- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz
bigsee #26160 üzenetére
Kijelzőn nem írja ki az expozíció kompenzációt? Érdemes néha ránézni, az értékeket bekapcsolás után áttekinteni.
Előfordul az ilyen, én is hasonlóan jártam tavaly. Este a holdat fotóztam (még bridge géppel) és a végén megnéztem valamit ezért az ISO-t fixen 3200-ra állítottam. Nem kellett volna, mert másnap persze elfelejtettem visszaállítani, így az összes képek így készítültek. Akkor tettem fel a topaz denoise-t, mármint lightroom alá. Persze nem lett az igazi, de lényegesen jobbak lettek a képeink.
-
törölt tag
válasz
bigsee #25973 üzenetére
Honnan szereztél fémbajonettes 18-105-öt? Az eredendően műanyag bajonettes.
Nehezebb obiknál számít inkább. Azok esetleg el tudnák hajlítani a bajonettet ha műanyagból lenne.
jasonka: Akárhol nézem a teszteket, akármilyen körülmények között készültek azok, mindenhol azt látni, hogy minden rekesznél életlenebb, mint az 1.8G. Szóval az egyetlen előnye az a 2/3 FÉ, cserébe minden másban rosszabb. Ha meg mindenképpen kell a nagy fényerő, akkor 100k körül inkább veszek egy 1.2 AI-t.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bigsee #25914 üzenetére
Van két Sony Kártyám eddig hibátlanok.
Kingston elég silány minőség mostanság, két kártyám is tönkrement, elvesznek róla a képek és csak pc olvasta az egyiket, más nem.
Kerülöm őket nagyívben, sandisk-Ben eddig még nem csalódtam.
Az összes Kingston üzletből volt, nem hamis ebayes. -
spanyoll
addikt
válasz
bigsee #25852 üzenetére
Helyes!
A p mód a p=pénzemvandeeszemnincs-re van kitalálva. Ha valaki dslr-rel fotózik, akkor legalább egy fogalmat ért (de jó esetben többet is): a záridőt és / vagy a rekeszértéket.
Innentől pedig ha érted valamelyiket, akkor el tudod dönteni, hogy melyik szituban melyikre van szükséged és az alapján állítod be a dolgokat. Az A-mód azért népszerűbb (tudtommal), mert a mélységélességgel fontosabb variálni jobb fénykörülmények között, mert akkor a záridő lesz amennyi lesz (kivétel akciófotó, stb). -
spanyoll
addikt
válasz
bigsee #25849 üzenetére
Sherpening tökmindegy, ha rawt használsz.
Az viszont nem normális, hogy P módon van a gép. Járulékos hibája pár masinának, kéretik minimum A-t használni.
1/500-nál pedig annyit ér a stabi, mint halottnak a csók. Persze kivétel ha ekv 2-400mmen fotózol, mert akkor még aszondom' oké.
1/5-nél már van értelme. -
Jag
senior tag
válasz
bigsee #25815 üzenetére
D7100, 18-105 AF módban gond nélkül megy a manuál fókusz. Arra kell figyelni, hogy ne AF-C ben legyél.
Tehát fókuszálás közben ne tekergesd manuálisan. És rendszeresen sem ajánlják.Úgy tudom, de ezt valaki megerősíthetné, hogy AF-S lencsékkel és AF/M váz kapcsolású gépeknél AF állásban lehet az obit manuális tekergetni, ha nem fókuszálsz közben.
A/M kapcsolásúnál nem lehet. -
80hun
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest