- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
tomboy0013 #48970 üzenetére
Ja, nem tudom pontosan, hogy mennyi ideig kell bírnia.
-
petistorm
újonc
válasz
tomboy0013 #48961 üzenetére
Offline-on volt...
-
updog
őstag
válasz
tomboy0013 #48955 üzenetére
Mert (ha csak nem valami spéci elektronikus gyűrű) "nincs" is objektív a gépen
(nincs elektromos kapcsolat, nem tudja a gép hogy van rajta valami).
M módban szerintem el kéne sülnie (D750 obi nélkül is tuti exponál).
-
.mf
veterán
válasz
tomboy0013 #48661 üzenetére
Nem csak a fényerősségen ront. A makró obikat úgy tervezik, hogy rövid tárgytávolság mellett is éles legyen; az átlag nem-makró obit pedig úgy, hogy végtelennél, és/vagy esetleg portré-távon éles legyen.
Makrózni egy régi manuál makróobi emiatt akár jobb is lehet. Az AF makrónál kézből úgyis problémás, amilyen hajszálvékony az éles sík, a gomb félig és teljesen lenyomása között is lehet annyi mozgás, hogy életlen legyen.
-
updog
őstag
válasz
tomboy0013 #48661 üzenetére
Mivel makrózni szűk rekesszel fog, szerintem ebből a szempontból mindegy milyen az obi
Ha a kép minőségét nézzük,
(nos, f32-n úgyis mindegytipikusan persze a fényerős obik jobb képminőséget adnak.)
-
válasz
tomboy0013 #48659 üzenetére
Azokat nézegetem én is. De hogy működik ez tulajdonképpen? Milyen rendes obit érdemes rápakolni? Amim lenne hozzá, az egy 35-ös Nikon, meg egy 18-200 Tamron.
-
robi1979
aktív tag
válasz
tomboy0013 #48617 üzenetére
De miért a csehekhesz küldted? Mi van ott?
-
wms
senior tag
válasz
tomboy0013 #48617 üzenetére
Gratula!
Akkor most már élvezheted a gépet!
-
tomboy0013
veterán
válasz
tomboy0013 #48579 üzenetére
Megjárta a szervizet a D5600-am obikkal együtt. Múlt hét kedden vitte el a futár és ma délelőtt jött vissza. Meg is lepődtem milyen gyorsan megjárta Csehországot, pláne jelen helyzetben. Tökéletes lett a fókusz nem csak az elküldött 2 fix obival de a Tokina 11-16mm-essel is. Elégedett vagyok a szervízzel, vigyáztak a cuccaimra is, alaposan be is csomagolták a visszaküldésnél. Így már megvan a napi öröm, lesz mivel fotózni ha megáll az élet a vírus miatt. Már ha nem csuknak karanténba.
-
pergabb
senior tag
válasz
1, sötétben af segédfény nélkül ez a váz már elvérzik, más is írta
2, lámpafény mellett soha ne kalibrálj obit, mert téveszt, ergo mezei élességàllítás során is. Persze mindig pont ugyan annyit téveszt és ugyan abba az irányba, az gyanús.
Vázat összelövik az obikkal és jó lesz, ne aggódj. Nekem d750-re még soha semmit nem kellett állítanom, mákom volt, minden jó, de anno canon 6d esetén is ugyan ez volt. 50-es canon és nikon esetén is sokszor ide-oda téveszt, nálam abból is szerencsés darab van, betalál. Ez igaz a 35 1.8g-re is, 10/8 darab tuti ide-oda téveszt, de ezt csak is szabadban tudod tesztelni, mint említettem a lámpa fénye megzavarja a rendszert és lehet azért lesz fókusz gond.
Az pedig egyértelmű, hogy élőkép esetén nem téveszt, kontraszt alapú a mérés, míg kukucskálóba nézel, ott fázis alapú. Ezert jó a milc, ott ezeket ötvözték és nagyobb arányban talál be, ott inkább a tévesztés a ritka
-
randras_83
addikt
válasz
anno nekem a D5300 + 35 +50-nel voltak ilyen gondjam, akkor a szerviz megoldotta. Ez sajnos benne van a pakliban mindig és ahogy írtam, az hogy egyszer megcsinálják még nem örökélet+1év sajnos. Én mondjuk nagyon megnézném a helyedben a Fuji-t is, ha már APSC és milc, már ha esetleg váltanál.
-
PuMbA
titán
válasz
tomboy0013 #48577 üzenetére
A D5600 nem egy sötétbeli fókuszbajnok gép, az biztos. A specifikációk alapján -1EV-ig fókuszál, míg a konkurencia -3EV-ig. Vétel előtt jó lenne tudni, hogy mire akarnád majd használni a gépet 1 év múlva
-
randras_83
addikt
válasz
tomboy0013 #48575 üzenetére
Z50-et
Egyébként a vázat és az obit is referenciához kalibrálják mondjuk jó eséllyel jó lesz utána. Sajnos ez a hiba később is előjöhet.
-
Roachy
senior tag
válasz
tomboy0013 #48572 üzenetére
Teljesen megértelek. Nekem volt egy vörös hajú Kovács János nevű haverom. Aztán kiderült, hogy tök idióta. Azóta szóba sem állok Kovács vezetéknevű és vörös hajú emberekkel, tuti mind idióta.
-
Roachy
senior tag
válasz
tomboy0013 #48569 üzenetére
Szerintem a 11-16-ot mindenképpen tedd mellé. Hogy lássák azzal is félre megy a fókusz. Peddig azzal nem szabadna, közel 2m-es dof mellett.
-
Roachy
senior tag
válasz
tomboy0013 #48564 üzenetére
Ha 3 fényerős optikából egyikkel sem tudsz jó képet lőni, úgy hogy az egyik ráadásul egy uwa, akkor 2 lehetőség van.
Vagy van valami az egyszerű kalibrációnál komolyabb probléma a géped fókuszrendszerével, vagy te csinálsz valamit nagyon rosszul. De ez kicsit sem általános jelenség. -
PuMbA
titán
válasz
tomboy0013 #48564 üzenetére
De akkor miért nem manuál fókuszozol?
-
PuMbA
titán
válasz
tomboy0013 #48562 üzenetére
A fókuszálás függ a gépedtől is azaz, hogy milyen fókuszrendszer van benne
OVF-en keresztül a legpontosabb fókuszpont a középső, ami f/2.8 vagy nagyobb rekesznél még pontosabb lesz. Azzal is rossz?
-
Throme
veterán
válasz
tomboy0013 #48534 üzenetére
A Srácok itt kb le is írták azt, amire én csak annyit, hogy nem 100%-os megoldás a vázba épített AF tuning. Több mint a semmi.
Zoomoknál a változtatható fókusztáv ad még plusz macerát. Aztán különböző rekeszértéken is változhat a beállítási érték.
Érdemes utánaolvasni ennek a témának is, nehogy csalódás érjen.
Amúgy a "sötét" zoomokkal többnyire nincs gond, mert a legkisebb dof is épp elég nagy, hogy kisebb hibákat "benyeljen". Fényerős obiknál már könnyebben tetten érhető a fókuszhiba.(#48529) Peczek:
Vártam , hogy a nikon kijöjjön normális milc-cel. Ki is jött, csak az árazása nem annyira fekszik nekem.
Az aps-c verzióra pályáztam, elég lenne az nekem.
Ha egy d7xxx vázat nézek, akkor kb egy árban vannak. Vázstabit sikerült ennek ellenére is kihagyniuk. (a tükrösben nincs, de a FF Z-kben igen...)
Sokan örülnének belépő tükrös árán aps-c milc váznak nikontól, ami nincs kiherélve.
-
PuMbA
titán
válasz
tomboy0013 #48534 üzenetére
" Nem pont ez a lényege hogy be tudjam az obikat állítani"
A kérdés, hogy tudod-e, hogy mik a lépései a pontos és szakszerű beállításnak.
-
Peczek
aktív tag
válasz
tomboy0013 #48520 üzenetére
Én egy (garanciális) D7200-es vázat küldtem ki back - front fókusz problémák miatt, de az objektívek nélkül. Molyoltak vele, valamit állítottak rajta, és visszaküldték. (mondjuk a 18-70-et amúgy is upgradelni szeretném, tehát ahhoz nem lett volna értelme állítgatni). A Csehországi szervizzel nem volt baj, vigyáztak a gépre. De a három objektívet (50/1.8, 18-71, 71-210) azért külön-külön nekem is kellett állítani, mindegyiket más értékre és irányba. Fényerős zoomot én csak dokkolhatót vennék már, amin a távolság szerint is lehet az AF-t állítani. (így a Sigma 17-50/2.8 már ki is esett). Most van nálam egy új Tokina 11-16, hát azzal is van fókusz probléma, lehet, hogy azt garanciába be kellene vinnem ?).
-
Throme
veterán
válasz
tomboy0013 #48523 üzenetére
A 7500-zat ne sajnáld, bizonyos szempontból visszalépés.
Azt nem értem, hogy a 7ezres vázakra miért nem sikerült kihajthatós LCD-t tervezni , az elejétől fogva.
D5000 óta ez nem gond a belépőknél....Kihajtható LCD-t leszámítva jobban jársz a kategória ugrással.
Sajnos a fókusz mizéria miatt nem szabad belépő tükrös vázat venni. Előbb-utóbb úgy akar az ember fényerős obit is. Ha vásárlásnál nem tudja ellenőrizni, vagy nincs kedve visszaküldözgetni 14 napon belül (pláne, hogy nem feltétlen rossz az obi, csak a tűrésen belül pont rossz irányban vannak elcsúszva), akkor haladót érdemes venni.
Ez se 100%-os megoldás, de legalább több, mint a semmi....
-
rekid
addikt
válasz
Hívd fel a camera kft-t és kérdezd meg mennyiért kalibrálják be a vázad meg az obikat.
-
Throme
veterán
válasz
Hiába próbálod, az obid más vázon lehet pont jó, és fordítva, más obi a te vázadon lehet simán jó.
Belépő nikon vázra fényerős obit csak úgy érdemes szerintem vásárolni, hogy személyesen veszed át és ott ki is próbálod. Laptopon, nem a hátsó kijelzőn...Már ezt se engedik az itthoniaknak ??
Összes többi is olyan, mint az ügyintéző.
Minek van itt az a szerviz? Szegény FF-esek...Cseh szervizről itt nem írtak rosszat. Fel kell venni velük a kapcsolatot. Biztos elmondják, hogy a vázat hogyan kell kiküldeni (akksival vagy anélkül.).
A nikon milceket hol szervizelik?
-
Throme
veterán
válasz
tomboy0013 #48504 üzenetére
Nekem csak a szenzor pixel mapping-et csinálták meg azonnal. Szerintem obi beállításokat nem annyira. Egy telefont azért megér.
-
Throme
veterán
válasz
tomboy0013 #48499 üzenetére
Ingyen beállítják.
A kitobik is lehetnek b-f fókuszosak, csak ott nincs olyan vékony dof teljesen nyitvahogy feltűnjön.
Kérdés, hogy a két lencsédet, ha referenciához állítják, akkor jók lesznek-e, vagy a vázadra is szükség lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- weiss: Pant* rant
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Milyen egeret válasszak?
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hővezető paszták
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest