- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz
bartimre88 #45154 üzenetére
ez azért elég rosszul néz ki, olyan mint anno a D600 olajköpködése
-
gaben75
tag
válasz
bartimre88 #45152 üzenetére
Ha zoom objektívet használsz akkor ez érthető, befelé lélegzik minden zoom állításnál.
Legalábbis nekem ezt mondták a Nikon szervízben, mert nekem is ilyen volt a D7100. -
amisite
csendes tag
válasz
bartimre88 #45148 üzenetére
Volt ilyen probléma ennél a típusnál is, hogy a belső mechanikai alkatrészekről került kosz a szenzorra.
-
i-sti
senior tag
válasz
bartimre88 #44825 üzenetére
Nekem is 610-van szerintem elég jól bírja.
Talán ISO 6400 ami már észlelhető de ISO5000 szerintem teljesen vállalható. -
válasz
bartimre88 #44821 üzenetére
ha az egy tényleg 24-105 f/1.4, akkor gratulálok, a vakut nyugodtan elfelejtheted, semmi szükség nem lesz rá - egy fényképet azért betehetnél, F/1.4-es zoomot itt a legöregebbek sem láttak még szerintem
-
sarasota123
aktív tag
válasz
bartimre88 #44821 üzenetére
Vagy nagyon lemaradtam valamirol, vagy az inkabb f4
az esemeny eleg tag fogalom, adott esetben nyilvan vakuval, iso emelessel lehet besegiteni, keves fenyben, belterben, 105on siman keves tud lenni az f4, ha a vazad nem birja a magas isot.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bartimre88 #44772 üzenetére
Az obi utolso lencsetagjat nem tudod eleg kozel vinni a szenzorhoz, hogy a vegtelenre tudjal fokuszalni.
Azt hittem, klafa a linkemen a kep, es igy ertheto lesz. A Nikon a felso az abran.
Ez nagyon jo oldal, ha elolvasod, megerted: [link].
En sajnos nem tudok jol magyarazni.Bocs!
-
updog
őstag
válasz
-
válasz
AFAIK ha (plusz lencsetag nélküli) adapterrel növeled az F-bajonett amúgyis jó hosszú bázistávát, az obi fókuszáló lencsetagja nem tud már eleget hátramozogni ahhoz, hogy végtelen(nek számító) tárgytávolságokon is éles képet tudjon pakolni a szenzorra.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bartimre88 #44769 üzenetére
Sajnos, akkor rosszul lattam.
Sajnos vegtelened igy sem nagyon lesz sajnos.
Bazistavolsagok:
Pentax K-mount 45.46 mm
Nikon F-mount 46.50 mm
Olyan obit kene keresni, aminek nagyobb a bazistavolsaga, mint a Nikonnak.
[link] -
Motaba78
addikt
válasz
bartimre88 #44743 üzenetére
Én Pentax bajonettnek nézem, ha valóban az akkor ilyen kell neked.
Előtte tényleg pontosan ellenőrizd, hogy tényleg pentax-e a mostani.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bartimre88 #44743 üzenetére
Van itt egy oldal, kikeresheted a bajonetet: [link]
Gondolom Olympus OM lehet.
Ami jó, hogy a bázistávolság 46mm, így Nikonon nem lesz végtelen, optikás adapter nélkül, de lehet kapni: [link] Van ilyen kínai adapter üveg nélkül, makrozni biztosan jó, de a végtelen nem tuti: [link]
Persze, lehet, hogy tévedek.Van külön topic ilyen régi obiknak: [link]
-
Motaba78
addikt
válasz
bartimre88 #44741 üzenetére
ilyen bajonett van rajt ?
-
updog
őstag
válasz
bartimre88 #44668 üzenetére
Nekem is nagyon redvás a D7200 szenzora, talán még ennél is jobban, kéne még egy (vagyis még kettő
) gép, hogy ne kelljen mindig obit cserélni.
Vagy fel kéne találni a 10-200 1.8 objektívet.
Én dec. közepén viszem tisztíttatni, most nem csinálnak tisztítást Bp.-n, jövő héten már igen, de azt mondták akkor meg majd mindenki vinni fogja, úgyhogy úgyse lennének kész vele
-
i-sti
senior tag
válasz
bartimre88 #44447 üzenetére
Itt a videó az enyémről
-
i-sti
senior tag
válasz
bartimre88 #44487 üzenetére
RESTART nekem ingyen megcsinálta
Mert 2*16k fizettem obi kalibrálásért
-
randras_83
addikt
válasz
Nikon se olcsón takarít már sajnos, viszont az valóban igaz, hogy a Mo-i gépeket ingyen takarítja (D200-amat simát kipucolták)
-
vrbst
tag
válasz
Ha magyarországi vásárlás akkor még a garanciaidőn túl is ingyenes a szenzortisztítás...
-
Motaba78
addikt
válasz
bartimre88 #44453 üzenetére
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
bartimre88 #44451 üzenetére
Szia!
D7100-am van, módválasztó tárcsán pont ennyi lötyögés van, de ez így teljesen jó, szóval nyugi. És ilyen volt az elején is (3 és fél éve). -
válasz
bartimre88 #44449 üzenetére
Ja, hát ha megbrutalizálod, akkor ne csodálkozz, ha utána kicsit köhög...
-
válasz
bartimre88 #44447 üzenetére
Nemtom ez mennyire releváns - ugye az "EFFECTS" plusz mód miatt nem fullra ugyanaz a tárcsa van a D7100on és a D610en -, de én pl nem tapasztaltam eddig semmi holtjátékot. Most megpróbáltam két ujjal kicsit erőltetni (érzéssel, persze, mintha lovat...
), és úgy már van minimálisan érezhető kitérés... de amint elengedem, rögtön keményen visszaugrik, és soha nem lötyög vagy laza.
-
Lac-coo
őstag
válasz
bartimre88 #37992 üzenetére
En 2000 Ft-os utangyartottat vettem, celnak megfelel.
-
r.levente75
addikt
válasz
bartimre88 #37914 üzenetére
Ez természetes, sajna ennyit tudnak ebből a szempontból. Ha teszel rá külső mikrofont, akkor is ilyen lesz.
Af-p optikákkal, jó az eredmény, de ha nagyon fülelsz ott is jelen van. Nem zavaró!
Engem nem csak a hangja zavart, hanem a sebessége is, és amikor élesít 2x-3x úgymond megrángatja a képet, mire beállt az élesség. -
YoSzabee
tag
válasz
bartimre88 #37783 üzenetére
Komárom-Esztergom megyében lakom, kirándulni voltam csak Erdélyben.
Saját magam nem akarom mókerolni inkább...
Szárítót nem használtam, csak huzatot.
Mindenképpen felkeresek egy szervizt és beadom oda.
Köszi azért! -
TayRol
nagyúr
válasz
bartimre88 #37783 üzenetére
addig is egy tál rizsbe esetleg?
-
Roachy
senior tag
válasz
bartimre88 #37730 üzenetére
Áh nem! Ott sem a fw-rel van a gond, kivéve ha a szervizben elszúrták a frissítést.
-
Roachy
senior tag
válasz
bartimre88 #37723 üzenetére
Fölösleges ezen ennyit tökölni, ha csak azzal az optikával csinálja, akkor 90% hogy azzal az optikával is van a baj, azt kell elvinni szervizbe.
-
Roachy
senior tag
válasz
bartimre88 #37723 üzenetére
Csak a beállított értékek alapján nem lehet megállapítani hogy sötét lesz e vagy világos. Az mindig az adott fényviszonyoktól függ. De ezek az értékek bent mindenképpen sötét képeket eredményeznek, de pl ha a nappal szemben exponálsz kültéren, még túlexponált is lehet.
-
Roachy
senior tag
válasz
bartimre88 #37719 üzenetére
A kép készítésének pillanatában a lamelláknak a beállított rekesz értékre kell ugraniuk. Liveview-ban ellenőrizheted, mert akkor rögtön behúzza a rekeszt arra amire állítod, nem csak az exponálás pillanatában.
-
Roachy
senior tag
válasz
bartimre88 #37712 üzenetére
Ez pont azt támasztja alá, hogy a belndénél lehet a gond.Valószínűleg az van, hogy nem ugrik be a blende ha szűk rekeszérték van megadva. Mivel beltérben a kevés fény miatt nyitott állás kell, az működik, így lesz helyes expó. Ha napfényes kültérről van szó, akkor szűknek kéne lennie, de mivel nem tud összezárni rendesen, túlexponált lesz. Próbáld ki kültéren iso 100-on a lehető legrövidebb záridővel, hogy a blendét minél jobban nyithasd. Ha így helyes expót kapsz, akkor az megint csak azt jelentheti, hogy a szűk értékekkel van a baj.
-
marcitp
őstag
válasz
bartimre88 #37719 üzenetére
Ha A-ban fotòzol, akkor természetesen az általad beállîtott rekeszre kell beugrania amikor exponálsz. Az lv-s dolgokat nem igazán ismerem.
-
marcitp
őstag
válasz
bartimre88 #37717 üzenetére
Sok sikert, legyen már jò!
-
marcitp
őstag
válasz
bartimre88 #37715 üzenetére
Hát akkor meg csak az lesz, nem ugrik be rendesen. Még annyi jutott eszembe, kültér, állvány, spot, ugyanarra a témában lőni a kit-el meg a telèvel, és kielemezni. Tényleg ugyanazt kapod a fényméréssel, stb. Sztem innen már szervíz.
-
marcitp
őstag
válasz
bartimre88 #37712 üzenetére
Fénymérés melyik mòdban van? Nem lehet, hogy a matrix csapja be kint? Bent meg nagyjábòl homogén fények vannak?
-
Roachy
senior tag
válasz
bartimre88 #37698 üzenetére
Jól látod, annak a blendének nem úgy kéne kinéznie. Mintha az egyik lamella nem akarna a helyére menni, tényleg torz a rekesz nyílás. És az úgy semmiképpen sem normális. Szerintem azzal lesz a gond, lehet szorul egy kicsit. "Járasd egy kicsit a pöcökkel, hátha segít.
-
marcitp
őstag
válasz
bartimre88 #37706 üzenetére
Na de akkor mi lehet a gond? Ez már azért érdekes.
-
bartimre88
tag
válasz
bartimre88 #37705 üzenetére
Még egy érdekesség: lv módban (ha a kijelzőt nézve készítem a képet), alig-alig exponál túl. Szinte teljesen rendben van.
-
marcitp
őstag
válasz
bartimre88 #37703 üzenetére
És ha nagyobb rekeszt választasz mint f/8? Ott pontos? valami baj csak van ott... Géprôl nézted, beugrik rendesen, akár a mélységélesség ellenőrzéssel? Mármint hogy "szemre" látsz-e különbséget 5,6-tòl akár 22-ig.
-
bandigno
senior tag
válasz
esetleg a fénymérést nem állítottad el?
-
bartimre88
tag
válasz
Viszont nem tágul akkora mértékben, mint a 18-55-ös objektívemben. A vége felé nem megy ütközőig a kis pöcök olyan könnyen, mint a KIT-en.
-
marcitp
őstag
válasz
bartimre88 #37696 üzenetére
Biztos beugrik a rekesz? Levéve az obit a lamellamozgatò kis pöcök jòl jár, alapbòl zárt, mozdítod nyílik rugòerő ellenében?
Úgy is kiprõbálhatod, hogy M-ba teszed, állítasz egy 2mp záridőt, és végignézegeted a blendét különböző értékeken expò közben az obiba kukucskálva frontencse felôl, látnod kell a különbségeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest