az, hogy csak hobbi az egy dolog, az mindig a legdrágább, nekem sem bevételi forrás a fotózás (csak ritkán), de mégis elkapott a gépszíj és már nem is nagyon vennék DX-et (na jó a Fuji milc izgat, meg a szenzora miatt lőttem egy D200-ast). Tény, hogy jóval drágább hozzá a frankó objektív, de ezt neked kell eldönteni. DX vázakkal is simán lehet besza-behu képeket csinálni, bár az egyik kedvenc tanárom szerint ezek csak papírnehezékek, az élet a műszaki fényképezőgépnél kezdődik.
Zajban jobb, dinamikában jobb, háttérmosás jobb, mindenben jobb szvsz.
-
Byk01
őstag
válasz
Akik közép, vagy neadjisten nagyformátummal fotóznak, azoknak a FF nem szent grál
Amúgy, ha megnézed, váz téren nincs olyan nagy árbeli különbség. A D7200 használtan 150-160 ezer környékén van, míg a D610 200 ezer körül. Az igazi árkülönbség az objektíveknél van. Ezért is írtam úgy, hogy eleinte megtartanám a D7000-et egy alapzoommal, aztán gyűjtenék egy 24-70/2.8-ra.
A D7000-hez képest a D7200 (szigorúan szerintem) nem ad annyi pluszt, hogy megérje átmeneti megoldásnak választani a FF előtt. APS-C-re csak akkor váltanék a D7000-ről, ha tudnám, hogy nem akarok feljebb lépni, de legalábbis hosszú távon maradok az APS-C vonalon. Amíg kétségeim vannak, addig tuti nem.
-
Peczek
aktív tag
válasz
Nekem volt FF gépem, Minolta 7000 (de az még analóg volt
)
A FF-nek két előnye lehet: a kisebb zaj, ill. a kisebb mélységélesség, ill. a nagyobb felbontás, ugyan azon objektív esetén. Illetve pl. nagylátószögnél, épületfotózásnál, ha profi szinten csinálod, kötelező lehet.
Hátrány: drágább és nehezebb (mind a váz, mind az üvegek). Ha profi lennék (pl. épületfotózásnál) lehet, hogy megérné. Amatőrként még akkor sem vennék FF-t szerintem, ha lenne rá pénzem. Még a DSL-C-t is gyakran otthon hagyom, mert túl nehéz.
-
Byk01
őstag
válasz
szmayer1 #45575 üzenetére
Ha úgy számolom, hogy a D7000 nagyon max 100 ezret ér, akkor én inkább azt választanám, hogy a 250-300 ezres keretből vennék egy D610-et és egy 85/1.8-at, a D7000-et meg megtartanám egy alap zoommal (akár 18-105-tel, vagy ha futja még a keretből (eladva a 35-öst) egy stabi nélküli Tamron 17-50/2.8-cal.
-
-
Throme
veterán
válasz
szmayer1 #45570 üzenetére
Szerintem első körben szerezd be a sigmát és próbáld ki a d7k gépeden. Aztán meglátod...
A nagyobb kivágással ugyanott leszel, mint most a kisebbel, szóval ez fotózási szokás, amin lehet változtatni. .... hacsak nem a 70-300-ból akarsz mindenáron 600mm-ert csinálni.
Gyorsabb fókuszt nem tudom ki tudja lemérni, vagy mennyivel leszel előrébb mondjuk 20 ms-al.
Jobb érzékelő az iso tűrésben előnyös, ezt leszámítva egy "vak" teszten nem biztos, hogy különbséget tudnál tenni, továbbá az AA szűrő hiányát is vizslatni kell a képeken, mert ugye elméletileg élesebb a szűrő nélküli....
Újabb vázból sem hiszem hogy sokat éreznél. Kb egy méret, és a kezelő szervek is közel egyformák.
Úgy tudom a D7k is időjárás álló váz és a műanyag alatt fém ötvözet.Szóval biztos, hogy váltani akarsz?
Szerintem, ha markáns különbségre vágysz, akkor nem tudod elkerülni az FF-et. -
szacsa82
tag
válasz
szmayer1 #45570 üzenetére
Jól hangzik.
Nekem talán hiányozna a kithez egy jobb tele, de persze a tervezett használatnál nem biztos, hogy életbevágó.
Annyi, hogy miután én ugyanehhez a vázhoz megvettem a Sigmát (igaz, az a 17-50 f2.8), a 35mm fixet egyszer sem tettem fel! Szegény ott várja a szekrényben, hogy eladjam. Nincs olyan helyzet, ahol a Sigma helyett indokolt lenne, főként, hogy előbbi tűéles és még zoomolhatok is vele kedvemre. (Cserébe csak az 1.8 vész el, de az 35mm-nél nem annyira hiányzik, ha meg nagyon kell, nekem is ott van még a 50mm fix, max teszek pár lépést hátra, portréhoz meg a 35mm túl széles, arra is az 50mm-es az igazi.) Szóval szerintem még a 35mm-es lencse is eladható. De ez csak az én tapasztalatom.
Sigma 17-50 és 17-70 meg örök vitatéma sok érvvel itt is ott is... Nekem előbbi nagyon bejött.
-
i-sti
senior tag
válasz
szmayer1 #44264 üzenetére
Szerintem ha új vázat akarsz. Akkor lépj egy lépcső fokot.
D7000 vs 7200 nem nagy előrelépés.240 korul már találsz kevés expos D610-et.
Én ezt csináltam (5200 -> 610). Most gép nélkül vagyok 2 hete
7200 volt nekem is a cél de nem lett volna semmiben előrelépés.
Ugyan az a szenzor a kettő, így mentem FX-re -
Throme
veterán
válasz
szmayer1 #44264 üzenetére
Nem lehet, hogy csak a "vennék már valami fotós cuccot" érzés kerített hatalmába?
24MP valóban több vágásra ad lehetőséget, vagy a zaj is kisebb pixelekben jelenik meg. Nincs már az újabb 7x00 vázakban AA szűrő, aminek állítólag az a hatása, hogy picit élesebbek a képek. Neten nézegettem anno, de szerintem egy vakteszten nem biztos, hogy látnék különbséget.
Hogy írjak ehhez hátrányt is, a nagyobb MP szám nagyobb file méretet is eredményez, ez tárolásnál, és/vagy feldolgozásnál jelentkezik.
ISO-ban egyre jobbak ezek a vázak, de óriásit nem fogsz előrelépni, mint ha mondjuk FF-re váltanál.
Az pedig még kevesebbet számít - szerintem - hogy néhány évvel fiatalabb vázat veszel, mert szinte ugyanazt kapod.
Én véleményem az, hogy előfordulhat az, hogy nagyobb előrelépésre számítasz, mint ami érni fog valójában.
ISO-n pl tudsz úgymond javítani, ha veszel egy fényerősebb lencsét, élességen is tudsz javítani egy jobb zoom-mal, vagy fényerős fix-ekkel.
Ugyanígy egy jobb zoom-mal, vagy telével a vágástól is megmenekülhetsz, vagy minimalizálható.
Szóval obivásárlással is ki lehet váltani a vásárlási vágyat, meg az előrelépési vágyat.szvsz
-
fanti
addikt
válasz
szmayer1 #32307 üzenetére
Nos, itt a legolcsóbb a D3300 váz három év garival.
Kuponkóddal 94.000 és ingyen viszik házhoz.
Úgyhogy használtan nem lesz az több 70-nél semmiképp sem! De a 65 reálisabb....
-
energomatt
őstag
válasz
szmayer1 #32350 üzenetére
Bármilyen tanácsra is hallgatsz, az általában úgy szokott történni, hogy azt mondják: elég ez, vagy az a váz. ha nincs szükséged erre, vagy arra, mint most is elhangzott - bár kissé hiányos felsorolással, de azután a gyakorlatban derül ki előbb vagy utóbb, hogy mégis hiányozni fog ezekből valami. Némi esély persze arra is van, hogy mégsem.
-
marcitp
őstag
válasz
szmayer1 #32341 üzenetére
Sztem mindenképp megérné a váltás a 7xxx sorozatra.
Anager tök jól összeszedte.Már eleve az af tune miatt is, azért van mostanában gyártási szórás, nem kell rohangálni kalibráltatni.
7000-7100-on érdemes esetleg még gondolkodni, több af pont érzékenyebb af-el, jobb dinamika.
De egyébként a D7k szenzora se egy elavult valami. D90-től felfelé mind jó, attól függ, mekkora dinamikát és ISO tűrést vársz (mit fotózol), mert ott folymatosan fejlődtek. Anno amikor erősebben néztem, akkor D90-D7000-D300 volt a vacillálás tárgya. D7k-től elijesztett a sok focus issues...vagy valós volt, vagy nem. D300 lett. Mellé jött egy D7200 kb egy hónapja, saját gyerekre, az af miatt. Általános fotózásra elegendő a 300 szenzora is, pedig gyengébb vagy közel ugyanaz, mint a D90-é.
A dedikált gombok meg igenis jók, attól függ, ki mire használja a gépet, és mik a szokásai.
De az baromi jó (sztem) hogy pillanatok alatt tudod váltani a fénymérési módokat úgy, hogy nem veszed le a szemed a keresőről, akár af módot, stb-stb. Meg persze a kereső is igaz, nem mindegy az sem.
Szóval szerintem igenis megérné a váltás 3xxx-7xxx-re, bár attól függ, az előnyökből mit használnál.
7000 ugrás - a 7100 még nagyobb, és azért mennek lefelé a 7100 árak, ez a szenzorválság lehet bekavar, vagy nem. Azt nem tudom, a 7000 tudja-e a HSS-t, az is jó dolog.
A 70e expó meg lutri, de megállhatott volna már alatta is, meg bármikor ezután is. Bármelyik gép, nem lehet tudni. Érdemes rákérdezni, mennyibe kerül a típusnál a zárcsere esetleg.
Ez csak egy vélemény, sok gépet nem használtam, D70, D90, D300, D7200. Sztem nem egy világ a 3-as sorozattal egyik sem, használhatóságban többet adnak a komolyabb vázak.
(Ja, a fotóim nem lettek jobbak jobb géppel sem....)
-
randras_83
addikt
válasz
szmayer1 #32341 üzenetére
Nem akarok nagyon belefolyni, de én a d3200-t cseréltem d5300, ott is érezhető az ugrás, kizárt, hogy egy d7000 és d3300 között ne lenne. Mondjuk kicsit para a 70k expo, bár nekem az rémlik, hogy 150k-ra tervezettek ezek. Ne kapkodd el, lehet érdemes hozzátenni egy picit és venni kevesebb expoval, vagy akár egy d7100-et.
(#32342) anaqer: +1
-
-
Viperator
őstag
-
Balinov
titán
válasz
szmayer1 #32298 üzenetére
kar erte, par honap garral valszeg en bevallalnam. a 100k-ban nem voltam biztos, megmondom oszinten, regrol emlekeztem csak ra.
ha a beepitett fokuszmotor + kezeloszervek szamitanak, akkor en lehet belevagnek megint. Hasonlo okok miatt valtottam anno D5000-rol a D90-re, pedig ott kb a szenzor is detto ugyanaz (nameg PH-rol vettem egy topikgarazda urtol, szoval tudtam, hogy tiszta eloeletu)
-
válasz
szmayer1 #32293 üzenetére
múlt héten vettem d5200-ast postával együtt 82000Ft-ért 14000 expóval
D7000 nem igazán jobb a D3300-ashoz képest, sőt a több dedikált gombon kívül nem sok különbség van a kettő között
ha annyival rosszabb lenne a D3300, akkor sokkal olcsóbban adnák használtan
az előre lépés a D7200 vagy D7300 lenne
-
Balinov
titán
válasz
szmayer1 #32293 üzenetére
bocs,hogy belevau, de az a 71k expo az nem tul sok egy kicsit, plane gar nelkul? 100k koruli expora vannak ezek a konzumer zarak tervezve (ilyenolyan netes infok alapjan).
Lehet,hogy megkimelt, garazsbantartott darab es semmi gondond nem lesz vele mielott le akarnad cserelni, de ha megsem akkor gari hianyaban 90küvecs mehet a levesbe.
Ha 2013-as es MO-n nem szurkeimportos akkor meg nem kene valamennyinek a 3ev garbol lenni? Vagy mar nem ad EU-ban a Nikon 3evet sehogysem a vazakra?
Ez most nem techbuzulos hsz volt, pusztan a kor, elkepzelheto anyagi veszteseg szempontjabol irtam.
udv
Bali -
energomatt
őstag
válasz
szmayer1 #32206 üzenetére
Ilyen esemény kapcsán bizonyára lehet. Nem az objektívtől függ a vakuhasználat, hanem a világítási tényezőktől. Valószínűleg kellhet, de jó ha van egy derítő eszköz is vakuhoz, mert direktebe vakuzáskor, piros szem, csillogó bőr jelentkezhet, különösen kellő tapsztalat híján. (Mindezt persze csak elméletileg jegyzem meg, mert a gyakorlatról nincs semmi fogalmam.)
-
matyi012345
őstag
válasz
szmayer1 #32206 üzenetére
Nem mindenhol szeretik, az UV káros hatása miatt. Vakuval amúgy ilyen környezetben csak deríteni érdemes, tehát a környezeti fényeket akkor is ki kell exponálni ha vakuzol. 18-105 templomban csak akkor működhet ha a 6400 iso még használható a vázadon. Ha nem akkor kevés az a fényerő és a stabi is hiába, ha embereket fotózol.
-
m.albert
csendes tag
válasz
szmayer1 #32058 üzenetére
Néhány órára ki tudtam próbálni mindkettőt pár éve. D600-on és legtágabb rekeszen Tamron kicsit jobb volt képszéleken és a 300mm végén is élesebb, a Nikon meg a kép közepén tűnt élesebbnek a rövidebb végén. Gyakorlatilag nincs igazán különbség a kettő közt.
Végül a Nikont vettem meg, de akkoriban a két objektív bolti ára közt nem volt még ekkora különbség, ma valószínűleg a Tamront venném.
-
marcitp
őstag
válasz
szmayer1 #32060 üzenetére
Ha elég határozott vagy, és közlöd a konkrét vásárlási szándékodat, szerintem szinte bárhol.
Az üzletnek érdeke az értékesítés. Próba nélkül én sem venném meg.... A síma 50/1,8G obimat is alaposan leteszteltem a boltban, sőt, még elkértem egy 1,4-et is. A Te döntésed, és a Te pénzed. Ne legyél szívbajos, egyszer "kellemetlen" a szitu, Te meg sokáig használod elégedettséggel, vagy éppen azzal a gondolattal, hogy fene egye, a másik lehet, jobb lett volna.
Szánj rá időt, menj be boltokba, többet fog érni, mint más véleményét olvasgatni, mert sztem a netet már kivégezted, nincs több infó...
Vagy keress olyan fotóst, akinek van vagy ez, vagy a másik, hátha összejönne egy személyes találkozó, és próba, még ez is alternatíva lehet. Sok sikert, mindenképpen!! -
marcitp
őstag
válasz
szmayer1 #32058 üzenetére
Ezt olvastad?
Sztem menj be egy fotósboltba, rakd fel a vázra mindkettőt, és próbáld ki... Otthon nézd meg alaposan a képeket, hátha sikerül döntened!Én ahogy olvasgattam, mindenhol inkább a Tamront ajánlották. De olt, aki szerint inkább FX-en muzsikál jól. Puding próbája!
-
marcitp
őstag
válasz
szmayer1 #31864 üzenetére
Alapból éles obit válassz, mert a gyűrűvel nem csak a fényerőd csökken, hanem jönnek más hibák is, ezt tapasztaltam. A Takumar 55/1.8SMC penge kis obi, nagyon éles, de gyűrűzve pl elfogy.
Elkezdeni akár egy 55/2,8, 55/3,5 ais obi is jó, ha nem zavar a kicsi közelpont, pláne gyűrűvel.
Ha olcsó kínai sorral dolgozol, nagyon sötét lesz a keresőd, alig fogsz valamit látni, mert rekeszelned meg kell a DOF miatt, az olcsó sor meg nem vezérli a rekeszt. A Nikon PK sora meg nem olcsó, de nagyon jó....
Nagy leképezés, kicsi közelpont, nagy fényeszteség ----> vakuznod kell, sokszor elég bevilágítani, mert nincs hely a modell, és az obi között, arról nem is beszélve, hogy sokszor bebukja az ember a természetes hatást a vakuval, óvatosan kell vele bánni.
Ha meg nagyobb munkatávot szeretnél, akkor 105mm, ott is van választék. A Nikon micro 105 élesebb, ropogósabb, mint a Sigma, de a Sigma bokeh-ját nem kapod meg a Nikontól.
Ki kellene találni, nagyjából milyen témákat szeretnél fotózni, mekkora leképezés is kell neked... -
Throme
veterán
válasz
szmayer1 #31862 üzenetére
A 40 mm fix-el makrózni csak viszonylag közelről tudsz. Ha ez nem gond, akkor lehet jó kezdésnek.
Esetleg a fix 50-es mellé egy raynox előtét lencse. Biztos jobb egy kimondottan makró obi makrózásra, de egy raynox lencsével olcsóbban belekóstolhatsz ebbe a világba.
Szvsz. -
válasz
szmayer1 #31868 üzenetére
Én se nagyon választanám a negyvenest - az árához képest nagyon kompromisszumos.
Portréra se lenne jobb, mint a mostani 35-ösöd, mert azt a plusz pár millimétert bőven agyoncsapja a sötétebb kezdőrekesz (egy ötveneshez képest meg tényleg). Makróra is ez túl rövid gyutáv - nagyon könnyű vele belefutni olyan helyzetekbe, amikor az obi egyszerűen rá fog árnyékolni a képre.
Én is inkább azt javasolnám, hogy előbb valami olcsó megoldáson (közgyűrűk) keresztül tapasztald ki, hogy mennyit is makrózol a gyakorlatban. Aztán ha kiderül, hogy sokat, akkor később még mindig vehetsz egy (portréra is jobb) Nikon 85 VR-t, vagy Tamron 90 VC-t, vagy Sigma 105 OS-t... de ezek már mind ilyen 150-160 körül mennek, gondolom ezért egyelőre még nem annyira játszanak.
Szerk: sőt, most láttam egy használt Nikon 105 VR-t 150-ért... tehát van választék
-
matyi012345
őstag
válasz
szmayer1 #31864 üzenetére
Ha komolyan gondolod a makrózást akkor a makró obit nem fogod tudni megkerülni, mivel hiába közgyűrűzöl vagy előtétlencsézel, a normál objektívek legnagyobb része nincs közeli munkatávolságokra korrigálva. Beesik a feloldóképességed ha közelebbre akarsz menni velük, mint amire tervezve lett. Ez nem olyan vészes dolog amúgy, csak sehol nem írják le ahol a makrós kiegészítőkről írnak, viszont érdemes ezt is számításba venni.
-
válasz
szmayer1 #31850 üzenetére
Erről mindíg mennek a viták az 1.8-asok körül... én nem annyira szeretem az ekvivalens ~50mm körüli gyutávot (ami a 35mm lenne DX-en) ... szerintem unalmas, egyszerűen nem fog meg. Meg a bukéja se annyira szép a Nikon harmincötösnek... de ez mind nagyon szubjektív dolog, és lehet hogy neked pont ez jönne be.
A Sigma 70-300ról nem tudok - de a Tamit dícsérik (tesztekben is). Viszont pl. az új Sigma 18-200 tele végen jobb, mint az itteni favorit Tami 18-200... ez sajna már csak ilyen játék, hogy lencsénként változik, a gyártók rendre adok-kapok szinten pofozkodnak.
-
válasz
szmayer1 #31847 üzenetére
Errre a konfigra és ezekre a nagyon vegyes célokra én ajánlanék egy 50/1.8G-t, plusz a már említett Tamit...
... illetve, ha makrózni is akarsz és nem félsz a manuálozástól, a 28-105 is megfontolandó. Néha lehet viszonylag olcsón is kifogni (időnként jofogas.hu-n is feltűnik valami filmes vázhoz csapva) , és makróban 1:2-t tud (plusz mivel FF-es obi, sarokélességgel meg vignettálással sem lesz bajod).
-
energomatt
őstag
válasz
szmayer1 #31640 üzenetére
Nincs a raw-ra hatása.
(#31639) Cayman
Nem tudok ezzel a megfogalmazással mit kezdeni. Te mit vettél volna, ha nincs ez a fórum?
Egyébként azt kár súlykolni, hogy szerintem ez a fórum felesleges lenne, mert ezt már többen hiába próbálták így beállítani. Röviden szólva, azért van, hogy egymásnak segítsünk. A segítség módja és minősége lehet csak a kérdés. -
Byk01
őstag
válasz
szmayer1 #30832 üzenetére
Szerintem bármelyik nem multi fotóboltban (nem 220volt, edigi, mm) hozzáértőbbek dolgoznak. Kimondottan vakus témában szerintem Mikrosat vagy Tripont elsősorban, aztán majd jól megerősítenek (vagy megcáfolnak)
Vagy ha csak kérdeznél akkor a vakus topik
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
szmayer1 #30630 üzenetére
Amikor anno megvettem a D40-et duplakitben, azt gondoltam ez lesz A Fotós Felszerelés. Egy barátom azt mondta bölcsen, hogy "Elindultál a lejtőn". Neked is csak ezt tudom mondani, mert ez az igazság
Váz, alapobjektív. Aztán jön a táska. Majd valami fényerős fix, egy tele, rendszervaku. Majd a nagyobb táska. Pár szűrő, memóriakártya, lenspen, távkioldó, pótakku(k), nagylátó, állvány. Majd egy kisebb táska, hogy ne kelljen a nagyot mindenhova cipelniVigyázni kell, mert nagyon meredek is tud lenni a lejtő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Mikrotik routerek
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Metal topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest